Astralis sluttede 2018 dominerende, og til årets første Major fik vi en indikation af, at 2019 bliver lige sådan. Det er nu blevet tid til at tage hul på årets BLAST Pro Series-turneringer, og Astralis er uden tvivl de største favoritter. Med hjemmebanefordelen og en revanche fra Majoren til gode vil brasilianske MiBR kæmpe alt, hvad den kan trække for at slå Astralis i Sao Paulo.

Det er nu blevet tid til at tage hul på årets PLAST Pro Series, som i år skal besøge intet mindre end otte byer. Årets første turnering løber af stablen i brasilianske Sao Paulo den 22. og 23. marts. Udover holdet med hjemmebanefordelen, MiBR, er Astralis, ENCE, FaZe Clan, Team Liquid og NiP inviteret.

Astralis cementerede sin position som et af de bedste hold nogensinde ved årets første Major, og de fastholder deres position som holdet, alle vil slå. Det er derfor ikke overraskende, at Astralis er alle bookmakeres klare favoritter.

Denne gang skal de seks konkurrerende hold så et smut til Brasilien, og når vi nævner Brasilien, er det svært ikke at tænke MiBR. De fem brasilianere vil se frem til at have et stort hjemmepublikum i ryggen, og med tre bedst af 1-kampe kan det hurtigt blive det mentale og øjeblikkelige, der definerer kampene. Det store spørgsmål er, om MiBR kan konvertere adrenalinen og hjemmebanefordelen til en finaleplads.

Før vi dykker lidt ned i de to hold, er det værd at kigge på turneringens vinderodds.

Odds på Blast Pro Series Sao Paulo hos 888sport her

BLAST Pro Series 2019 Sao Paulo vinderodds:​​​​​​

Som det kan ses på  oddsene, så er Astralis store favoritter. De fleste bookmakere har derefter Team Liquid og MiBR som deres nærmeste favoritter. Der er generelt lidt uenighed iblandt bookmakerne om FaZe Clan og ENCEs placering, hvor Bet365 og 888sport vurderet ENCE over FaZe, og Danske Spil vurderer FaZe over ENCE. Alle er de enige om, at NiP er det hold med lavest chancer for at tage trofæet.

Odds på vinderen af Blast Pro Series 2019 Sao Paulo Bedste odds Bookmaker
Astralis 1,66
Team Liquid 6,00
MiBR 7,50
FaZe Clan 13,00
ENCE  15,00
Ninjas in Pyjamas 26,00

Odds på Blast Pro Series 2019 Sao Paulo er senest er opdateret den 15. marts klokken 13:00.

Astralis i finalen, men mod hvem?

På nuværende tidspunkt er det svært at se en finale uden Astralis. Med en map-pool hvis eneste svaghed er Cache (som de efter gla1ves eget ord har trænet en del op til Majoren), ser de uhyggeligt stærke ud. Med 35 sejre i streg på Nuke og 15 sejre i streg på Inferno ser de urørlige ud på disse maps. Det betyder, at Astralis vil gå rigtig stærkt ind til veto-processen, hvor modstanderholdet er tvunget ud i at lægge to af deres tre vetoer på netop disse maps, hvis de vil have forhåbninger om at slå Astralis. Oven i hatten skal vi ikke glemme, at Astralis for ganske nyligt vandt årets første Major, hvor de blot tabte ét enkelt map. Og det gjorde de, selvom samtlige spillere var nede med influenza i løbet af turneringen, og dupreeh mistede sin far lige inden turneringsstart.

Men hvem kan ellers nå finalen? Det umiddelbare bud er Team Liquid. De er det eneste hold, der kunne følge med i 2018, og de åbnede sågar 2019 med at slå Astralis under iBUYPOWER Masters 2019. Jeg tror dog ikke, man skal lægge for meget i den turnering, da den var langt under standarten i forhold til, hvad man kan byde professionelle esportsudøvere. Kampen blev rykket spontant, og spillerne blev bedt om at vente i op til 12 timer, før deres kamp blev spillet. Selv Team Liquids spillere har udtalt, at turneringen var til grin, men man skal selvfølgelig ikke tage det fra Team Liquid, at de slog Astralis. Det er dog tydeligt, at der skal gå noget helt galt for Astralis, hvis de skal tabe.

Efter årsskiftet røg TACO og zews ud og Stewie2k og adreN kom til. Til iBUYPOWER så holdet ud til at være forstærket, men et nederlag til ENCE, hvor de bl.a. smed en 15-8-føring på Inferno viste, at der stadig er nogle problemer, de mangler at fixe. Yderligere tabte Liquid den 11. marts til Rogue (#90 på verdensranglisten) i ECS Season 7 NA i en kamp, hvor Liquid så ustruktureret og umotiveret ud. Skal Liquid udfordre, skal de for alvor have gang i den styrke, de spillede med i 2018.

Mit umiddelbare bud på, hvem der kan nå finalen sammen med Astralis, er holdet, alle publikummer vil heppe på, MiBR.

Udfordreren

MiBR må være kommet ud af Majoren med en god fornemmelse i maven. De fik en skidt start imod Cloud9, hvor de tabte på Inferno, men gik derefter ubesejret, indtil deres møde med Astralis i semifinalen. Hvis man overvejer, at de er et "nyt-gammelt"-hold, er det en pæn bedrift, når Majoren var årets første LAN-turnering for MiBR. Superholdet fra 2017, der i lang tid var nr. 1 i verden, er tilbage, og de vil være sultne for at bevise, at de stadig er at betragte som et af verdens bedste CS:GO-hold. Og hvordan gør man det bedre end foran et stort publikum på hjemmebane?

MiBR spiller pt. WESG 2018 World Finals, hvilket man må formode de deltager i for at få LAN-erfaring sammen inden BLAST Pro starter. Har har vi set, at FalleN stadig kan spille op til sit gamle verdensklassespil. Både Coldzera og fer fik titler som EVP’s til årets første Major med ratings 2,0 på 1,26 og 1,20. Det er gode indikationer på, at spillerstyrken helt sikkert er til stede på holdet, men der mangler stadig en smule taktisk dybde. Jeg tror dog, at MiBR har det, der skal til for at nå finalen på hjemmebane.

Som en lille ekstra note har FalleN udtalt, at MiBR har trænet Train specifikt for at kunne udfordre Astralis på netop dette map, så måske MiBR kommer og er klar til at anti-strategi'e et hold, der er kendt for at være det mest strategisk solide hold i verden.

MiBR kommer i finalen til odds 3,00 hos Bet365 (Danske Spil har til sammenligning odds 2,25

Chancevurdering: 35 %

De fire andre hold

De resterende hold er FaZe, ENCE og NiP. ENCE kommer til turneringen sprængfyldte med selvtillid, siden de overraskede alle og nåede hele vejen til finalen ved årets første Major. På vejen slog de hold som Na’Vi og Liquid, men måtte i finalen se sig relativt nemt besejret af Astralis. Der er ingen tvivl om, at ENCE har, hvad der skal til for at høre til i verdenstoppen. Til gengæld har tiden efter Majoren været turbulent for ENCE, der har været nødt til at melde afbud til flere kampe, og de måtte også trække sig fra WESG 2018 World Finals på grund af en presset kalender. Jeg tror, ENCE er kommet for at blive, men den næste tid bliver hård, nu hvor de har mistet deres overraskelsesfaktor.

FaZe er stadigvæk et hold, der ser ud til at have nogle svære problemer at overvinde. Niko spiller ekstremt godt, men det er tydeligt, at der er gået en smule af hans, spil når han skal spille som In-game leader (IGL). Hans stil som IGL er simpel og uden stor strategisk dybde, og heri ligger et af FaZes store problemer. Astralis har redefineret den strategiske dybde, man skal have for at vinde i CS:GO, og FaZe kan ikke følge med. Deres hold er baseret på råstyrke, og det er noget, flere og flere hold kan komme udenom via strategi. Derudover hjælper det heller ikke, når verdensstjernerne Olofmeister og Guardian ikke spiller på det niveau, de før har præsteret. Indtil de viser det verdensklasseniveau, vi ved, de har i sig, og de for alvor får udbygget deres strategiske dybde, vinder FaZe ikke turneringer mod de allerstørste hold.

NiP har netop (pr. 11/3) skiftet dennis ud med draken, som overtager rollen som primær AWP’er. NiP vil på ingen måde kunne nå at spille ham ind før turneringen, og fr er ikke at betragte som favoritter til hverken at nå finalen eller vinde.

Turneringsstuktur:

BLAST Pro Series følger en fast struktur til alle deres turneringer.

Gruppestadiet:

 • Hvert hold spiller mod hinanden i en kamp, der består af bedst af 1 map.
  • Her åbnes altså op for, at man kan spille på den klassiske 1X2 og en 12 Draw No Bet.
 • En sejr giver 3 point og en uafgjort giver 1 point.
 • De bedste to hold går videre til finalen.

Finalen:

 • Spilles som en bedst af 3 maps-kamp

Turneringens program:

Fredag den 22. marts (ikke foran publikum):

Runde 1:

 • 23:00 – FaZe Clan vs. NiP – BO1
 • 23:00 – MiBR vs. ENCE – BO1
 • 23:00 – Astralis vs. Team Liquid – BO1

Runde 2:

 • 00:30 – Astralis vs. ENCE – BO1
 • 00:30 – FaZe Clan vs. MiBR – BO1
 • 00:30 – NiP vs. Team Liquid – BO1

Lørdag den 23. marts (spilles foran publikum):

Runde 3:

 • 17:00 – ENCE vs. NiP – BO1
 • 17:00 – Team Liquid vs. FaZe Clan – BO1
 • 17:00 – Astralis vs. MiBR – BO1

Runde 4:

 • 18:20 – MiBR vs. Team Liquid – BO1
 • 18:20 – ENCE vs. FaZe Clan – BO1
 • 18:20 – Astralis vs. NiP – BO1

Runde 5:

 • 19:40 – ENCE vs. Team Liquid – BO1
 • 19:40 – MiBR vs. NiP – BO1
 • 19:40 – Astralis vs. FaZe Clan – BO1

Blast Pro Series Stand Off:

 • 21:00 – nr. 3 og nr. 4 fra gruppespillet

Finalen:

 • 22:00 – BO3 mellem  nr. 1 og nr. 2 fra gruppespillet