Årets Bookmaker Awards fortsætter med vinderen af årets bedste mobile platform. I 2017 går prisen til Unibet*, som dermed støder Danske Spil* af tronen. En afgørende faktor er, at Unibet* i år har udvidet supportmulighederne i platformen.

I årets anden kategori i BetXperts Bookmaker Awards er det lykkedes andenpladsen fra i fjor, Unibet*, at kravle det sidste skridt op på listen og løbe med prisen som årets mobile platform - ét point foran den regerende indehaver af førstepladsen fra Danske Spil*. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Unibet* allerede sidste år var ganske tæt på at lande helt i toppen, men i år er det især tilføjelsen af en live chat supportfunktion, der er udslagsgivende for titlen.

I vores måling på i alt 16 forskellige parametre scorer Unibet* 32 ud af 39 mulige points, og på trods af ikke at have fået toppoint for brugervenlighed og i udbuddet af betalingsformer fremstår Unibets mobile platform som den mest komplette på markedet med meget få mangler blandt målkriterierne.

 

Danske Spil* må altså lade sig nøje med andenpladsen på trods af at have fastholdt samme score som sidste år. Det skyldes blandt andet, at vores måling i år lægger mere vægt på tilgængeligheden af support. Dette er slet ikke muligt i Oddset app'en hverken via formular eller chat. Faktisk skal man dybt ned i nogle brugervilkår i app'en for at finde kontaktoplysninger til kundesupport.

 

Et incitament til at blive ved med at skrue

”Det var da en herlig nyhed – som vi naturligvis er glade for. Ikke mindst fordi det viser, at de løbende forbedringer, vi har foretaget på den mobile platform, bliver godt modtaget af brugerne og af sites som BetXpert. Det er på alle måder et incitament til at fortsætte med at skrue på knapperne, så vores platform bliver det, som brugerne efterspørger," siger pressechef hos Unibet*, Per Marxen, til BetXpert og fortsætter:

 

"Der vil også i de kommende år, blive kastet rigtig mange ressorucer efter Unibets mobile platform, så vi ikke bare kan holde trit med den teknologiske udvikling, men helst også skulle overgå brugernes forventninger.”

 

Som sidste år var kampen om topplaceringerne tæt, og kun to point adskilte førstepladsen fra fjerdepladsen.

1. Unibet* (32 points) 

2. Danske Spil* (31) 

3. Bwin* (30) 

4. NordicBet* (30) 

 

Eksempler fra Unibets app.

BetXpert: Push er fremtiden

I vores evaluering af bookmakernes mobile platforme har vi generelt konstateret, at det stadig er få danske udbydere, som har kastet sig over at integrere push notifikationer på de mobile platforme. Med tanke på udbredelsen af push notifikationer i alle andre typer af app's, er det påfaldende, at det ikke bruges i højere grad blandt bookmakerne.

 

Dette ikke mindst med tanke på, at det potentielt kan rumme stor værdi for brugerne. Enten i form af live opdateringer af kampe, man som kunde har spillet på, eller påmindelser, når udvalgte kampe går i gang. Information om eksempelvis kampagner og tilbud er også oplagte mål for push-meddelelser direkte til kundens mobiltelefon.

  

Det er vores formodning, at notifikationer bliver et område, bookmakerne kommer til at styrke sig på i det kommende år. Endvidere vil man sandsynligvis se flere af udbyderne nærme sig hinanden i de ting, der tilbydes på de mobile platforme. I mange af de øvrige bookmakeres platforme er det i dag kun enkelte mangler, der gør, at de må tage til takke med en placering efter Unibet*, og det er vores forventning, at det i fremtiden i højere grad bliver de små marginaler, der kommer til at gøre forskellen. 

 

Sådan gjorde vi

Vurderingen af bookmakernes mobile platforme er foretaget på baggrund af 16 forskellige målkriterier. Indenfor hvert kriterium har vi tildelt et antal points i forhold til væsentligheden af det pågældende kriterie. Nogle kriterier er essentielle for oplevelsen af at bruge den pågældende bookmakers mobile platform, mens andre er mere service-orienterede. Dette er afspejlet i antallet af points, der uddeles for hvert kriterium. 

  

Kun ét målkriterie er ikke objektivt; vurderingen af overordnet brugervenlighed. Her er pointtallet for hver bookmaker givet som et gennemsnit af flere personers subjektive vurdering. 

  

For alle de mobile platforme er også tilgængeligheden blevet vurderet. Både iOS-og Android-versionerne af alle platforme er blevet testet, men pga. Google Plays politik om ikke at facilitere betting-relaterede produkter, har vi overvejende vurderet de forskellige app's ud fra iOS-versionerne, som visse steder faciliterer flere features end versionerne til Android (bl.a. "Husk login"). 

  

Kriterierne anvendt til vurderingen samt det muligt opnåelige antal points til hver enkelt kriterium er listet herunder: 

  

- Browser- eller App-baseret (2 hhv. 4 points) 

- NemID påkrævet (-5 points) 

- Husk login/PIN/Touch ID (2-3 points) 

- Konto kan oprettes (3 points) 

- Søgefunktion (3 points) 

- Indbetaling understøttes (2 points) 

- Udbetaling understøttes (2 points) 

- Antal betalingsmuligheder (1-3 points) 

- Livestreaming (0-3 points) 

- Support via formular (1 point) 

- Support via chat (2 points) 

- Multispil (2 points) 

- Systemspil (2 points) 

Bankere på systemspil (2 points) 

- Luk konto/selvudelukkelse (2 points) 

- Generel brugervenlighed (1-5 points) 

 

Nyt i forhold til sidste år 

Udgået af evalueringen er, hvorvidt bookmakerne tilbyder statistik i deres app. Denne vægtes nu ind under den generelle brugervenlighed. 

  

Livestreaming vurderes i år på en skala fra 0-3, hvor 0 gives til udbydere, som ikke tilbyder livestreaming overhovedet. De øvrige får karakterer ud fra en kombination af mængden af udbudte streams og den overordnede kvalitet og attraktivitet af disse. Eksklusivitet vægter eksempelvis højere end streaming af ligaer og events, som er alment tilgængelige. 

  

Fokus på support er øget i år, hvor vi i højere grad måler på, hvor tilgængelig supporten er mobilt. Bookmakerne melder ofte ud, at der i dag placeres langt flere spil på de mobile platforme end på de traditionelle desktop-platforme. Derfor er det vores logiske vurdering, at det må stille krav til, at de features, der er tilgængelige på desktop, også børe være det mobilt.

 

Support på mobil har hos flere udbydere (desværre) ikke det samme fokus som til desktop, hvilket i sig selv er problematisk, når de mobile platforme i dag anvendes hyppigere end desktop. Derfor kan alle udbydere score op til 3 points på support: 1 point hvis de har en online formular indbygget i den mobile platform, og 2 points hvis de tilbyder live chat. 

  

Kommentarer til hver udbyder set i forhold til 2016:  

888 

Har tilføjet support (formular). 

Mange sider i app'en er tydeligvis blot en "framing" af websider, som ikke er tilpasset mobilvisning. Brugervenligheden savner på den front stadig en del. 

  

Bet365* 

PIN-login/TouchID fejler nu og da. 

 

Betfair* Exchange 

Support i form af både chat og formular er tilføjet, ligesom PIN-login/TouchID er gjort tilgængelig. 

  

Betfair* Sportsbook 

Chat- og formular-support tilføjet. Endvidere faciliteres PIN-login/TouchID. Imidlertid fejler denne funktion ofte, og desværre skal man bruge NemID for at slå den til. Dette er en klar ulempe, den dag man ikke lige har sit nøglekort i nærheden. Denne fejl har givet Betfair* Sportsbook -2 point på kriteriet "Husk login". 

  

Betsafe 

Chat-support tilføjet.

  

Bwin* 

Nu også tilgængelig i app-version, hvor den sidste år kun var tilgængelig som mobil hjemmeside. 

  

Ingen nye tiltag. 

  

Streaming af op til seks kampe samtidig på tablets. 

  

Jetbull 

Chat-support tilføjet. 

  

Ikke evalueret i 2016. LeoVegas* er en af de nye spillere på markedet og kalder sig "King of mobile". Vi bider derfor særligt mærke i, at LeoVegas* hverken tilbyder streaming eller nem og forkortet login via PIN-login/Touch ID.

  

Ingen nye tiltag. 

  

Unibet* 

Chat-support tilføjet. Øget fokus på streaming af ligaer/events, der er svært tilgængelige andre steder.