Så er den sydamerikanske udgave af Champions League - Copa Libertadores de América - i gang, og der er endnu en gang mere eller mindre garanti for masser af scoringer og ikke mindst dramatik, når verdensdelens bedste klubhold brager sammen, med stjerner som Verón og Riquelme i spidsen.

Sidste år var der masser af overraskelser og spænding til det sidste i slutspillet, hvor de equadorianske underhunde fra LDU Quito vandt finalen efter straffesparkskonkurrence over brasilianske Fluminense.

Favoritfeltet er domineret af de stærke argentinske og brasilianske klubber, men i Copa Libertadores-turneringen er der også mulighed for at opleve mindre kendte klubber, der jagter – og ind i mellem når frem til - sensationen. De forsvarende mestre LDU Quito fra Equador viste vejen, og spørgsmålet er om favoritterne igen i år bliver overrasket af de mindre klubber eller om trofæet skal sendes til giganterne Boca Juniors eller Sao Paulo.

Læs Frank Pilantras gennemgang af alle deltagende klubber (der er inddelt i 8 grupper à 4 hold - 2 går videre fra hver pulje) i nedenstående optaktsartikel.

Følg også med i Franks tip til turneringen. I skrivende stund er der et spilforslag til en kamp onsdag aften.

GRUPPE 1

Bud på slutstilling
1º Palmeiras
2º Colo Colo

3º Sport
4º LDU

PALMEIRAS (BRA)
Vanderlei Luxemburgo er den mest anerkendte træner i Brasilien, og han satser fuldt ud på succes i Copa Libertadores i år. Palmeiras er favorit i gruppen, og med et slagkraftigt mandskab skal målmand Marcos og forsvarsstyrmanden Edmilson lede den unge trup igennem gruppekampene. Palmeiras har solgt flere profiler fra sidste år, bl.a angriberne Kléber og Alex Mineiro, men har hentet erstatninger i form af midtbanespilleren Cleiton Xavier og angriberen Keirrison.

Defensiven er det stærke punkt for Palmeiras, hvor Edmilson har fået selskab af Danilo og Maurício Ramos. Den manglende erfaring kan blive afgørende i knockout fasen, men Palmeiras burde ikke få problemer i gruppekampene.

Hold øje med ham: Keirrison

Den 20-årige angriber blev delt ligatopscorer i seneste sæson i Serie A med 21 scoringer. Oprykkerne fra Coritiba kunne ikke holde på deres guldfugl, da træner Vanderlei Luxemburgo hev målslugeren til Sao Paulo klubben.

COLO COLO (CHI)

I Chile er Colo Colo dominerende med 5 titler indenfor de seneste 6 sæsoner, men det har endnu ikke resulteret i Copa Libertadores succes. Colo Colo har tidligere vundet Copa Libertadores, men her skal vi helt tilbage til ´91, så de mange chilenske fans håber på, at Colo Colo vil blive årets overraskelse. Colo Colo er dog havnet i en svær gruppe, men har hentet flere forstærkninger til truppen.

Man har holdt fast i den meget charmerende, offensive spillestil, hvor argentineren Lucas Barrios har vist sig som en helt ustyrlig målmaskine sammen med Sebastian González i angrebet.

Den offensive satsning kan overraske modstanderne, og det bliver bestemt ikke kedeligt at følge Colo Colo i årets Copa Libertadores.

Hold øje med ham: Macnelly Torres
Colo Colo smadrede transferrekorden i chilensk fodbold, da de hentede deres nye nummer 10; Macnelly Torres. Den colombianske offensive midtbanespiller imponerede i Cucuta, der nåede Libertadores semifinalen i ´07. Det fik Colo Colo til at hente landsholdsspilleren for omkring 2,2 millioner dollars. Macnelly Torres er spilfordeleren, hvis primære opgave er at få bolden hen til Barrios.

SPORT RECIFE (BRA)
Der venter modstanderne noget af en oplevelse, når de skal besøge det det nordlige Brasilien og berygtede stadion "Ilha de Retiro" i Recife, hvor Sport har en enorm, fanatisk opbakning.

Sport kvalificerede sig til Copa Libertadores af bagdøren, da de vandt ligacuppen "Copa do Brasil" tilbage i juni måned. Herefter annoncerede klubben, at de ville hente flere profiler for at sikre Copa Libertadores succes. Det er ikke sket, og eneste profil er midtbanespilleren Paulo Baier, der er hentet fra Goias. Men den rutinerede 34 årige profil var ikke førstevalg hos de mange fans.

Sport vil nok få problemer i deres udekampe, men satser på at udnytte hjemmebanen til at gå videre fra gruppen.

Hold øje med ham: Guto
Efter de offensive profiler Roger og Carlinhos Bala har forladt Sport er det op til 20-årige Guto fra Internacional at finde vej til netmaskerne. Den unge spiller fik ikke meget spilletid hos Internacional, men Sport håber på, at Guto bliver en gevinst i Copa Libertadores.

LDU QUITO (EQU)
Modstanderne vil næppe lade sig overraske i år, hvor de forsvarende Copa Libertadores mestre vil forsøge at gentage sensationen. LDU har ikke formået at holde samme niveau som sidste år. Truppen har mistet træneren Edgardo Bauzato samt profilerne Enrique Vera, Joffre Guerrón og Luis Bolaños.

LDU-truppen indeholder, trods ovennævnte tab, masser af erfaring og har selvtillid efter sidste års triumf. Men der bliver nok hård kamp om slutspilspladserne.

LDU har altid haft imponerende hjemmebaneresultater i Copa Libertadores, hvor opbakningen nærmest er hysterisk skræmmende for de gæstende hold. Desuden har LDU fordel af, at hjemmebanen "La Casa Blanca" befinder sig i 2850m højde.

Hold øje med ham: Damian Mansa

Det lykkedes for LDU at holde på argentineren Damian Mansa, der styrer spillet og rytmen på holdet. Den 29-årige midtbanegeneral træder ofte i en afgørende rolle med frispilninger eller scoringer.

GRUPPE 2

Bud på slutstilling
1º Boca Juniors
2º Deportivo Táchira

3º Guaraní
4º Deportivo Cuenca

BOCA JUNIORS (ARG)
Det argentinske mandskab er favorit til at vinde trofæet endnu engang. Boca Juniors har en næsten uretfærdigt god trup med fokus på offensiven, hvor Juan Román Riquelme styrer slagets gang. I gruppespillet har Boca Juniors tradition for at afprøve flere af reservespillerne, hvilket forventes at ske igen. Træner Carlos Ischia satser meget på Copa Libertadores, og er havnet i en meget let gruppe, der tillader eksperimenter. Specielt offensivt har Boca Juniors flere alternativer til det rutinerede makkerpar Martin Palermo/Rodrigo Palacio.

Desuden er veteranmålmanden Abbondanzieri tilbage i Boca Juniors efter et ophold i Getafe.

Boca Juniors har en fantastisk hjemmebane i "La Bombonera" og burde gå sikkert videre til ottendelsfinalerne med maximumpoint i deres tre hjemmekampe i gruppen.

Hold øje med ham: Juan Román Riquelme
Boca Juniors er et offensivt indstillet mandskab med Riquelme som omdrejningspunkt. Riquelme var majestætisk, da han ledede Boca Juniors til Copa Libertadores triumfen i 2007. De mange Boca fans forventer, at Riquelme endnu engang hiver Copa Libertadores trofæet til Buenos Aires.

DEPORTIVO TÀCHIRA (VEN)
Det er 12. gang Deportivo Táchira er med i Copa Libertadores turneringen, hvor en kvartfinaleplads i 2004 er bedste resultat.

Træner Carlos Maldonado kan fremvise en sammenspillet trup, der dog har mistet profilen Tomás Rincón til tyske Hamburg.

Men der er til gengæld kommet en håndfuld spændende spillere til det venezuelske mesterhold; Deportivo Táchira. Angriberen Daniel Arismendi er kommet til fra Unión Maracaibo), mens den peruvianske landsholdsback Hidalgo er hentet fra Gremio. Derudover er midtbanen forstærket med den uruguayanske Mario Leguizamón fra Peñarol samt den tidligere Boca Juniors spiller Nahuel Fioretto.

Hold øje med ham: Alejandro Delorte
Det er klubbens største stjerne, men den argentinske angriber kan ikke liste sig ubemærket rundt i modstandernes målfelt. Den tidligere Aris Thessaloniki spiller er knap 2 meter, og en evig trussel i hovedspillet.

GUARANÍ (PAR)
Det er en af de mest traditionsrige klubber i Paraguay, men den er havnet i en svær periode med masser af interne stidigheder. Centrum for urolighederne er den argentinske midtbanerebel Fabbro, der har gjort sig så upopulær at flere spillere er flygtet fra klubben. Heriblandt valgte anføreren Juan Daniel Cáceres at pakke sydfrugterne og finde grønnere græs.

Guaraní har tilsyneladende ikke været i stand til at finde kvalificerede erstatninger, da man har søgt spillere fra komplet ukendte klubber som colombianske Bucaramanga og argentinske Ben Hur.

Hold øje med ham: Jonathan Fabbro
Midtbanespilleren har meget at bevise i Copa Libertadores efter et par uheldige episoder i klubben. Jonathan Fabbro har tidligere optrådt for Boca Juniors, men argentineren har nu skiftet til paraguayansk nationalitet i håb om at komme på landsholdet, men der er endnu ikke været interesse fra landstræner Gerardo Martino.

DEPORTIVO CUENCA (EQU)
Historisk set langt fra en storklub, og Deportivo Cuenca vandt deres hidtil eneste nationale mesterskab i 2004. De har dog formået at holde sig blandt topholdene siden, og klubben har deltaget i de seneste års Copa Libertadores. Dog uden at gå videre fra gruppespillet.

I år er der heller ikke store forventninger til klubben, da der er alvorlige økonomiske problemer i Cuenca, der derfor må satse på egne talenter i årets Copa Libertadores. Det har ikke været muligt at hente kvalificerede forstærkninger, hvilket betyder, at truppen hovedsageligt består af urutinerede spillere mellem 18 og 24 år.

Dog er den argentinske forsvarsspiller Norberto Orrego samt Ismael Villalba kommet til klubben for at få Libertadores erfaring.

Hold øje med ham: Rodrigo Teixeira
Den brasilianske angriber har tidligere været en tur til iransk fodbold og har derudover også spillet for Barcelona e Guayaquil samt Esmeraldas Petrolero i Serie A i Equador.

GRUPPE 3

Bud på slutstilling
1º River Plate
2º Nacional (URU)

3º Universidad San Martín
4º Nacional (PAR)

RIVER PLATE (ARG)
Den argentinske storklub oplevede et ekstremt 2008, hvor River Plate for første gang sluttede på sidstepladsen i Apertura turneringen.

Copa Libertadores turneringen skal benyttes til at vaske den skamplet væk, og nyankomne træner Néstor Gorosito har taget over fra Diego Simeone, men den nuværende trup indeholder slet ikke samme kvalitet som tidligere.

Marcelo Gallardo er tilbage i River Plate trøjen, og den 33-årige midtbanegeneral får en afgørende rolle på holdet. Derudover er angriberen Cristian Fabbiani hentet fra Newells.

Hold øje med ham: Diego Buonanotte
En meget lille, elegant argentinsk fodboldspiller, der hedder Diego...
Diego Buonanotte indgår i et farligt, offensivt makkerpar med den colombianske Radamel Falcao. Den 20-årige angriber var med på Argentina´s OL-mandskab, og River Plate håber nu på, at Copa Libertadores turneringen bliver det endelige gennembrud for den lynhurtige Buonanotte.

NACIONAL (URU)
Der er krise i uruguayanske klubfodbold, hvor niveauet er faldende. Selv de to traditionsrige klubber Nacional og Penarol er faldet meget i kvalitet. Nacional har således ikke deltaget i Copa Libertadores siden 2005, og det rystede Nacional fans, at Cruzeiro kunne vinde med hele 4-1 i Montevideo i en træningskamp som optakt til Libertadores.

Nacionals force er deres defensive organisation og fightervilje. Offensivt har klubben svært ved at komme over salget af Richard Morales.

Heldigvis er Nacional havnet i en relativ nem gruppe, hvor end ikke River Plate er frygtindgydende.

Hold øje med ham: Ángel Morales
Den rutinerede Ángel Morales er nøglespilleren hos Nacional. Den 33-årige argentinske midtbanespiller har tidligere optrådt for Sampdoria, hvorefter han forsatte karrieren i mexikansk fodbold.

UNIVERSIDAD SAN MARTIN (PERU)
Sidste år lykkedes det for San Martin at besejre River Plate i premierekampen, og en sensation var under opsejling. San Martin sluttede dog på sidstepladsen i gruppen.

Der er ikke de store forventninger til San Martin, der nu igen har chancen for at overraske River Plate. Den peruvianske mesterklub har deltaget i en række træningskampe op til Libertadores. Her er det blevet til sejre over Deportivo Quito samt uruguayanske Defensor, samt uafgjort med Emelec og et nederlag til Libertad fra Paraguay.

Hold øje med ham: Urbano
Den argentinske angriber Urbano fejrer scoringerne ved at efterligne en sprællende fisk. Spændende om vi får det at se.

NACIONAL (PAR)
Det er første gang siden 1986, at paraguayanske Nacional er med i Copa Libertadores. De har flere gange været i play off-kampene om kvalifikation, men først i år lykkedes det at komme med i det gode selskab.

Nacional har beholdt stammen, der blev nummer 3 i Primera División, og de sikrede adgang til Libertadores med en knusende 5-0 sejr i Equador over El Nacional.

Kvalifikationskampene viste, at Nacional er et stærkt offensivt mandskab med profilen Raúl Román på den offensive midtbane.

Hold øje med ham: Jorge Núñez
Med fire scoringer i de to kvalifikationskampe er Jorge Núñez allerede godt på vej til at blive Copa Libertadores topscorer.

GRUPPE 4

Bud på slutstilling
1º São Paulo
2º América de Cáli

3º Independiente de Medellín
4º Defensor

SAO PÂULO (BRA)
Der er igen hentet flere profiler til Muricy Ramalho´s trup, og Sâo Paulo er med helt fremme i favoritfeltet til at vinde Copa Libertadores.

Sâo Paulo-truppen har masser af rutine og kvalitet, og det er lykkes at holde på profiler som Hernanes, der ellers længe så ud til at skifte til en europæisk storklub.

Sâo Paulo har hentet topscoreren Washington og midtbanespilleren Arouca i Fluminense, mens defensiven er forstærket af Renato Silva fra Botafogo. Dermed har Muricy Ramalho alle muligheder for at bringe Libertadores trofæet tilbage til Sâo Paulo.

Hold øje med ham: Washington
Med to sene scoringer mod Sâo Paulo endte Washington som helten, der skaffede Fluminense videre til sidste års Copa Libertadores-semfinale. Herefter scorede den rutinerede Washington hele 21 mål i 26 ligakampe, hvilket var nok til at Muricy Ramalho hentede målkongen til Sâo Paulo.

AMÈRICA DE CÀLI (COL)
De røde djælve fra América de Cáli satser fuldt ud på succes i Copa Libertadores. Klubpræsident Carlos Puente har hentet en håndfuld forstærkninger til det ultra offensive mandskab.

Træner Diego Umaña stiller med den farlige angrebstrio Paulo César Arango, Adrián Ramos og Víctor Cortés i América de Cáli offensiven.

Især på hjemmebanen "Pascual Guerrero" er América de Cáli en nærmest nådesløs offensiv, hvilket til gengæld kan give defensive problemer.

Hold øje med ham: Adrián Ramos
Den 23 årige angriber fik det store gennembrud i 2008, hvor América de Cáli vandt mesterskabet foran rivalerne fra Independiente de Medellin.

INDEPENDIENTE DE MEDELLÍN (COL)
Independiente de Medellín var sidst med i Copa Libertadores i 2005, og fansene ser nu frem til mødet med América de Cáli på hjemmebanen "Atanasio Girardot".

Men Independiente de Medellín har mistet flere stamspillere til japansk, kinesisk og mexikanske klubber. Således må træner Santiago Escobar stille nu uden profilerne Omar Pérez på midtbanen, angriberen Diego Álvarez samt den paraguayanske midterforsvarer Daniel Sanabria.

Stjernen på holdet er den paraguayanske målmand Aldo Bobadilla, der har stor erfaring fra landsholdet.

Hold øje med ham: Samuel Vanegas
Den rutinerede forsvarspiller vandt Copa Libertadores i 2004 med Once Caldas.

DEFENSOR (URU)
Penarol og Nacional er storklubberne i Uruguay, men i de seneste sæsoner har klubber, som Defensor brudt den tradition.

I 2007 nåede Defensor meget overraskende helt til semifinalen i Copa Libertadores, men har ikke formået at finde samme niveau siden. Godt nok vandt Defensor den uruguayanske Primera Division 2008, men har mistet stamspillere og er i økonomiske problemer.

Som optakt til Copa Libertadores tabte Defensor til argentinske Colón samt peruvianske San Martín. Det ser vanskeligt ud for Defensor i denne gruppe, men træner Jorge da Silva håber på endnu en overraskelse.

Hold øje med ham: Álvaro Navarro
Álvaro Navarro er den offensive leder hos Defensor, hvor han har bidraget med afgørende scoringer i Apertura turneringen, og fansene glemmer heller ikke de to vigtige scoringer i Libertadores-kvartfinalen mod brasilianske Flamengo i 2007.

GRUPPE 5

Bud på slutstilling
1º Estudiantes
2º Cruzeiro

3º Deportivo Quito
4º Universitario de Sucre

ESTUDIANTES (ARG)
Der er store forventninger til Estudiantes med midtbanegeneralen Juan Sebastián Verón. Estudiantes imponerede i sidste års Copa Sudamericana turnering, hvor det dog blev til et finalenederlag til brasilianske Internacional.

Spillestilen er defensiv med Verón som omdrejningspunktet. Udover Véron har træner Leonardo Astrada også profiler som angriberen Boselli samt landsholdsbacken Angeleri.

Estudiantes viste at være et glimrende turneringshold i Copa Sudamericana.

Hold øje med ham: Juan Sebastián Verón
Den 33-årige Juan Sebastián Verón er den uundværlige profil på et godt organiseret Estudiantes-mandskab. Juan Sebastián Verón blev kåret til "South American Footballer of the Year 2008".

CRUZEIRO (BRA)
Brasilianske Cruzeiro kunne ikke holde længere på guldfuglen Guilherme, der er solgt til Dynamo Kyiv. Til gengæld har træner Adilson Batista hentet argentinske Juan Pablo Sorín samt angriberne Wellington Paulista fra Botafogo og Kléber fra Palmeiras.

Cruzeiro er et meget offensivt mandskab, men angrebet vil savne Guilherme. Der er store forventninger til den offensive midtbanespiller Wagner, der skal samarbejde med det nye offensiv.

Hold øje med ham: Ramires
Den defensive midtbanespiller er et hemmelig offensivt våben for Adilson Batista. Ramires er imponerende hurtig og kaster sig gerne ud i raids mod modstandernes målfelt.

DEPORTIVO QUITO (EQU)
I 2008 vandt Deportivo Quito noget overraskende deres første nationale mesterskab i 40 år. Der er ikke den store erfaring i truppen, der blev elimineret i første runde af Copa Sudamericana.

Især er defensiven sårbar, da den hovedsagelig består af unge spillere. Derfor har træner Rubén Darío Insúa hentet forsvarsprofilen Geovanny Caicedo til Deportivo Quito. Han skal skabe mere stabilitet i det urutinerede forsvar.

Hold øje med ham: Luis Fernando Saritama
Den 25 årige midtbanespiller vendte tilbage til Deportivo Quito og var en nøglespiller i sidste sæson. Luis Fernando Saritama har erfaring fra VM-slutrunden 2006 i Tyskland.

UNIVERSITARIO DE SUCRE (BOL)
Det er første gang Universitario de Sucre deltager i Copa Libertadores. Klubben sikrede sig Apertura mesterskabet i Bolivia, , men har mistet flere af stamspillerne.

Spillestilen er offensiv, og træner Eduardo Villegas satser på at overraske modstanderne ved at sende selv de defensive spillere i angrebet. Det bliver dog nok vanskeligt for Universitario de Sucre at gå videre fra gruppespillet, omend Eduardo Villegas håber på point i hjemmekampene, der afvikles i 2500m højde.

Hold øje med ham: Marcelo Gomes
Den brasilianske midtbanespiller Marcelo Gomes er profilen på et godt kollektiv.

GRUPPE 6

Bud på slutstilling
1º Chivas
2º Lanús

3º Everton
4º Caracas

CHIVAS GUADALAJARA (MEX)
Sammen med América er Chivas den mest populære klub i Mexico. To gange er Chivas nået til semifinalen i Copa Libertadores, hvor Atlético PR besejrede Chivas i 2005 og Sâo Paulo gjorde kunststykket efter i 2006.

Denne gang har Chivas hentet flere rutinerede forstærkninger til truppen. Veteranen Jared Borgetti er kommet til og danner et rutineret makkerpar med Carlos Ochoa i angrebet. Spillestilen er offensiv, mens defensiven er styrket med ankomsten af landsholdsspilleren Aaron Galindo fra tyske Eintracht Frankfurt.

Hold øje med ham: Jared Borgetti
Den tidligere Bolton-spiller har allerede masser af scoringer på samvittigheden, og er stadig farlig, især i hovedspillet.

LANÙS (ARG)
Lanús er ikke blandt de tradionelle tophold i Argentina, men har alligevel bidt sig fast i topstriden, og det lykkedes endda at vinde Apertura turneringen i 2007. Lanús deltog for første gang i Copa Libertadores sidste år, hvor klubben kom til ottendelsfinalerne.

Træner Luis Zubeldía værdsætter den erfaring. Luis Zubeldía stiller med et ungt, offensivt mandskab med profilen Diego Valeri, der har fundet et glimrende samarbejde med målmaskinen José Sand. Lanús har ikke hentet forstærkninger, men har formået at holde på profilerne.

Hold øje med ham: José Sand
Med 15 mål i 15 kampe var José Sand hovedpersonen i Apertura triumfen. Den argentinske målkonge virker ustoppelig på et meget lovende Lanús mandskab.

EVERTON (CHI)
Det er over 30 år siden, chilenske Everton sidst var med i Copa Libertadores, og der er ikke de store forventninger til klubben denne gang.

Træner Nelson Acosta ser ikke optimistisk på Everton´s chancer i gruppen. Han har kritiseret klubledelsen for manglende forstærkninger, og mener at Chivas og Lanús har alle muligheder for at gå videre.

Det var meget overraskende, da Everton vandt Apertura turneringen efter flere sæsoners Colo Colo dominans. Selvom det langt fra er skræmmende modstandere, kræver det nok endnu en sensation, hvis Everton skal gå videre fra gruppen.

Hold øje med ham: Ezequiel Miralles
Den 25 årige argentinske angriber var afgørende for Everton´s Apertura succes.

CARACAS (VEN)
Klubben er kendt som "Los Rojos del Ávila" og er det mest succesfulde hold i Venezuela. I 2007 lykkedes det for Caracas at gå videre fra indledende gruppespil, og forventningerne er, at det lykkes igen for træner Noel Sanvicente.

Niveauet i Venezuela er ikke på højde med konkurrenterne, men Caracas har hentet flere forstærkninger for at kvalificere sig til slutspillet i Copa Libertadores. Caracas er et offensivt stærkt mandskab, der især kan give point i hjemmekampene.

Hold øje med ham: Rodrigo Prieto
Den mexikanske angriber har sikret sig en bonus i kontrakten med Caracas. Det eneste Rodrigo Prieto skal gøre for at udløse bonussen er at blive topscorer for Libertadores turneringen.

GRUPPE 7

Bud på slutstilling
1º Grêmio
2º Universidad de Chile

3º Boyacá Chicó
4º Aurora

GRÊMIO (BRA)
Grêmio vandt Copa Libertadores turneringen i 1995 med Felipe Scolari på trænerbænken. De mange fans drømmer nu om, at Libertadores trofæet endelig vender tilbage til klubben.

Opbakningen til Grêmio er enorm på hjemmebanen "Olímpico" i Porto Alegre, hvor de besøgende hold sjældent får point med fra.

Brasilianerne har til denne sæson hentet angrebsprofilen Alex Mineiro fra Palmeiras til klubben. Det kan tyde på en mere offensiv satsning fra den ultra defensive træner Celso Roth.

Grêmio har i de seneste år haft stor succes med deres defensive spillestil og Celso Roth styrede Grêmio helt frem til Copa Libertadores finalen i 2007, hvor det blev til nederlag til Boca Juniors. Grêmio spillerne kæmper samtlige 90 minutter og tekniske lækkerier er afløst af benhård fight og syngende tacklinger.

Hold øje med ham: Tcheco
Midtbanespilleren er den eneste i truppen, der også var med i finalen i 2007 mod Boca Juniors, og ligesom dengang er Tcheco lederen på holdet. Han er samlingspunkt på mandskabet og ofte ham, der går forrest i de afgørende kampe.

UNIVERSIDAD DE CHILE (CHI)
Universidad de Chile var igennem et drama i kvalifikationskampen mod mexikanske Pachuca. I størstedelen af kampen var Universidad de Chile i undertal, men det lykkedes alligevel Marco Estrada at score det afgørende mål, der bragte chilerne til Copa Libertadores.

Her kommer de i en relativt overkommelig gruppe, der udover favoritterne fra Grêmio ikke indeholder storhold.

Der er dog ikke optimisme i truppen, da det efterlod et tomrum i Universidad de Chile´s offensiv, da legenden Marcelo Salas sidste år lagde målstøvlerne på hylden. Der har ikke været muligt for Universidad de Chile at hente forstærkninger, hvor den paraguayanske angriber Nelson Cuevas er eneste nye spiller efter et mislykket ophold hos Santos.

Den uruguayanske træner Sergio Markarián satser på defensiven med målmand og anfører Miguel Pinto samt profilen Rafael Olarra i forsvaret.

Hold øje med ham: Nelson Cuevas
Det er afgørende for Universidad de Chile´s succes at Nelson Cuevas finder vej til netmaskerne. Den paraguayanske angriber kommer med erfaring fra VM slutrunderne i 2002 og 2006.

BOYACÁ CHICO (COL)
Med Aperatura ´08 titlen er Boyacá Chico for første gang med i Copa Libertadores gruppespillet. Sidste år blev den columbianske klub elimineret i kvalifikationskampene af Audax Italiano.

Boyacá Chico er havnet i økonomiske problemer og har mistet en stor del af stamspillerne. Træner Alberto Miguel Gamero må nu stille uden profiler som Néstor Salazar, Frankie Oviedo og Leonardo Fabio Moreno.

Spillestilen er defensiv, hvor Alberto Miguel Gamero satser på hurtige kontra angreb. Her er U-20 landsholdsspilleren Marcos Pérez hovedperson sammen med den offensive midtbanespiller Miguel Caneo.

Det bliver nok meget vanskeligt for Boyacá Chico at gå videre fra gruppen, da klubben endda risikerer at miste hjemmebanen "La Independencia" pga ombygning.

Hold øje med ham: Edwin Movil
Den 22 årige midtbaneprofil har tidligere imponeret på Bolivias U-20 landshold.

AURORA (BOL)
Julio César Baldivieso indstillede sidste år karrieren og tiltrædte straks som træner for nedrykningstruede Aurora. Julio César Baldivieso forvandlede herefter holdet til Clausura mestre med et utroligt sammenhold og fightervilje.

Der er ikke levnet store chancer til den unge Aurora trup, men Baldivieso satser på kollektivet og håber på, at kunne udnytte hjemmebanefordelen i 2500m højde til at få Copa Libertadores point.

Hold øje med ham: Silvio Dulcich
Den 27 årige argentinske målmand begyndte karrieren hos Boca Juniors og skal hive nogle mirakelredninger frem, hvis Aurora skal have point.

GRUPPE 8

Bud på slutstilling
1º San Lorenzo
2º Libertad

3º San Luis
4º Universitario

SAN LORENZO (ARG)
Den succesfulde træner Miguel Angel Russo håber på Copa Libertadores succes med det offensive San Lorenzo mandskab.

Miguel Angel Russo har skaffet forsvarsprofilen Jonathan Bottinelli og midtbanespilleren Jonathan Santana tilbage i San Lorenzo trøjen efter ophold i europæisk fodbold. Derudover råder Miguel Angel Russo over et farligt makkerpar i front med Andrés Silvera og Gonzalo Bergessio.

Hold øje med ham: Pablo Barrientos
Den 24 årige midtbaneprofil Pablo Barrientos blev sidste år hentet tilbage hos FC Moskva, og har en fremtræden rolle hos San Lorenzo.

LIBERTAD (PAR)
Der var store Libertadores-forventninger til Libertad sidste år, efter klubben nåede semifinalen i 2007, men paraguayanerne skuffede med blot tre point i gruppekampene.

Træner Javier Torrente satser offensivt med en 4-3-3 opstilling i jagten på at forbedre sidste år præstationer. Klubben har desuden hentet midtbanespilleren Luis Alberto Ramírez, angriberen Miguel Ximénez samt forsvarsspilleren Julio Manzur.

Hold øje med ham: Jorge Bava
Den uruguayanske målmand Jorge Bava er tilbage efter et ophold hos mexikanske Atlas.

SAN LUIS (MEX)
Det er Copa Libertadores debut for mexikanske San Luis. Der er dog ikke fundet overskud til forstærkninger, og der er ikke store forventninger til debutanterne.

Træner Luis Américo Scatolaro har mistet flere spillere, men truppen indeholder stadig rutinerede profiler som målmanden Adrián Martínez, forsvarsspilleren Tressor Moreno samt Braulio Luna på midtbanen.

Hold øje med ham: Israel Martínez
Midtbanespilleren Israel Martínez imponerede i sidste sæson, hvilket fik den mexikanske landstræner Sven-Goran Eriksson til at udtage San Luis profilen.

UNIVERSITARIO (PERU)
Resultaterne har svinget for Universitario, som endte på en skuffende 10.-plads i Apertura turneringen, efter at have vundet Clausura turneringen. Der er dog hentet afgørende forstærkninger til Universitario, hvor veteranen Nolberto Solano, den brasilianske topscorer Rolando Calheira samt den mexikanske midtbanespiller Espinoza er kommet til klubben.

Peruvianerne har dog et uerfarent forsvar, hvilket kan give problemer, især i udekampene.

Hold øje med ham: Nolberto Solano
Den 35 årige midtbanespiller med fortid i Newcastle og Aston Villa bringer masser af rutine til Universitario.