BetXpert dækker fremover Premier League endnu bedre, med tilføjelsen af Nebelong som ny ekspert på ligaen. 

Fønix blev for nylig hentet ind som Premier League-ekspert hos BetXpert, og nu har vi sikret endnu en stærk ekspert på den engelske liga i form af Nebelong, der fremover vil dele ligaen med Fønix.

 34-årige Nebelong har selv spillet fodbold på højt plan som ungdomsspiller, han har været journalist på BT Sporten og han er stor Arsenal-fan, hvilket har udmøntet sig i en lang række artikler til klubbens danske fagmagasin.

“Min passion for Premier League tog fart omkring slutningen af 1990’erne. Det var her, jeg blev smaskforelsket i Arsenals elegante, æstetiske udtryk. Henry, Bergkamp, Pires og Vieira fortryllede mig med deres evner til at få selv de sværeste tekniske udførelser til at se legende lette ud.” siger Nebelong.

“Men det var dengang. Siden hen er mit hjerte blevet knust utallige gange. Det er nok også en af grundene til, at jeg efterhånden er blevet habil til at forudsige, når der er værdi i at gå imod Arsenal. Så får man da en smule ud af ens hjertesorg.”

Fra hygge til disciplineret betting

 Som så mange andre, startede Nebelong med at hyggebette, men de senere år, har han fået en mere seriøs tilgang til betting. 

“Jeg har bettet i 20 år. Hele eventyret startede på det gamle site tipsomtips, hvorefter jeg blev bruger på BetXpert i 2005. Mange af mine 20 år som bettor har været på et useriøst og til tider håbløst hobbyplan med enkelte lyspunkter, men i de senere år har jeg lovet mig selv at give det et reelt, disciplineret forsøg.”

“Derfor ser jeg også tilbuddet om at blive Premier League-ekspert som et skulderklap for min udvikling og et skridt i den rigtige retning. Det svarer lidt til at være en dygtig serie 2-spiller, men fordi man ikke tør at tage chancen, når den byder sig, finder man aldrig ud af, at man faktisk på sigt kan ende med at leve af sin passion.“

“Dér er jeg på ingen måde lige nu. Jeg ved, at jeg har leveret et negativt regnskab som brugertipper, og at jeg har et marginalt minus på Premier League, så jeg ved, at jeg har lang vej, men jeg vil gøre mit bedste for at blive dygtigere tip for tip.”

Inspiration hos en legende 

For at finde de rigtige spil, henter Nebelong inspiration hos en sand BetXpert-legende. 

“Min helt lavpraktiske fremgangsmåde er inspireret af en BetXperts mest vidende brugere og en sand legende inden for betting. Jeg taler naturligvis om Investor.”

Læs alle Ole Larsen/Investors artikler her

“Hans/min modus operandi er at lave en shortlist ved at gå ind (fx på Whoscored) og udvælge interessante kampe i den kommende runde. Allerede her melder nogle spil sig. Dem skriver jeg ned på min shortlist med et cirka estimat på en chancevurdering.“

“Derefter går min research i gang, hvor jeg blandt andet kommer ind på helt basale parametre som præstationer, resultater, indbyrdes opgør, skader/karantæner, motivation, træneren, den mentale og/eller følelsesmæssige stemning i truppen/klubben. Det er grundelementerne i mine analyser.”

Først efter længere research, begynder Nebelong at kigge efter odds hos bookmakerne.

“Når jeg har været hele vejen rundt, sætter jeg en præcis chancevurdering og så tjekker jeg oddsene. Her begynder shortlisten at blive snævret markant ind, fordi oddsene er uinteressante. Nogle gange forsøger jeg at finde værdi i alternative spil, mens jeg andre gange helt dropper kampen. De resterende bets på shortlisten får derefter en præcis CV, hvorefter jeg skriver analysen og sætter mine penge på udfaldet.”

“Herefter ser jeg så mange af kampene live, jeg kan, ligesom jeg også ser højdepunkterne fra alle kampene og supplere med kampreferater også. Og så begynder cyklussen ellers forfra igen.”

Ikke så meget xG

 Hvor mange nu til dags læner sig op af alverdens statistiksystemer, når de skal finde gode spil, går Nebelong lidt mere traditionelt til værks.

"Jeg er nok ret ‘old school’. Alt det med at nørde expected goals og alle de andre moderne statistikker har ikke rigtig været min ting. Og det bliver det nok heller ikke. I stedet er jeg mere til at lægge vægt på det subjektive. Altså min opfattelse af en given situation/kamp.”

“Det kobler jeg sammen med de faktuelle parametre, som jeg var inde på før. Det er min måde at komme omkring det enkelte bet på. Derfor stoler jeg også meget på min intuition og mit instinkt, når jeg finder frem til mine spil. Det koster nogle hug over nallerne, men det lærer man jo heldigvis også af.“

Nebelong har netop vundet BetXperts Champions League-konkurrence for efteråret. Vi glæder os til at følge hans tips på BetXpert, hvor første spil kan findes her.