Danmark har gode chancer for at gå videre til EM. Odds på Danmark viser, at Hareides tropper sammen med Schweiz er storfavoritter til at kvalificere sig til EM foran Irland, Georgien og Gibraltar. Se bookmakernes odds på Danmarks EM-kvalifikationspulje.

For første gang i otte år var Danmark med ved en VM-slutrunde, da de senere finalister fra Kroatien blev stopklods i 1/8--finalen efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Spil på Danmark i EM-kvalifikationsgruppen hos Danske Spil her

De gode resultater krydret med en fin Nations League-kampagne har gjort Danmark til store favoritter til også at kvalificere sig til EM. Ligesom ved kvalifikationen for fire år siden er det både nummer et og nummer to, der kvalificerer sig direkte til slutrunden, og ser man på bookmakernes odds på Danmarks pulje, er dommen klar: Danmark kvalificerer sig til VM.

Danske Spil er således ikke i tvivl, når der skal sættes procent på sandsynligheden for dansk deltagelse ved EM i 2020.

"Vi har odds 1,25 på, at Danmark ender i top 2. Vi vurderer altså sandsynligheden for, at Danmark kvalificerer sig til EM i 2020 til at være omkring 75%," fortæller oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike, i en pressemeddelelse.

Odds på Danmarks EM-kvalifikationspulje

Schweiz vurderes som det stærkeste hold i puljen, men Danmark halter ikke langt efter. Irland skal overpræstere gevaldigt for at komme i betragtning til puljesejren, men kan måske snige sig til en plads i top 2. Georgien og Gibraltar er der ingen af bookmakerne, der forventer sig ret meget af.

Danmarks EM-kvalifikationspulje odds: Hvem skal med til EM? Kvalificerer sig Bookmaker Vinder puljen Bookmaker
Schweiz 1,30 2,20
Danmark 1,35 2,70
Irland 1,80 6,00
Georgien 7,00 351,00
Gibraltar 101,00 501,00

Odds på Danmarks EM-kvalifikationspulje er opdateret 5. december klokken 10:00.

Danske Spil: Lige mellem Danmark og Schweiz

Danske Spil vurderer duellen mellem Danmark og Schweiz helt lige. Således giver begge hold odds 2,15 som gruppevinder. 

"Schweiz bliver den sværeste modstander i gruppen. De ligger nummer otte på FIFA’s verdensrangliste, som jo er to pladser højere end Danmark. Senest slog de Belgien 5-2, og er dermed videre i knockoutfasen i Nations League. Holdet har flere profiler i form af Shaqiri, Xhaka og Rodriguez, så de skal nok give Danmark kamp til stregen," siger Peter Emmike.

Ved EM i 2016 i Frankrig var Schweiz i modsætning til Danmark kvalificeret. De formåede at spille sig videre fra en pulje bestående af værterne fra Frankrig, Rumænien og så Danmarks bødler i kvalifikationen, Albanien. Schweiz røg ud i 1/8-finalen til Polen efter straffesparkskonkurrence.

Ved VM 2018 i Rusland gik Schweiz også videre fra puljen på andenpladsen efter Brasilien og tabte i 1/8-finalen med 1-0 til Sverige.

Hvordan klarer Danmark sig i puljen? Odds Bookmaker
Vinder puljen 2,20
Vinder ikke puljen 1,65
Kvalificerer sig 1,35
Kvalificerer sig ikke 3,60
Vinder alle fire gruppekampe 4,00
Taber mindst en hjemmekamp 2,75
Går ubesejret igennem puljen 4,00
Vinder alle kampe 40,00

Odds på, hvordan Danmark klarer sig i puljen, er opdateret 5. december klokken 11:15.

Gammel kending bør ikke kunne true

Siden efteråret 2017 har Danmark og Irland krydset klinger hele fire gange, og selvom 1-5-sejren i Dublin, der sendte Danmark til VM, kan stå stærkt i danske roligans' hukommelse, er det måske værd at huske på, at de tre andre kampe alle er sluttet 0-0. 

Dog tror Danske Spil, at Danmark viser klassen mod irerne i gruppespillet.

"Irland har vi jo efterhånden et rigtig godt kendskab til. Vi slog dem 5-1 over to kampe, som sikrede os vores VM-deltagelse i Rusland, og senest i Nations League har vi spillet to 0-0 opgør imod dem. Det er et kollektivt stærkt hold, men Danmark har altså væsentligt bedre spillere på samtlige positioner, så dem skal vi kunne slå," siger Peter Emmike og tilføjer om de sidste to hold i puljen:

"Med al respekt for Georgien og Gibraltar så bør de ikke volde os problemer."