Bet365 har netop udgivet deres årsrapport for de seneste 52 uger. Her fremgår det blandt andet, at spiludbyderens samlede BSI faldt med otte procent i forhold til det seneste regnskabsår. 

Den verdenskendte, britiske spiludbyder bet365 har udgivet deres årsregnskab for de seneste 52 uger – en periode, som sluttede den 29. marts. 

I regnskabet fremgår det, at spiludbyderen i de seneste 52 uger har haft et fald på otte procent i BSI i forhold til den seneste regnskabsperiode. Således lyder den samlede BSI på 2,81 milliarder britiske pund, svarende til 24,55 milliarder kroner. Det skriver blandt andre EGR.

Fald skyldtes COVID-19 og manglende fodboldslutrunde

Faldet på otte procent i BSI skal ikke mindst ses i lyset af COVID-19-pandemien, som lagde næsten al topsport i drop i flere måneder. 

Det hører også med til historien, at VM 2018 i Rusland indgik i spiludbyderens seneste årsregnskab – en regnskabsperiode, som i øvrigt havde 53 uger i forhold til denne periodes 52 af slagsen. 

Fraværet af en stor fodboldslutrunde har uden tvivl også haft sin indvirkning på bundlinjen, lyder det fra spiludbyderen. 

Samlet overskud på 1,7 milliarder kroner

Trods den negative kurve er der alligevel ingen grund til at frygte for bet365’s eksistens. Spiludbyderen formåede stadig at komme ud af regnskabsåret med et samlet plus på 1,7 milliarder kroner – et tal, som dog blegner lidt ved siden af sidste års resultat på 6,7 milliarder kroner. 

Foruden en manglende fodboldslutrunde og en verserende pandemi skyldes det mindre overskud også et stigning i udgifter, heraf ikke mindst lønninger. Således betalte man i den netop overståede regnskabsperiode 5,3 milliarder kroner til ”key management personnel”, altså nøgleansatte i virksomheden. I den seneste regnskabsperiode var dette tal ”blot” 3,7 milliarder kroner. 

Stigning i antal aktive brugere – live-spil boomer

Den samlede BSI for sportsvæddemål lyder på 24 milliarder kroner, hvilket er et fald på otte procent i forhold til i fjor. 

Dette til trods er det faktisk lykkedes bet365 at øge deres antal af aktive spillere med fire procent. Det tal visner dog en smule ved siden af sidste regnskabsperiodes 23 procent.

Slutteligt er det bemærkelsesværdigt, at hele 74 procent af BSI’en på sportsvæddemål kommer fra live-spil. 

Enorme summer i egen lomme – og til statskassen

Det er næppe nogen hemmelighed, at særligt de største bookmakere i verden skovler penge ind. Her er bet365 ingen undtagelse. Dette ses ikke mindst i Denise Coates’, ejer og direktør af bet365, personlige løn. I det forgangne år tikkede der angiveligt ikke mindre end en halv milliard pund ind på hendes bankkonto. Det svarer til 4,37 milliarder kroner. Det skriver blandt andre The Guardian.

Gør man Denise Coates’ løn op i en timeløn, har hun fået mere end 48.000 pund i hver time af døgnet det seneste år. Det svarer til en timeløn på lidt under 420.000 kroner. 

Bet365 og Denise Coates kan dog andet end at hive pengesedler i land. De hører samtidig til blandt Storbritanniens allerstørste skatteydere. Således ryger der årligt mere end 500 millioner pund, svarende til 4,3 milliarder kroner, ned i statskassen fra Denise Coates og bet365. 

Hovedsæde i Stoke 

Bet365-koncernen har hovedsæde i engelske Stoke. Her er de også hovedsponsor for byens hold Stoke City, som spiller i Englands næstbedste fodboldrække, The Championship. Klubben ligger øjeblikkeligt nummer 11 og når med største sandsynlighed hverken fugl eller fisk i denne sæson.  

Klubbens stadion hedder … Bet365 Stadium.