På lørdag d. 4. november spilles finalen i Copa Libertadores på magiske Maracanã. Den står mellem argentinske Boca Juniors og brasilianske Fluminense. Vi har såmænd også et dansk islæt til den store titelkamp i Sydamerikas fornemste klubturnering.

Spil på Boca Juniors - Fluminense hos ComeOn  

Danske Jesper Hedegaard har nemlig været så heldig at få fat på en af de attraktive billetter til Copa Libertadores-finalen og vil dermed være på plads på lægterne, når det legendariske stadion i Rio de Janeiro åbner til den store fodboldfest.

Det er bestemt ikke let at få billet, men det er altså lykkedes for den 29-årige morsingbo, som nu bor i København og selv tørner ud for Nørrebro United på holdet kendt som 'Samba Eliten'. BetXpert har taget en snak med Jesper for at høre om hans forventninger til finalen, men også for at få en stemningsrapport fra den utroligt smukke Rio de Janeiro, som danner rammen om festlighederne.

Finalebilletter sælges for 10.000 kroner

Hvordan kom det i stand, at du skal til Copa Libertadores-finalen på lørdag mellem Boca Juniors og Fluminense? - Det var jo egentlig lidt af et tilfælde. Jeg havde bestilt en 10-dages rejse til Brasilien med Groundhopping Tours og valgte så at blive en ekstra uge i Rio de Janeiro. Så ville skæbnen, at Copa Libertadores-finalen blev rykket frem til d. 4. november, altså mens jeg var i byen, og så var det jo bare at gå i gang med at lede efter billetter!Hvordan sikrede du dig billetten og hvad kostede det?

- Jeg betalte 800 brasilianske reais for billetten, altså små 1.200 kroner. Det er ikke er så galt, når man tænker på, at her på mit hostel i Rio de Janeiro bliver der i øjeblikket solgt billetter til finalen for 7.500 reais (10.600 kr). - Det sværeste var at finde ud af hvor og især hvordan man skaffede sig en billet. Google Translate tog mig meget af vejen, så jeg sad klar, da det sydamerikanske fodboldforbund satte billetterne til salg. - Som udlænding havde jeg store problemer med at få lov til at betale grundet manglende CPF (brasiliansk personnummer), men det blev løst via en dansk kontakt i Brasilien.Hvad er dine forventninger til finalen? - Jeg forventer en vanvittig stemning til kampen! Jeg hopper tidligt ud til stadion for at suge det hele til mig! Som forberedelse til kampen stod jeg op kl. 2.30 både natten til torsdag og fredag for at se begge semifinaler. - Ud fra hvad jeg kunne læse mig frem til forinden, havde jeg egentligt forventet en ren brasiliansk finale, men det er nu også lidt frækt med en miniudgave af Brasilien - Argentina. - Nu har jeg været i Brasilien i godt to uger og fået set Fluminense live, men dog ikke på Maracana, hvor finalen spilles. Deres spillestil er meget anderledes end hvad vi er vant til, og jeg synes sgu, at det er fedt. Det, som jeg har set af Boca Junior, har mere været baseret ud fra en solid defensiv.

- Jeg håber lidt på, at Fluminense får sin første Copa Libertadores-pokal i hus, og så endda på hjemmebanen! Samtidig kan Marcelo jo opnå noget ret unikt med at få denne pokal i samlingen! - Marcelo har allerede vundet Champions League og kan derfor komme i den unikke klub af spillere såsom Ronaldinho, Carlos Tevez, som har vundet begge turneringer.

Du er allerede i Rio de Janeiro. Kan mærke på byen, at der er en stor finale lige om hjørnet? - Argentinerne begyndte så småt at dukke op i weekenden, og byen summer nu! Hver gang jeg er med en Uber, bliver der snakket om kampen. Alle virker til at have aktier i kampen, enten fordi de er Fluminense fans, eller fordi de ikke er. - Copacabana har fået sig en kæmpe fanzone, som er ret fed, og stranden er blevet til et fest- og samlingssted for Boca Juniors-fans! Det er sgu for fedt, og jeg har ikke oplevet nogen dårlig stemning blandt fangrupperingerne- Er det din største finale? Hvad glæder du dig mest til? - Klart min største finale! Det er jo en kamp som har været på min bucket liste, og at det så sker på legendariske Maracanã er helt genialt! Stemningen er klart det jeg ser mest frem til. - Nu har jeg været til en del kampe her i Brasilien, og shit der har været gang i den! Så jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det kommer til at blive på lørdag!

Vi fra BetXpert takker Jesper Hedegaard for snakken og ønsker ham en god kamp på lørdag. Husk at du selv kan følge med i løjerne fra Maracanã via livestream hos Bet365* og Unibet* samt hos Viaplay/TV3 Max.  

Siden om brasiliansk fodbold: https://www.facebook.com/Brasserbloggen/ Twitter: @peterarnholdt Skype: peterarnholdt