Italien forbyder bettingreklamer fra 2019. Læs mere om det i ugens bettingnyheder, hvor vi også kigger på nogle af reaktionerne ved forbuddet.

Den nye regering i Italien har lavet et forslag om at forbyde bettingreklamer i landet for at begrænse spilleindustriens magt.

Forslaget er blevet vedtaget af ministerrådet, og starter således 1. januar 2019, omend firmaer, der allerede har indgået reklameaftaler forbi den dato, vil få længere tid, men fortalere af lovændringen lover, at det maksimalt drejer sig om seks måneder.

Italiens statslige lotto og dets tilhørende produkter vil dog ikke blive omfattet af loven.

Det forventes, at kunne få stor betydning for spilleindustrien rundt om i Europa, og det er derfor et lovforslag, der er blevet debatteret utrolig meget, og hvor der fortsat er store interesser, der diskuterer, hvad det kan få af indflydelse i andre lande.

Læs mere

Andre bettingnyheder fra uge 27

3/7 EGBA sagsøger Norge for stram kurs

Norge har lavet et forbud mod betalingsbehandling hos online spiloperatører uden licens. Det forbud vil EGBA (European Gambling and Betting Association) nu teste lovligheden af.
Læs mere

3/7 Italiensk bettingindustri i chok over forbud

Ikke alle er tilfredse med reklameforbuddet på det italienske marked. LOGiCO - en handelsorganisation, der repræsenterer internetoperatører - ser ikke, hvordan et reklameforbud skal beskytte kunderne, mens LeoVegas* Italy frygter, at et reklameforbud vil drive kunderne ud på det sorte marked.
Læs mere

4/7 Milliarderne ruller på det kinesiske marked

7,5 milliarder dollars. Så mange penge anslås det, at der kan blive omsat for på VM-slutrunden hos de kinesiske udbydere. Derudover skal man regne med mindst et par milliarder på det sorte marked.
Læs mere

4/7 Bet365* træder ind i USA

Bet365* har indgået aftale med Hard Rock Atlantic City Casino om at åbne op for sportsbetting i New Jersey. 
Læs mere

5/7 Svenske Spel forstærker sig inden markedet åbnes

Næste år har Svenske Spel ikke længere monopol i Sverige, og det har nu fået firmaet til at indgå aftale med Evolution Gaming for at skabe bedre software, så man fortsat er konkurrencedygtige.
Læs mere

6/7 EGBA langer ud efter italiensk reklameforbud

Det italienske reklameforbud er ikke gode nyheder ifølge alle. EGBA frygter, at betting på det sorte marked i stedet vil stige, da licensbookmakerne ikke på samme måde kan gøre opmærksomme på sig selv over for kunderne.
Læs mere

6/7 Playtech vil overtage Sun Bets-kontrakt

Tabcorp, der står bag driften af den britiske bookmaker, Sun Bets, er desperate efter at komme ud af samarbejdet. Playtech står klar til at overtage kontrakten, som hverken Kambi eller SBTech umiddelbart har interesse i.
Læs mere (betalingsside)

6/7 Fodbold kommer ikke til at dominere om fire år

Fodboldbetting anslås at stå for 63,1 % af al sportsbetting i år grundet VM i Rusland, men om fire år kan tal være mindre, vurderer et analysefirma, der i stedet ser frem til stor vækst i de amerikanske sportsgrene. 
Læs mere