Det er nu tid til BetXperts Bookmaker Awards 2016. Vi starter med kåringen af "Bedste Mobil platform," hvor vinderen er Danske Spil*, som i løbet af året lancerede en helt ny Oddset-app, der har bidraget kraftigt til denne hæder.

Året går snart på hæld, og det er derfor tid til BetXperts Bookmaker Awards 2016. I løbet af december vil vi uddele en række priser til bookmakere inden for forskellige kategorier.

Vi begynder med "Bedste mobil platform," hvor Danske Spil* løber med sejren.

På baggrund af en udførlig vurdering af samtlige bookmakeres mobile platforme har BetXperts jury peget på Danske Spil*. Vores jury lægger blandt andet vægt på en brugervenlighed helt i top og uddeler roser til den nye Oddset-app.

"Det betyder meget for os at vinde denne award. Vi er enormt stolte af, at juryen har peget på os, og vi er enormt glade for at modtage den," siger Peter Christian Noer fra Oddset, Danske Spil*.

Danske Spil* har lagt mange ressourcer i udviklingen af Oddset-app'en, forklarer Peter Christian Noer.

"Vi har forsøgt at gøre brugeroplevelsen så god og effektiv som overhovedet muligt. Blandt andet har vi haft et ønske om at gøre det nemt for kunden at navigere rundt i app’en, hvorfor vi har arbejdet med en forbedret søgefunktion og skarpere kategorisering af de forskellige spilsektioner," siger han til BetXpert og uddyber, at integreringen af Touch ID har været efterspurgt af rigtig mange kunder.

"Vi siger tak til juryen. Det er fantastisk, at vores store indsats i forhold til at forbedre vores mobilprodukt på denne måde bliver anerkendt af nogle af dem, der har så stor viden om markedet og produkterne, som Betxpert," siger han.

I udnævnelsen af Danske Spil* lægger juryen følgende til grund:

 • Eneste platform med topkarakter i brugervenlighed: Navigationen er helt i top, og man er aldrig i tvivl om, hvordan man kommer frem eller tilbage mellem de forskellige sektioner og spilmuligheder.
 • En velfungerende søgefunktion giver hurtig adgang til den kamp eller begivenhed, man ønsker.
 • TouchID/PIN login sikrer hurtigt login, hvilket generelt øger brugsoplevelsen, men især kan være altafgørende, når man skal placere spil på live-betting.
 • Platformen henvender sig til bredden, bl.a. har Danske Spil* som én af de eneste indbygget kamprelaterede statistikker som en ekstra service, så de spillere der gør brug af den slags information ikke behøver gå andetsteds.

Eneste minus er, at platformen ikke understøtter direkte support (fx chat), og at man som bruger ikke kan administrere ret mange områder af sin brugerprofil (fx selvudelukkelse). Endvidere lider antallet af tilgængelige betalingsmuligheder under det samme fravær af ewallets, som også gør sig gældende på desktop platformen.

   

Eksempler fra Danske Spil*'s Oddset app, som har vejet tungt i vores samlede vurdering af deres mobile platform.

Skarp konkurrence

Danske Spil* var i skarp konkurrence med fire øvrige bookmakere, som alle sammen udmærkede sig. Top 4 ser således ud:

 1. Danske Spil* (31 point)
 2. Unibet* (30 point)
 3. NordicBet* (30 point)
 4. Bet365* (29 point)

Juryen bemærker for udbydere i top 4, at de alle supporterer Touch ID/PIN login, som er helt essentielt, når man skal tilgå sin konto hurtigt. Kun meget få forskelle adskiller de fire platforme, men det bemærkes for Bet365*, at fraværet af en søgefunktion på den mobile platform koster dem en placering helt i toppen.

Derudover bemærkes det, at ingen af udbyderne gør brug af NemID ved login.

Sådan gjorde vi

I vurderingen af bookmakernes mobile platforme har vi opstillet 16 forskellige målkriterier. Nogle kriterier er essentielle for oplevelsen af at bruge den pågældende bookmakers mobile platform, mens andre er mere service-orienterede. Dette er afspejlet i det antal points, der uddeles for hvert kriterie.

Kun ét målkriterie er ikke objektivt, nemlig den overordnede vurdering af brugervenlighed. Her er pointtallet for hver bookmaker givet som et gennemsnit af jurymedlemmernes samlede, subjektive vurdering.

I vurderingen af bookmakernes mobile platforme indgår både mobile web-versioner og evt. apps. Hos nogle bookmakere er der ingen forskel mellem mobil web-version og app, mens der for andre er stor forskel. Bl.a. har Betsafe en glimrende app, mens deres mobile web-version er decideret skuffende, hvilket naturligvis trækker ned i den samlede vurdering.

I det omfang apps har været tilgængeligt, har vi testet både iOS og Android-versioner. I den forbindelse skal det bemærkes, at Google ikke tillader apps omhandlende hasardspil i deres Play-butik, hvorfor Android-brugere som regel skal gennem nogle tekniske krumspring for at downloade bookmakernes apps.

Kriterier og pointgivning

Kriterierne anvendt til vurderinget samt det tilgængelige antal points er listet herunder.

 • Browser eller App baseret (2 hhv 4 points)
 • NemID påkrævet  (-5 points)
 • Husk login/PIN/Touch ID (3 points)
 • Konto kan oprettes (3 points)
 • Søgefunktion (3 points)
 • Indbetaling understøttes (2 points)
 • Udbetaling understøttes (2 points)
 • Antal betalingsmuligheder (1-3 points)
 • Live streaming (2 points)
 • Support-adgang (2 points)
 • Multispil (2 points)
 • Systemspil (2 points)
 • Bankere på systemspil (2 points)
 • Luk konto/selvudelukkelse (2 points)
 • Kamprelaterede statistikker (1 points)
 • Generel brugervenlighed (1-5 points)

 Se et overblik over alle udbydernes mobile platforme på http://www.betxpert.com/bookmakere/mobil-oversigt