BetXpert har snakket med sitets La Liga-ekspert, Alexscmidt. Her i artiklen kan du blandt andet blive klogere på, hvordan han finder sine spil. 

OBS: BetXpert fortsætter serien med bettingportrætter af nogle af vores eksperter. Første afsnit i serien var med bandyekspert Kim Pagh a.k.a. The Fly, og andet afsnit var med håndboldekspert Mads Madsen. Serien begyndte oprindeligt i 2020, og du kan finde links til de gamle artikler her

BetXperts La Liga-ekspert, Alexscmidt, debuterede med et spil på hjørnespark i den tyske 2. Bundesliga den 27. januar 2021. Siden da er det i alt blevet til 91 spilforslag, og eksperten har været under udvikling på hele rejsen. 

I dag ser Alexscmidt sig selv som værende (næsten) udelukkende La Liga-ekspert her på sitet. Officielt begyndte han også som Serie A- og Premier League-ekspert, men de kasketter har han lagt bag sig. Det kan du læse mere om hvorfor her i artiklen.

Du kan blandt andet også læse om, at eksperten faktisk er en late bloomer både med hensyn til sin kærlighed for fodbold såvel som interessen for betting. 

Læs om det og meget mere her i artiklen om eksperten, som ikke er bleg for at melde ud, at han holder med ”Los Che”, Valencia. 

Socialt aspekt sparkede fodboldinteressen i gang

Nogle gange kan det være svært at se skoven for bare træer. Det kan man måske også tale om i tilfældet med Alexscmidt og hans lidt sene, lidenskabelige interesse i fodbold. Den dygtige fodboldekspert skulle et godt stykke op i sine 20’ere, før han for alvor fik øje på, hvad fodbolden kan gøre rent socialt. 

Hvordan og hvornår begyndte din interesse for fodbold?

- Det er faktisk først her indenfor de seneste par år, selvom jeg egentlig altid har haft et udmærket øje til fodbold helt fra barnsben. Jeg så blandt andre FC Barcelona spille via vores gammeldags parabol, da jeg var dreng. 

Som så mange andre fodbolddrenge har La Liga-entusiasten også set fodbold med sin far. Det var dog ikke de spanske boldekvilibrister, far og søn så sammen. 

- Min far følger særligt Superligaen tæt, og han og jeg har set en del kampe sammen gennem årene. Men den rene, rå interesse, hvor jeg virkelig dyrker fodbolden, er først kommer her inden for de seneste år. 

- Det er også først her, at jeg virkelig har fundet ud af, hvor stort det sociale aspekt i fodbolden er. Det tiltaler mig meget. 

Med souschefen i kiosken

Eksperten fandt først den helt store kærlighed til fodboldspillet i en sen alder. Samtidig var han også lidt senere til at få øje på det med bettingen, end så mange andre har været det.

Kombinationen af de to elementer, fodbold og betting, har for Alexscmidts vedkommende grobund i arbejdet i restaurationsbranchen. Helt præcist var det en tidligere souschef, der introducerede Alexscmidt for betting i en kiosk. 

Hvordan og hvornår begyndte du at tænke, at du kunne lave penge på din nyfundne interesse for fodbold? Kom de to ting, altså interessen og troen på at lave penge på den, på samme tid?

- Nej, de to ting kom ikke på samme tid. Frøene til interessen for betting kom egentlig allerede, da jeg var omkring de 22 år (er 27 i dag, red.). Her var jeg af og til med min souschef nede i kiosken og sætte nogle krydser. Det var ham, der lærte mig, hvordan man spiller. 

- Det tog så lige så stille fart herfra. Efterhånden som jeg gik mere og mere op i det, begyndte jeg at høre podcasts om betting, og jeg begyndte at følge diverse bettingpersoner på Twitter og andre sociale medier. Noget at det allerførste var dog, at jeg skulle ind og se Steffen Dams tre daglige analyser på BT. 

- Det fangede mig alt sammen, og det har ledt mig hen til, hvor jeg er den dag i dag; i en ekspertrolle her på BetXpert. 

”Skal vænne mig til prædikatet ”ekspert””

”Ekspert” er ikke en beskyttet titel, og derfor kan alle og enhver egentlig pådutte sig selv prædikatet. Her hos BetXpert er vi stolte over at kunne kalde Alexscmidt for en af vores eksperter, men hovedpersonen selv udviser ydmyghed, når snakken går på netop dét emne. 

Nu er ”ekspert” jo ikke nogen beskyttet titel, men hvorfor er du ekspert i fodbold?

- Først og fremmest vil jeg sige, at jeg endnu ikke har vænnet mig til, at jeg har prædikatet ”ekspert”. Det har nok lidt at gøre med ydmyghed, men også at jeg er klar over, at der er rigtig mange dygtige bettorer derude, som ved meget mere om feltet, end jeg selv gør. 

- Alligevel vil jeg gerne gå med til, at jeg nok har en edge i de kampe, jeg går op i, og som jeg lægger tips op på. Nu følger jeg jo Valencia, der er min klub, utrolig tæt. I samarbejde med diverse Twitter-profiler, jeg følger, har jeg nok en fordel i forhold til bookmakerne. 

Det er dog ikke så ligetil at være bedre end bookmakerne, konstaterer eksperten ærligt. Det kræver indsigt og ikke mindst en evne til at begrænse sig. 

- Jeg har lært, at hvis du vil forsøge at være bedre end bookmakerne på informationer, så skal du fokusere på noget, du ved noget om, i stedet for at skyde med spredehagl.

- Så min tilgang er, at jeg bruger meget tid på research og ikke mindst statistikker. 

Har du noget insiderviden, du kan gøre brug af?

- Ja, det kan man godt sige. Det er en person inde på Twitter. Han har sin egen Valencia-fangruppe, hvor han lægger rigtig mange forskellige ting ud om klubben; ting, som bookmakerne ikke nødvendigvis ved lige så hurtigt, som han gør det. Det kan være transferting såvel som ting, jeg kan benytte i min betting. 

- Herudover ser jeg langt de fleste af Valencias kampe og følger klubben tæt. Dét sammenlangt med diverse kilder gør, at jeg mener, jeg har en edge til mange  af Valencias kampe. Faste brugere af BetXpert vil også have lagt mærke til, at de fleste af mine spilforslag er på La Liga- og Valencia-kampe. 

Favoritspil og arbejdsgang

Mange bettorer har en eller flere favoritspil, som de ynder at spille mest på. Alexscmidt er ingen undtagelse. 

Har du nogle favoritspil, som du tyr mest til?

- Jeg spiller meget på over/under-markederne (mål, kort og hjørnespark, red.), men dog mest over-spil samt begge hold scorer. Det er ved disse spil, jeg er stærkest. 

- Jeg har de seneste år kunnet se, at jeg er bedre på disse markeder, end jeg er på eksempelvis 1X2- og handicap-markederne.  

Hvad gør du helt specifikt for at finde et værdispil?

- Der går gang i nogle mekanikker, når jeg kigger på en given kamp. Jeg tænker helt instinktivt, hvordan de her to hold står overfor hinanden. Jeg forsøger, helt neutralt, at forholde mig til holdenes styrker og svagheder. Ikke så meget med henblik på 1X2-vinklen, men snarere ting såsom: Vil de kunne score mod hinanden, vil de kunne spille over 2,5 mål, under 2,5 og så videre. 

- Og så lægger jeg heller ikke skjul på, at min fornemmelse for kampen får lov til at spille ind. Har jeg eksempelvis en dårlig fornemmelse for kampen, så skal der meget til, før jeg overhovedet overvejer at gå mere i dybden med den. 

Så mavefornemmelsen er essentiel at have med også; det er ikke nok bare at analysere sig frem?

- Mavefornemmelsen skal helst være i orden, ja, men selvfølgelig baserer jeg ikke nogen spil udelukkende på det parameter. Der skal også statistik og analyse ind over. Men er mavefornemmelsen ikke i orden, synes jeg ofte, det går galt. Så føler jeg, at jeg har slået et større brød op, end jeg kan bage. Det (værdien, red.) kan blive for søgt. 

Så hvad sker der fra, at du sætter dig ned og kigger på spillene, til du har placeret dine spil?

- Når først jeg har fundet kampen, og den gode fornemmelse er der, og jeg ved, hvilket spil jeg gerne vil gå hen imod, så kommer alle regnestykkerne, og statistikkerne bliver taget i brug. Så indarbejder jeg statistikkerne og sidder og kigger på, hvorfor de her to hold kan score mod hinanden eksempelvis. 

Hvad kan det være for argumenter, der gør, at du når frem til, at de godt kan score mod hverandre?

- Det kan have noget med holdenes generelle udtryk at gøre; spiller de med tre mand i forsvaret, og er det på en aggressiv eller afventende måde, er begge hold generelt styret til at angribe hele tiden, eller er det ene eller begge hold mere defensivt stramt styret, efterlader de plads i bagrummet, som det andet hold har styrkerne til at udnytte, etc. Det er alle sådanne ting, jeg kigger på. 

- Selvfølgelig tjekker jeg også op på ting såsom trupnyt, men af og til også det geografiske. Er det eksempelvis en længere tur, som udeholdet skal ud på, så kan det også få indflydelse på min vurdering. 

Laver du en cirka-cv (chancevurdering, red.) inde i hovedet, når du ser et spil, du tænker kunne være noget?

- Ja, jeg danner mig som oftest en grov cv oppe i hovedet. Skulle jeg eksempelvis tænke over et kortspil på en La Liga-kampe, ville den grove cv nok lægge ud cirka i 55-45 for over/under. Det kommer dog an på linjen. Herefter arbejder jeg så ud fra det og binder eventuelt de tænkte ender sammen til et spilforslag. 

- Samme metode bruger jeg også, hvis jeg har udset mig et hjørnesparksspil eller kigger på overmållinjer. 

- Nogle gange foretrækker jeg en præcis, en hel, linje, hvor der ikke regnes i halve og kvarte handicap. Det kan være over 4,00 kort eller over 10,00 hjørnespark. Kan jeg finde et odds, der står tilpas skævt nok til, at det giver mening, er det det spil, jeg vil anbefale (fremfor eksempelvis 4,5 eller 10,5, red.). Jeg kan godt lide den ekstra sikkerhed, der er i de hele linjer, hvor du får din indsats retur i tilfælde af eksempelvis præcis fire kort eller præcis ti hjørnespark. 

”Min edge er reel nok”

BetXpert-redaktionen ville nu have eksperten til at sammenfatte, hvorfor du som bruger bør overveje at følge hans eksperttips. 

Hvorfor kan du slå markedet, og hvorfor skal BetXpert-brugerne overveje at smide deres penge på dine spilforslag?

- Det synes jeg først og fremmest, at de skal, fordi de kan se, at den edge, jeg har snakket om, er reel nok. 

- Jeg er også meget grundig og kræsen med mine spil. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg kan lave overskud på alle ligaer og sportsgrene. Det har jeg været nødt til at lære mig selv, at det er sådan, tingene står til. Jeg fokuserer primært på én ting (La Liga, red.) og følger den til dørs. 

Hvordan er det nu lige, det hænger sammen? Du dækker officielt flere ligaer for BetXpert, gør du ikke?

- Da jeg begyndte, var jeg også på italiensk og engelsk fodbold, men det er efterhånden kogt ind til, at jeg næsten kun lægger La Liga-tips ud. Det er den liga, jeg ser som min officielle liga. 

En time per BetXpert-analyse

La Liga-eksperten har efter eget udsagn ikke problemer med at adskille arbejde og fornøjelse. 

Hvor meget tid bruger du på fodbold? Både betttingwise såvel som ren interesse – og kan de to ting overhovedet adskilles?

- Tingene kan godt skilles ad. Det føler jeg slet ikke er noget problem. Det er dog meget forskelligt, hvor meget tid jeg bruger på det. Jeg har som sådan ikke nogen fast fremgangsmåde på, hvordan jeg gebærder mig. Med det mener jeg, at det ikke nødvendigvis er de samme dage eller tidspunkter på ugen, jeg finder mine spil. 

- Det handler om, hvad privatlivet tillader, og hvilken følelse jeg har for de kommende kampe. Jeg kunne i den sammenhæng ikke finde på at tvinge et spil ud af mig selv. Hverken til det private regnskab eller her på BetXpert. Det må ikke blive en sur pligt at skrive analyser. Lysten og den gode fornemmelse skal altid være der.

- Et slag på tasken er, at jeg bruger en time på mine spilforslag her på siden. Så har jeg både analyseret, skrevet og publiceret. 

Om de svage sider og varians

Indtil videre har Alexscmidt vist sit værd her på BetXpert, men som alle andre eksperter er her ikke tale om en fejlfri af slagsen. Der er stadig områder, der kan arbejdes på. 

Nu har vi snakket en del om, hvad du kan, og hvad du er god til. Hvori ligger dine svage sider, som du skal udvikle dig på?

- Jeg kan stadig blive endnu mere standhaftig og begrænse mængden af spredehagl. Jeg skal forsøge ikke at gå ud over egne evner. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg kan lade mig friste af andre markeder, hvor jeg ikke er lige så skarp som på eksempelvis La Liga. 

- Det er noget, jeg har brugt lang tid på (at begrænse sig, red.), og jeg synes, det er lykkedes mig rimelig godt. 

Hvordan takler du varians? God såvel som dårlig af slagsen. 

- Som menneske er jeg faktisk ikke særlig konkurrencepræget, men når det kommer til mine spilforslag her på BetXpert, går jeg virkelig op i det med liv og sjæl. Derfor skal der ikke mere end to tabte spilforslag i træk, til at jeg råber vagt i gevær. 

Hvad gør du så?

- Så kigger jeg spillene i gennem og ser, om jeg var bare uheldig, eller om det vitterligt var gode spil. Uanset hvad kan det godt være, der lige går et par dage, før jeg smider et spilforslag op igen. 

- I BetXpert-regi er jeg dermed nok ikke den bedste til at tolerere varians. Her kunne jeg godt være bedre. Det er en anden snak med mine egne spil. 

- Angående min tjans her på siden vil jeg gerne tilføje, at jeg synes, det er skidesjovt. Det appellerer meget til det professionelle sind, jeg har om, hvordan man lægger tingene (spilforslag, red.) ud. 

Kører ikke med privat regnskab

Fordi man er ansat ekspert på en spillehjemmeside, behøver man ikke partout at have sit eget personlige, udførlige regnskab. Det har vi gennem tiden set flere eksempler på, og Alexscmidt er endnu et i række. 

Må vi få noget at vide om din tilbagebetalingsprocent i dit personlige regnskab? 

- Jeg har faktisk ikke noget privat regnskab. Jeg er blot en hyggespiller, der spiller for de beløb, jeg nu har råd til. Det er kun på min Twitter-profil og her på BetXpert, at jeg har et udførligt regnskab. 

- Jeg vil i forlængelse heraf gerne slå fast endnu en gang, at betting kun er for sjov for mit vedkommende. Misforstå mig ikke, jeg går op i det med liv og sjæl her på BetXpert og min Twitter-profil, men i det private er det ikke noget, der fylder så meget. Jeg har fundet fred med, at jeg ikke skal leve af betting, og det er helt fint for mig.

Odds 15 på tysk kamp sikrede ekstra cheeseburgere

Vanen tro slutter vi af med, at eksperten får mulighed for at fortælle en god bettinganekdote – en god anekdote, der kan ende godt såvel som skidt. 

I dette tilfælde med Alexscmidt er der ikke tale en historie, der vendte op og ned på hans liv – end ikke for et par dage. Næ, der kom muligvis et par gram mere på sidebene, men ellers er der ikke de store armbevægelser i forbindelse hermed. 

Har du en god anekdote til os her til sidst?

- Jeg har engang ramt odds 15 på noget tysk kombinationsspil, som jeg fandt på Danske Spil. Det var en kamp mellem Hertha Berlin og Hoffenheim, hvor jeg skulle have masser af mål, kort og hjørnespark. Jeg husker ikke de eksakte linjer.  

Det var dog ikke en gevinst, som fik La Liga-eksperten til at invitere kæresten med på forlænget weekend i en af Europas storbyer. 

- Jeg mener, at jeg smed ti kroner på spillet, så der var lige til et par cheeseburgere, lyder det afsluttende fra en grinende Alex Scmidt. 

Alexscmidt ligger per 25. februar 2022 med en samlet tilbagebetalingsprocent på 121 og et samlet plus på 19,36 units for sine foreløbige 91 spilforslag her på BetXpert. Har du lyst til at følge eksperten og få notifikationer, hver gang han lægger et spilforslag ud, kan du tilmelde dig på hans ekspertprofil