Oddssætterne hos Danske Spil* tror, at blot et enkelt dansk hold klarer skærene og sniger sig med i et europæisk gruppespil. FCK har de bedste kort på hånden, men har som resten af de danske hold fået en svær lodtrækning.

Der har næppe været jubel blandt fodboldbosserne i de fire klubber, som skal repræsentere de rødhvide farver i Europa i år, efter mandagens lodtrækning til Champions League og Europa League lå klar.

FCK, FC Midtjylland, Esbjerg og Brøndby kan alle med rette argumentere for, at de har fået værst mulige lodtrækning. Klarer FCK sig videre til næste runde af Champions League-kvalifikationen, venter serbiske Crvena Zvezda (Røde Stjerne), der på trods af en umulig pulje med PSG, Napoli og de senere vindere fra Liverpool fik hæderlige fire point i gruppespillet sidste år.

I Europa League kan FC Midtjylland løbe ind i de sovende skotske giganter Glasgow Rangers, såfremt skotterne formår at spille sig forbi luxembourgske Progres Niederkorn. Klarer Brøndby sig videre fra opgøret mod polske Lechia Gdańsk, venter portugisiske Braga, der har været i gruppespillet de seneste tre år og nåede helt til finalen i 2011, mens Esbjerg kan risikere at løbe ind i Serie A-klubben Torino, der blev nummer syv sidste år - seks point fra den CL-givende fjerdeplads.

Danske Spil*: Kun FCK kommer i gruppespillet

Som så mange gange før er det FCK, der skal trække læsset for de danske hold i Europa. Det mener Danske Spil*, der har sat odds på, hvor mange danske hold, der kommer i et europæisk gruppespil. I skrivende stund giver den statsejede bookmaker odds 1,40 på, at det lykkes for mindst ét dansk hold.

"Det er historisk set svært for danske klubber at komme i gruppespil i europæiske turneringer, og lodtrækningen mandag gjorde os ikke mere optimistiske," siger oddssætter hos Danske Spil*, Jesper Kristoffersen, og tilføjer: 

"FCK er ret pæne favoritter til at gå i gruppespillet, det er vanskeligt at se dem fejle mod The New Saints. Herefter bliver opgaven sværere mod enten Røde Stjerne Beograd eller HJK Helsinki, men det er to hold som FC København bliver favoritter til at slå ud over to kampe, og lykkes de med det, står de med sikkerhed i et europæisk gruppespil."

Svært for de andre danske hold

Danske Spil* levner ikke de andre danske hold mange chancer for at besejre de på papiret svære modstandere, der kom op af bowlen ved mandagens lodtrækning. Således er der odds 5,00, på at præcis to hold spiller europæisk fodbold, når sommer bliver til efterår.

"Hvis FCM møder Glasgow Rangers og slår den svære modstander, så venter der altså en endnu sværere modstand i playoff-runden. Brøndby og Esbjerg er favoritter til samlet sejr mod Lechia Gdansk og Shakhter Soligorsk, men bliver mødt af ekstrem stærk modstand allerede i tredje runde. Og herefter venter playoff-runden mod mindst lige så stærk modstand, før Brøndby og Esbjerg står i gruppespillet," siger Jesper Kristoffersen og fortsætter: 

"Man skal derfor være mere end almindelig optimist for at tro på tre eller fire danske hold i europæisk gruppespil. Vi forventer derfor mindst et enkelt hold i gruppespillet. To hold er muligt, men det kræver en enkelt overraskelse, som FC Midtjylland givetvis er holdet, der skal stå for," konkluderer Jesper Kristoffersen. 

Danske Spil* giver odds 50 på, at præcis tre hold kommer i et europæisk gruppespil og odds 250 på, at det lykkes for alle fire danske hold.