TV-stationerne kan glemme alt om at sende bettingreklamer i forbindelse med MLB-kampe. Sådan lyder det i et memo fra den amerikanske baseball-liga, mens sportsklubberne over hele USA forsøger at lave lukrative sponsoraftaler med bookmakerne.

Efter åbningen af det amerikanske spillemarked har store dele af bettingbranchen fulgt med i det amerikanske marked, og skønt der nu er åbnet for sportsbetting, så er der ikke meget der tyder på, at det kommer til at køre problemfrit fra første øjeblik.

Ifølge et memo, der er blevet opsnappet af et medie fra New Jersey, der har været en af de første stater til at godkende sportsbetting, er der fortsat ikke den bedste stemning mellem sportsligaerne og staterne. MLB har nemlig meddelt alle ligaens hold, at bettingreklamer ikke er tilladte i forbindelse med deres kampe.

Det er dermed op til holdene at videreformidle dette til deres rettighedsholdere. Men selvom MLB altså har nedlagt dette forbud, er det ikke alle sportsklubber i landet, der begrænses.

I al fald kan William Hill berette at de bliver kimet ned af sportsklubber på telefon og mail med et ønske om at lave en sponsoraftale. William Hill satsede stort i 2013 og brugte en million dollars på at bygge en bettingshop ved Monmouth Park,.

Mange ser dog MLBs forbud som en del af en større muskelkamp. I første omgang jagtede blandt andre MLB nemlig 1 % af omsætningen, før de ville godkende, at der blev udbudt sportsbetting på deres kampe, men det har de indtil videre måtte kigge langt efter. 

Det er ikke så underligt, at de store interessenter spiller med musklerne i øjeblikket. NBA-holdet Dallas Mavericks' ejer, Mark Cuban, anslog i midten af maj, at de bedste holds værdier blev fordoblet som følge af åbningen af det amerikanske marked, da det sandsynligvis medfører en milliardomsætning.

Andre bettingnyheder fra uge 24

11/6 Asiatiske myndigheder skærper kampen mod illegal gambling

VM-slutrunden byder på en masse bettingaktivitet, og i Asien har myndighederne øget indsatsen for at bekæmpe illegal gambling. Det anslås, at omsætningen på illegal gambling vil nå op på omkring 68 milliarder  dollars i Hong Kong i år.
Læs mere

12/6 Danske Spil* og DBU samarbejde om big data

Danske Spil* og DBU har indgået et samarbejde om big data, der skal give landsholdet øget viden om egne spillere og modstandere. Danske Spil* kan også få gavn af aftalen.
Læs mere

12/6 DraftKings jagter stor kapitalindsprøjtning

DraftKings har ansøgt om en spillelicens i staten New Jersey og begiver sig således ud i sportsbetting. Men DFS-udbyderen jagter en stor kapitalindsprøjtning på omkring 150 millioner dollars for at opfylde de ambitioner, de har forud for legaliseringen. 
Læs mere

13/6 MLB ønsker ikke bettingreklamer

Sportsbetting er ved at blive udbredt i USA, men MLB har udsendt et memo til deres hold, om at der ifølge reglerne ikke må reklameres for sportsbetting i forbindelse med MLB. De enkelte hold skal informere rettighedsholderne om dette forbud.
Læs mere

14/6 Bookmaker udbetaler stor sum til russisk LGBT-community

Den kontroversielle bookmaker Paddy Power havde forud for VM-åbningskampen lovet at donere 10.000 pund til det russiske LGTB-community for hvert russisk mål i åbningskampen. Kampen endte 5-0, og dermed måtte Paddy Power punge ud med 50.000 pund.
Læs mere

14/6 Betsson lancerer modificeret væddemålsbygger

De såkaldte BetBuilders er trenden hos bookmakerne op til denne VM-slutrunde. Senest er det Betsson, der blandt andet har Betsafe og Nordicbet* i porteføljen, der er kommet på banen. Bet365* og Bwin* har også tidligere lanceret lignende produkter. 
Læs mere (Betalingsside)

15/6 888sport* hopper også på BetBuilder-bølgen

888sport* er også klar med deres bud på en BetBuilder, men modsat mange af de øvrige bookmakere foregår det lidt anderledes her. Hos 888sport* skal man ønske et væddemål på Twitter via hashtagget #MarketMaker
Læs mere (Betalingsside)

15/6 Italien vil forbyde bettingreklamer

Den nye italienske regering presser på for at forbyde bettingreklamer i Italien. Ligeledes er ambitionen også at fjerne en tredjedel af alle bettingshops i landet. Målet er dog ikke at forbyde al betting, men bare at begrænse tilgængeligheden. 
Læs mere

15/6 Britisk regering kritiseres for FOBT-udskydelse

I Storbritannien har man indført, at bettingmaskiner i bettingshops skal have et maksindskud på 2 pund modsat 100 pund tidligere. Den nuværende regering har dog valgt at udskyde startdatoen til 2020, hvilket kritiseres af Labour-partiet.  
Læs mere