Den 13. januar uddeler FIFA prisen som sidste års bedste fodboldspiller til enten Messi, Ribéry eller Cristiano Ronaldo. Vi har set nærmere på de tre verdensstjerner og oddsene for Ballon d´Or-vinderen.

Bayern München dominerer Bundesligaen og tog også Champions League-trofæet 2013 i suveræn opvisningsstil. Det tyske storhold udspillede undervejs Barcelona og Lionel Messi, der har døjet med skader og ikke helt har ramt tidligere sæsoners topniveau. Bayerns Franck Ribéry tog da også prisen som bedste fodboldspiller i Europa foran Messi og Ronaldo tilbage i august måned i UEFA´s afstemning blandt de europæiske fodboldjournalister.

Men det forventes, at Cristiano Ronaldo får tildelt Ballon d´Or-prisen ved FIFA gallashow i Zürich den 13. januar. Real Madrid kan ikke fremvise de store trofæer for 2013, men Cristiano Ronaldo er alligevel storfavorit til at vinde Guldbolden efter en stærk slutspurt, hvor den portugisiske stjerne har scoret mål på samlebånd for den spanske kongeklub.

Ballon D´Or Vinder-odds

Cristiano Ronaldo
odds 1,28                                        Betsafe
Lionel Messi odds 8,50                                        NordicBet
Franck Ribery odds 9,00                                        Sportingbet

"- Det har været mit bedste år i karrieren, blandt andet fordi jeg aldrig har scoret så mange mål før" - Cristiano Ronaldo

Ikke mange havde fidus til Cristiano Ronaldo som årets fodboldspiller tilbage i oktober, hvor bookmakerne tilbød odds 10 for Real Madrid-superstjernen.

Ballon D´Or-Prisen

FIFA annoncerede den 29. oktober listen med de ialt 23 nominerede spillere til Ballon d´Or-prisen 2013.

Landstrænere, landsholdsanfører og udvalgte journalister havde oprindeligt indtil den 15. november til at stemme på deres kandidat, men FIFA valgte senere at udskyde den deadline til den 29. november, og det blev tilmed muligt at ændre de allerede afgivne stemmer.

Flere mener, det har givet Cristiano Ronaldo en fordel i afstemningen.

Den 9. december blev det afsløret, at de tre udvalgte finalister er Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Franck Ribery.

Real Madrid blev elimineret af Dortmund i Champions League og sluttede på andenpladsen i den spanske Primera Division med hele 15 point op til Barcelona. Og Real Madrid halter igen i denne sæson efter ærkerivalerne og endda også Atletico Madrid i La Liga-tabellen.

Med med 67 mål og 18 assists i 2013 for Real Madrid og Portugal er det dog svært at komme udenom målmaskinen Ronaldo; især efter de 4 scoringer imod Sverige i VM play-off kampene.

If you look at my performances all year long, I have made the difference. I may not score in every match but I set the defences on fire - Franck Ribery

Franck Ribery var udset som favorit hos bookmakerne i dette Ballon d´Or-kapløb efter Bayern München-spilleren modtog prisen som bedste spiller i Europa. Med 20 mål og 26 assists i 2013 har Ribery været en markant profil i Bundesligaen og i VM kvalifikationen for det franske landshold.

Det ustoppelige Bayern-mandskab vandt Bundesligaen med 25 point ned til Dortmund på andenpladsen og Ribery kunne også fejre Champions League-triumf med finalesejr over Dortmund.

Men Bayern München har adskillige offensive profiler, og Ribery er ikke så kampafgørende som Messi eller Ronaldo, og det kan blive afgørende i afstemningen.

"I prefer Messi" - FIFA præsident Sepp Blatter

Lionel Messi har vundet Ballon d´Or titlen 4 år i træk, men sluttede 2013 på skadeslisten. I sidste sæson førte han Barcelona til et sikkert spansk mesterskab og den lille argentiner endte da også suveræn ligatopscorer med 46 sæsonmål. Det er blevet til 8 fuldtræffere i 11 ligakampe i denne sæson.

Mens både Frankrig og Portugal havde problemer i deres VM-kvalifikation trædte Lionel Messi i karakter i landsholdstrøjen og blev topscorer i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

Trods den lidt uventede opbakning fra Sepp Blatter, vil det nu alligevel være overraskende, hvis Lionel Messi tager endnu en Guldbold til samlingen.

Den 9. december blev det afsløret, at de tre udvalgte finalister er Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Franck Ribery.
den 13. januar