Bookmakernes brancheorganisation DOGA begræder Ladbrokes' exit fra det danske marked og retter kritik mod vilkårene. Det er for svært at tjene penge, når vilkårene ikke er ens, og Danske Spil* fylder så meget, lyder det fra formand Morten Rønde.
 
BetXpert har været i kontakt med bookmakernes brancheorganisation DOGA i forbindelse med Ladbrokes' exit fra det danske marked. Hos DOGA er man kede af, at Ladbrokes hiver stikket.
 
Hvorfor Ladbrokes trækker sig så pludselig, har DOGA dog ingen mening om:
"Ladbrokes fortæller selv, at resultaterne i Danmark ikke har været som ønsket. DOGA har ikke nærmere kendskab til Ladbrokes' forretning og konkurrenceevne," svarer Morten Rønde i en mail til BetXpert.
 

Svære vilkår på det danske marked

På spørgsmålet om Ladbrokes' exit ikke bare er et udtryk for, at selskabet ikke er konkurrencedygtige nok, retter Morten Rønde en kritik af forholdene på det danske licensmarked, som han mener slet og ret er for vanskeligt og ulige.
 
"Det danske marked er ikke et nemt marked, da udbyderne skal tilpasse sig et højt skatteniveau og konkurrere med et dominerende statsligt selskab (Danske Spil*, red.), som har over halvdelen af markedet. Desuden skal spiludbyderne konkurrere med spiludbydere, der uden at have licens og at betale skat i Danmark, tager imod spil fra danskere. 
Af de grunde er det for en række udbydere i Danmark svært at tjene en tilfredsstillende profit."
 

Får ikke konsekvenser for andre

Ladbrokes kan stadig fortsætte med at udbyde spil til danskere gennem Ladbrokes.com, så længe de ikke markedsfører sig i Danmark (ligesom Pinnacle og Sbobet). Hvorfor tror du ikke, de gør det?
"Det synes jeg, du skal lade Ladbrokes svare på."
 
Tror du Ladbrokes' exit får nogle konsekvenser for andre betting-operatører?
"Umiddelbart tror jeg ikke, det får den store betydning for de andre spiludbydere."
 
Hvad er i øvrigt jeres kommentar til, at Ladbrokes i første omgang kun giver kunderne indtil udgangen af juli til at udbetale deres indestående?
"Det synes jeg, du skal lade Ladbrokes svare på."