BetXpert fortsætter med at se frem mod Bundesliga-genopstarten, som finder sted i den kommende weekend. Her har vi kigget på holdene fra 7.-pladsen til 12.-pladsen. 

Vi fortsætter med at kigge frem mod weekendens Bundesliga-kampe. Denne gang er det holdene fra 7.-pladsen til 12.-pladsen, vi kaster et lille lys henover.

Bundesliga-optakt: Midterholdene

I denne optakt tager vi et hurtigt kig på Wolfsburg, Freiburg, Hoffenheim, FC Köln, Union Berlin og Eintracht Frankfurt. Selvom her er tale om rækkens midterhold, så er der faktisk stadig en del på spil for de fleste af holdene. FC Köln, Union Berlin og Frankfurt kan nok ikke helt sige sig frie for nedrykning endnu, omend en hel del nok skal gå galt, før det ender i den bolddgade. 

Omvendt kan særligt Wolfsburg, Freiburg og Hoffenheim stadig tillade sig at have realistiske drømme om en billet til europæisk fodbold i næste sæson. 

Spil på Bundesligaen og få 100 kroner live freebet hos Unibet*

Hent dit freebet hos Unibet

7.-pladsen: VfL Wolfsburg (36 point)

Volkswagen-byen, der er den sjettestørste i vores naboland mod syd, ligger p.t. lige udenfor en europæisk billet til næste sæson. Der er imidlertid kun ét sølle point op til Schalke 04, som lige nu indtager den 6.-plads, der giver adgang til Europa League-kvalifikationen. Skal de grønblusede gøre sig forhåbninger om en direkte billet til europæisk fodbold, skal de hente 11 point på Bayer Leverkusen, som lige nu sidder på 5.-pladsen. Top-4 er 13 point væk. 

Wolfsburgs første opgave i bestræbelserne på at nå europæisk fodbold finder sted på lørdag ude mod FC Augsburg. 

Ét af Wolfsburgs største problemer er, at de henter stort set lige mange point på udebane, som de gør hjemme på Volkswagen Arena. Det kan umiddelbart lyde som en positiv ting, men det er ikke helt tilfældet her. 18 point i 12 udekampe ligger i den bedre halvdel, men 18 point i 13 hjemmekampe er imidlertid ikke helt godt nok, hvis man virkelig vil være med helt fremme. Augsburg, der ligger nede på 14.-pladsen, har for eksempel fået 18 point i 12 hjemmekampe. 

Wolfsburgs problemer på hjemmebane skyldes ikke mindst, at man har været for ringe mod de hold, der ligger i den nedre halvdel af tabellen. Her de bedste eksempler herpå:

Paderborn (nummer 18): 1-1

Augsburg (nummer 14): 0-0

Werder Bremen (nummer 17): 2-3

Hertha Berlin (nummer 13): 1-2

Fortuna Düsseldorf (nummer 16): 1-1

Nu gælder det så udekampen mod Augsburg, og her får Wolfsburg formentlig brug for den gode form, man havde inden pausen. Her var man ubesejrede i de sidste fem kampe og havde fået syv point i de seneste tre opgør på fremmed græs.  

Topscorer: Holdets Bundesliga-topscorer er den hollandske angriber Wout Weghorst. Han har scoret 11 gange, hvoraf de tre af målene har været på straffespark. Det bliver dog ikke til nogle mål i denne spillerunde. Angriberen sidder ude med en skade. 

Wolfsburg ender i top-4? Højeste odds Bookmaker
Ja 251,00

Skader og karantæner:
OPDATERET fredag den 15. maj:
Yannick Gerhardt (central midtbane), Ignacio Camacho (defensiv midtbane) og Josuha Guilavogui (defensiv midtbane - anfører) er alle ude med skader. Det bekræfter Wolfsburg på deres hjemmeside.

Wout Weghorst (angriber – topscorer) er ude med karantæne.

Anfører Josuha Guilavogui er ifølge BetXperts statistik en af de allermest betydningsfulde anførere for sit hold. Med både ham og topscorer Wout Weghorst ude kan Wolfsburg muligvis få en svær eftermiddag ude mod Augsburg, som har gjort det hæderligt hjemme. 

Formodet startopstilling mod FC Augsburg (4-3-3): 
Casteels; Roussillon, Brooks, Knoche, Mbabu; M. Arnold, Mehmedi, Schlager; Brekalo, Ginczek, R. Steffen

8.-pladsen: SC Freiburg (36 point)

Freiburg kan prale af at have alle mand klar, men de kommer til gengæld på en svær opgave her i ”premieren”. De skal nemlig en tur til Leipzig og bide skeer med holdet fra 3.-pladsen. Så selvom Freiburg bestemt er hæderlige på udebane med 4-4-5 18:21, så får de med al sandsynlighed deres sag for mod Yussuf Poulsen og kompagni. 

Træner Christian Streich kan dog muligvis finde en smule ro og optimisme i nogle af de hidtidige udekampe mod gode hold i sæsonen. Man har blandt andet vundet 3-0 mod Hoffenheim, fået 1-1 mod Leverkusen, 2-2 mod Schalke 04 og kun tabt 0-1 mod Dortmund. 

Topscorer: Angriberen Nils Petersen har scoret otte gange. Heraf én gang på straffespark. Fem ud af de otte sæsontræffere har desuden været på udebane. Ligger der en scoring mere og venter i weekenden?

RB Leipzig - Freiburg Højeste odds Bookmaker
Nils Petersen scorer i kampen? Ja 4,80

Skader og karantæner:
OPDATERET fredag den 15. maj:
Freiburg må undvære backreserven Lukas Kübler.

Formodet startopstilling mod RB Leipzig (3-4-3): 
Schwolow; Heintz, Koch, Gulde; Günter, Höfler, Haberer, Schmid; Grifo, Petersen, Waldschmidt

9.-pladsen: TSG Hoffenheim (35 point)

Så er vi kommet til det, som man populært vil kalde for danskerklubben Hoffenheim. Her slår både Robert Skov og Jacob Bruun Larsen deres folder. Førstnævnte har mest spillet på venstre wingback, men han har også fra tid til anden været rykket endnu længere frem på banen – både i højre og i venstre side. Den tidligere F.C. København-spiller står noteret for tre mål og fire assists i 22 kampe. Det skal både blive spændende at se, hvor træneren vil bruge ham på banen i den resterende del af sæsonen samt at se, hvad landsholdsspilleren kan drive det til. Til dette opgør kunne han meget vel få en offensiv rolle. Holdet ser nemlig ud til at mangle flere prominente offensivspillere. Mere om det senere. 

Den anden dansker har indtil nu ikke fået det store udbytte ud af sine foreløbige otte optrædener i den hvide trøje. Det er blevet til en enkelt assist. 

Nok om danskere. Nu lidt om Hoffenheim. Weekends kamp udfolder sig på hjemmebane mod hovedstadsholdet fra Hertha Berlin. Gæsterne har haft en lidt skidt sæson, og træner Jürgen Klinsmann smuttede efter bare ti uger i jobbet. Anderledes ro på har der været i Hoffenheim, som har haft Alfred Schreuder i trænersædet siden sommeren 2019.  

Målet for danskerklubben må helt klart være at komme i top-6, hvilket vil give mulighed for europæisk fodbold i næste sæson. Inden weekendens kampe er der kun to point op til de kongeblå fra Schalke 04, så det er bestemt ikke en umulig mission, de er på.

Én af de ting, man skal rette op på i Hoffenheim, hvis missionen skal lykkes, er mere stabilitet på hjemmebane. Her har man indtil nu været lidt af et alt-eller-intet-hold. Statistikken siger 5-1-7 19:31. 

Resultaterne peger også lidt i alle retninger. Man har sat point til mod flere af holdene fra den tunge ende af tabellen, samtidig med at store hold som Dortmund, Schalke og Leverkusen er blevet besejret. 

Topscorer: Kroaten Andrej Kramarić er holdets topscorer. Han står noteret for syv mål, hvoraf ét er på straffespark. Fire gange har han scoret kampens første mål. Han er dog ude til weekendens opgør. 

Hoffenheim - Hertha Berlin Højeste odds Bookmaker
Hertha Berlin får flest hjørnespark i kampen? Ja 2,90

Udeholdet har fået flest hjørnespark i fem ud af deres seneste seks kampe. Hertil kommer, at Hoffenheim har fået under 4,5 hjørnespark i fire ud af deres seneste fem hjemmekampe. Hoffenheim er 4-2-7 (V-U-T) på hjørnestatistikken på hjemmebane. Hertha Berlin er 3-1-8 på udebane. 

Skader og karantæner:
OPDATERET fredag den 15. maj:
Sargis Adamyan (wing), Andrej Kramarić (angriber - topscorer) og Ishak Belfodil (angriber) er alle ude med skader. Munas Dabbur (angriber) er ved at komme tilbage fra en skade. Kampen kommer muligvis lidt for tidligt, til at han kan nå at være med. 

Skulle det vise sig at holde stik, er spørgsmålet, om 17-årige Maximilian Beier fra U17-holdet kan presse sig ind i startopstillingen. Det lyder måske ikke umiddelbart så sandsynligt, men tiden må vise, hvad træner Schreuder finder på. Bedste bud på en sikker mand i angrebet er p.t. Christoph Baumgartner. Han går egentlig mest for at være offensiv midtbane, men han har spillet angriber tre gange før i sæsonen. Ét mål er det blevet til i de tre kampe. Han står i alt noteret for fire sæsonscoringer i Bundesligaen. 

Ihlas Bebou (offensiv allroundspiller) kunne også være en løsning i angrebet. 

Formodet startopstilling til kampen mod Hertha Berlin (3-5-2): 
Baumann; Hübner, Nordtveit, Akpoguma; Skov, Samassékou, Grillitsch, Rudy, Kaderábek; Bebou, Baumgartner

10.-pladsen: FC Köln (32 point)

Oprykkerholdet har gjort det ganske fint i sæsonen. Ikke mindst på hjemmebane har det været ganske ok. 6-1-5 20:16 vidner om, at det er et hold, man ikke bare kan regne med at slå, selvom de er oprykkere. Det har blandt andre Schalke 04, Leverkusen og Wolfsburg måttet sande. De er alle blevet sendt hjem med et nederlag. 

Denne weekend gælder det så en hjemmekamp mod Mainz, som ligger lige ovenover nedrykningspladserne. Det er med andre ord en kamp, som FC Köln meget gerne skal vinde, hvis de endegyldigt skal lægge tanker om nedrykningspladser bag sig. Lige nu har de ti point ned til en playoff-plads og 14 point ned til en direkte nedrykningsplads. 

Der er da bestemt også grund til optimisme i Köln-lejren. Indtil nu har man haft godt styr på gæstende hold fra den nederste halvdel af tabellen. Det blev godt nok til et 0-4-nederlag mod Hertha Berlin (nummer 13) i begyndelsen af sæsonen, men siden da har man ikke tabt hjemme til et hold fra nederste halvdel:

Paderborn (nummer 18): 3-0

FC Augsburg (nummer 14): 1-1

Weder Bremen (nummer 17): 1-0

Topscorer: Jhon Córdoba. Angriberen fra Colombia har nettet ti gange, hvoraf seks af gangene har været som første målscorer. 

FC Köln - Mainz Højeste odds Bookmaker
Jhón Córdoba scorer kampens første mål? Ja 6,25

Skader og karantæner:
Rafael Czichos (centerforsvar) forventes ude. To af holdets spillere, Ismail Jakobs og Niklas Hauptmann, har været testet positive for coronavirus. Blot seks dage efter deres positive test blev de imidlertid testet negative. Hvorom alting er, så har de overstået deres karantæne på torsdag. Derfor er det måske tvivlsomt, om de når at komme med til søndagens kamp.

Formodet startopstilling mod Mainz (4-3-3): 
Horn; Katterbach/Schmitz, Leistner, Bornauw, Ehizibue; Hector, Uth, Skhiri; Jakobs/Drexler, Córdoba, Kainz

11.-pladsen: Union Berlin (30 point)

Vi skal have fat på endnu en oprykker, som har gjort det fint i sæsonens første 25 kampe. Der er næppe nogen tvivl om, at de på Berlin-holdet gerne havde købt den aktuelle stilling, inden sæsonen gik i gang. De har otte point ned til en playoff-plads og 12 point ned til en direkte billet til 2. Bundesligaen. Bestemt godkendt med kun ni kampe tilbage af sæsonen. 

Heldigvis for de rødklædte er de som så mange andre hold oftest bedst på hjemmebane. Og det får de i den grad også brug for at være på søndag. Her kommer mægtige Bayern München nemlig på besøg. Ligaduksene er rækkens p.t. stærkeste udebanehold, så Urs Fischers tropper skal virkelig klemme balderne sammen, hvis det skal blive til point. 

Oprykkerne har dog to gange tidligere i sæsonen vist, at de kan bide skeer med de store på hjemmebane. Således er både Dortmund og Borussia Münchengladbach blevet sendt tomhændede hjem fra An der Alten Försterei, som Union Berlins hjemmebane hedder. 

Topscorer: Svenske Sebastian Andersson er holdets målræv nummer et. Han har indtil videre scoret 11 gange, hvoraf kun ét af dem har været på straffespark. Syv gange har han scoret kampens første mål. 

Hvilken spiller scorer flest Bundesliga-mål 2019/2020? Højeste odds Bookmaker
Sebastian Andersson 2,90
Robin Quaison 1,35

Svenske Robin Quaison, angriber fra Mainz, har scoret 12 mål i indeværende sæson. Også han har scoret en enkelt gang fra straffesparkspletten. Et hurtigt kig på Mainz' og Union Berlins slutprogram efterlader et indtryk af, at der venter cirka lige hårde kampe - muligvis med et lille plus til Union Berlin. Ergo er 2,90 på Sebastian Andersson måske slet ikke noget dumt spil. 

Skader og karantæner:
OPDATERET fredag den 15. maj:
Akaki Gogia (wing), Sheraldo Becker (wing) og Yunus Malli (offensivspiller) er ude til opgøret. Marvin Friedrich (centerforsvarer) har karantæne, efter han fik to gule kort i den sidste kamp inden coronapausen. 

Ifølge Soccerway er Sebastian Andersson (angreb - topscorer) ude. Kicker og Transfermarkt melder imidlertid ikke om noget sådant. 

Formodet startopstilling til kampen mod Bayern München (3-4-3): 
Gikiewicz; Subotić, Schlotterbeck, Hübner; Lenz, Andrich, Gentner, Trimmel; Bülter, Andersson, Ingvartsen

12.-pladsen: Eintracht Frankfurt (28 point)

Vi runder denne lille midterholdsoptakt af med 12.-pladsen og Eintracht Frankfurt. Holdet sluttede i fjor på 7.-pladsen og har i indeværende sæson desuden også spillet Europa League, hvor man lige nu ser ud til at ryge ud mod FC Basel. 

Europæisk bold og en syvendeplads i sidste sæson står i skarp kontrast til tingenes tilsand i ligaen nu om stunder. En 12.-plads var naturligvis ikke, hvad man gik og drømte om i pølsebyen. Man har imidlertid været ganske solide på hjemmebane, hvor det er blevet til 6-3-3 27:16. På udebane ser det helt skidt ud med 2-1-9 11:25. Det er ligaens ringeste statistik. 

Heldigvis for Frankfurt-holdet skal man spille hjemme på lørdag, når Borussia Münchengladbach gæster Commerzbank Arena til den sene klokken 18:30-kamp. 

Topscorer: Gonçalo Paciência (angriber) har scoret syv gange, hvilket gør ham til intern topscorer på Frankfurt-holdet. Én gang har han nettet fra 11-meter-pletten, og tre gange har han scoret kampens første mål. 

Frankfurt - Borussia Münchengladbach Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,74
Under 2,5 mål 2,15

Skader og karantæner:
OPDATERET fredag den 15. maj:
Marco Russ (centerforsvarer) og Gonçalo Paciência (angriber - topscorer) er begge tvivlsomme. Kicker spår dem en plads på bænken. 

Fromodet startopstilling til kampen mod Borussia Münchengladbach (4-4-2): 
Trapp; N’Dicka, Hinteregger, Abraham, Touré; Kostić, Rode, Ilsanker, Chandler; Dost, A. Silva/Paciência

BetXpert gør opmærksom på, at spillene i denne artikel ikke er deciderede spilforslag. Forfatteren til artiklen er i den sammenhæng ikke ansat som spilekspert på siden. Her er blot tale om fremhævede spil, hvoraf der hører et par løse tanker og statistikker med til nogle af dem. Alle odds er fra tirsdag den 12. maj mellem klokken 10 og 11. Vær i den henseende også opmærksom på, at det langtfra var alle bookmakere, der var ude med odds på dette tidspunkt. Bedre odds kan dermed muligvis findes i løbet af ugen.