Fønix er ny Premier League-ekspert på BetXpert. Trods en Laudrup-krop kunne han ikke selv præstere på banen, så fokus blev i stedet på at se fodbold og finde de gode spil.

Michael Laudrup er uomtvisteligt en af de bedste danske fodboldspillere i historien, men selvom man er en tro kopi af legenden kropsmæssigt betyder det ikke, at fodboldevnerne følger med.

Det måtte BetXperts nye eksperttipper Fønix sande, og derfor har han siden holdt sig mest uden for kridtstregerne.

“Jeg er født med Laudrup-kroppen: Korte ben og lang overkrop. På trods af de gode forudsætninger blev det aldrig til mere end Serie 3. Vel at mærke en ret elendig Serie-3 spiller. Som træner gik det lidt bedre, og var en overgang træner for landets bedst placerede 5. hold”

“Fodbold er den eneste sport, der interesserer mig. Og udover landsholdsbold og CL er det hovedsageligt Premier League jeg ser. Årsagen er selvfølgelig TipsLørdag. Hvad der til gengæld er lidt mærkeligt – og irriterende for mig – er, at jeg aldrig har kunne sværge troskab til en klub”

“Men så græd jeg med Wengers og Arsenals forsøg med det smukke spil (efter The Invicibles). Om aftenen efter miraklet i Istandbul ville jeg have tilbudt Gerrard min krop, og græd med ham nogle år efter da han snublede. I mellemtiden jublede jeg over Leicester. Og sidst græd jeg med Spurs i maj. Så ja it’s complicated. Men kærligheden til Premier League står urokkelig fast.”

Betting fra den spæde start

Det er ikke kun som seer og tilskuer, at fodbolden anskues. Fønix har fra online-bettingens spæde start været med.

“Jeg startede med et par småkuponer i gymnasietiden for et par årtier siden. Min første onlinebookie var Centrebet og så gik det slaw-i-slaw. Og ja, jeg har lavet samtlige fejl i bogen – Martingale anybody? Af skade bliver man klog, men jeg må indrømme, at det har taget mig noget tid”

“En årsag kan være, at jeg aldrig har haft den store bankroll at arbejde med. Derfor har jeg ofte tiltet, blevet irriteret og sat resterne på en multi med fem X’er. Disciplin er og har været min største udfordring. Det har dog vendt til det bedre de sidste par år – bl.a. via en aftale med kæresten. At have nogen at stå til ansvar overfor, gør pengene hos ens bookie mere virkelige.”

En nørdet tilgang

Spil udvælges langt fra tilfældigt, og Fønix har flere strategier til at finde de rette tips at præsentere for BetXperts læsere.

“Min tilgang er bygget op om grundviden, form-statistik og mit seneste fokusområde: Den mentale situation. Grundviden hentes selvfølgelig via at se kampene og highlights, men ISÆR ved at læse alt hvad de sprøjter ud fra Statsbomb. Statsnørderne herfra tilbyder de bedste analyser nettet kan tilbyde, og det er kvit og frit!”

“Med Form-statistik bliver det lidt nørdet. Jeg har før leget meget med xG. Men et problem med xG er, at tallet kan pumpes uhensigtsmæssigt højt op, hvis et hold bliver ved med at afslutte fra 30 meter. Jeg fokuserer i stedet på ”store chancer”. Oprindeligt inspireret af Leander og app’en Statszone”

“Det har resulteret i, at jeg nu via data fra Infogol opgør de enkelte holds evne til at producere/forhindre chancer over 0,25 xG. Antallet er korrigeret for straffespark og skyde-telte (flere chancer kort efter hinanden tæller for én).”

“Med afsæt i en udtalelse af Mads Davidsens angående Shanghai SIPG’s brug af data, kigger jeg alene på holdenes seneste 6 kampe (tager højde for ulig antal ude/hjemme-kampe og røde kort). Af de 6 kampe benytter jeg medianen for at score holdenes offensiv og defensiv evner. Og hermed kan jeg sætter jeg et grund-CV. Fun stuff, right?”

Det der ikke kan måles

Det er dog ikke alt, der kan aflæses i statistikkerne, noget Fønix er opmærksom på

“Den tredje grundpille er klart den sværeste: Den mentale situation på holdet. Bedst eksemplificeret med den debattråd, der var i forbindelse med Norwich-Watford-kampen. Det er vanvittigt svært, men det her man for alvor kan få et edge over bookmakerne. “

Vi glæder os over at byde Fønix velkommen til BetXpert, hvor hans første tip allerede er online.