18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Young Boys - VfB Stuttgart: 1

Match center
1. december 2010 kl. 19:30 - Fodbold, Europa - Europa League
Stade de Suisse Wankdorf
30. nov. 2010 kl. 15:21 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 30/11
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (3)
Chance (1-X-2): 54-24-22%
Betvalue: 103,14%
Spilbar ned til odds: 1,85
Rigtig/forkert:
888sport Spil nu hos 888sport
VfB Stuttgart ér videre fra Europa Leagues gruppe H og 99,9 procent sikker på at slutte på førstepladsen, mens Young Boys har alt at spille om. Det kan ses i Jens Kellers dispositioner op til kampen, idet Stuttgart-træneren har annonceret, at han vil spare flere stamspillere. Young Boys har været stærke hjemme på Wankdorfs kunsgræs i efterårets internationale kampe, hvor de indtil nu i Europa League-gruppespillet har besejret Getafe og OB, samt i kvalifikationen til Champions League Tottenham (hvorefter Young Boys dog måtte ned i returen i England).

Spil-form: Den store argumentation for, at jeg har valgt at spille 1-tallet, er næppe nødvendig, men det er vigtigt at gøre opmærksom på odds-udviklingen. Man burde nemlig have været ude allerede i sidste uge, hvor det uden de store problemer var muligt at score sig odds 2,50 på Young Boys-sejren. Når den slags sker – et så kraftigt odds-fald, som vi har for hånden her – så skal man altid være OBS på, om det tilgængelige odds nu også har værdi. Det er klart, at jeg hellere ville have haft odds 2,50 fremfor det 1,91, jeg er i stand til at score mig nu, men omvendt, så var der på daværende tidspunkt intet fremme om, at Stuttgart ville spare spillere. Oddset nu, er det, man skal vurdere, og jeg mener, at Young Boys-sejren under de nuværende omstændigheder skal tildeles nok procenter til, at der er værdi. Man bemærker bl.a., at oddsene på Young Boys -0,5 på Asian-markedet er lavere end det valgte 1-tals-spil, hvilket plejer at være en fin indikation på værdi. Med det sagt, så skal jeg ikke nyde noget af at spå om odds-udviklingen på morgendagens kamp-dag. Det ér muligt, at odds på Young Boys-sejr fortsætter ned, men omvendt kan det også være, det større Stuttgart-navn vil tiltrække en del indskud.

 

Bedste 1-tals-odds: 1,91 (888sport)

Bedste X-odds: 3,80 (NordicBet, Bet365)

Bedste 2-tals-odds: 4,42 (Pinnacle)

Okay, lad mig bare indrømme det... Det afhænger naturligvis af odds, men jeg kan godt lide at spille imod hold, som intet har at spille for og som oven i købet sparer adskillige stamspillere.

Stuttgart videre: Det er tilfældet med VfB Stuttgart, for i strid modsætning til en elendig indsats i efterårets hjemlige Bundesliga, så har tyskerne med fire sejre af fire mulige gjort rent bord i denne Europa League-gruppe H. Billetten til forårets sekstendedelsfinaler er således sikret, og skulle Stuttgart spekulere i førstepladsen i gruppen, så er et nederlag i Schweiz på ”mindre” end de 3-0, Stuttgart besejrede Young Boys med hjemme, nok.

Med det på plads står det klart, at VfB Stuttgart ikke har det store at spille for i Bern, og det ses tydeligt på udmeldingerne fra træner Jens Keller, som har annoceret, at han vil spare adskkillige stamspillere.

Inden vi når dertil, skal vi have et overblik over gruppen først.

Situationen i EL-gruppe H: VfB Stuttgart topper denne Europa League-gruppe H med maksimum-point 12, Young Boys har seks point, mens Getafe og OB har tre. De indbyrdes komplikationer mellem Young Boys, Getafe og OB, skulle to af dem eller alle tre slutte på samme point-antal, er endnu uvisse (dog står det klart, at OB er bedre indbyrdes end Young Boys, såfremt Getafe ikke også slutter på samme antal point). Young Boys har med tre point mere end de to konkurrenter imidlertid gode kort på hånden i kampen om at gå videre. Skal det lykkes, må schweizerne dog regne med at skulle bruge (mindst) tre point mere, hvorfor en sejr hjemme på Wankdorf (eller Stade de Suisse, som stadion nu officielt hedder) over Stuttgart vil være velkommen inden den sidste gruppe-kamp på udebane mod Getafe.

Stærkt hjemmehold: Men forudsætningerne synes også at være til stede for Young Boys. Ikke kun sparer Stuttgart adskillige spillere, derudover er schweizerne meget stærke hjemme på Wankdorfs kunstgræs.

For at blive overbevist om det, er det blot at kaste et blik på Young Boys’ Europa Cup-hjemmekampe i denne sæson.

De lyder som følger: 2-2 med Fenerbahce (CL-kval.), 3-2 over Tottenham (CL-kval.), 2-0 over Getafe og 4-2 over OB.

Young Boys i gruppespillet indtil nu: I Europa League-gruppespillet startede Young Boys med at tabe 0-3 ude til Stuttgart, inden det blev til 2-0 hjemme over Getafe samt 4-2 hjemme over OB. I seneste EL-optræden tabte Young Boys så 0-2 ude til OB.

Stuttgart i gruppespillet indtil nu: VfB Stuttgart har som nævnt gjort rent bord i gruppespillet. 3-0 hjemme over Young Boys, 2-1 ude over OB, 1-0 hjemme over Getafe, og senest 3-0 ude over Getafe er det blevet til.

Stuttgart i Bundesligaen: Går det godt blot for VfB Stuttgart i Europa, så er situationen præcist modsat i Bundesligaen. Her er Stuttgart efter en indtil videre miserabel sæson placeret under nedrykningsstregen som nummer næstsidst med blot 11 point for 14 kampe og en statistik på 3-2-9. Og på fremmed græs er det gået helt galt med sølle to point ud af syv udekampe. 

På et tidspunkt for en lille måned siden lignede det, at Stuttgarts Bundesliga-krise var et overstået fænomen, da de hjemme smadrede Werder Bremen med tennis-cifrene 6-0. Det resultat viste sig efterfølgende dog mest at være et tegn på Hanse-klubbens krise, for siden er det for Stuttgart blot blevet til 3-3 ude mod Kaiserslautern og derpå i holdets to seneste kampe nederlag 0-1 hjemme til FC Köln samt i den just overståede weekend 2-4 ude til Hamburg.

Der er således nok at tage fat på i Bundesligaen, og det er da givet også en af årsagerne til, at træner Jens Keller vælger at spare flere af sine stamspillere.

Young Boys i Nationalliga A: Young Boys gør sig traditionelt i sub-toppen i den schweiziske Nationalliga A (en placering som nummer tre eller fire er det normale), men sidste sæson blev det dog til en andenplads efter mestrene Basel. Denne sæson befinder Young Boys sig p.t. i et ingenmands-land isoleret på fjerdepladsen med 24 point for 16 kampe. Tabellen toppes af trekløveret Luzern, Basel og FC Zürich, der alle har 29 point, og nedad i tabellen behøver Young Boys næppe kigge. Statistikken for sæsonen i det schweiziske siger 6-6-4 med 3-4-1 hjemme på Wankdorfs kunstgræs.

Formen hos Young Boys må siges at være godkendt. Tager vi den seneste måneds resultater, så viser de 1-0 hjemme over Grasshoppers, 4-2 ude over Xamax Neuchatel, 2-2 ude mod FC Zürich, samt i weekenden 2-1 hjemme over Sion.

Trupnyt - Young Boys: Vi skal over til teamnews, som er hurtigt overstået for hjemmeholdets vedkommende. Young Boys har to mand ude med skader, deraf kun den ene normalt i start-opstillingen, nemlig forsvareren Emilliano Dudar. Derudover er forsvars-reserven Hassan Lingani også skadet.

Bortset fra Dudar er Young Boys-træner Vladimir Petkovic således i stand til at stille med sit stærkeste hold.

Trupnyt - Stuttgart: Kaster vi blikket over på gæsterne fra Stuttgart, ser det anderledes ud. For det første har Stuttgart den farlige rumænske angriber Cipriann Marica ude med karantæne, og dernæst er følgende spillere ukampdygtige med skader: I forsvaret Khalid Boulahrouz, Serdar Tasci og Stefano Celozzi, der alle må vurderes som værende en del af Stuttgarts stærkeste start-11’er, samt angrebs-reserven Johan Audel.

Og så kommer vi til, hvilke spillere, der bliver sparet. Ifølge træner Keller vil i hvert fald den faste forsvarer Mathieu Delpierre, den faste midtbane-mand Timo Gebhart, samt den faste angriber Cacau blive sparet for anstrengelserne i Bern, og det er langtfra sikkert, det stopper med det.

Efter alt at dømme får også målmand Sven Ulrich en puster, så det bliver sandsynligvis reserve-keeper Marc Ziegler, som tager plads mellem stængerne. På midten anser tyske iagttagere det sandsynligt, at ellers normalt faste folk som Christian Träsch, Christian Gentner og Arthur Boka i ét eller andet omfang også bliver sparet (man kan formentlig være vis på, at Keller vil bruge alle sine udskiftninger).

At Stuttgart-mandskabet kommer til mere eller mindre at bestå af en slags ”B-kæde”, skal dog ikke forlede nogen til at tro, at det bliver et ungt, urutineret, endsige svagt Stuttgart-mandskab, vi får at se. Stuttgart-truppen råder over ganske mange kendte navne, og i stedet for de folk, som enten er spærret, skadet, eller bliver sparet, kan man forvente se se velkendte navne som Christian Molinaro, Philipp Degen, Mauro Camoranesi, Martin Harnik og Pavel Pogrebnjak på banen. Så ja, Stuttgart vil stille svækket op (der ér trods alt en grund til, at Jens Keller har valgt de folk, han har, til sin optimale start-11’er), men der bliver ikke tale om noget ringe tysk hold.

Holdene: De sandsynlige start-opstillinger (idet det dog skal bemærkes, at det for Stuttgart er vanskeligt at spå om, præcist hvilke spillere, Jens Keller vælger at sende i aktion).

Young Boys: Marco Wölfli; Scott Sutter, Christoph Spycher, Francois Affolter, Alain Nef, Xavier Hochstrasser, Christian Schneuwly, David Degen, Senad Lulic, Moreno Costanzo og Henri Bienvenu.

VfB Stuttgart: Marc Ziegler, Christian Molinaro, Patrick Funk, Philipp Degen, Georg Niedermeier, Christian Träsch, Christian Gentner, Mauro Camoranesi, Arthur Boka, Martin Harnik, Pavel Pogrebnjak.

Konklusion: Som flere store klubber har måttet sande ikke kun i dette efterår, men også i tidligere sæsoner, er Young Boys en ubehagelig modstander på hjemmebane, og det skyldes ikke mindst, at holdet er fortroligt med Wankdorfs kunstgræs, hvilket de fleste af Young Boys' internationale modstandere ikke er.

Resultaterne fra Young Boys’ tidlige hjemmekampe taler for sig selv og det, parret med, at Stuttgart ikke har det store at spille for, samt at tyskerne stiller op med en svækket start-11’er, gør, at indskud på Young Boys-sejr virker rigtigt.

For egen rulle har jeg kastet tre af fem mulige units efter dette spil.

  • Mange specialspil
  • Ingen gebyrer

Kommentarer

Feedback