Lørdag den 2. februar kåres årets kok 2019 i Messecenter Herning. Bookmakeren Danske Spil er klar med odds på den hæderfulde pris som årets kok 2019 samt årets tjener 2019. Her får du overblikket til den prestigefyldte konkurrence.

 Der skal kokkereres til den store guldmedalje, når Messecenter Herning slår dørene op for finalen i Årets Kok 2019-konkurrencen. Ti dygtige, flittige finalister er blevet udvalgt, og bookmakeren Danske Spil har sat odds på konkurrencen. 

Spil på årets kok i Danmark hos Danske Spil

”Danmark er i en gastronomisk guldalder, og titlen som Årets Kok og Årets Tjener er noget, vi følger med i hos Danske Spil. Derfor har vi i samarbejde med eksperter på feltet udarbejdet nogle odds, som vi tror, der er publikum til,” udtaler Jeppe Dupont, der er Odds Compiler hos Danske Spil, inden han også ønsker deltagerne held og lykke.

Fredag den 1. februar får de ti finalister i Årets Kok 2019 udleveret en råvarekurv. Ud fra denne kurv skal de sammensætte en trerettersmenu på 12 couverter. 

Menuen skal laves om lørdagen på 6 timer og 25 minutter. Kokkefinalisterne må hver især medbringe én assistent, der skal hjælpe dem. 

Den prestigefyldte pris som årets kok er igennem årene blevet vundet af mange store navne. Blandt andet vandt Thomas Herman Pedersen titlen tilbage i 2001. Senere blev han især kendt for sin rolle som dommer i Masterchef, og han popper fra tid til anden op på tv-skærmene i diverse programmer. 

Årets Kok 2019 Odds

Danske Spil har peget på Kristoffer Ringsing som årets favorit. Den unge kok var også med ved Årets Kok 2018, og her blev det til en bronzemedalje. Også Marc Foged Stickmarr fik metal sidste år, da han blev sølvvinder. Den forsvarende mester, Jesper Dams Hansen, er ikke med i årets finale. 

Alle væddemålene kan findes under Danske Spil => Underholdning => Danmark => Vinderspil

Årets Kok 2019 Odds: Hvem vinder?

Bedste odds Bookmaker
Kristoffer Ringsing (Matrikel 1) 3,50
Marc Foged Stickmarr (God Smag) 5,00
Samat Wibunnattiphong (Restaurant Trio) 6,50
Michael Tønner Stokholm (Nordisk Spisehus) 7,00
Bendix Sixhøj Laursen (Søllerød Kro) 8,00
Michael Nørtoft (Restaurant Ti Trin Ned) 9,00
Bjarke Jeppesen (Hotel Hesselet) 9,00
Christopher Kristensen (Restaurant Bühlmann) 14,00
Tobias Statager (Restaurant Molen) 14,00
Benjamin Teilmann (Restaurant Babette) 14,00

Årets kok odds er opdateret 30. januar klokken 19:45

Årets Tjener 2019: To konkurrencer samme dag

Det er ikke kun titlen som "Årets Kok 2019", der er på spil. Årets Tjener 2019 skal også kåres, og det foregår i samspil med kokkekonkurrencen.

Spil på årets tjener hos Danske Spil

Fem tjenere er blevet udvalgt til finalen, hvor de ved lodtrækning kobles på to af kokkene fra Årets Kok-konkurrencen. Herefter skal de servere menuerne, hvorefter dommerpanelet udvælger vinderne.

For et år siden var det Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder, der triumferede, og han er atter at finde i finalen. Danske Spil har således placeret ham som delt favorit sammen med Kim Thygesen fra Les Trois.

Årets Kok 2019 Odds: Hvem vinder?

Bedste odds Bookmaker
Nicolai Martens (Restaurant Kong Hans Kælder) 2,85
Kim Thygesen (Les Trois) 2,85
Karina Grand Kannegaard (Restaurant Ti Trin Ned) 3,75
Puk Maria Engebæk Overgaard (NO 14 Vinbar & Restaurant) 7,00
Kristine Slott Olsen (Restaurant Formel B) 7,50

Bemærk at der er spilstop fredag den 1. februar klokken 17:00, hvor kokkene får råvarekurvene udleveret. Selve konkurrencen skydes i gang om lørdagen.