Fra en prof-betters dagbog: Sådan ser en arbejdsuge ud når man hedder Ole Larsen/Investor og lever af at spille...

(Husk også at følge med i Oles MLB-tips: http://www.betxpert.com/ekspert/ole-larsen).

 

I denne uge skal det handle om, hvordan en helt almindelig uge egentlig ser ud på bettingfronten, når man, som jeg, er involveret i betting for at tjene penge, og helst nok til at kunne leve fornuftigt af det.

 

Hvad er tidsforbruget, hvilke er overvejelserne undervejs, kutymer og vaner, ups and downs, sejre og nederlag…med andre ord, en uge som alle andre.

 

Jeg har lavet lidt notater om min bettingmæssige gøren og laden i den forgangne uge (uge 16), og her er resultatet:

 

Mandag:

Der vælges og fravælges, og der bliver plads til en asiat i Polen...

 

Ugen starter jo mandag, eller det vil sige, det gør den faktisk slet ikke. Allerede søndag har jeg lavet en shortlist over ugens kampe til og med fredag, og jeg har for alvor kigget nærmere på mandagens program, hvilket lidt atypisk for en mandag, har en del kampe jeg potentielt kunne være interesseret i. Der kasseres en anelse om søndagen, og stort set resten ryger mandag morgen, hvor arbejdet som sædvanlig indledes kl. 8: Getafe (det var vist en dårlig ide at smide dem væk!), Landskrona (god ide), Nantes (dårlig ide), Norrköping (dårlig ide), Hammarby (dårlig ide), Molde (god ide).

 

Men én kamp bliver; nemlig Polonia Warzawa mod Cracovia Krakow, et handicapspil -1 (asian handicap). Åh, jeg hader at give en hel bold væk, men  der er ingen vej udenom, den bedste polske lige Ekstraklasa har været god for mig i denne sæson, og med en mail fra en betting-bekendt i Polen, så er der ingen vej udenom, det er spillet. Det er mere besværligt og tager længere tid, når man ikke læser sproget, og polsk er jeg godt nok ikke i nærheden af at kunne dechifrere.

 

Formiddagen er ved at smuldre, 1000 andre gøremål venter, og amerikansk sport skal jeg først til sidst på formiddagen. Jeg er gigantisk priviligeret ved at lave det jeg gør, men når man som jeg er halvpreussisk i tilgangen til ”Ordnung muss sein”, så kan man såmænd godt blive lidt presset, selvom jobbet ellers er verdens frieste.

 

NBA har jeg neddroslet henimod afslutning på den ordinære sæson, men alligevel bliver det faktisk til et spil her, lige på og til et lavt odds, men ”revenge” faktoren er stor i bagenden af et home-away  matchup mellem Raptors og Hawks, hvor Hawks lige er blevet overrumplet i den første kamp. MLB intet, men i NHL er jeg ”nødt” til at gå med Rangers ude mod Senators, holdet der sammen med Panthers har overrasket alt og alle i denne sæson.

 

Det var det for mandagens program, men der bruges nu stadig mere tid på sport, jeg når det sidste kvarter af den polske kamp på Eurosport, ”heldigvis” tids nok til at se Cracovia reducere på straffespark, således at Polonia kun vinder 2-1. Pengene tilbage der.

 

Og så, mit favorittidspunkt på dagen, kl. 22-23, når huset er stille, så kan jeg starte på tirsdagen.

 

Dagens spil (Betfair*, SBO & Pinnacle, disse er også brugt i det følgende) med resultat i parentes:

Polonia Warzawa-Cracovia Krakow (0,00)

Raptors-Hawks (+0,40)

Senators-Rangers (+0,85)

Tidsforbrug: 6 timer

Resultat: +1,25

 

 

Tirsdag

Om tidlige spil der er en god idé, men ikke passer ind i denne tippers rytme, og om en Champions League-kamp der ikke skal røres med en ildtang (men dog ses, lidt)...

 

Hvis man har fulgt lidt med hos BetXpert gennem tiden vil man vide, at det kan være en rigtig god ide at være tidligt ude for at kunne gribe de attraktive odds før de evt. slashes. Og det er så sandt som det er sagt, det er en rigtig god ide, men det er samtidig noget, jeg umådeligt sjældent egentlig gør.

 

Jeg følger hellere min rytme, der er aktualitetspræget, og hvor jeg kan få den information om det specifikke matchup, som jeg ikke vil kunne få, hvis jeg laver spillene tidligere. Man kan sige at hver dag for mig har en menu, der for europæisk sports vedkommende som regel fortæres dagen efter, for amerikansk sports vedkommende samme dag (NFL er her undtagelsen).

 

Og dagens første menupunkt er checkup på nattens resultater, der formede sig usædvanligt fornuftigt efter min smag. Jeg ser lidt højdepunkter fra NHL, læser lidt om MLB incl. kampreferater og ser også højdepunkter, selvom jeg ikke har haft penge ude.

 

På dagens fodboldfront ser det tyndt ud, jeg er f.eks. overhovedet ikke interesseret i storkampen mellem Bayern og Real, jeg kasserer den asiatiske Champions League (og godt det samme viser det sig senere), men ét enkelt spil bliver det nu alligevel til i den engelske National Conference. En matchup som jeg havde på shortlisten, som var blevet kasseret der, men som jeg ender med at tage, fordi jeg fik en anbefaling fra en kontakt. Disse kontakter er naturligvis vigtige, jeg har godt nok aldrig gjort specielt meget ud af det i forhold til andre, jeg er for ofte sikkert en stædig rad, der foretrækker at finde tingene selv. På trods af det har jeg et netværk, der kan være guld værd, fordi information altid er godt, og forstandige menneskers mening er det jo altid godt at kende.

 

Amerikansk sport giver pote i form af et MLB-matchup jeg rigtigt godt kan lide, og den allestedsnærværende NHL-playoff kamp bliver det også til. Hvis man gerne vil se actionpræget sport, så kan NHL-slutspillet varmt anbefales, om end det til tider minder mere om krig end sport, første periode i Phillies-Penguins forleden var vist et godt eksempel på det.

 

Eftermiddagen går med at skrive mit første eksperttip til BetXpert samt forfatte en halv klumme, og så er klokken også blevet 15.30, og livet kalder! Om aftenen bliver det til en halv times uforudsigelig Champions League-bold, samt konstatering af, at York vandt på trods af over halvdelen af kampen i undertal. God uge foreløbigt!

 

Dagens spil med resultat i parentes:

Cambridge-York (+0,70)

Devils-Panthers (-1,00)

Blue Jays-Rays (+0,70)

Tidsforbrug: 8 timer

Resultat: +0,40


 

Onsdag:

Nallerne holdes (heldigvis) fra en fristende favorit til for lavt odds, og der er tid til en god bog...

 

Tirsdag aften har jeg allerede konstateret, at der ikke er store sager på tapetet i de idrætsgrene jeg følger i Europa. Jeg har dog fået en mail fra Sofia, der taler om Levski Sofia sejr mod Chernomorets, men oddset er til gengæld også gået kraftigt ned, og selvom jeg er fristet, så er der en grænse. Den grænse, som det kan være så svært at være disciplineret overfor, fordi ”jamen de vinder jo…”. Det er en udfordring, som jeg personligt har døjet med, men jeg er blevet langt dygtigere til at sige fra. Og fra siger jeg her, hvilket viser sig at være ganske sundt for pengepungen, da kampen ender 2-2.

 

Så dejlig kort morgen, jeg skubber den amerikanske sport til senere, en halv klumme skrives og klokken er stadig kun 11, således kan en tidlig frokost indtages i selskab med en god bog. Og bogen handler ikke overraskende om sport (i bred forstand), jeg genlæser nemlig i øjeblikket Roger Kahns fremragende bog ”The Boys Of Summer”, der handler om halvtredsernes Brooklyn Dodgers (LA Dodgers i dag), den første sorte spiller i MLB Jackie Robinson og meget, meget mere. Jeg elsker god sportsrelateret litteratur, et område hvor der ikke er overvældende at komme efter i Danmark.

 

Sidst på aftenen er det tid til at genoptage arbejdet, og efter stort set at have afvist hele programmet, så bliver jeg alligevel hængende lidt ved Kings-Canucks i NHL, en serie som Kings ganske overraskende ligger til at sweepe, hvis ikke Canucks vinder nattens kamp. Jeg tager den, da oddset er fortrinligt i mine øjne, og der er håb om en genforening mellem Sedin tvillingerne til denne kamp. Harddiskoptageren bliver også sat i gang, så jeg ved selvsyn kan forvisse mig om min dumhed dagen efter…

 

Dagens spil med resultat i parentes

Los Angeles Kings- Vancouver Canucks (+1,01)

Tidsforbrug: 4 timer

Resultat: +1,01


 

Torsdag

Forvandlede canadiere, roterende katte og finsk kærlighed. Og et motivationsbet i NBA...

 

Og så var det jo alligevel ikke så dumt, Canucks er som forvandlet, de scorer sågar mål, hvilket er noget helt nyt for dem i denne serie, og således er der gevinst til morgenkaffen, selv Keld roterer af begejstring!

 

Formiddagen byder på lidt læsen op på den finske Veikkausliiga, hvor der heldigvis også findes nyttige ressourcer på svensk.  Jeg er meget glad for de finner, denne liga har procentuelt været en af mine top 3 fodboldligaer de sidste 2 år. Forklare det kan jeg ikke, men det ene spil jeg finder, viser sig senere at være et vindende, og sæsonen er dermed startet fornuftigt på de kanter. Og så er der svensk ishockey, hvor jeg har fulgt det meste af finaleserien mellem Brynäs og Skellefteå tæt, og hvor Skellefteå er på vej tilbage, og hvor mine penge går på, at de kommer helt tilbage. Frem og tilbage er dog nogenlunde lige langt, viser det sig! Endelig byder formiddagen også på udarbejdelse af shortlist til weekendens kampe.

 

Resten af dagens session henlægges til om eftermiddagen, hvor der bliver skrevet et enkelt eksperttip til MLB og de amerikanske spil findes, herunder Devils-Panthers, der godt nok viser sig at gå hjem, men hvor jeg egentlig ikke bruger nok energi på at checke op på kampen. Faktisk set i bakspejlet ikke et godt spil, der meget godt illustrerer, at hvis man først har dannet sig et billede af et matchup, så kan det være svært at komme fra det. Det kommer til at hævne sig et par dage senere…

 

I NBA bliver jeg også fristet af et motivationsbet på Rockets lige på mod Hornets. Lige på væddemål i NBA til lave odds kan ikke anbefales normalt, men hen imod sæsonslutningen plejer jeg at have ganske god succes med det, ikke i nat viser det sig.

 

Dagens spil med resultat i parentes:

Brynäs-Skellefteå (-1,00)

VPS Vaasa-Inter Turku (+0,70)

New Jersey Devils-Florida Panthers (+0,60)

Washington Nationals-Houston Astros (+0,62)

New Orleans Hornets-Houston Rockets (-1,00)

Tidsforbrug: 5 timer

Resultat: -0,08


 

Fredag

Farlige franske fristelser, og under aftenens middagsselskab smugfølges med i MLB...

 

Weekenden byder på alskens aftaler og tur i sommerhus, så der drosles ned på programmet, en time om formiddagen giver resultat i form af Ligue 2 opgøret mellem Arles og Sedan. Sidstnævnte har stort set kostet mig en formue i denne sæson, da jeg før start havde dem som den absolutte oprykningsfavorit, stor kapacitet, men forholdsvis ringe udbytte so far. Og jeg har svoret, at jeg har lært af det, men here we go again, jeg sætter mine penge på Sedan (og med knap så katastrofalt resultat som sædvanligt…). Amerikansk sport et lynkig, ingenting, et spil til søndagen som jeg havde haft i kikkerten hele ugen og så ellers tak for i dag. Men så alligevel…

 

I hyggeligt selskab om aftenen med rødvin i glasset og venner, der ikke kender rundboldens velsignelser, bliver det tid til foran en undrende skare at følge lidt med i klassikeren Red Sox-Yankees på Ipad’en. Og der var sandsynligvis ingen, der opdagede, at den blev ved med at være tændt, også da samtaleemnerne gik over til noget helt andet!

 

Dagens spil med resultat i parentes:

Arles-Sedan (+0,37)

Tidsforbrug: 1 time

Resultat: +0,37


 

Lørdag

Formiddagen bruges på spil (desværre gevinstmæssigt stolpe-ud), men resten af dagen går op i andre gøremål, og der er ikke tid til at være BBC-nostalgisk...

 

En gennemført fornuftig uge skal nu gerne krones med et stabilt weekend resultat, og så er ugelønnen mere end i hus. Normalt ville jeg bruge lidt tid allerede torsdag på at dechifrere weekendens massive program, for derefter at gå længere ned i substansen fredag, hvor jeg sædvanligvis sætter et par spil, mens resten følger lørdag formiddag. Denne uge har været lidt anderledes, til gengæld har jeg rigelig tid lørdag morgen og formiddag, hvor alt omkring mig virkelig, virkelig holder weekend.

 

Et righoldigt program som sædvanlig sådan en lørdag, i udgangspunktet har jeg haft omkring 60 spil på min shortlist, de barberes ned af flere omgange, og til sidst blev resultatet som det kan ses nedenfor…ikke positivt. Et lidt atypisk bettingprogram, normalt vil jeg have mere end ét spil på den engelske liga, det er højst usædvanligt med 2 MLS spil på én dag, og Rangers og Devils, ja playoffhockey af allerbedste skuffe…men uheldigvis med en grande total af 0 mål scoret…tilsammen!

 

Normalt ville jeg også følge lidt løbende med på sådan en lørdag, ikke for at spille ekstra, men fordi lørdag bare traditionelt er den dag, hvor der skal ses bold, og hvor de store ligaer skal følges tæt. En reminiscens af barndommens BBC World Service, hvor, hvis forbindelsen ellers var til det, de engelske ligaer kunne følges tæt for at blive opsummeret et par minutter over 18 med den uforlignelige James Alexander Gordon, der kunne læse fodboldresultater op som ingen anden.

 

Men denne lørdag er helliget andre gøremål, hvilket også kan ses af tidsforbruget, der normalt ville være højere sådan en lørdag, af ren og skær interesse og kærlighed til spillet (fodbolden forstås!).

 

Dagens spil med resultat i parentes:

Dagenham & Redbridge-Crawley (-1,00)

Toronto FC-Chicago Fire (-1,00)

Vancouver Whitecaps-FC Dallas (+0,76)

Florida Panthers-New Jersey Devils (-1,00)

New York Rangers-Ottawa Senators (-1,00)

Tidsforbrug: 3 timer

Resultat: -3,24


 

Søndag

Lørdags-lækagen analyseres, der ses fodbold (på stadion, selvfølgelig!) og der filosoferes over en NBA-spiller med misforhold mellem navn og personlighed...

 

Efter hyggelig morgensamling, så hedder det enrum for mig. Når jeg har haft en tur som lørdag, hvor tabet har været seriøst mange penge, så skal jeg virkeligt se lidt nærmere på, hvad der gik galt. Jeg sad for meget fast i de NHL-serier, Toronto FC har jeg nu i et par uger forventet at se lappe en meget lækkende skude og Crawley kunne leve med uafgjort, sådan som resultaterne flaskede sig i Division 2. Nu skal man jo ikke overdrive, men jeg kan virkeligt sige, at jeg prøver løbende at lære af mine nederlag, herunder selvfølgelig kigge på om jeg har forhastet mig i mine valg, brugt for lidt eller meget tid osv.

 

Derfor også en ganske afdæmpet tilgang til søndagens program, hvor det ene af dagens 2 spil gav sig selv, da jeg allerede havde lavet det et par tidligere før, nemlig Randers mod Blokhus, hvor jeg i den grad var på en Randers-revanche efter deres grumme start på foråret. Og så lidt Veikkausliiga igen, holde lidt pause fra playoffhockeyen, og så ellers ud og se Superliga fodbold, hvor man bedst ser det, nemlig på stadion.

 

Til absolut allersidst snupper jeg en lige en halv times NBA basket, som DK4 dækker aldeles glimrende. Heldigvis får jeg så også med, at fordi man har skiftet navn til Metta World Peace, så behøver navn og handling ikke at stemme overens, hvilket man kan forvisse sig om ved at youtube manden, hvis albue mildest talt landede det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

 

Dagens spil med resultat i parentes:

Randers FC-Blokhus (+0,90)

Haka Valkeakoski-IFK Mariehamn (+0,90)

Tidsforbrug: 5 timer

Resultat: +1,80


 

Ugens tal og afrunding

Og således endte den bettinguge. Et plus på 1,51 unit, hvilket for mig er bedre end budgetteret, 32 timer sådan cirka brugt, hvilket er en anelse mindre end sædvanligt, 20 spil lavet, hvilket til gengæld også er færre end sædvanligt. En uge der har været ganske typisk, om end resultatet i løbet af ugen var bedre end normalt og resultatet lørdag en hel del værre end normalt.

 

En anderledes beskæftigelse i forhold til at passe et almindeligt job, men i bund og grund ligeså tidskrævende og potentielt belastende. Om end jeg efterhånden er vant til det, så er en lørdag, som den uge 16 bød på, ikke morsom, også selvom det samlede ugeminus på intet tidspunkt var kriminelt. Det er bare at spænde sig godt fast, og så bare forvente at gode dage følger dårlige og omvendt.

 

I næste uge skal det handle om kampen….en tilfældig kamp minutiøst gennemgået med alt hvad dertil hører.

 

På genhør!

Investor er tilbage!

Der hviskes af og til ærefrygtigt i BetXperts kroge om Odds Med Omtanke - den sagnomspundne klumme hvor "Investor" (Ole Larsen) gavmildt øste af sin enorme viden om betting.

Det gjorde han ugentligt i tre måneder i 2006 - i alt 13 artikler blev det til før han og katten Keld trak sig tilbage (i forlængelse af klumme-virksomheden udgav Ole i øvrigt en bog: "Vind på Sport").

Fem år siden - men hans artikler er stadig særdeles anbefalelsesværdige for enhver der er interesseret i blive bedre til at tippe - du kan finde en oversigt over klummerne her.

Og nu er den gode Investor så vendt tilbage til BetXpert med en ugentlig klumme til udgivelse hver fredag (start fredag d. 16/3). Se klumme-oversigten her: http://www.betxpert.com/artikler/ole-larsen-investor

Ved siden af klumme-produktionen leverer Ole desuden, fra midt-april, ekspertips her på BetXpert. Hold øje med hans tips her: http://www.betxpert.com/ekspert/ole-larsen

 Se, hvordan du streamer den kommende sæson af NBA.