Med flere skader og fysiske skavanker hos mange i top 10 ligner damernes Australian Open 2016 en åben affære. Asger Hess-Olesen har i denne optakt kigget på odds og gennemgår alle favoritter og outsidere.

Natten til mandag 18. januar går det løs med damernes Asutralian Open 2016.

Sidste års vinder Serena Williams er igen favorit, men oddset er noget højere, end det normalt er, da hun har døjet med knæproblemer.

Asger Hess-Olesen har her kigget på turneringens hovedaktører.

Odds og tips - Australian Open 2016

Hold gennem hele turneringen øje med tips fra vores tre tenniseksperter:

Asger Hess-Olesen

Lars Baes

Morten Rytter

Vinder af damernes Australian Open 2016

Bedste odds Bookmaker
Serena Williams 4,00
Bet365
Simona Halep 10,00
Unibet
Garbine Muguruza 13,00 Bet365
Agniezska Radwanska 22,00
Danske Spil
Maria* Sharapova 11,00 Bet365
Petra Kvitova 15,00 Bet365
Angelique Kerber 35,00 Danske Spil
Venus Williams 51,00 Bet365
Karolina Pliskova 44,00
Tonybet
Carla Suarez Navarro 141,00 Unibet
Timea Baczsinsky 141,00 Unibet
Belinda Bencic 20,00 Unibet
Viktoria Azarenka 5,00 Bet365
Caroline Wozniacki 51,00 Bet365
Ekatarina Makarova 76,00 Unibet
Madison Keys 67,00 Unibet

Favoritterne - damernes Australian Open 2016

Serena Williams (seedet 1)

Amerikaneren er topseedet, men modsat de sidste mange Grand Slams, så er der i Melbourne flere spørgsmålstegn ved den topseedede. Hun kunne ikke deltage i Hopman Cup, da hun fortsat døjede med problemer med væske i knæet, og spekulationerne går nu på, om hun er helt fit.

Det ændrer dog ikke på, at hun er bookmakernes favorit, og uanset hvad, så er hendes topniveau så højt, at hun selv ikke på 100% er en stor mundfuld for alle konkurrenter. Odds 4 er noget højere, end vi har set de seneste år, men skadesproblemerne er til gengæld heller ikke nogen, som man ikke kender til.

Der kan vente en tricky 1. runde mod Giorgi, men medmindre Serena er meget hårdt ramt, så tvivler jeg på hun får problemer. Hvad mere interessant er, at der er lagt op til en 4. runde mod Wozniacki, hvor hun, hvis man skal se på Wozniackis optakt, godt kan blive testet. Ellers er det spillere som Sharapova og Radwanska i Serenas halvdel, mens hendes fjerdedel, foruden Wozniacki, byder på formstærke Kuznetsova og stortalentet Belinda Bencic.

Serena Williams vinder til odds 4 hos Bet365*

Williams er igen bookmakernes favorit, dog med et odds noget højere end sædvanligt. Det medfører værdi. Selv om der har været meget snak om knæet, så siger hun selv hun er klar, og jeg kommer ikke under de 28%. Se tippet her.

Simona Halep (seedet 2)

Rumæneren er svær at blive klog på, og er en af de mange der har døjet med skader op mod turneringen. Hun trak sig inden turneringsstart i første uge af sæsonen, mens Sydney bød på et par tætte sejre mod Garcia og Pliskova inden Kuznetsova blev endestationen. Til Haleps fordel skal det dog lyde, at hendes fjerdedel ser ganske fornuftig ud.

4. runde byder på Ivanovic eller Keys, mens en eventuel kvartfinale, som har været endestationen de sidste par sæsoner, formentlig bliver mod Makarova eller Pliskova. Jeg er ikke overbevist om at fysikken er på plads hos Halep, og er i hvert fald ikke mit bud på en udfordrer til Williams i første omgang. Det bunder naturligvis også i, at hun først ville skulle forbi enten Kerber, Azarenka eller Muguruza i en semifinale.

CV: 9

Odds: 10,00 - BV: Ikke værdi

Garbine Muguruza (seedet 3)

En af sidste sæsons helt store positive overraskelser, Muguruza, har problemer med venstre fod. Tilbage i oktober trak hun sig i Wuhan med anklen, og i Brisbane var den så gal igen, da hun i starten af andet sæt opgav mod Lepchenko.

Spanieren må, uanset hvad, være et usikkert kort og får også allerede sin sag for i 4. runde, hvor det formentlig er Azarenka der venter. Er hun fit har hun et højt topniveau og det er ikke umuligt, at hun også kan besejre hviderusseren, trods Azarenkas stærke start på året. Men det ligner en hård opgave for spanieren, med bare en halv kamp i benene inden Melbourne.

CV: 7

Odds: 13 - BV: Ikke værdi

Agnieszka Radwanska (seedet 4)

Polakken havde en særdeles blandet sæson sidste år og fandt aldrig rigtig fodfæste. Men Radwanskas topniveau er højt, og med hendes store stabilitet fra baglinjen og til tider kreative og tricky spillestil, er hun altid en farlig modstander. Samtidig kommer hun med stor selvtillid efter hun pløjede gennem modstanderne i Shenzen, som dog heller ikke var af højeste kaliber.

Samtidig synes jeg at polakkens fjerdedel ser lovende ud, selvom der formentlig lurer en useedet Bouchard allerede i 2. runde. Kigger man på de seedede synes jeg dog, det ser godt ud. Stosur bliver formentlig første seedede mens Sloane Stephens kan vente i 4. runde. En kvartfinale kan blive mod Kvitova, og med tjekkens sygdom og manglende form, kan der godt være rigtig gode muligheder for polakken.

CV: 4

Odds: 22 - BV: Ikke værdi

Maria* Sharapova (seedet 5)

Russeren blev efter Radwanskas titel i Shenzen skubbet ned som seedet 5 i lodtrækningen. Hun forsvarer en finale fra sidste år, men uden kampe i optakten og med retirement i Wuhan i oktober sidste år med problemer med hånden, så er der også her spørgsmålstegn.

Topniveauet kan der ikke sættes spørgsmålstegn ved, og hun leverer altid en motiveret indsats – men kamptræningen kunne jeg godt være bekymret for, og med en række tricky spillere i sin fjerdedel, herunder Bencic, Kuznetsova, Wozniacki og ikke mindst Serena, så bliver det tough. Dog er hun typen der kan hæve sit niveau betragteligt i løbet af en turnering, og spiller hun sig først varm kan hun blive uhyggelig.

CV: 8

Odds: 11 - BV: Ikke værdi

Petra Kvitova (seedet 6)

Tjekkens sygdom har været en stor hindring for hende gennem et længere stykke tid. Hun trak sig i eneste kamp hun har haft i år, og generelt har der været rapporteret øget træthed og mere behov for hvile. Derudover er tjekkens historik her ikke ret god, og 3. runde sidste år er hendes bedste resultat, mens hun røg i 1. runde i 2014.

Hun kan ramle ind i en useedet Cibulkova, der kommer med selvtillid, allerede i 3. runde, og derudover kan der vente en Petkovic i 4. runde, som på dagen også godt kan skabe problemer for hende. Jeg tror ikke rigtig på, at hun får vendt rundt på sin dårlige historik i år, og jeg ville ikke sætte mine penge på tjekken.

CV: 4

Odds: 15 - BV: Ikke værdi

Angelique Kerber (seedet 7)

Den 7. seedede tysker har det med at snige sig godt og grundigt ind i turneringerne. Hun er altid garant for fight og rammer hun en stime af gode kampe, så er hun farlig. Hun ser ud til at have gode muligheder for en kvartfinale, hvor de største udfordrere bliver Jankovic og Basczinsky.

Derefter bliver det dog mere tricky og Muguruza eller Azarenka bliver formentlig modstanden i kvartfinalen. Hun har dog aldrig rigtig imponeret i Melbourne, og tabte i 1. runde sidste år. Hun viste dog lovende takter i Brisbane, men måtte trække sig i 2. runde i Sydney og er endnu en på listen over spillere, der kommer til Melbourne med skavanker.

CV: 2

Odds: 35 - BV: Ikke værdi

Venus Williams (seedet 8)

Den sidste af de 8 seedede er Venus Williams. Den aldrende amerikaner var i kvartfinalen sidste år, men jeg tror ikke rigtig på, at hun for alvor kan lave ravage her. Hun tabte eneste optaktskamp til Kasatkina i Auckland, og kan godt få problemer allerede i 3. runde mod Lisicki.

Herefter er der også Pliskova eller Makarova, og generelt ligner det en vanskelig vej gennem turneringen. Dog har hun enorm rutine, noget man ikke skal kimse af, slet ikke hos damerne, og det kan godt give hende noget ekstra i flere af kampene.

CV: 1

Odds: 51 - BV: Ikke værdi

Victoria Azarenka (seedet 14)

Vi kommer ikke udenom Azarenka, som er dumpet et stykke ned efter flere skadesproblemer. Dog ser hun ud til at have genfundet formen og ligner et stærkt bud på en titeludfordrer.

Lodtrækningen ser ganske fornuftig ud, og oddset er da også faldet på hviderusseren. Rammer hun topniveau og holder fysikken, så kan jeg ikke se hende blive rigtig udfordret før en kvartfinale mod Muguruza, som jeg dog også tror hun slår. Om værdien stadig er til stede på hende er dog svært at sige, men hun ligner et godt bud på den mest seriøse udfordrer til Serena Williams.

CV: 18

Odds: 5 - BV: Ikke værdi

Boblere

Ellers tæller det meget åbne felt spillere som Pliskova (9), Makarova (21), Bencic (12), Keys (15) og ikke mindst Caroline Wozniacki, som vi også er nødt til at runde. Danskeren står til Williams i 4. runde, og som så mange gange før ligner det desværre et tidligt exit. Chancen denne gang er dog, at Williams ikke er på toppen fysisk, og det skal udnyttes, hvis hun skal have en chance.

Danskerens fysik fejler ikke noget, og med over odds 50 er jeg fristet af at give hende et lille skud.

Resten af procenterne ligger fordelt på bl.a. Ivanovic, Jankovic, Kuznetsova, Bouchard og Sloane Stephens, selvom ingen af dem formentlig kommer i nærheden af sejren, tror jeg.