12 af BetXperts fodboldeksperter giver her deres bud på, hvem der vinder VM-slutrunden i Rusland, og hvordan det kommer til at gå Danmark. Panelet er ikke enige om hverken vinderen af VM, eller hvornår Danmark bliver slået ud. 

Hvem vinder VM i fodbold?

Torben N. Sørensen, international fodboldekspert
Tyskland: Tyskerne har altid den der udefinerlige ”Turnier”-mentalitet, og de leverer næsten altid varen, det også selvom spillet måske ikke lige kører for dem i den enkelte kamp. Dét tilføjet, at der næppe vil være den store uenighed om, at Tyskland for fire år siden ikke kun var VM's bedste mandskab, men også klart bedste, ja, det godtgør, at tyskerne også i Rusland må blive holdet, man skal slå, hvis man vil være verdensmester. Jeg kan ikke få øje på de store og gode argumenter for, at noget afgørende skulle have forandret sig i forhold til for fire år siden i Brasilien. 

Janek Kirkegaard, spansk fodboldekspert
Frankrig: Jeg må desværre komme med et halvtamt bud på en VM-vinder. I mine øjne har det franske hold den bedste bredde, og deres staropstilling er i mine øjne klart top 3. De har verdensklassespillere på hver position, og jeg håber, at vi får fronttrioen Dembele, Griezmann og Mbappe at se. Jeg er sikker på, at de vil dominere ethvert forsvar.

Frede Pedersen, specialvæddemålsekspert
Tyskland: Jeg tror, det bliver Tyskland, og som mest interessante outsider: England. 
Tyskland fordi de har en nem gruppe, og sidenhen møder sandsynligvis Schweiz eller Serbien i 16-delsfinalen. Derudover vandt de også VM senest og er traditionelt et godt slutrundehold. Endelig har de jo også bare en rigtig rigtig god trup og træner, men jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke får Sané at se.
Jeg er stor Morten Bruun-fan, og det er jeg måske også påvirket af, når jeg ligesom ham peger på England, som den mest interessante outsider til titlen. Men de er jo samtidig også notorisk kendt for at fejle til slutrunder. Igen synes jeg, gruppen og lodtrækningen er god for England, og hvis deres gruppe ender, som bookmakerne spår, så brager de nok ind i netop Tyskland i kvartfinalen, så jeg mener, at der er god sandsynlighed for, at et af de to kommer i semifinalen. 

Pætur Albinus, færøsk fodboldekspert
Frankrig: Jeg har Frankrig som VM-favorit. De har mange af de kvaliteter, som kræves for at vinde en stor turnering. De har en stærk organisation og en ekstrem bredde i truppen. Hvis en spiller ikke præsterer, så er der ikke langt til den næste i køen. Jeg ser det også som en vigtig faktor, at Frankrig blandt de seriøse kandidater er tættest på peak point, og at nøglespillere som Griezmann og Pogba lige nu er i deres bedste alder.

Søren Jonassen, engelsk fodboldekspert
Frankrig: De har en utrolig stærk trup, og Deschamps kan stille med spillere fra Europas største klubber på alle positioner. Udover offensive superstjerner som bl.a. Griezmann og Mbappé, så har de en stærk defensiv, hvor Lloris må betegnes som en af slutrundens absolut bedste målmænd. De er tilmed i en gruppe, som de bør vinder komfortabelt. Vinder Argentina og Spanien ligeledes deres grupper vil Frankrig også have en fornuftig vej helt hen til semifinalerne.

Kibsgaard, dansk fodboldekspert
Belgien: Jeg synes, at et meget godt bud på en VM-vinder er Belgien. De har et rigtig stærkt hold, hvor hele den her unge generation af profiler også er ved at have ret meget erfaring nu. Selvom der ikke var meget modstand i kvalifikationen, så er en målscore på 43-6 alligevel imponerende. Med England, Tunesien og Panama som modstandere i gruppespillet, så er det svært at forestille sig, at Belgien ikke spiller sig videre. Det er dog ved at være lang tid siden, at holdet har mødt et stærkt hold i en kamp af betydning, så det bliver spændende at se, hvordan de klarer sig mod England.

Toke, russisk fodboldekspert
Brasilien: Jeg tror, Brasilien vinder VM. De har udviklet sig markant siden det sidste VM, og de er ikke længere så afhængige af Neymar. Det er ikke længere et one-man-show, og det var en fornøjelse at følge dem i kvalifikationen. 

Jesper Carstens, spansk fodboldekspert (og cykelekspert)
Spanien: Jeg tror, at Spanien vinder VM. Jeg er selvfølgelig lidt farvet af, at det er dem, jeg følger suverænt mest, men jeg synes, at de har ét af slutrundens absolut bedste hold. I al fald er de defensivt meget stærke, ligesom midtbanen og angrebet er fyldt med kreativitet og mobilitet. Der mangler lige en træfsikker angriber, men det har de spillerne til at kompensere for. 

I deres træningskampe mod Argentina og Tyskland i marts spillede de fantastisk. Kampen mod Tyskland var helt eminent (fra begge sider), og kan de finde frem til det niveau og lægge et par procenter til, tror jeg, de bliver svære at stoppe. De har også en ganske let vej til kvartfinalen, og det er meget væsentligt.

Men Brasilien under Tite og Löws Tyskland ser naturligvis også stærke ud, og kan lige så godt vinde slutrunden. 

Thomas Schyth, engelsk fodboldekspert
Spanien: Jeg tror, Spanien vinder. Godt hold, gode spillere og sikkert koncept, uanset om de møder underdogs eller favoritter. De har en god organisation og stor VM-erfaring.

Rasmus G, tysk fodboldekspert
Brasilien: Jeg tror på Brasilien, og den største grund er, at langt de fleste i Brasiliens startopstilling har haft kæmpe optur i år og kommer med stor selvtillid. Neymar har naturligvis været en del skadet, men han kommer nok tilbage og er sulten. Coutinho fik sit skifte til Barca igennem, hvor han har lagt fint ud med at vinde mesterskabet og spille fantastisk i de sidste kampe. Casemiro vandt Champions League endnu engang sammen med Marcelo. Gabriel Jesus vandt ligeledes mesterskabet med City. 

En anden begrundelse er, at jeg simpelthen ikke har den store tiltro til Frankrig, Spanien og Tyskland. Lige Tyskland vil jeg gerne begrunde. De mangler simpelthen offensiv power! Timo Werner er en udmærket angriber ja, men han er ikke ekstraordinær, og han vil få det utroligt svært mod de bedste forsvarer i verden. Thomas Müller er ikke den samme spiller, som vi har set i tidligere år, han scorer ikke nær så mange mål, og er langt mere en arbejdsmand end en målscorer nu. Marco Reus bliver måske deres vigtigste nøgle i offensiven, men han er et spørgsmålstegn, da han kommer fra en lang skade. Jeg har stadig stor tiltro til deres defensiv, men offensiven, tror jeg, ikke kan bringe titlen hjem i år. 

OBS: Jeg ser ikke værdi i Brasilien, men har derimod selv spillet Portugal til at vinde VM til odds 28

Rasmus Olesen, dansk fodboldekspert (og BetXperts programmør)
Belgien: Vinderen af VM? Hm. Det er næsten umuligt. Men jeg havde fidus til Belgien ved sidste EM. Og de flyver godt under radaren med et solidt hold med masser af kvalitet. Så lad mig gå med dem.

Jens Bøye, fransk og international fodboldekspert (og analyseredaktør på BetXpert)
Frankrig eller Brasilien. Hold med både rutine, talent og gennemslagskraft. Tyskerne virker lidt metaltrætte, argentinerne for afhængige af Messi, Portugal både metaltræt og for afhængig af een mand, Spanien mangler nok lidt bredde, Belgien synes præget af det lille lands lige ved og næsten-syndrom, og England har sine helt egne komplekser.

Hvordan går det Danmark under VM?

Torben N. Sørensen, international fodboldekspert
Det store problem for Danmark er, at Peru desværre er et bedre hold, end de er blevet fremstillet i medier og af bookmakernee. En tendens, man ofte ser med de mindre sydamerikanske mandskaber efter Brasilien og Argentina. At ellers karantæneramte anfører, målmager og store profil, Paolo Guerrero, så oven i købet har fået lov at spille for Peru alligevel er et kæmpe-boost for holdet. Danmark har nok fordel i at slutte af mod Frankrig, som på det tidspunkt måske allerede ér videre, men til gengæld synes Australien at stå bedre til Perus hurtige teknikere. Min dom: Endestation for Danmark allerede i gruppespillet. 

Janek Kirkegaard, spansk fodboldekspert
Jeg tror på, at Danmark når videre fra gruppen. Danmark er et taktisk, halvkedeligt hold, og jeg tror nok, de skal skrabe nok point sammen, til at få andenpladsen i gruppen. I 1/8-finalen venter formentlig Argentina eller Kroatien, som jeg desværre ikke øjner os mange chancer mod.

Frede Pedersen, specialvæddemålsekspert
Jeg synes ærlig talt, Danmark ser en smule tandløse ud, selvom vi spiller for spiller jo har et udmærket hold. Mit bud er, at Eriksen virkelig skal gribe taktstokken, hvis vi skal videre fra gruppen. Derudover tror jeg også, at alt den palaver der været omkring spillere der ikke kom med til VM, har en mærkbar negativ indflydelse. Og alt det andet rundt om de danske nationale hold, her tænker jeg på Simon Kjær som ambassadør for NordicBet* og Nadia Nadims udtalelser om Mads Øland og de resterende landsholdsspilleres reaktion på det.

Pætur Albinus, færøsk fodboldekspert
Danmark skal nok formå at snige sig videre fra gruppespillet, men så heller ikke mere end det. Mit bud er, at de ryger i 1/8-finalen. Jeg synes, de mangler kvalitet på enkelte positioner, og at det problem vil blive udstillet imod stærke modstandere.

Søren Jonassen, engelsk fodboldekspert
De går videre fra gruppespillet som 2'er med formentlig 6 point (sejre over Australien og Peru), men 4 point kan måske også gøre det. I 1/8-finalen møder de formentlig Argentina, som jeg formoder bliver endestationen.

Kibsgaard, dansk fodboldekspert
Jeg tror, at Danmark får det svært ved VM. Selvom Yussuf Poulsen lavede et fint mål i seneste kamp og fik brudt måltørken, så mangler Danmark bare noget offensivt. Holdet er meget afhængige af Eriksen, så man må håbe, at han får et rigtig godt VM. En udtagelse af Bendtner havde nok ikke ændret på det, men jeg havde nu alligevel gerne set, at han var med. Defensivt ser det bedre ud, hvor Schmeichel har stået stærkt i mange kampe efterhånden. Mit bedste bud er, at Danmark klarer sig knebent videre fra gruppespillet som to'er, og så møder overmagten i 1/8-finalen og ryger ud.
 
Toke, russisk fodboldekspert
Jeg forventer desværre ikke det store af Danmark. Jeg tror, det bliver til et gruppeexit, da Peru virker stærkere end os baseret på deres nylige træningskampe.
 
Jesper Carstens, spansk fodboldekspert (og cykelekspert)
Med hensyn til de danske chancer, synes jeg, der er en stor sandsynlighed for, at det slutter i gruppespillet. Peru har spillet ganske fint, og selvom man skal passe på med at lægge for meget i venskabskampene, så har jeg været overrasket over dem indtil videre. Australien bør vi kunne slå, mens Frankrig - alt efter situationen i gruppespillet, naturligvis - bør være en for stor mundfuld, så det hele afhænger af den første kamp mod Peru. Jeg lander nok på 55 % sandsynlighed for, at Danmark går videre (bemærk: Dog uden at have analyseret gruppen voldsomt), så det er immervæk stadig mere sandsynligt, at de går videre og ryger ud i 1/8-finalen. 
 
Thomas Schyth, engelsk fodboldekspert
Jeg tror DK ryger ud i gruppespillet. Peru bliver undervurderet, og Danmark mangler profiler og et sikkert koncept.
 
Rasmus G, tysk fodboldekspert
Jeg tror på avancement til Danmark, blandt andet fordi jeg ikke mener, Australien bliver en stor forhindring. Peru havde jeg mine tvivl om, blandt andet fordi vi ikke har den store erfaring mod små tekniske hold. Jeg blev dog mere optimistisk, da jeg så, hvordan vi kunne udøve et stærkt genpres mod Mexico. Jeg tror netop, at vi skal lade Peru have bolden og så straffe dem på deres fejl. Så møder vi sandsynligvis Kroatien eller Argentina i 1/8-finalen, og der tror jeg desværre, vi kommer til kort. 
 
Rasmus Olesen, dansk fodboldekspert (og BetXperts programmør)
Det er for svært at få et greb om mine forventninger til Danmark. Det kommer ned til momentum. Jeg har en fornemmelse af, at Danmark lige nøjagtigt ikke kommer videre med 4 point. Men skulle DK vinde de to første kampe eller hive 5 point, så ligner det Argentina i 1/8-finalen. Og dem har jeg faktisk ikke SÅ meget fidus til. Så med det rigtige momentum kan Danmark nå kvartfinalen mod Spanien. Men så er det vist også dét. Og det er vist også flot nok!
 
Jens Bøye, fransk og international fodboldekspert (og analyseredaktør på BetXpert)
Hvordan kommer det til at gå Danmark ved VM? Hvis Hareide holder fast i Kvist, frygter jeg for ottendedelsfinale-billetten, og selv hvis den kommer i hus, venter nok Argentina, dvs, nok brat farvel, argentinsk Messi-afhængighed til trods.