Vinterpausen er ovre, og de fleste Bundesligaspillere er med garanti blevet straffet på løbebåndet efter at have spist store julemiddage. Runde 19 står nu for døren, og BetXperts Bundesliga-ekspert, Rasmus G, giver her en kort gennemgang af hver eneste kamp.

Bundesliga-ekspert Rasmus G har kigget på 19. runde af Bundesligaen og gjort sig nogle overvejelser om alle opgør.

Som udgangspunkt vil han hver uge levere en Bundesliga-debat med sine spiltanker og spilforslag, og så er alle brugere mere end velkomne til at bidrage til debatten i tråden under artiklen. 

Hver uge vil der blive ført regnskab både med Rasmus G eksperttip og løse spiltanker. I denne uge er der spilovervejelser til 9/10 kampe, men ingen ekspertforslag. 

Hertha Berlin – Schalke 04

Hertha lagde godt fra land efter vinterpausen med en udesejr på 1-3 mod Nürnberg, og selvom en sejr over Nürnberg måske kan lyde som en formalitet, så er en udesejr altid stort for hovedstadsholdet. Herthas store succesoplevelse dette år har været den hårdtarbejdende midtbanespiller Ondrej Duda, som også garnede to gange i 1-3 sejren. Træner Pai Dardai har også næsten nu et skadesfrit hold og kan stille i stærkeste - noget som ikke er daglig kost i Hertha.

Schalke skulle i sidste runde ud på en svær opgave hjemme mod Wolfsburg, som i år har vist stor defensiv disciplin og langt større stabilitet end de forgangne år. Schalke derimod har haft noget af en rædselssæson. Et hav af skader og en forfærdelig offensiv har resulteret i, at Schalke kun står med 21 point efter 18 runder. Første halvleg mod Wolfsburg var da også en fortsættelse i det samme triste spor for Schalke; man blev domineret af Wolfsburg og var klart det dårligste hold på banen. Det ændrede sig dog markant i anden halvleg, hvor Schalke skiftede system til 3-5-2 og derfra dominerede komplet. Træner Tedesco har benyttet sig af et hav af systemer hen over sæsonen, så om det var held eller ej er ikke til at vurdere.

Hertha er notorisk stærke hjemme i Berlin, og denne sæson har ikke været nogen undtagelse. De har igen deres stærkest mulige defensiv klar, og det har stor betydning, da de så har muligheden for at spille det succesfulde 3-5-2 system. Med tre mand i bagkæden har Hertha kun tabt en enkel kamp ud af fire, og det virker klar til at være deres stærkeste system. Schalke vil fortsat være uden den normale angriber Burgstaller og deres mest kreative spiller Embolo. Tedesco virker efterhånden lidt desperat.

Løse spiltanker

Det ligner mest af alt et heldigt træk med systemskiftet i sidste weekend, hvor Tedesco blandt andet også bænkede anfører og førstemålmand, Ralf Fährmann. Jeg ser Hertha have bedst chancer i dette opgør og 1,90 hos Bethard på Hertha 0.0 er jeg tilfreds med.

Borussia Dortmund – Hannover 96

Dortmund lagde ud med et brag af et opgør ude mod RB Leipzig, som var gjort til favoritter med 2,35 på hjemmesejren. Overraskende nok havde Lucien Favre valgt at stille med Götze og Philipp på toppen. Det viste sig dog at være en fornuftig beslutning, da Dortmund fortjent vandt 0-1.

Bundholdet fra Hannover fortsatte i efterårets kedelige spor, da de indkasserede et 0-1 nederlag hjemme til Werder Bremen. Nederlaget var mere end fortjent - Werder Bremen var utvivlsomt det bedste hold på banen.

Dortmund-træner Lucien Favre virker til at være forsigtig med den spanske angriber Alcacer, da man ikke vil risikere nogen skader. Han er dog klart førstevalg og efter at blive ”sparet” mod Leipzig, så tror jeg, han nu får chancen fra start. Han har enorm betydning for Dortmund, da han lige siden sin ankomst har været en konstant måltrussel. Den allervigtigste spiller i Dortmund – Marco Reus - var ude med en mindre skade mod Leipzig, men han træner nu med igen og kan blive klar. Selvom det er en svækkelse, at man fortsat er uden Zagadou og Akanji i midterforsvaret, gjorde Weigl det fornuftigt dernede og bør få genvalg.

Løse spiltanker

Hannover er fortsat uden sejr i syv kampe og har en skadesliste længere end Nicolas Anelkas CV. Det er meget svært at se, hvordan Hannover skal få noget som helst med fra denne kamp, og i omegnen af 1,83 på Dortmund -2.0 virker spilbart, såfremt Alcacer og Reus er klar.

SC Freiburg – TSG Hoffenheim

Freiburg måtte i sidste runde en tur til Frankfurt, hvor de mødte det fremadstormende preshold. De skulle også have lov at smage på den dynamiske fronttrio i Frankfurt, som alle nettede en gang hver, hvilket resulterede i et 3-1-nederlag. Træner Streich virkede dog også til at have sat sit hold forkert op rent taktisk. Frankfurt fik lov at spille på omstillinger og lade Freiburg tage initiativ. Set i bagklogskabens lys var det en dum beslutning.

Hoffenheim havde fornøjelsen af at tage i mod de regerende mestre, Bayern München. Der var naturligvis ikke lagt op til en hjemmesejr, men kampens forløb kunne man have forventet mere af fra Hoffenheims side. De blev rent ud sagt kørt ud på *** og albuer. En enormt passiv defensiv var udslagsgivende i et 1-3 nederlag, som mildest talt godt kunne have været større.

Freiburg har hentet den tidligere offensivprofil Grifo hjem på en lejeaftale. Han kan medbringe noget af den kreativitet, som Freiburg har sultet efter. Derudover er der også nu en del flere offensive strenge at spille på, efter både Niederlechner og Petersen er blevet klar fra deres skader.

Løse spiltanker

Hoffenheim har mistet noget i deres defensive spil, men hvad der går galt er svært at påpege. Anfører og midtstopper Vogt spillede en rædselskamp mod Bayern, men bør nok få genvalg. Mållinjen er som altid højt sat i Hoffenheims kampe, men endnu en dårlig defensiv indsats i sidste kamp og en målsnit på 4,0 på udebane gør, at jeg gerne vil tildele over 3,0 til 1,79 hos Bethard et spil

Mainz 05 – FC Nürnberg

Mainz vandt 2-3 ude mod Stuttgart, men det var dog yderst heldigt. Tager man et kig på xG i kampen, så stod Stuttgart til 3,95 xG, mens Mainz havde 1,45 xG. Det skal dog nævnes, at Mainz spillede en meget lige første halvleg, men blev så derefter domineret komplet i anden halvleg. For at blive i xG, så er Mainz også et af de mest overpræsterende hold i ligaen og har i flere scenarier gennem sæsonen været heldige.

De møder tilfældigvis det andet mest underpræsterende hold i ligaen, da bundproppen fra Nürnberg skal bydes op til dans. Nürnberg tabte fortjent 1-3 til Hertha Berlin og deres vindermentalitet og selvtillid er ikke til at finde. Det havde været logisk, at Nürnberg havde hentet noget defensiv opgradering ind i dette transfervindue, men det har indtil videre ikke været tilfældet, og truppen hungrer stadig efter kvalitet.

Ingen tip på denne kamp, da den har været utrolig svær at blive klog på. Over 2,5 har været fristende til ca. 1,90, men det er svært at spille over i en kamp, hvor Nürnberg er indblandet, da de har haft umådelig svært ved at lave kasser på udebane.

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg

Gladbach har haft en fantastisk sæson indtil videre. De er 8-0-0 hjemme på Borussia Park og har kun lukket tre mål ind på hjemmebanen. De indledte også forårssæsonen med en rigtig flot sejr ude over Leverkusen, i en kamp, hvor Leverkusen måske var bedst, men Gladbach havde mest rutine. Der har været lidt tvivl om Pléa og Hazard, men de forventes begge to at blive klar.

Augsburg måtte lide et hårdt nederlag i sekspointskampen hjemme mod oprykkerne fra Düsseldorf. De ligger nu lige over stregen med et point ned til nedrykningsstregen. Det er dog helt uforståeligt, hvordan Augsburg er havnet der, da både spil og truppens kvalitet burde give en bedre placering. Augsburg vil med stor sandsynlighed være uden deres offensive kant Caiuby, som er spiller en afgørende rolle i deres omstillinger og kreative spil.

Løse spiltanker

Augsburg har flere gange i sæsonen været uvenner med fru Fortuna, men jeg synes ikke, at en sejr til Gladbach hjemme mod Augsburg skal ligge 15 streger højere, end den gjorde mod Mainz (4-0), og oddset virker højt her. Det kan muligvis være, fordi der har været tvivl om Hazard og Plea, men de sidste meldinger går på, at de nok bliver klar. 1,69 på en sejr til Gladbach hos Bethard er fint betalt.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen

Wolfsburg har virkelig rejst sig oven på de sidste par sæsoner, og stabiliteten er begyndt at indfinde sig i den tidligere topklub. De lagde dog ud i forårssæsonen med et nederlag ude til Schalke, men spillede en rigtig fornuftig første halvleg. Wolfsburg er ”kun” 3-3-3 på hjemmebane, men har også mødt; Hoffenheim, Bayern, Leipzig, Gladbach og Dortmund hjemme. De må til kampen mod Leverkusen se sig uden de to dygtige midtbanespillere Guilavogui og Camacho.

Leverkusen har måske på papiret et af de bedste hold i Bundesligaen og har haft det igennem flere sæsoner. På trods af det så er det længe siden, man har kategorisere Leverkusen som et tophold. De ligger i skrivende stund på en tiende plads med kun 24 point efter 18 runder, og det er skuffende taget truppens kvalitet i betragtning.

De har fået ny træner i den tidligere Ajax- og Dortmund-træner Bosz. Han bidrager med et mere offensivt og flydende spil, som man godt kunne se Leverkusen nyde godt af. Det var dog den samme sang som altid, da de i første kamp efter vinterpausen tog imod Gladbach hjemme. På trods af et stort overtag i spil og chancer, så formåede de ikke at finde netmaskerne. Bosz virker dog som et bedre match end den forhenværende omstillingsbaserede Heiko Herrlich.

Løse spiltanker

Jeg forventet et overtag fra Leverkusens side, og selvom jeg ikke kan vurdere en CV for 1X2 på nuværende tidspunkt, så tror jeg stadig Leverkusen vil have flest chancer og mest spilstyring. Jeg forventet en rimelig attraktiv hjørnelinje til Leverkusens favør, men da bookmakerne i skrivende stund ikke har åbnet for det marked afventer jeg. Et spil vil blive opdateret i kommentarerne såfremt prisen skulle holde værdi.

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt

Bremen fik hevet en ganske fortjent 0-1 sejr hjem ude mod Hannover i seneste runde, hvor de dominerede Hannover igennem hele kampen. Bremen har igennem nogle sæsoner i mine øjne været et af de mest underholdende hold i Bundesligaen. De prøver altid at skabe mange chancer, og så må de tage de defensive problemer, som kommer. Det har dog også haft den betydning, at holdet en gang i mellem kan falde helt sammen.

Frankfurt fortsætter med at være vidunderlige på deres egen måde. Mange kritikere inklusiv undertegnede satte spørgsmålstegn ved Hütter og hans muligheder i Frankfurt. Man må dog tage hatten af for det arbejde, som er blevet gennemført i Frankfurt. Det ekstremt hårdtarbejdende mandskab, ligger på en 5. Plads, og det er ganske godkendt. Også i europæisk fodbold har de været overraskende gode, og de gik videre med maksimum point fra en meget svær Europa League-pulje. De fik også en god start efter vinterpausen, da de slog Freiburg 3-1 hjemme, og alle tre offensive stjerner fik lov at nette en gang hver.

Det var Bremen, som slap heldigst fra første opgør, da de vandt 1-2 i Frankfurt. Det var dog også tildels på grund af en mindre hjerneblødning af den altid rumsterende Willems. Jeg forventer i dette opgør en underholdende kamp, med en del chancer til begge hold. Frankfurt døjer med lidt skader hist og her, men fik lavet en fornuftig signing i transfervinduet, da de fik hevet Dortmund spilleren Rode ind. Rode har dog været meget skadet i år, og selvom det forventes, at han skal være fast starter, så er han sandsynligvis ikke i topform endnu.

Løse spiltanker

Frankfurt har ambitioner om, at skulle spille europæisk i år, og dette er en kamp hvor de skal gå efter point. Taget de to holds spillestil og mindset i betragtning, så syntes jeg bestemt der er lagt op til målfest. Over 3,5 mål til 2,35 hos Unibet virker som en fin pris.

Bayern München – VfB Stuttgart

Ansættelsen af Kovac så mindre heldig ud i starten af sæsonen, men den tidligere Frankfurt-træner har efterhånden vist, at han godt kan håndtere den evige storklub. Selvom de stadig er fem point bag Dortmund på førstepladsen, så virker de meget fokusrede og fast besluttede på stadig at nå førstePladsen. En 1-3 sejr ude over Hoffenheim viste også meget godt, hvor langt Kovac er nået med Bayern. De var absolut altdominerende, og der var klasser til forskel.

Jeg havde inden sæsonen store forventninger til Stuttgart og troede på, at de kunne opnå en flot sæson. Det skulle dog vise sig, at jeg tog grueligt fejl. De har været alt andet end imponerende, og selvom truppen indbyder til mere kvalitet i spillet, så har de på ingen måde fået det til at fungere. Hverken defensiven eller offensiven imponerer for tiden, og et af de eneste lyspunkter fra nederlaget til Mainz var, at kanten Gonzalez kom på banen i anden halvleg spillede en flot kamp.

Bayern er som forventet store favoritter i dette matchup, og det kunne også godt tænkes, at Stuttgart bliver sendt hjem igen med et ordenligt nederlag. Hvor dårlige Stuttgart er, og hvilken linje der skal ligge på Bayern, er dog en anden snak. En nuværende powerranking fra min side vurderer, at Stuttgart er omtrent lige så dårlige som Nürnberg på nuværende tidspunkt. Et kig på prisen, da Bayern mødte Nürnberg hjemme, fortæller dog en anden historie. Linjen hed i den kamp -2,75 til omtrent 1,85. Der tilbydes 1,95 på samme linje i nuværende kamp.

Løse spiltanker

Taget Bayerns opadgående formkurve, Stuttgarts spil, og at Stuttgart samtidig mangler deres bedste forsvarsspiller, Pavard, i betragtning, så virker 1,95 på -2,75 hos Bet365 som et fornuftigt spil.

Fortuna Düsseldorf – RB Leipzig

Düsseldorf fik en vigtig udesejr over Augsburg, da de vandt 1-2. Det betyder, at de nu ligger seks point over stregen, og at de kan puste lidt ud igen. Oprykkerne fik afsluttet den første del af sæsonen på fornuftig vis med tre sejre i de tre sidste kampe. De fortsatte med at vise gode takter i pausen, da spillede flere gode træningskampe, hvor specielt offensiven så ud til at være forbedret.

Leipzig lagde ud med at tabe hjemme til Dortmund i en kamp, hvor Dortmund lige viste et ekstra gear og tog sejren fortjent. Leipzig har haft meget svært ved at finde et niveau, de kan holde over flere kampe. På trods af det så har de alligevel formået at skrabe 31 point sammen, som er nok til en nuværende 4. plads. De vil til dette opgør fortsat være uden Forsberg, mens Upamecano sidder ude med karantæne.

Løse spiltanker

Düsseldorf ser bedre og bedre ud, og de er efterhånden blevet vant til farten og fysikken i Bundesligaen. Leipzig er ikke til at blive klog på i år, men de skal naturligvis være favoritter i dette opgør. Det kommer dog ikke til at være en walkover for Leipzig, da Düsseldorf er i betydeligt bedre spilleform end udeholdet. Düsseldorf +0.5 til 2,03 hos Bet365* bliver spillet i denne kamp.​​​​​​​