BetXpert er nu nået til den afsluttende del af optakten på Bundesligaen, der genoptages i weekenden efter over to måneders pause. Denne artikel fokuserer på holdene nederst i tabellen.

BetXpert har taget et hurtigt kig på alle holdene frem mod genopstarten af sæsonen. Denne gang er vi nået til de seks nederst placerede hold, og der er nogle traditionsrige klubber iblandt. 

Denne gang er det 13.- til 18.-pladsen, vi har kigget på. Ingen af holdene kan endnu sige sig fri for nedrykningsspøgelset, og der er derfor al mulig grund til at være topmotiveret til de sidste ni spillerunder. Ja, faktisk har Werder Bremen, der er placeret næstsidst, ti kampe tilbage, og det kan vise sig at være guld værd for holdet, der sluttede på ottendepladsen i fjor.  

Hertha Berlin 

Hovedstadsholdet har seks point ned til en playoff-plads og ti point til elevatoren, der tager dig direkte ned i landets næstbedste række. Derfor bør man ikke male fanden på væggen endnu, men omvendt kan et sekspointsforspring hurtigt sættes over styr, hvis man får en skidt start.  

Lidt utraditionelt har Hertha Berlin faktisk været bedst på udebane i denne sæson. I 13 hjemmekampe er det blevet til 12 point, mens det i 12 udekampe er blevet til 16 point. Sejre ude mod Leverkusen og Wolfsburg samt et 2-2-resultat på Allianz Arena mod Bayern München i sæsonpremieren er de bedste eksempler på, hvad berlinerne er i stand til at udrette på fremmede græssletter.  

Fortsætter de udmærkede tendenser på udebane, kan Hertha stå med udmærket kort på hånden for en god sæsonstart. De lægger nemlig ud med en udekamp mod Hoffenheim, som er lidt af et alt-eller-intet-hold på hjemmebane. Desuden må de formentlig undvære en lang række offensive profiler til kampen. 

Topscorer: Dodi Lukébakio står noteret for fem sæsontræffere. Fire gange har han scoret kampens første mål.  

Skader og karantæner: 
OPDATERET fredag den 15. maj:

Karim Rekik (centerforsvarer) er ude med en skade, mens Vladimir Darida (midtbanespiller – næsttopscorer) har karantæne. Salomon Kalou (angriber) forventes heller ikke med, da klubben har givet ham en karantæne for at bryde interne procedurer vedrørende den verserende virus.   

Formodet startopstilling til kampen mod Hoffenheim:

Jarstein - Klünter, Stark (c), Boyata, Plattenhardt - Skjelbred, Ascacibar, Mittelstädt - Lukebakio, Cunha - Piatek

Ifølge BetXperts statistik over Bundesliga-anførernes betydning, så bør Hertha Berlin-træner, Bruna Labbadia, dog overveje at tage anfører Vedad Ibisević med i startopstillingen. Holdet har henover de seneste snart to sæsoner i gennemsnit fået flere point, når bosnieren har været på banen.  

Hertha Berlin får færrest point i Bundesligaen i perioden 16. maj - 27. juni? Højeste odds Bookmaker
Ja 13,00

Odds er senest tjekket onsdag den 13. maj klokken 11.30. 

FC Augsburg  

Augsburg har fem point ned til playoff-pladsen og ni point ned til den direkte billet til Tysklands næstbedste fodboldturnering. Dermed er der ikke plads til at hvile på laurbærrene for Heiko Herrlichs mandskab.  

Der er næppe mange på kloden, der har hilst krisen velkommen med åbne arme. Det tror vi bestemt heller ikke, at man har gjort i Augsburg, men skal man partout finde et lys i tusmørket, ligger det i faktum, at Augsburg var virkelig ringe kørende op til den bratte, midlertidige indstilling af sæsonen. Holdet fik kun ét point i de sidste fem kampe. De tabte tilmed syv ud af de seneste ni kampe.  

Dermed kan man spekulere i, om pausen rent sportsligt måske kan have været god for Augsburg. De er selvfølgelig ikke oppe i fulde omdrejninger på nuværende tidspunkt, men det gælder også alle de andre hold. Det kan i hvert fald næppe blive meget ringere for Augsburg, end det var det før den ufrivillige pause.  

Man har gjort det ok på hjemmebane med 18 point i 12 kampe. Det har særligt været på udebane, at man har haft det rigtig svært. Her har man blot skrabet ni point sammen i 13 kampe. Dermed er de ligaens næstdårligste udebanehold sammen med Paderborn, der dog kun har spillet 12 udekampe.   

Heldigvis for Augsburg-spillerne lægger de ud med en kamp hjemme på WWK Arena, hvor de tager imod Wolfsburg.  

Topscorer: Florian Niederlechner har scoret 11 gange, hvoraf ét mål har været på straffespark. Syv gange har han scoret kampens første mål.  

Scorer Florian Niederlechner kampens første mål mod Wolfsburg? Højeste odds Bookmaker
Ja 8,00

Odds er senest tjekket onsdag den 13. maj klokken 11.30.

Skader og karantæner: 

Julian Schieber (angriber) er tvivlsom til weekendens kamp. Kicker.de har ham i deres formodet startopstilling. 

Formodet startopstilling til kampen mod Wolfsburg: 

Luthe - Framberger, Gouweleeuw, Jedvaj, Max - Richter, Khedira, Baier (c), Vargas - Finnbogason, Niederlechner


Mainz 05

Mainz er placeret som nummer 15 i rækken, og de har otte point ned til den direkte nedrykningsplads. Til gengæld fører Mainz kun med fire point ned til Fortuna Düsseldorf, der er placeret på 16.-pladsen, der er lig med nedrykningsplayoff.

Mainz har dog været dygtige til at hente sejre i hus i stedet for uafgjorte. Hele otte sejre er det blevet til for Mainz, men de er så også det hold i ligaen, der har tabt næstflest kampe. 15 nederlag. Dette er kun overgået er bundskraberen Paderborn, der har tabt 17 gange. 

Svenske Robin Quaison har haft en forrygende sæson, og han har bombet mål ind for Mainz. 12 sæsontræffere er det blevet til indtil videre, og det betyder, at han indtager fjerdepladsen på topscorerlisten inden genoptagelsen af sæsonen. Den svenske landsholdsspiller har brilleret med hele to hattricks på udebane i indeværende sæson. Mod Werder Bremen i 5-0-sejren og mod Hertha Berlin på Olympiastadion, hvor Mainz sejrede med 3-1. 

I weekenden venter en udebanekamp mod Köln, og her må Mainz håbe på, at deres svenske angriber fortsat er i målhumør efter en pause på over to måneder. Quaison scorede senest i sejren mod Paderborn den 29. februar, hvor han scorede kampens første mål og leverede en assist i sejren på 2-0. 

Topscorer: Robin Quaison (12 mål). Syv gange har han scoret kampens første mål. 

Scorer Robin Quaison i kampen mod Wolfsburg? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,75

Odds er senest tjekket onsdag den 13. maj klokken 11.30.

Skader og karantæner: 
OPDATERET fredag den 15. maj:

Angriberen Jean-Philippe Mateta er ude med karantæne, mens Robin Zentner (målmand - fast) er ude med en knæskade til kampen mod Köln. Derudover meldes forsvarsspilleren Stefan Bell tvivlsom.

Formodet startopstilling mod Köln:

Müller - St. Juste, Bruma, Niakhate - Baku, Barreiro, Latza (c), Mwene - Onisiwo, Quaison - Szalai
 

Fortuna Düsseldorf

Danske Mathias "Zanka" Jørgensen kom til Fortuna Düsseldorf den 31. januar i år på en lejeaftale fra Fenerbahce. Den danske landsholdsspiller har indtil videre spillet fire kampe for sin nye klub, men han sad på bænken i Düsseldorfs seneste Bundesliga-optræden mod Mainz den 8. marts. Fortuna Düsseldorf kæmper for overlevelsen i Bundesligaen, og de ligger lige nu på ligaens 16.-plads, der betyder, at man skal ud i en nedrykningsplayoff mod nummer tre fra 2. Bundesliga. Düsseldorf har fire point op til Mainz, hvilket vil betyde endnu en sæson i den bedste tyske række, hvis de erobrer den placering. Lørdag venter derfor en uhyre vigtig kamp mod Paderborn, der ligger sidst i tabellen. Det er en must win-kamp for Düsseldorf at genopstarte sæsonen med, og det er det sådan set også for Paderborn, der med en sejr i denne kamp kan tro lidt mere på overlevelse.  

Topscorer: Rouwen Hennings (11 mål)

Skader og karantæner:
OPDATERET fredag den 15. maj:

På skadeslisten finder man fortsat målmand Zack Steffen (målmand - fast), der har været ude siden januar måned. Dawid Kownacki (målløs angriber i 18 Bundesliga-optrædener i sæsonen), Bernard Tekpetey (wing/angriber) og Oliver Fink (central midtbane - anfører) er også alle ude til den vigtige kamp mod Paderborn.  

Alfredo Morales (central midtbane) og Adam Bodzek (defensiv midtbane - viceanfører) er begge tilbage i træning og kunne få en rolle i denne kamp. 

Trupnyt kommer direkte fra Fortuna Düsseldorfs hjemmeside.

Formodet startopstilling mod Paderborn:

Kastenmeier - Ayhan, Hoffmann, Suttner - Zimmermann, Stöger, Sobottka, Berisha, Thommy - Karaman, Hennings (c)

Fortuna Düsseldorf rykker direkte ned Højeste odds Bookmaker
Ja 1,90

Odds er senest tjekket onsdag den 13. maj klokken 11.45.

Werder Bremen

Den traditionsrige klub Werder Bremen var engang fast inventar i Champions League, men de seneste år har der været lange udsigter til Champions League-fodbold i Bremen. Det er ti år siden, at Werder Bremen sidst endte i top-3 i Bundesligaen, og i denne sæson er det gået helt galt for Werder, der kæmper for livet i Tysklands bedste række. Werder Bremen ligger lige nu på 17.-pladsen, og de har otte point op til Mainz. Det lyder af meget, og det er det også, men Werder har en kamp i hånden mod Eintracht Frankfurt. Der venter Werder en svær opgave mandag aften, hvor Leverkusen kommer forbi Weserstadion. Det er en kamp, de helst skal vinde, hvis de skal holde liv i denne sæsons store mål: overlevelse.  

Topscorer: Milot Rashica (7 mål)

Skader og karantæner:

Davy Klaassen er ude med karantæne, mens Niclas Füllkrug, Kevin Möhwald og Ömer Toprak alle er tvivlsomme.

Formodet startopstilling mod Leverkusen:

Pavlenka - Veljkovic, Vogt, Moisander (c) - Gebre Selassie, M. Eggestein, Sahin, Augustinsson - Bittencourt, Selke, Rashica

Werder Bremen rykker direkte ned Højeste odds Bookmaker
Ja 1,45

Odds er senest tjekket onsdag den 13. maj klokken 11.45.

SC Paderborn

Paderborn er klart den af de tre oprykkere, der har haft det sværest. Holdet fra Nordrhein-Westfalen ligger sidst i Bundesligaen, og de har blot vundet fire ud af 25 kampe. 17 kampe er blevet tabt, og Paderborn står noteret for 16 point, inden sæsonen genoptages. Der venter derfor en utroligt svær opgave for Paderborn, der også har et svært program tilbage med kampe mod blandt andre Dortmund og RB Leipzig. De starter ud med en vital udebanekamp mod Fortuna Düsseldorf. Det er en must win-kamp for begge hold, og det kan måske være en lille fordel for Paderborn, at der skal spilles for lukkede døre. Paderborns topscorer, Streli Mamba, er formentlig ude resten af sæsonen, hvilket må siges at være en bet for holdet. Angriberen Dennis Srbeny har dog også vist, at han har mål i støvlerne, og mål er der virkelig behov for, hvis Paderborn fortsat skal være at finde i Bundesligaen til næste sæson.

Topscorer: Streli Mamba (5 mål)

Skader og karantæner:
OPDATERET fredag den 15. maj:

Luca Kilian (midterforsvar) er ude. Angriberen Streli Mamba (topscorer) kan muligvis få comeback, efter han har været ude med en skade i længere tid, oplyser Paderborn på deres hjemmeside.

Paderborn får færrest point i Bundesligaen i perioden 16. maj - 27. juni? Højeste odds Bookmaker
Ja 11,00

Odds er senest tjekket onsdag den 13. maj klokken 11.45. 

Formodet startopstilling mod Fortuna Düsseldorf:

Zingerle - Jans, Strohdiek (c), Schonlau, Collins - Vasiliadis, Gjasula, Sabiri - Pröger, Srbeny, Antwi-Adjei

BetXpert gør opmærksom på, at spillene i artiklen ikke er deciderede spilforslag. Forfatterne til artiklen er i den sammenhæng ikke ansat som spileksperter på siden. Alle odds er fra onsdag den 13. maj, og de er senest tjekket klokken 11.45. Vær derfor opmærksom på, at oddsene kan ændre sig, og at der i løbet af ugen muligvis kan findes bedre odds hos andre bookmakere.