Returkamp mellem Barca og Arsenal. Får vi en gentagelse af sidste års Messi-magtdemonstration, eller holder Gunners stand denne gang? Se Match Center...

For et lille år siden mødtes Barcelona og Arsenal i kvartfinalen i Champions League. Efter 2-2 i London, ydmygede katalanerne den engelske klub på Camp Nou med 4-1. Danske Nicklas Bendtner scorede i 18. minut - et mål der gav udeholdet håb. Tre minutters håb. Så scorede Messi sit første af i alt fire mål, og Arsenal røg ud af Champions League med et brag.

I år står de to klubber så igen over for hinanden: i 1/8-finalen. Også i denne omgang blev det indledende opgør spillet på Emirates Stadium i Nordlondon (16. februar), men denne gang endte det med en engelsk sejr på 2-1. Villa bragte Barca foran i 26. minut (assisteret af Messi), men van Persie og Arshavin scorede for Arsenal i 78. og 83. minut.

Er det engelske rygstød stærkt nok?

Et flot engelsk come-back. I øvrigt i stil med sidste års forløb: også dengang scorede Arsenal to sene mål i hjemmekampen. Forskellen er bare at dengang gav det kun uafgjort; nu har englænderne en sejr at læne sig opad før udekampen.

Er det nok? Ikke hvis Messi og det øvrige Barca-hold ruller sig ud som det skete sidste år, men det kan muligvis komme til at knibe.

Tvivlsom Barca-form?

Sidste år varmede Barcelona op til hjemmekampen mod Arsenal med at vinde otte hjemmekampe i træk med en samlet målscore på 25-3; den seneste blev vundet med 4-1 (en enkelt Messi-mål) over Athletic Bilbao tre dage før Arsenal-opgøret.

I år kan den katalanske klub også bryste sig af otte hjemmesejre i træk, men de seneste gevinster har ikke just været overbevisende: 2-1 over Athletic Bilbao og i lørdags 1-0 over Real Zaragoza.

Midterforsvaret mangler

Og så er der trupsituationen: Barcelona må undvære ideal-midterforsvaret, det vil sige Puyol og Piquét. De to manglede faktisk også i sidste års hjemmekamp mod Arsenal. men i modsætning til dengang har man ikke en Rafael Marquez at sætte ind.

Man har selvfølgelig stadig Lionel Messi - operetten er ikke slut før den lille argentiner har sunget...

Men spændende ser det ud, og man kan nok diskutere om bookmakerne har set rigtigt med deres odds.

Odds

Kvalifikation til 1/16-finalen:

Barcelona: 1,36 Paddy Power

Arsena: 3,3 888sport

Kampodds: se Match Center for Barcelona-Arsenal

Tips

Læs Nicolaj Stages ekspertanalyse af Barcelona-Arsenal, og se hans tip

Se også Nikolaj Petersens analyse af aftenens andet CL-opgør, Shakhtar-Roma.

Og hold øje med siden: analyser af onsdagens CL-kampe er på vej. I mellemtiden kan man fornøje sig med vores Match Center der giver overblik over hvad der rører sig vedrørende en kamp: analyser, debat, odds, statistik, nyheder...