18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM Cykling: Edinburgh-Glasgow

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Edinburgh - Glasgow (271,1 km)

6. august kl. 10:30

VM Elite Linjeløb Herrer 2023 d. 6/8

Herrernes linjeløb for eliten er normalt det sidste løb ved VM i Cykling. I år forholder det sig dog helt anderledes, da det køres allerede på andendagen - søndag den 6. august. Dagen ingen kører juniorernes linjeløb.

En anden ting, som er ekstraordinært, er, at løbet køres blot to uger efter afslutningen på Tour de France. Normalt køres VM først til september efter Vueltaen.

Herrernes linjeløb er vanen tro det suverænt længste ved VM. I år strækker det sig over 271,1 kilometer. Det er 4,2 kilometer længere end sidste års rute i australske Wollongong.

Ser vi på dette års rute, så indeholder den 3.570 højdemeter. Det er lidt færre end sidste års rute, hvor der var lige under de 4.000 højdemeter, da Remco Evenepoel blev verdensmester.

Dagens største stigning er Crow Road, hvis top kommer efter 96,4 kilometer. Der er altså lang vej hjem derfra. Det er dog en hård stining med ti procent i snit over 5,8 kilometer. Her kan en stærk gruppe kan forsøge at rive sig løs i forsøget på at komme af med sprinterne.

Efter omkring 120 kilometer rammer rytterne rundstrækningen. Denne består af 10 omgange af 14,3 kilometer i Glasgows gader. Rundstrækningen indeholder ikke de helt voldsomme stigninger, men den er heller ikke flad. Det går med andre ord op og ned det meste af tiden i Glasgow.

Der er 207 højdemeter per omgang, og den største udfordring er stigningen på Montrose Street. Denne er blot 200 meter lang men stiger med omkring 10,8 procent i snit. Det er altså stedet, hvor man skal forsøge at gøre forskellen, hvis man vil undgå en spurt.

Etapeprofil

Edinburgh - Glasgow

Kommentarer

Feedback