Så er det blevet tid til igen at åbne op for Copa Libertadores-magien og lade os underholde af de intense og uforudsigelige sydamerikanske fodboldbrag. Peter Arnholdt har kigget nærmere på Libertadores 2024, og du kan se bookmakernes odds her.

.

Hvem vinder Copa Libertadores 2024?

Hvis vi tager et kig på bookmakernes odds for favoritfeltet, så er det ikke overraskende domineret af de stærke brasilianske klubber.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Flamengo 4,50
Palmeiras 5,00
Atlético Mineiro 7,00
Fluminense 7,00
River Plate 7,00
São Paulo 11,00
Botafogo 19,00
Grêmio 19,00

Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Vi har fået fordelt holdene i de otte gruppe i Copa Libertadores-turneringen, som er det sydamerikanske svar på Champions League.

Her følger en mini-guide til turneringen, hvor du roligt kan forvente, at alt kan ske. Du får her en gennemgang af de 32 hold og deres Copa Libertadores-meritter, klubbernes største profiler samt holdenes nuværende kampform. Hvem er årets favoritter og hvor finder du outsiderne til den fornemme titel?

Den store finale spilles lørdag den 30. november i Buenos Aires, men vi har endnu ikke fået oplyst på hvilket stadion. El Monumental eller La Bombonera virker til at være de mest sandsynlige bud.

Turneringen har fået en vældig opgradering på det seneste, og vinderen af finalen kan bl.a. glæde sig over en præmiecheck på 23 mio. US$, små 160 mio. danske kroner.

Rio de Janeiro-klubben Flamengo samt Palmeiras med stortalentet Endrick er bookmakernes favorit til at vinde årets turnering, mens Fluminenses forsvarende mestre med Marcelo i spidsen kommer i næste geled sammen med River Plate, som er det eneste ikke-brasilianske hold blandt dem med mest tiltro til.

De to sidste, som nævnes blandt topkandidaterne, er Atlético Mineiro og São Paulo, og der er vi så igen tilbage i sambalandet.

Hvis man skal pege på to outsidere, så er LDU Quito og Independiente del Valle fra Ecuador et par af de bedre hold, som kan håbe på at nå langt.

LDU vandt sidste års Copa Sudamericana-turnering og gjorde en flot figur i årets Super Cup-finale trods nederlaget til Fluminense over de to kampe..

Independiente del Valle har leveret nogle stabile flotte præstationer på den sydamerikanske klubscene, og så har man det bare 16-årige stortalent Kendry Paez, som allerede spiller på det ecuadorianske landshold.

Gruppespillet kører frem til den 30. maj, hvorefter de to bedste fra hver pulje går videre til ottendedelsfinalerne. Den tid, den glæde. Lad os først kigge på de otte pulje og vurdere hvem, der får en plads i næste fase.

Gruppe A: 

Vinder Højeste odds Bookmaker
Fluminense 1,33
Colo Colo 5,50
Cero Porteño 6,30
Alianza Lima 34,00

Fluminense (BRA):

Fluminense leverede en pæn overraskelse, da de vandt Copa Libertadores i 2023 efter finalesejren på 2-1 over Boca Juniors på magiske Maracanã.

Holdet er i træner Fernando Diniz' kompetente hænder, og selvom holdets gennemsnitsalder ligger i den høje ende, så har den attraktive spillestil med meget boldbesiddelse og mange improvisationer fået veteraner som Felipe Melo, Marcelo, Paulo Henrique Ganso og topscorer Germán Cano til at spille som i ungdommens vår.

Fluminense mistede sin anfører Nino til den russiske storklub Zenit, men har til gengæld hentet profiler som Douglas Costa og Renato Augusto.

Så er det også et plus, at profiler som Jhon Arias og André er blevet i klubben trods attraktive tilbud fra Europa.

Colo-Colo (CHI)

Colo Colo er en af traditionsklubberne i Chile, og de fik pænt med overskrifter i europæisk presse, da de op til en kamp præsenterede Arturo Vidal til hest og udklædt som gladiator 

Colo Colo sluttede 3'er i ligaen og skulle derfor igennem to kvalifikationsrunder for at nå frem til gruppespillet.

Colo Colo har vundet det chilenske mesterskab hele 33 gange, og de kan også prale af en enkelt Copa Libertadores-titel, som stammer tilbage fra 1991. Årets hold er dog langt fra fordums styrke, og indsatsen i den hjemlige liga har været noget svingende.

Colo Colo har udover veteranen Vidal også en profil i den 23-årige angriber Carlos Palacios.

Cerro Porteño (PAR)

Cerro Porteño kvalificerede sig direkte til gruppespillet som 2´er i den paraguayanske liga, hvor man kører med to halvårsturneringer.

Holdet er dog havnet i en formkrise og har valgt af foretage et trænerskifte. Ny træner hos Cerro Porteño er den rutinerede spanier Manolo Jiménez.

Profilerne er wingen Cecilio Domínguez samt angrebsmakkeren Juan Iturbe, som er tilbage i barndomsklubben, hvor det hele startede.

Læg også mærke til midtbanespilleren Jorge Morel og målmanden Jean, som har masse af kvalitet. Cerro Porteño er en af de helt store traditionsklubber i Sydamerika.

Det er 44. gang, at klubben er med i Copa Libertadores, hvor det bedste resultat er seks semifinalepladser, den seneste var i 2011.

Alianza Lima (PER)

Alianza Lima blev 2'er i den bedste række i Peru, hvilket udløste billetten til Libertadores-gruppespillet.

Klubben er ikke så godt kørende for tiden i den hjemlige liga, hvor de har svært ved at fighte sig væk fra midterfeltet.

Det er ikke noget, som passer selvforståelsen i en klub med hele 25 peruvianske mesterskaber på CV'et. Den 39-årige argentinske angriber Hernán Barcos står sammen med Cecilio Waterman for målene, mens det hele bindes sammen af Sebastián Rodríguez, som kaldes holdets hjerne.

Allianza Lima har haft det hårdt i Copa Libertadores-sammenhæng, men sidste år lykkedes endelig at vinde en kamp i gruppefasen for første gang i 11 år.

Samlet vurdering af Gruppe A

Fluminense er favorit til at tage 1. pladsen, mens Colo Colo og Cerro Porteño kommer til at kæmpe intenst om 2. pladsen.

Alianza Lima slutter med stor sandsynlighed sidst i gruppen.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Gruppe B:

Vinder Højeste odds Bookmaker
São Paulo 1,35
Talleres 5,00
Barcelona 6,50
Cobresal 34,00

São Paulo (BRA)

São Paulo kvalificerede sig til gruppespillet som vinder af den brasilianske pokalturnering, Copa do Brasil. 

Storklubben har historisk set virkeligt stemplet sig ind i Copa Libertadores med seks finalepladser, hvoraf de har vundet de tre.

I São Paulo-truppen finder vi store profiler som Lucas Moura, Luiz Gustavo og colombianske James Rodriguez, og her mangler den sidste endnu at  blomstre i sin brasilianske klub.

Derudover har São Paulo også er den stærke målmand Rafael og midtbanespilleren Pablo Maia, som begge er udtaget til det brasilianske landshold. Det er mange gode grunde til at holde ekstra høje med dette mandskab, der kan nå langt.

Talleres (ARG)

Talleres kvalificerede sig til gruppespillet i Copa Libertadores som det næstbedste argentinske hold over en turnering med 41 runder.

Dette er bare fjerde gang, at Talleres er med i det fine selskab, og det bedste resultat har været en plads i kvartfinalerne i 2022.

Klubben fra Córdoba har en spændende trup med den paraguayanske landsholdsangriber Ramón Sosa og Federico Girotti, de rutinerede offensive esser i Rubén Botta og Gustavo Bou samt kaptajnen Guide Herrera, som passer buret.

Talleres er kommet godt fra start i den argentinske liga og vil være en stærk udfordrer til en plads i Top 2 i denne gruppe.

Barcelona (ECU)

Barcelona har vundet det ecuadorianske mesterskab 16 gange, men det er som 3'er i ligaen, at man kvalificerede sig til gruppespillet i Copa Libertadores denne gang.

Klubben fra Guayaquil har været lige ved og næsten i Copa Libertadores med finalenederlagene i 1990 og 1998, og så skal vi også huske på, at Barcelona er nået frem til semifinalen hele syv gange, senest i 2021.

I seneste sæson blev det til et skuffende exit i gruppespillet efter bare én sejr i de seks kampe. Klubben har i øjeblikket tre spillere med i den ecuadorianske landsholdstrup, nemlig målmanden Javier Burrai, forsvarsspilleren Anibal Chalá og det bare 17-årige angrebstalent Allen Obando.

Cobresal (CHI)

Cobresal tog sig direkte til gruppespillet via sin 2. plads i den chilenske liga. Det er tredje gang, at klubben fra byen El Salvador skal spille Copa Libertadores og indtil videre er det ikke lykkedes at spille sig videre til knockoutfasen.

Cobresal har en kæmpe fordel af sin hjemmebane, som ligger 2,3 km over havets overflade, og det er primært her, at nøglen til succes ligger.

Holdet er uden de store stjerner, men Leonardo Valencia er det kreative omdrejningspunkt med sine scoringer og oplæg, og så er der også masser af kvalitet at finde i den 24-årige César Munder.

Samlet vurdering af Gruppe B

São Paulo er favorit til at vinde puljen, men de kan rystes, og både Talleres og Barcelona har kvalitet til at presse godt på.

Cobresal slutter nu nok sidst, men kan godt stjæle vigtige points fra de øvrige hold hjemme i højderne.

Foto: DIEGO LIMA / AFP

Gruppe C

Vinder Højeste odds Bookmaker
Grêmio 1,55
Estudiantes 3,50
The Strongest 7,00
Huachipato 21,00

Grêmio (BRA)

Grêmio kvalificerede sig direkte til gruppefasen efter at have sluttet 2'er i den brasilianske Serie A.

Det er 22. gang, at klubben fra Porto Alegre er med i Copa Libertadores, og Grêmio er gået hele vejen og har vundet Libertadores-pokalen tre gange, seneste i 2017.

Sidste års store spiller Luis Suárez er nu i Inter Miami, men der er hentet gode gode forstærkninger i den tidligere spanske landsholdsangriber Diego Costa samt driblekongen Yeferson Solteldo, som spiller på det venezuelanske landshold.

Holdet trænes af klublegenden Renato Gaúcho, som er god til at styre de mange egoer. Grêmio kommer til Copa Libertadores i fin form og kan vise sig som et virkelig godt turneringshold med masser af fightervilje og gejst.

Estudiantes (ARG)

Estudiantes kom til gruppespillet via sejren i pokalturneringen. Det er 17. gang, at de 6-dobbelte argentinske mestre er med i Sydamerikas fornemste klubturneringen, og Estudiantes er strøget til tops hele fire gange.

Den store profil er den tidligere argentinske landsholdsspiller Enzo Perez, som vendte tilbage til den klub, som han var med til at gøre til Copa Libertadores-mester tilbage i 2009. Det er iøvrige seneste gang, at Estudiantes har vundet turneringen.

Santiago Ascacibar med fortid i europæiske klubber bliver også en nøglefigur på Estudiantes midtbane, og helt fremme har man en målfarlig herre i uruguayanske Mauro Méndez.

The Strongest (BOL)

Det er 30. gang, at The Strongest er med i Copa Libertadores. De 16-dobbelte og regerende bolivianske mestre er altid en spændende størrelse at følge i denne turnering.

Klubbens berømte og berygtede hjemmebane, Estadio Hernando Siles ligger nemlig i svimlende  3.650 meters højde. Kampene i La Paz trækker altid søm ud hos modstanderne, der har svært ved at omstille sig til den iltfattige, tynde luft i bjergbyen.

The Strongests bedste resultat i Copa Libertadores-sammenhæng er en plads i 1/8-finalen, og det er sket fire gange. Holdets profil er playmakeren Michael Ortega og helt fremme er især Rodrigo Ramallo og Enrique Triverio farlige. The Strongest har startet sæsonen med masse målrige kampe, så vi kan forvente masser af fyrværkeri i The Strongests kampe.

Huachipato (CHI)

Huachipato kommer til gruppespillet som chilenske mester,og det er en titel, som de har hentet tre gange. Det er også tredje gang, at klubben deltager i Copa Libertadores, men det er endnu ikke lykkedes at gå videre til næste fase.

Huachipato har haft stor udskiftning i truppen siden sidste års mesterskab, og indtil videre ser det ud til at klubben har mistet kvalitet. Starten i den chilenske liga har været ustabil og lover ikke videre godt for deres håb om at gå videre fra gruppen. 

Klubben har en lovende keeper i Martín Parra, ligesom man også skal holde øje med wingbacken Joaquín Gutiérrez og angriberen Maximiliano Rodríguez.

Samlet vurdering af Gruppe C

Grêmio og Estudiantes kommer til at kæmpe om førstepladsen, mens The Strongest via sin stærke hjemmebane skal forsøge at overraske.

Det chilenske mesterhold Huachipato skal nok forvente et exit efter de seks gruppekampe.

Gruppe D

Vinder Højeste odds Bookmaker
Botafogo 1,80
LDU Quito 2,50
Deportivo Junior 9,00
Universitario 21,00

Botafogo (BRA)

Botafogo måtte igennem to kvalifikationsrunder for at komme til Copa Libertadores-gruppespillet.

Klubben var sidste år ved at tage fusen på alle, da de førte den brasilianske liga stort halvvejs gennem de 38 runder, men Rio-klubben gik holdet i stå i afslutningen, og et 'sikkert' mesterskab blev byttet ud med en plads uden for Top 4.

Angriberen Tiquinho Soares var den store profil, men øjeblikkets mest formstærke spiller er dog Júnior Santos med otte mål i Libertadores-kval'en.

Det er syvende gang, at Botafogo er med i turneringen, og bedste placering er to semifinalepladser, den seneste tilbage i 1973.

LDU Quito (ECU)

LDU er en af mere interessante outsidere i årets Copa Libertadores. De vandt Copa Sudamericana i 2023, og det udløste en billet direkte til Copa Libertadores-gruppespil.

Det er 21. gang, at LDU deltager i turneringen, hvor det er blevet til en enkelt titel i 2008 og to semifinalepladser. Holdet tæller profiler som topscoreren Alex Arce, midtbanestrategen Ezequiel Piovi samt landsholdsmålmanden Alexander Domínguez.

LDU har en ekstra stjerne i sin hjemmebane Rodrigo Paz Delgado, som ligger i 2.700 meters højde. Holdet gav den brasilianske storklub Fluminense kamp til streget i de to finalekampe i den sydamerikanske Super Cup.

Junior Barranquilla (COL)

Junior Barranquilla kommer til Copa Libertadores som regerende colombiansk mester Det er 18. gang, at klubben fra kystbyen Barranquilla er med i turneringen, og bedste placering er en semifinaleplads i 1994 med en vis Carlos Valderrama på holdet.

Nutidens store profil er 37-årige Carlos Bacca. Den colombianske angriber har tidligere spillet i bl.a. Sevilla, Villareal og Milan, og så er det også værd at holde øje med den dygtige uruguayanske målmand Santiago Mele samt den 23-årige kantangriber Déiber Caicedo.

Universitario (PER)

Universitario er kvalificeret til Copa Libertadores som peruviansk mester. Det er 33. gang, at klubben deltager i turneringen og bedste placering er en plads i finalen i 1972 samt tre semifinalepladser, hvoraf den seneste er i tilbage i 1975.

Holdets stjerne er en gammel kending af dansk fodbold, nemlig den peruvianske landsholdsspiller Edison Flores, som spillede i AaB i perioden 2016-18, og han brillerer i barndomsklubben med både mål og assists. Universitario har vist fremragende form i den hjemlige liga og kan måske overraske og hente et par sejre i denne gruppe.

Samlet vurdering af Gruppe D

LDU og Botafogo kommer til at kæmpe om 1. pladsen med Junior Barranquilla som en farlig outsider.

Universitario kan overraske med sit flotte momentum i den hjemlige liga, men Edison Flores & Co. slutter sandsynligvis sidst.

Gruppe E

Vinder Højeste odds Bookmaker
Flamengo 1,15
Club Bolívar 8,50
Millonarios 10,00
Palestino 26,00

Flamengo (BRA)

Flamengo kvalificerede sig til gruppespillet via en 4. plads i sidste sæson af den brasilianske Serie A.

Det er en stjernebesat trup, som den tidligere brasilianske landstræner Tite råder over med anfører De Arrascaeta, topscorer Pedro, og den storspillende kantangriber Everton 'Cebolinha' (Det Lille Løg) i spidsen.

Faktisk er offensiven så stærk, at målmaskinen Gabigol for tiden varmer bænk. Flamengo er bookmakernes favorit til titlen og de har potentialet. Det er 20. gang, at Rio de Janeiro-klubben er med. De har vundet titlen tre gange, senest i 2022. Flamengo kommer til turneringen med masser af selvtillid efter overbevisende præstationer i statsmesterskaberne dækkende Rio de Janeiro.

Bolívar (BOL)

Bolívar er med i Copa Libertadores for 38. gang, og pladsen i det fine selskab kom via en 2. plads i den bolivianske liga.

Holdets profil er den 37-årige keeper Carlos Lampe. Helt fremme har Fernando Saucedo og brasseren Francisco da Costa fået netmaskerne til at blafre flittigt, og så råder Bolívar over midtbanetalentet Ervin Vaca på 20 år.

Så skal vi også huske at nævne, at klubben fra La Paz har en kæmpe hjemmebanefordel i Estadio Hernando Siles, som ligger i 3.650 meters højde. De vil hente langt størstedelen, hvis ikke alle deres point i hjemmekampene.

Millonarios (COL)

Millonarios sikrede sig en plads i gruppespillet ved at vinde Torneio Apertura-turneringen, som åbner det første fodbold-halvår i Colombia.

Det er 20. gang, at klubben fra Bogotá deltager i turneringen, og den har kastet tre semifinalepladser af sig; den seneste tilbage i 1974.

'Millonarios' største profil er Leonardo Casto, som er en vaskeægte målræv, og så har man en sand leder i den 37-årige midtbanespiller David Mackalister 'Macka' Silva, som er blevet en kultfigur hos fansene. Millonarios har en pæn hjemmebanefordel i, at Estádio El Campín ligger i 2.640 meters højde.

'Macka' & Co. har dog ikke fået den bedste start på årets Torneio Apertura, og det bliver interessant at se, hvad de kan udrette i Libertadores.

Palestino (CHI)

Palestino sluttede 4'er i den chilenske liga og måtte igennem om et par kvalifikationsrunder for at nå frem til gruppespillet.

Det er syvende gang, at klubben deltager, og den bedste placering stammer tilbage fra 1979, hvor det blev til et exit i semifinalen.

Angriberen Bryan Carrasco på 33 år er holdets stjerne, godt suppleret af målmanden César Rigamonti og angriberen Gonzalo Sosa. Vi kan lige tage med, at træneren Pablo Sánchez bliver kaldt 'Vitamina', da han i sin spillerkarriere skulle tage kosttilskud for at få lidt sul på kroppen.

Klubben med de palæstinensiske rødder kommer til turneringen med god form, men forventes at få det svært i denne gruppe.

Samlet vurdering af Gruppe E

Flamengo er favorit til at rende med førstepladsen, men trods det kan kampene i højderne godt volde problemer for brasserne.

Millonarios og Bolívar kommer til at kæmpe om 2. pladsen, mens Palestino nok må indfinde sig med sidstepladsen i puljen.

Så stor var glæden, da Flamengo vandt Libertadores-finalen 2022. Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Gruppe F

Vinder Højeste odds Bookmaker
Palmeiras 1,20
Independiente del Valle 6,50
San Lorenzo 9,00
Liverpool FC 51,00

Palmeiras (BRA)

Det er 25. gang, at Palmeiras er med i Copa Libertadores, og de kvalificerede sig som brasiliansk mester. 'De Grønne' fra São Paulo er sammen med Flamengo favorit til at tage en titel, som de har vundet tre gange, senest i 2021.

Palmeiras har kontinuitet på trænerposten i portugiseren Abel Ferreira, som er den mest succesrige på posten i nyere tid. Truppen har både toppen og bredden til at nå langt med profiler som den paraguyanske stopper Gustavo Gomez, playmakeren Raphael Veiga samt stortalentet Endrick på top.

Palmeiras kommer til gruppespillet i fin form uden et eneste nederlag i 14 kampe.

Independiente del Valle (ECU)

Independiente del Valle er ikke en oplagt kandidat til at snuppe trofæet, men vi kan godt regne dem med i yderfeltet af outsiderne til Copa Libertadores-titlen.

Det er 10. gang, at den ecuadorianske klub er med i Copa Libertadores, og den bedste placering er semifinalepladsen i 2016. Independiente del Valle har mistet nogle profiler siden sidste sæson, heriblandt Lorenzo Faravelli, men der er også handlet godt ind, og så er der nogle af klubbens egne talenter, som er blomstret.

Det største navn er 16-årige Kendry Páez, hvis fremtid ligger i Chelsea, men det er også værd at lægge mærke til midtbanegeneralen Junior Sonoza. Træneren hedder Javier Gandolfi, som lavede et flot arbejde i argentinske Talleres. 

San Lorenzo (ARG)

San Lorenzo er med for 18. gang i Libertadores, og bedste resultat er finalesejren i 2014.

Klubben kvalificerede sig gruppespillet ved at slutte 4'er i den samlede klassement i den argentinske liga. San Lorenzo har en sand målmager i Adam Bareiro og på højrekanten skal der holdes øje med den bare 20-årige Agustín Giay. Holdets kreative omdrejningspunkt er den bare 1,56 m høje Nahuel Barrios, som bærer 10-tallet.

San Lorenzo, som støttes bl.a. af Pave Frans og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen, har ikke helt ramt formen i 2024, og kommer sandsynligvis til at skulle kæmpe for at komme videre fra gruppespillet.

Liverpool (URU)

Det er bare fjerde gang, at den lille Montevideo-klub Liverpool spiller med i Copa Libertadores, og kvalifikationen kom i hus efter en fantastisk sæson, hvor den gamle klub sensationelt vandt det uruguayanske mesterskab for første gang i historien.

Liverpool mangler endnu at slå til i Copa Libertadores. Det bedste resultat var i 2023, hvor man nåede frem til gruppespillet. Holdets store stjerne er den unge angriber Luciano 'La Perla' Rodriguez, som blev matchvinder, da Uruguay besejrede Italien med 1-0 i finalen om U20-verdensmesterskabet.

Samlet vurdering af Gruppe F

Palmeiras er favorit til at gå videre som etter, men kompetente Independiente del Valle kommer til at presse de brasilianske mestre. San Lorenzo ligger til tredjepladsen, mens Liverpool nok må tage til takke med en sidsteplads.

Gruppe G

Vinder Højeste odds Bookmaker
Atlético MG 1,40
Rosario 5,50
Peñarol 6,00
Caracas 21,00

Atlético Mineiro (BRA)

Atlético MG kom med i gruppespillet via sin tredjeplads i den brasilianske Serie A, og de er en af topkandidater til titlen.

Det er 14. gang, at Belo Horizonte-klubben Atlético MG er med i Libertadores, og de har vundet turneringen én gang, nemlig tilbage i 2013, hvor Ronaldinho styrede showet.

I dag hedder profilen Hulk, men Atlético MG har andre dygtige spillere såsom Paulinho og Guilherme Arana, som mange vurderer som Brasiliens bedste venstreback.

Klubben har netop fyret trænerlegenden Luis Felipe Scolari trods en ellers rimelig start på sæsonen i spillet om delstatsmesterskabet i Minas Gerais.

Rosario Central (ARG)

Rosario Central kvalificerede sig til gruppespillet som vinder af den argentinske ligacup-turnering. Det er 13. gang, at klubben fra provinsen Santa Fé er med, og det er blevet til en plads i semifinalen ved to lejligheder, senest i 2001.

Rosario Central trænes af Miguel Ángel Russo, og han kender gamet bl.a. fra sin tid i storklubben Boca Juniors. Han skal især hænge sin hat på rutinerede Ignacio Malcorra, som plejer at slå til, når det gælder.

Peñarol (URU)

Peñarol er en af giganterne på den sydamerikanske scene. Klubben fra Montevideo deltager for 48. gang, og de kan prale af at have vundet turneringen hele fem gange, hvilket er tredjeflest af alle.

Den seneste triumf daterer sig tilbage til 1987. Peñarol kvalificerede sig til dette års gruppespil via en 2. plads i den bedste række i Uruguay. Den største profil er den 25-årige midtbanespiller Leonardo Fernández, som er klubbens topscorer i tæt konkurrence med Leonardo Sequeira.

Peñarol kommer til turneringen med selvtillid. 2024 har nemlig budt på syv sejre i syv kampe. Til gengæld halter det på den internationale scene, hvor klubben ikke har leveret i Copa Libertadores siden 2011, hvor det blev til en plads i semifinalen.

Caracas (VEN)

Caracas tog sig til gruppespillet via en 2. plads i den venezuelanske liga.

Det er 22. gang, at hovedstadsklubben er med, og den bedste placering kom tilbage i 2009, hvor Caracas nåede frem til kvartfinalerne.

Største profil er den venezuelanske landsholdsmålmand Wuilker Fariñez, som til tider leverer mirakler mellem stængerne, og helt fremme har angriberen Edwuin Pernía vist god målnæse.

Samlet vurdering af Gruppe G

Atlético MG skal nok gå videre, og så er spørgsmålet om Rosario Central eller Peñarol løber med 2. pladsen.

Caracas slutter på en 4. plads i denne gruppe.

Foto: DOUGLAS MAGNO / AFP

Gruppe H

Vinder Højeste odds Bookmaker
River Plate 1,15
Libertad 9,00
National 9,00
Deportivo Tachira 26,00

River Plate (ARG)

River Plate er med for 41. gang, og de har vundet Libertadores hele fire gange, senest i 2018. Klubben kommer til gruppespillet som argentinsk mester, og River Plate er vurderet til at være bedste bud på at ødelægge den brasilianske dominans.

Stortalentet Claudio Echeverri er klubbens største profil, og hans skifte til Manchester City er allerede på plads. Offensivt er der masser at skyde med med navne som Miguel Borja, Solari og intelligente Nacho Fernández.

Holdet styres af Martín Demichelis, som har overtages på eminent vis efter den yderst succesfulde træner Marcelo Gallardo.

Libertad (PAR)

Det er 23. gang, at Libertad skal spille Copa Libertadores. Klubben har aldrig vundet turneringen, men dette er blevet til to semifinalepladser, senest i 2006.

Libertad kvalificerede sig med bravour ved vinde begge halvårsturneringer i Paraguay, de såkaldte Torneio Abertura og Torneio Clasura.

Klubben fra den paraguayanske hovedstad kan virkeligt byde på nogle angrebsveteraner i 40-årige Oscar Cardoza og 42-årige Roque Santa Cruz, og der er også masser af rutine bagerst med den 40-årige keeper Martín Silva.

Nacional (URU)

51 gange! Så mange gange har uruguayanske Nacional deltaget i kontinentets fornemste klubturnering, og de er løbet med titlen tre gange, senest i 1988.

Klubben sluttede 3'er i den hjemlige turnering og skulle derfor forbi nogle kvalifikationsrunder for at stå i gruppespillet.

Nacional har den tidligere FCK'er Federico Santander i truppen, men han er ikke den største stjerne. Den ære tilfalder Mauricio Pereyra, som også bærer 10-tallet på holdet.

Så er det også interessant, at den 20-årige Jeremías Recoba er med. Der er sikkert mange Inter-fans, der kan huske hans far, Alvaro Recoba.

Nacional holder til på det historiske stadion Gran Parque Central i Montevideo, og de skal håbe på god opbakning i deres hjemmekampe for at samle point i denne svære gruppe.

Deportivo Táchira (VEN)

Det er 26. gang, at Deportivo Táchira skal spille på Sydamerikas øverste klubhylde, og de kommer til som venezuelanske mestre. Den bedste placering i Copa Libertadores kom i 2004, hvor det blev til et exit i kvartfinalen.

Deportivo Táchira er en sand talentfabrik, og den største profil er den bare 20-årige angriber Yerson Chacón, som allerede har været inde omkring landsholdet.

Derudover er der masser af rutine i den 33-årige stopper Pablo Camacho, som har været forbi spansk fodbold og Espanyol.

Samlet vurdering af Gruppe H

River Plate er storfavorit til at vinde puljen, mens Libertad og Nacional kommer til at kæmpe om 2. pladsen. Deportivo Táchira forventes ikke at have de store chancer i denne pulje

Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår spilles finalen i Copa Libertadores?

Finalen i årets Copa Libertadores spilles den 30. november i Buenos Aires, Argentina.

🔎 Hvad får vinderen af Copa Libertadores?

Vinderen af finalen får 23 millioner dollars og kvalificerer sig til VM for Klubhold 2025.

🔎 Hvilken klub vundet Copa Libertadores flest gange?

Independiente fra Argentina har rekorden, da de har vundet turneringen hele syv gange.