Bet365 samt bookmakerens ejer og administrerende direktør, Denise Coates, havde et yderst indbringende 2018. Coates udbetalte over 2,8 milliarder kroner til sig selv, mens bet365-regnskabet ikke mindst fik et boost af VM-slutrunden. 

Mange bookmakeres regnskaber har længe været berømte og berygtede for at se yderst lukrative ud. Den britiske bookmaker bet365 er ingen undtagelse her. Tværtimod. De slår alle tidligere rekorder, viser deres nye årsopgørelse. 

Imponerende regnskab fra bet365

Bet365 har haft et yderst positivt regnskabsår. Bookmakeren har omsat for over 26 milliarder kroner, hvilket er en stigning på ti procent i forhold til det seneste regnskabsår. 

Her et par nøgletal fra regnskabet:

  • En omsætning på 26 milliarder kroner på sportsvæddemål og andre spil. Det er en stigning på ti procent.
  • Et overskud på 6,7 milliarder kroner på ovennævnte, hvilket er en stigning på 12 procent. 
  • En forøgelse på 23 procent af aktive brugere
  • Over 564 milliarder kroner spillet på sportsvæddemål, hvilket er en stigning på 23 procent
  • 79 procent af omsætningen på sportsvæddemål kommer fra livespil
  • En stigning på 18 procent i omsætningen fra folk, der bruger mobiltelefonen
  • Bet365’s egenkapital er nu på cirka 22,5 milliarder kroner. 

En del af forklaringen for det gode resultat skal formentlig findes i, at det var et VM-år. Dette selvom, at slutrunden også resulterede i højere markedsudgifter, skriver Denise Coates, ejer og administrerende direktør i bet365, i årsrapporten, som kan findes øverst her.

”Sportsvæddemål- og casino-omsætningen samt driftsmarginen steg med henholdsvis ti procent til 2,9 milliarder pund (26 milliarder kroner, red.) og 12 procent til 767 millioner pund (6,7 milliarder kroner, red.). Det skyldes ikke mindst en ekstra uge til at spille i samt et godt 2018-VM. Slutteligt også på grund af reducerede omkostninger i form af en engangsafgift i det seneste regnskab”. 

Denise Coates er desuden ikke i fare for at gå sulten i seng lige foreløbig. I fjor udbetalte hun 323 millioner pund til dig selv, skriver The Guardian. Det svarer til lidt over 2,8 milliarder danske kroner. 

Brexit skubber bet365 til Malta

Da Boris Johnson og hans Konservative-parti forleden vandt valget i Storbritannien, udtalte han, at det længe ventede Brexit kommer til at ske den 31. januar. Ingen hvis’er eller men’er. Nu kommer det til at ske. 

Et forestående exit fra EU er noget, der får Denise Coates til at flytte store dele af sin virksomhed til Malta. 

”…[…]… som et led i den strategiske planlægning om at bevare adgangen til EU-markedet vil bet365 søge at øge sin operationelle tilstedeværelse i Malta, mens man også vil have en lille fod i Gibraltar”. 

744 millioner i donation – men ingen penge til bekæmpelse af ludomani

Med en så stor en løn samt omsætning kan man spørge sig selv, om der ikke kunne blive råd til lidt velgørenhed. Og det var der bestemt. 

Bet365 gav i 2018 hele 85 millioner pund, svarende til 744 millioner kroner, til Denise Coates Foundation. En fond, der primært giver økonomisk støtte til medicinske og uddannelsesmæssige formål. Dog faldt der ikke en eneste krone til ekstern bekæmpelse mod spilleproblemer og ludomani, konstaterer blandt andre The Guardian. 

Det skal dog retfærdighedsvis nævnes, at bookmakeren har sit eget program om ansvarligt spil, og her fortæller direktøren i årsrapporten, at man har tænkt sig at have et endnu større fokus i fremtiden.

”Et centralt fokus for koncernen vil fremover ligge på forbedringen af de metoder, der bruges til at identificere skadeligt spil, og som også gør kunden opmærksom på eget spilmønster. Kunderne skal tilbydes løsninger, som gør dem i stand til at tage kontrol over deres eget spil”. 

Nok penge til København Kommunes politifolk 

I The Guardians artikel er der desuden en grafik over, hvor mange offentligt ansatte Denise Coates’ penge ville kunne betale. Her fremgår det blandt andet, at der vil være råd til at betale for 7854 politibetjente. I den sammenhæng kan det nævnes, at der i København Kommune er 2250 uddannede politifolk. Altså ville pengene kunne bruges på at dække kommunens politiudgifter næsten 3,5 gange. 

Man kunne også vælge at bruge dem på 11.429 sygeplejersker, hvilket kun er lidt under en tredjedel af alle ansatte sygeplejersker i hele Danmark.  

Foruden ovennævnte to eksempler vil lønnen ifølge udregningerne også kunne betale for én af følgende poster: 21.701 hjælpere til ældre og handicappede, 14.534 børne- og lokalsamfundsmedarbejdere, 10.152 lærere, 12.864 landmænd eller 111.881 personer til at hjælpe børn sikkert gennem trafikken, når de skal til og fra skole.