Den svenske regering har sendt en ny spillelov til godkendelse i EU. Går alt efter planen, træder den i kraft 1. januar 2019, og dermed vil det monopoliserede spilmarked i Sverige bliver liberaliseret. 

"Staten skal tage kontrollen tilbage over det svenske spillemarked. Nu foreslår vi en lov, der indebærer, at aktører, som modtager en licens til til at drive virksomhed rettet mod svenske forbrugere, skal følge svenske regler. Derudover får vi også værktøjer til at udelukke dem, der ikke har licens," siger civilminister Ardalan Shekarabi i en pressemeddelelse.

Den svenske regering foreslår, at loven træder i kraft 1. januar 2019, mens der vil blive åbnet for ansøgninger om en licens til at udbyde spil i Sverige i fra juli 2018. 

"Jeg er glad for, at der findes bred politisk enighed om behovet for de her reformer. Nu skal vi fortsætte arbejde og gennemgå forudsætningerne for hestemarkedet og idrætsbevægelsen, der begge spiller en yderst vigtigt rolle i det svenske samfund," siger civilministeren i pressemeddelelsen. 

Den foreslåede lov lægger op til en spilleskat på 18 procent. 

"Spilvirksomhed skal foregå på en sund og sikker måde under offentlig kontrol. Det betyder, at der skal være en høj forbrugerbeskyttelse, høj sikkerhed, og at spil ikke bør bruges som støtte til kriminelle aktiviteter. Matchfixing hører ikke til i svensk sport og bør stoppes," siger Ardalan Shekarabi. 

Spiludbydere, som tilbyder deres produkt til svenskere uden en tilladelse, eller virksomheder der promoverer disse spiludbydere, kan blive straffet med bøder og fængsel i op til to år. Og er der tale om særligt grove tilfælde, vil fængselsstraffen starte fra seks måneder og kan blive helt op til seks år, skriver calvinayre.com.

Det vil være muligt at søge om op til seks forskellige licenser

  • Statsligt spil
  • Spil til almennyttige formål 
  • Kommercielt onlinespil
  • Væddemål
  • Landbaseret kommercielt spil
  • Spil på fartøjer i internationalt farvand