Hvem var det nu lige, der vandt første udgave af Vild med dans og hvilke kendte er med i VMD2023? Vi giver dig her de vigtigste oplysninger om Vild med Dans, så du kan blive klar til den kommende udgave af det populære underholdningsprogram.

Se odds og specials for Vild med Dans her

En del af begejstringen for Vild med dans er at forsøge at forudsige, hvem der vil blive stemt ud og selvfølgelig også finde sin egen favorit til at vinde.

Det er en yderst svær disciplin, hvilket igen blev afsløret, da outsideren Kasper Fisker vandt Vild med dans 2023 foran Mette Sommer, der imponerede fra første uge og var oddsfavorit hos bookmakerne hele vejen igennem.

Hos Danske Spil må Vild med dans-ekspert Peter Emmike Rasmussen indrømme, at de har haft svært ved at ramme plet med deres vurderinger:

 - Endnu en gang overraskede jubilæumssæsonen os. Det har uden tvivl været et gennemgående tema for dette års 'Vild med dans', at alting kan ske.

- Årets 'Vild med dans'-sæson har været uforudsigelig, dommernes karakterer er fløjet rundt i øst og vest, og vi er blevet overrasket hver eneste uge. Derudover er fordelingen af seernes stemmer, som jo er afgørende for udfaldet, også fortrolige, og derfor ikke noget, vi kan tage højde for.

- Når det er sagt, sætter vi altid vores odds på baggrund af grundig analyse, men der vil altid være en uforudsigelig faktor, særligt når seerstemmer spiller ind, lyder det fra Peter Emmike Rasmussen.

Største skandaler i Vild med dans

Fodboldlegenden Allan Simonsen blev hurtigt en seerfavorit, da han trådte ind på Danmarks mest berømte dansegulv i Vild med dans 2013.

Trods historisk lave dommerpoint formåede Allan at nå helt frem til semifinalen takket være massiv opbakning fra seerne.

Den store hype skabte stor debat om programmerne, da Allan blev stemt videre uge efter uge på bekostning af andre par, der nok havde lidt bedre styr på de mange forskellige trin.

Det endte med, at TV2 måtte ændre sms-reglerne til afstemningen for at forhindre at Allan Simonsen løb med sejren.

Oddsglad Revisor sigtet af politiet

I flere år havde en fynsk revisor været med til at kontrollere seerstemmerne i TV2s populære underholdningsprogram Vild med Dans. Men i 2018 kom det frem, at revisoren har brugt den viden til at oddse på programmet. Det er Danske Spil, der har anmeldt revisoren til politiet, da de så et mistænkeligt spilmønster fra hans konto.

Silas Holst i plagiat-dans

Silas Holst og Sara Maria Franck-Mærkedahl dansede sig til sejren i 2014, men det blev opdaget, at koreografien fra vinderdansen var kopieret fra det amerikanske tv-program 'So You Think You Can Dance'.

I 2019 var den gal igen, da Silas Holst kopierede koregrafien for hans dans med skuespilleren Jakob Fauerby  fra en optræden i det canadiske danseprogram 'Revolution'. Silas Holst forklarede dengang til Ekstra Bladet:
- Det kommer til at lyde, som om jeg er en tyv. Det irriterer mig. Nogle ting kommer fra mit eget hoved, og noget bliver jeg inspireret af. Det er sådan, det fungerer. Jeg bliver inspireret, og jeg har ikke stjålet noget.

Se vinderdansen fra Sara Maria og Silas Holst

Fun facts om Vild med dans

  • I alt 208 nydansere har modigt indtaget dansegulvet i Vild med dans gennem tiden og 38 professionelle dansere har medvirket i Vild med dans.
  • Første sæson af Vild med dans (2005) blev sendt om lørdagen og var kortere end de efterfølgende, da man var usikker på programmets succes. 1,3 millioner seere så finalen i første sæson, og TV 2 bestilte straks en anden sæson. Her blev finalen set af 1,9 millioner seere, og VMD-finalen blev det mest sete fredagsunderholdning i 10 år.
  • Budgettet var ikke stort til sæson 1. Derfor købte man blandt andet en masse børnelamper fra Ikea som studielys, der endte med at pynte i studiet de første mange sæsoner.
  • I de første sæsoner af Vild med dans lejede og lånte man kjoler til programmet, da budgetterne var små, og der var kun en kostumier og en assistent, der stod for at klæde de medvirkende på. I dag danner systuen arbejdsplads for omkring ti skræddere, der hver sæson syer op mod 100 kjoler - både nye og tidligere anvendte kjoler. Christina Ramlau har stået i spidsen for systuen i alle tyve sæsoner.
  • Omdansen blev først introduceret midt i sæson 5 - indtil da røg det par, der samlet set havde den laveste score, direkte ud af programmet uden en ekstra chance.
  • Foruden at være dommer var Jens Werner konsulent på de første sæsoner. Her hjalp han produktionen med alt fra, hvilket underlag man skulle danse på, til hvor hurtig musikken skulle være i en vals. Udover Jens Werner har Anne Laxholm været dommer i Vild med dans siden allerførste sæson og i alle tyve sæsoner.
  • Freja Kirk og Claudia Rex var i 2021 det første kvindelige dansepar i den danske Vild med dans-historie.
  • Silas Holst og Jakob Fauerby var i 2019 det første Vild med dans-vinderpar af samme køn i verden.
  • Titelmelodien til Vild med dans er en latinamerikansk versionering af Danseorkestrets ’Regndans’.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Kommer der en ny sæson af Vild med dans?
Ja, TV2 har annonceret, at der også kommer en Vild med dans i 2024. Første program forventes at blive sendt i september.