Da Danmark kort inden afrejse til VM i Rusland spillede træningskamp mod Mexico på Brøndby Stadion, blev der langs banderne på stadion reklameret for to mexicanske bookmakere uden licens i Danmark, hvilket er i strid med spilleloven. DBU erkender fejlen og lover, at det ikke gentager sig.

Et reservepræget mexicansk mandskab tabte den 9. juni 2-0 til et dansk hold, der lod til at have fundet det rigtige VM-gear få dage inden afrejse. Resultatet for de danske drenge var mere end godkendt, men på direktionsgangene i DBU må der være nogen, der står tilbage med røde ører efter kampen.

I begge halvlege blev der langs banderne reklameret for de mexicanske bettingselskaber Betcris og Caliente, og det er et brud på den danske spillelov § 59 stk. 5 pkt. 4:

Medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning, straffes med bøde den, der forsætligt eller groft uagtsomt (...) reklamerer for spiludbydere, der ikke har tilladelse efter denne lov.

Udover tilskuerne på stadion var reklamerne synlige for seerne på Kanal 5, der sendte kampen.

Spillemyndigheden: Ulovligt at reklamere for spilleselskaber uden licens

Hos Spillemyndigheden ønsker kontorchef for væddemål og onlinekasino hos Spillemyndigheden, Jan Madsen ikke at udtale sig om konkrete sager. Han bekræfter dog, at reglerne på området er ganske klare.

"Man skal have en tilladelse for at kunne udbyde spil i Danmark. Der er endvidere en bestemmelse i spilleloven om, at det er forbudt at formidle/reklamere for nogen, som ikke har tilladelse til at udbyde spil i Danmark. Det er reglerne helt overordnet," siger han til BetXpert.

Han bakkes op af advokat Daniella Maria* Thomsen, som har hjulpet adskillige bookmakere med at søge licens til det danske marked. Ifølge hende er der ikke ret meget at rafle om.

"Man må ikke reklamere i Danmark for bettingfirmaer, som ikke har licens i Danmark," siger hun til BetXpert.

Spillemyndighedens hjemmeside kan man se en oversigt over de selskaber, der har licens til at udbyde spil i Danmark. Hverken Betcris eller Caliente fremgår af den liste.

DBU: En procedurefejl, der ikke vil ske igen

Hos Brøndby IF, der lagde græstæppe til kampen, melder kommunikationschef Christian Schultz hus forbi. Han henviser til, at det er DBU, der står som arrangør af kampen, og at det derfor er fodboldunionen, som har ansvaret for, hvad der står på reklamebanderne.

Hos DBU lægger kommunikationschef Jakob Høyer sig fladt ned.

"Vi er blevet opmærksomme på, at der har været vist bannerreklamer, der strider mod reglerne. De har været på den langside, der kan ses på mexicansk tv og kun undtagelsesvis på dansk tv. Det er sket ved en mindre procedurefejl, som vi er ved analysere, så det ikke sker igen," skriver han i en mail til BetXpert.

Skulle DBU svigte sit løfte og igen reklamere for udenlandske bookmakere kan det i teorien ende med, at unionen bliver politianmeldt.

"Det er individuelt fra sag til sag, men hvis vi opdager et tilfælde, hvor vi mener, at lovgivningen er overtrådt, vil proceduren som udgangspunkt være at tage kontakt og henstille til, at det ikke sker igen. Bliver denne henstilling ikke fulgt, er næste skridt en politianmeldelse," siger Jan Madsen fra Spillemyndigheden til BetXpert.