18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM Cykling: Elite & U23 Linjeløb Kvinder 2023

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Loch Momond - Glasgow (154,1 km)

13. august kl. 10:30

Kvindernes linjeløb har en ekstra dimension i forhold til herrerne i VM Cykling 2023. Her har man nemlig valgt at slå U23 og elite løbet sammen. Det vil sige, at man kan ende med en situation, hvor der er to løb i løbet, hvilket kan skal en lidt underlig dynamik.

Løbet starter som herrernes U23 løb ved Loch Momond. Derfra begiver de sig ud på 154,1 kilometer. Kvinderne får også fornøjelsen af Crow Road,  som de rammer efter omkring 27 kilometer.

Derefter begiver de sig videre mod Glasgow. Rundstrækningen starter efter 60 kilometer, og denne skal køres seks gange, inden vi kan vinde en verdensmester. Ruten er den samme som U23-herrernes med den undtagelse, at man køre en omgang mindre af rundstrækningen.

Holland bliver som altid svære at slå, så der er flere nationer, som skal røre på sig tidligt i forsøget på at snyde dem.

Odds på kvindernes VM

Deltager Højeste odds Bookmaker
Lotte Kopecky 3,00
Demi Vollering 3,75
Lorena Wiebes 7,00
Annemiek Van Vleuten 9,00
Marianne Vos 17,00
Chloe Dygert 23,00
Marlen Reusser 26,00
Liane Lippert 29,00
Elisa Balsamo 29,00
Emma Norsgaard 41,00
Kasia Niewiadoma 51,00
Cecilie Uttrup 67,00

Odds er opdateret 10. august kl. 16.00

Oddsene ovenfor taler deres tydelige sprog. Skal man tro bookmakerne, så er der lagt op til, at det bliver Lotte Kopecky mod Holland ved kvindernes linjeløb.

Fire af de fem største favoritter er hollændere, og de tre største favorittern kører for det hollandske storhold SD Worx.

Lotte Kopecky er trods den hollandske hær af favoritter udnævnt til topfavoritten. Belgieren har haft en forrygende sæson med ti sejre - heriblandt Flandern Rundt, en etape i Tour de France samt de belgiske mesterskaber i linjeløb og enkeltstart. Kopecky kørte desuden et glimrende klassement i Touren, hvor hun blev nummer to samlet trods en hård etape til Tourmalet.

Kopecky er en fremragende allrounder, og denne rute er perfekt for hende. Hendes største konkurrenter bliver som nævnt hollænderne, der vil diktere dette køb.

Deres umiddelbart bedste kort er Tour-vinderen Demi Vollering, der også er uhyre alsidig. Hun er oppe på 14 sejre i denne sæson. Vollering har blandt andet vundet Strade Bianche og alle tre Ardenner-løb. Hun har også vundet det hollandske mesterskab i linjeløb, hvilket bestemt også er en stor skalp. Hun vandt senest kvindernes Tour med 3.03.

Det taktiske spil kan også bringe de øvrige hollændere i spil. Det latterligt stærke hollandske hold indeholder også profiler som den regerende verdensmester Annemiek Van Vleuten, verdens bedste sprinter Lorena Wiebes og den mest vindende kvindelige cykelrytter gennem tiderne Marianne Vos. Selv hjælperne Shirin van Anrooij, Mischa Bredewold, Riejanne Markus og Loes Adegeest kunne alle køre i top ti. Det er med andre ord et hold, der har mange strenge at spille på.

Van Anrooij ligner også en favorit til at vinder U23-løbet, som er en del af dette løb. Det kommer dog an på, hvor meget energi hun skal bruge på at hjælpe. Andre bud er ungarske Blanka Vas, brittiske Pfeiffer Georgi, newzealandske Ella Wyllie og franske Victorie Berteau.

Det gør det naturligvis svært for konkurrenterne blandt disse har vi Chloe Dygert, Marlen Reusser, Liane Lippert og Elsa Balsamo. Balsamo blev verdensmester i 2021, da hun slog Vos i Leuven. Italien blvier generelt interessante med andre kort som Silvia Persico og Soraya Paladin, selvom de i skrivende stund ser ud til at må undvære Elisa Longo Borghini. Der er også numemr tre fra Touren - Kasia Niewiadoma, som aldrig er bange for at angribe.

Ser vi på danskerne, så er det Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup, som der handler om. Uttrup skal forsøge at komme med i det rigtige angreb, mens Norsgaard kan håbe på en spurt. Danmark stiller også til start med den danske mester i linjeløb Rebecca Koerner, Marita Jensen, den tidligere verdensmester i linjeløb Amalie Dideriksen samt blot 18-årige Solbjørk Minke Anderson.

Etapeprofil

Loch Momond - Glasgow

Kommentarer

Feedback