BetXpert har arbejdet stenhårdt for at finde den rette ekspert til Bundesligaen, der starter i denne weekend. Ny mand på posten er fuldtidsbettoren El Niño.

Nu har vi efterhånden ventet længe nok. Coronaen har fyldt på alle niveauer af verdenssamfundet, og kigger man på det fra et betting-synspunkt, har alt stort set været lukket ned. Ikke mindst verdens mest interessante fodboldligaer, hvoraf de fleste endnu ikke ved, hvornår de starter op igen.

Men Tyskland er foregangsland her med Bundesliga-start allerede på lørdag. Som den første store liga tilbage kan der forventes enorm interesse for den tyske fodboldliga, og betting-mæssigt vil der med garanti også opleves et gigantisk boom i spil på Bundesligaen.

BetXpert har derfor været på jagt efter en Bundesliga-ekspert gennem længere tid, og vi er nu kommet i mål med en aftale med El Niño, der gennem de seneste år har haft betting som sin levevej.

“Lige siden jeg var en lille purk, har jeg altid været dybt interesseret i fodbold, hvor elementer som taktik, transfers, kultur og groundhopping kan få det til at krible i maven. Den "moneyball"-approach, som Brentford for øjeblikket praktiserer, vækker stor fascination, siger El Niño.

“Jeg har haft sportsbetting som min primære indtægt i de sidste to år nu, og jeg vil i første omgang dække Bundesligaen sæsonen ud. Der er ingen tvivl om, at omstændighederne vil have en stor effekt på sporten, og i den sammenhæng vil jeg prøve at spotte nogle af de nyskabte tendenser, før bookmakerne for at få en edge.”

“I praksis nemmere sagt end gjort, men jeg forventer blandt andet, at intensiteten, som fansene plejer at være med til at skabe, vil blive mindsket. Der kan komme en sommerturneringsstemning, hvilket kan skabe flere overraskende resultater. Så måske vi skal ud på nogle underdogs? Lad dette også være en opfordring til den stærke brugerflade herinde om at deltage i debatten, hvis I bemærker noget interessant, mens jeres fodboldtrang forhåbentligt bliver tilfredsstillet af tyskerne her de kommende uger.”

Skal være smartere end algoritmerne

Hvor betting i gamle dage handlede om at fange en oddssætter på det forkerte ben, handler det nu i stedet om at tænke anderledes end bookmakernes algoritmer.

“At finde en edge i forhold til bookmakerne handler for mig i bund og grund om at spotte tendenser eller faktorer, som bookmakernes algoritmer ikke kan tage højde for eller har taget højde for endnu. Derfor synes jeg blandt andet, at statistik i sig selv sjældent bliver et holdtbart argument for et spil, da det typisk relativt nemt kan indregnes.”

“Ved at sammenligne priserne på markedet forsøger jeg at danne mig et indblik af, om jeg er på afveje eller på sporet af en mulig edge. At være opmærksom på biases i denne proces er en af mine kæpheste.”

Målscorerspil er et hit hos eksperten

El Niño har en forkærlighed for spil på målscorere, da uvante eller uventede positioner til tider kan åbne for solide værdispil.

“Jeg har en forkærlighed for målscorerspil, som også er et af de tegn, hvor jeg på den lange bane har de bedste resultater. Et hurtigt kig på startopstillingen kan nogle gange være nok til at røbe, hvor værdien ligger gemt. Starter Robert Skov (den tidligere Superliga-topscorer, red.) på højre kant i en 4-2-3-1 eller i højre side bag angriberen i en 3-4-3, kan der være værdi at hente.”

“Han har startet i én af disse særdeles målfarlige positioner i fire ud af 21 starter, ellers har han dækket venstre back-positionen, som dog alligevel har budt på to kasser i åbent spil og en enkelt fra frispark.”

El Niño har i sin tid med betting som levebrød sat 1286 spil, og de har resulteret i en imponerende tilbagebetalingsprocent på 108.64. Han beder mig dog pointere, at disse rå data er et resultat af flere udefrakommende faktorer som units, limits med mere. Derfor kan de ikke direkte kan sammenlignes med BetXperts ekspertstatistiker.

“El Niño har bevist, at han kan leve af bettingen, og han har en edge på flere markeder. Han er knivskarp i sine analyser og har en grundviden, som gør, at han hurtigt spotter værdi. Det kommer vi til at få stor glæde af på BetXpert,” siger tipredaktør Jesper Helmin.

Vi glæder os til at følge El Niño på BetXpert.