Australske Cadel Evans slipper for konkurrenter som Andy Schleck og Alberto Contador, når Tour de France blæses i gang lørdag. Til gengæld kan den forsvarende mester se frem til en drabelig tvekamp med Bradley Wiggins om den øverste podieplads i Paris. Sådan lyder vurderingen fra Betsson*.


Med fraværet af store profiler som Andy Schleck og Alberto Contador vurderer mange eksperter, at årets udgave af Tour de France bliver mere åben end længe. Denne opfattelse deles dog ikke hos Betsson*, som forventer, at det franske etapeløb reduceres til en tvekamp mellem to af feltets stærkeste enkeltstartsryttere. Det drejer sig om den forsvarende mester, Cadel Evans, og den britiske opkomling, Bradley Wiggins. Bookmakeren har oven i købet udfordreren, Wiggins, som favorit til beskedne odds 2,00, mens Evans giver 2,65, hvis han gentager bedriften fra sidste år.


Herefter følger et stort felt af boblere med navne som Denis Menchov til odds 14,50, Christopher Froome til odds 15,50 og Jürgen van den Broeck til odds 19. Danske fans må skue langt efter en kandidat til den samlede sejr. Ifølge Betsson* hviler de danske forhåbninger på Chris Anker Sørensens og Nicki Sørensens skuldre. Begge giver odds 500, hvis de formår at chokere cykelverdenen og køre ind i Paris iklædt gult.


"Årets rute tilgodeser ryttere, der er stærke på enkeltstarten, og det kriterium opfylder både Evans og Wiggins. Samtidig er begge ryttere svære at sætte i bjergene, så vi har umiddelbart vanskeligt ved at se, hvem der skal kunne udfordre dem. Kigger man på de to favoritters indbyrdes opgør, så tror vi til gengæld, det bliver ekstremt tæt. Men Wiggins har både alderen og holdet til at trække fra til sidst", udtaler Tony Brandenborg, Country Manager hos Betsson*.


Betssons liste over potentielle Tour-vindere rummer ikke andre danskere end Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen, men navne som Frank Schleck til odds 30 og Ivan Basso til odds 70 vil givetvis vække minder hos fans af Team Saxo Bank.

Hvem vinder årets Tour de France?
Bradley Wiggins 2,00

Cadel Evans 2,65

Denis Menchov 14,50

Christopher Froome 15,50

Jürgen van den Broeck 19

Vincenzo Nibali 19

Robert Gesink 26

Samuel Sanchez Gonzalez 30

Frank Schleck 30

Alejandro Valverde 40

Pierre Rolland 50

Janiz Brajkovic 60

Andreas Klöden 60

Levi Leipheimer 60

Ivan Basso 70

Tony Martin 70

Juan José Cobo Acebo 100

Chris Horner 100

Peter Velits 100

Michele Scarponi 100

Bauke Mollema 100

Thomas Voeckler 175

Rein Taaramae 175

T. Danielson 175

Steven Kruijswijk 175

Nicolas Roche 175

Jean Christophe Peraud 175

Daniel Martin 225

Kevin De Weert 225

Peter Sagan 225

Chris Anker Sørensen 500

Nicki Sørensen 500

Find spillet: Betsson* - Odds - Cykling - Tour de France