Ligesom Danske Spil* tør Nordicbet* og Betsafe ikke udbyde spil på lørdagens opgør mellem Brønshøj og Hvidovre i den danske 2. division, da der kan opstå tvivl om de sportslige motiver. Bookmaker kalder turneringssstrukturen for en brøler.

De to danske spiludbydere Nordicbet* og Betsafe har valgt at lukke ned for alt spil på 2. divisionsopgøret mellem Brønshøj - Hvidovre lørdag. Omstændighederne for kampen er nemlig lidt specielle, da det kan vise sig, at begge klubber kan være godt tjent med uafgjort.

Hermed følger de Danske Spils eksempel, der forleden oplyste til Ritzaus Bureau, at de ikke sætter odds på kampen. 

"Der er blevet lavet en brøler, da man vedtog turneringsstrukturen, således vi nu står i en situation, hvor det gavner både Hvidovre og Brønshøj at spille uafgjort," siger Thomas Holm, SB Business Manager hos Betsson* Group - som ejer NordicBet og Betsafe.

Efter en risikovurdering af kampen har de valgt at tage den helt af programmet, forklarer han.

"Vi håber selvfølgelig, at begge hold vælger den sportslige vej og går efter sejren, men det er set mange gange før, at hold i lignende situationer mister motivationen," siger han.

Hermed følger Nordicbet* og Betsafe Danske Spil*, som forleden fortalte til Ritzau, at de havde lukket ned for spil på 2. divisionskampen.

Ingen perfekte strukturer

Tvivlen om de sportslige motiver opstår, da et uafgjort resultat eller en sejr til Brønshøj vil sikre klubbens deltagelse i 2. divisions oprykningsspil til foråret. Hvidovre er allerede sikker på at være med i oprykningsspillet, og klubben kan tage enten 3 eller 4 point med fra de indbyrdes kampe mod Brønshøj med over i oprykningsspillet. Men kun hvis Brønshøj også kvalificerer sig til.

Brønshøj risikerer dog at miste pladsen til Avarta, hvis Brønshøj taber til Hvidovre. Og i så fald vil Hvidovre ikke tage nogle point med fra indbyrdes opgør mod Avarta, hvor de har tabt begge.

Hos Divisionsforeningen erkender man, at der kan opstå en uheldig situation, hvor holdene kan have fordel af ikke at gå efter sejren. Men det er stadig teoretisk, fordi det også afhænger af andre kampe.

"Dette scenarium var vi helst foruden, men vi vidste godt, at der var en risiko, hvilket vi også har fremlagt for klubberne, da vi diskuterede strukturen for flere år siden," siger Peter Ebbesen, turneringschef i Divisionsforeningen.

Han kan dog ikke følge kritikken af, at der skulle være en decideret fejl i turneringsstrukturen. 

"Jeg tror ikke, at den perfekte turneringsstruktur findes. Vi ser jo ind imellem disse scenarier, hvor to hold fx kan have fordel af at spille uafgjort i forhold til at avancere fra et gruppespil i Champions League. Men vi må huske på, at dette eksempel med Brønshøj og Hvidovre er én kamp ud af flere hundrede," siger Peter Ebbesen.

"Men derfor kan man altid lave nogle justeringer og se på, hvordan disse scenarier måske kan undgås i fremtiden," siger han.

Observatører - måske - til stede

Peter Ebbesen vil ikke ud med, om der sættes observatører ind til kampen mellem Brønshøj og Hvidovre for at sikre, at alt går til på sportslig vis.

"Det har vi tidligere gjort, men det oplyser vi aldrig på forhånd, så det kan jeg hverken be- eller afkræfte," siger Peter Ebbesen.

Det er langt fra første gang i denne sæson, at bookmakerne piller fodboldkampe af oddsprogrammet på grund af tvivl om sportslig motivation.

Det skete også for et par uger siden i forbindelse med svensk fodbold. Her lukkede en stribe bookmakere - heriblandt også Danske Spil*, Nordicbet* og Betsafe - ned for al spil på fem specifikke svenske klubber.