En række bookmakere med høje odds søger ikke dansk licens. Tunge udsigter for BetXperts tilbagebetaling (eksperttips og brugertips)? Ikke nødvendigvis.

Når Rådhusklokkerne ringer det nye år ind, er det i sandhed nye tider – for Spille-Danmark og for BetXpert.

1. januar 2012 træder den nye danske spillelovgivning i kraft, med et licenssystem der skal give adgang til det danske marked for diverse spilleselskaber – og som skal lukke markedet for licensløse selskaber (læs FAQ om hvad loven betyder).

Det betyder at vi her på BetXpert – hvis vi fortsat skal kunne henvende os til danske læsere – ikke længere må linke til selskaber som Pinnacle og 10Bet. Disse har nemlig ikke søgt dansk tilladelse (se liste).

Pinnacle har den højeste teoretiske tilbagebetaling af alle på vores bookmakerliste: 97,73%. 10Bet er nr 6 med 93,62% (se listen her)

Ikke bandlyst i forum

Det er vigtigt at slå fast at man også fremover vil kunne diskutere alle slags spil og odds i vores forum – også odds fra bookmakere vi ikke samarbejder med. Det har man altid kunnet i vores forum, og det vil man også kunne fra årsskiftet.

Brugerne vil altså stadig kunne gøre hinanden opmærksom på det når de falder over et højt odds hos en bookmaker uden dansk licens.

Men som udgangspunkt vil det være slut med at anbefale Pinnacle og Co i vores ekspertanalyser. Og man vil heller ikke kunne linke til dem i brugertips.

Katastrofe for BetXperts tilbagebetaling?

Umiddelbart lyder det som en katastrofal situation for ekspertpanelets tilbagebetaling.

Ekspertpanelets tilbagebetaling (forholdet mellem vores samlede indsatser og vores samlede gevinster) har haft et ringe år i 2011 med 98% (efter 107% i 2010), men samlet, efter 7 år, lyder den på nydelige 104%.

Men den vil vel styrtdykke under den nye lovgivning? Alt andet lige, vil det vel betyde lavere tilbagebetaling hvis eksperterne ikke længere kan bruge en række bookmakere der typisk ligger med høje teoretiske tilbagebetalinger og dermed høje odds.

Eller hvad?

Den mest populære bookmaker

Netop pga de høje odds er Pinnacle den bookmaker der hyppigst optræder i vores eksperttips. Hele 3.301 gange (ud af et samlet tip-tal på 25.688) siden 2004 har vi udlagt et eksperttip der anbefaler Pinnacles odds på en given kamp.

Brugertipperne gør også flittigt brug af Pinnacle som de har anbefalet i 1.811 brugertips. Kun Bet365* er blevet valgt flere gange: 1.978.

Statistikken: populær men underskudsgivende

Og her kommer så chokket: markedets højeste odds til trods, har Pinnacle givet underskud for både ekspertpanel og brugertippere...

Ekspertpanelet Pinnacles-tilbagebetaling siger 99,3%. Og brugertipperne (der har et samlet overskud på 100,74%) har en en tilbagebetaling på 97,57% for deres Pinnacle-tips.

Til sammenligning har brugertipperne overskud på de tre næstmest brugte bookmakere: Bet365* (1.978 tips: tb 103,07%), Unibet* (1.505 tips: tb 102,05%) og bwin* (1.096 tips: tb 104,71%).

Alle tre har søgt dansk licens og vil derfor nok også være at finde på BetXperts bookmakerliste fra 2012.

Hos ekspertpanelet er de næstmest brugte bookmakere NordicBet* (2.279 tips), Bet365* (2.164), Unibet* (2.120), Expekt* (2.151) og Centrebet (1.976). Bortset fra NordicBet* (99,06), har vi overskud på dem alle.

Bortset fra Expekt* hvis status er ukendt, har alle søgt dansk licens.

Blandt de andre bookmakere/spillebørser der har søgt licens, har ekspertpanelet underskud hos Betfair*,Gamebookers og PartyBets, men overskud hos 24hPoker, Bet24, Betsafe, Betsson*, Betway, bwin*, Danbook, Ladbrokes, Scandic og Sportingbet.

Links til statistikkerne

I følgende oversigter kan du se tallene for alle bookmakere på BetXperts liste – og du vil kunne se hvilke der er bekræftede licensansøgere:

Eksperttips fra bookmakere pt. anmeldt af BetXpert

Brugertips fra bookmakere pt. anmeldt af BetXpert