Vi har to danskere med i Cincinnati, hvor Caroline Wozniacki fortsætter sit comeback. Da Wozniacki slog Kimberly Birrell i Montreal var det 1292 dage siden hendes sidste kamp. En imponerende bedrift. Holger Rune skal revanchere nederlaget til Marcos Giron fra Toronto og få selvtillid før US Open. 

Holger Rune er 6. seedet ved ATP turneringen i Cincinnati, hvor Novak Djokovic og Carlos Alcaraz også stiller til start. Der er kun 14 dage til US Open begynder og danskeren skal til at finde sit topniveau. 

Caroline Wozniacki får ingen tid til at slikke sårene efter Montreal og møder Varvara Gracheva i 1.runde.

Den tidligere verdensetter fik en sejr i 1.runde over Kimberly Birrell i sit comeback i Montreal. Wimbledon-vinderen Marketa Vondrousova blev endestationen for Caroline i 2.runde. 

Caroline får ny modstander i Cincinnati

Lodtrækningen i Cincinnati var som udgangspunkt nådesløs ved Caroline Wozniacki, der skulle have været oppe imod Elena Svitolina. Ukraineren har dog trukket sig med en skade i højre fod. 

Varvara Gracheva kommer ind som lucky loser og bliver Carollines nye modstander. Gracheva er født i Rusland men skiftede statsborgerskab i 2023 og repræsenterer Frankrig nu. 

Cincinnati er ikke et sted, hvor Wozniacki har nydt meget succes. Hun har i 11 forsøg én semifinale som bedste resultat. 

Det hurtige underlag passer ikke Wozniacki optimalt, hvor modstanderne kan slå igennem den danske mur. 

Foto: MICHAEL BRADLEY / AFP

Wozniacki skal ikke undervurdere modstander

Det vil være oplagt, at tro, at Gracheva er en gave som modstander til Wozniacki i 1.runde. Man skal dog passe på med at undervurdere franskmanden, der tidligere på året leverede flotte resultater på hard court. Den 23-årige franskmand nåede 3.runde ved Australian Open og 4.runde i både Indian Wells og Miami. Hun besejrede store navne som Kasatkina og Jabeur. 

Der er også en farlig psykologi tilknyttet lucky losers, der kommer ind i lodtrækningen, selvom de er røget ud i kvalifikationen. De har alt at vinde, hvilket kan gøre dem farlige. 

Wozniacki er lige nu på et niveau, der i min bog ligger meget op ad Grachevas ditto. Jeg forventer en relativt lige kamp.

Markedet er forholdsvis enige, hvor Wozniacki er gjort til smal favorit. 

Stjerner mødes igen i Cincinnati

Det var på papiret en overraskelse, at Iga Swiatek og Aryna Sabalenka begge måtte forlade Montreal før finalen. Det er i min bog ikke så overraskende, da de store stjerner skal finde deres niveau på et nyt underlag efter en lang sæson på grus og græs. 

Iga Swiatek kunne ikke fortsætte sin sejrstime i Montreal efter, at hun havde vundet sin første titel på polsk grund i karrieren. Verdensetteren tabte til Jessica Pegula i semifinalen.

Jeg tror ikke på Swiatek i Cincinnati, hvor hun har en dårlig historik. 

Ayrna Sabalenka fik en tidlig exit i 3.runde, hvor Ludmilla Samsonova blev endestationen. Man kunne godt frygte for hviderusseren, der i de to sidste Grand Slam turneringer har smidt store føringer i to semifinaler.

Hvis hun kan overkomme den mentale hurdle, så bliver hun farlig.

Elena Rybakina endte i et komprimeret program i Montreal, hvor hun første spillede en maratonkamp mod Kasatkina, der varede 3,5 timer. Dernæst blev hendes semifinale lørdag udskudt pga. regn. Søndag spillede hun semifinalen og tabte i tre sæt. 

Det er svært at forestille sig Rybakina give den fuld skrald igen denne her uge. 

Odds på WTA Cincinnati

Vinder Højeste odds Bookmaker
Iga Swiatek 3,25
Ayrna Sabalenka 6,00
Elena Rybakina 6,50
Jessica Pegula 8,50
Coco Gauff 15,00

Spilforslag til WTA Cincinnati

Jeg går med en stærk hviderusser i denne uges spilforslag: 

Aryna Sabalenka til at vinde WTA Cincinnati til odds 6,00 hos Bet365

Det hurtige underlag i Cincinnati skal komme Sabalenka til gode. Det viser historikken også, hvor hun kan fremvise to semifinaler fra sit CV fra turneringen i Ohio. 

Lodtrækningen er også tiltalende, hvor jeg godt kan lide, at hun står til Ons Jabeur, der kommer fra et sammenbrud ved Wimbledon. Desuden er Jessica Pegula en af de høje seedede, og hun kommer fra en lang uge med en titel i Montreal. 

Hvis Sabalenka rammer topniveau, så er hun en oplagt kandidat til at besejre Swiatek. Polakken, der bestemt ikke kan prale af en god historik i Cincinnati, hvor hun i tre optrædener kun har vundet to kampe i hovedturneringen. 

Betværdi: 108%

Holger Rune på ny mission i Cincinnati

Den danske topspiller skuffede monumentalt i Toronto, hvor det kun blev til én kamp. Det blev til det andet nederlag i træk til Marcos Giron som danskeren ellers var storfavorit imod. 

Det hurtige underlag i Cincinnati skal passe Holger godt, og han spillede også en god kamp sidste år, hvor han pressede briten Cameron Norrie ud i tre tætte sæt. 

Foto: JULIAN FINNEY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Holger kan risikere at komme til US Open uden nogle sejre på hard court, hvis ikke han vinder nogle kampe i Cincinatti. Derfor har denne turnering stor betydning for verdens nummer 5. 

Lodtrækningen har dog ikke kun været brutal mod Wozniacki. Holger kan både støde ind i Matteo Berrettini og Daniil Medvedev inden semifinalen. En varm McDonald på hard court i USA i en eventuel 2.runde er bestemt heller ingen walk over. 

Djoiovic og Alcaraz krydser klinger igen

For første gang siden Wimbledon deltager de to bedste i verden igen i samme turnering. Der er dog forskel på meritterne i Cincinnati: 

Novak Djokovic har spillet seks finaler i Cincinnati, men det er kun lykkedes serberen at vinde den én gang. Når han samtidig har udtalt, at han udelukkendes har fokus på Grand Slams, så vil jeg ikke røre Djokovic til lave odds. 

Carlos Alcaraz har en kvartfinale som bedste resultat i Cincinnati. I sidste uge så man et glimrende eksempel på, hvorfor man skal holde sig fra spanieren til lave odds. Jeg pointerede i sidste optakt, at den energi - mentalt såsom fysisk - som Alcaraz har brugt i foråret og sommeren ved French Open og Wimbledon kan blive en stor ulempe under hard court sæsonen.

Odds på ATP Cincinnati

Vinder Højeste odds Bookmaker
Novak Djokovic 2,90
Carlos Alcaraz 3,00
Daniil Medvedev 7,00
Jannik Sinner 13,00
Stefanos Tsitsipas 19,00

Spilforslag til ATP Cincinnati

Jeg går med en græsk opskrift på succes i mit spilforslag: 

Stefanos Tsitsipas til at vinde ATP Cincinnati til odds 19,00 hos Bet365

Der var gode tegn at spore i Mexico i forrige uge, da Tsitsipas vandt titlen i Los Cabos. Han har endelig fået afklaret sin trænersituation, så faderen langt om længe ikke spiller førsteviolin i det græske orkester. Den tidligere australske stjerne Mark Philippoussis er blevet fast i lejren som hans primære træner. 

Tsitsipas var i finalen sidste år i Cincinnati, så selvom det går stærkt på dette underlag, så kan han mestre det. Året før var han i semifinalen. 

Jeg skal bruge et spot imod Alcaraz som jeg ikke tror på, derfor er det også perfekt for spillet, at Tsitsipas står til at møde spanieren i semifinalen. 

Betværdi: 114%

Ofte stillede spørgsmål

🔎Hvem er favorit til at vinde ATP Cincinnati?
Hos bookmakerne er Novak Djokovic favorit til at vinde turneringen. Holger Rune er seedet som nr. 6 i Cincinnati. 

🔎Hvem er favorit til at vinde WTA Cincinnati?
Det er ikke overraskende den polske verdensetter Iga Swiatek, der tager favoritværdigheden ved WTA Cincinnati.

🔎Hvor kan jeg se kampene fra ATP/WTA Cincinnati?
Du finder livestream til kampene hos bookmakerne Bet365* og Unibet. Se også vores store Tennis TV Guide.