Annonce

Wolverhampton - Everton: 1

Match center
11. august 2018 kl. 18:30 - Fodbold, England - Premier League
Molineux Stadium    Craig Pawson
10. aug. 2018 kl. 09:34 (Opdateret 11. aug. 2018 kl. 20:25) 10/08

Kommentarer (6)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 43-29-28%
Betvalue: 102,34%
Spilbar ned til odds: 2,33
Rigtig/forkert:
Betsafe Spil nu hos Betsafe
Der bliver gang i den på Molineux lørdag, når Wolverhampton gør sin genkomst til Premier League. Og Wolves rykker næppe ud igen, dertil er holdet alt for stærkt. Everton må vurderes til en placering i Top-6 til 10, men formen ser lige nu ikke god ud.
Det taler for
 • Wolverhampton vandt The Championship i sikker stil og var reelt en klasse over alle andre hold i rækken.
 • Spiller for spiller er Wolverhampton ikke et typisk oprykkerhold. De må snarere vurderes til en solid midterplacering.
 • Espirito Santo afveg sidste sæson ikke fra sit velafprøvede 3-4-3-system. Det sidder i spillerne, og det ligner, at Wolves vil være klar fra start.
 • Flere af Evertons nye signinger er sket i sidste øjeblik. Godt nok på sigt, men lige nu og her virker Everton et skridt efter.
 • Premier League-oprykkerne præsterer ofte rigtigt godt i deres første hjemmekamp i sæsonen.
 • Skal man tro resultaterne fra de to holds træningskampe (hvilket jeg dog altid advarer lidt imod), så er Wolverhampton bedre kørende end Everton.
Hold øje med
 • Holder man de to spillertrupper op imod hinanden, bør Everton vurderes en lille smule stærkere end Wolverhampton.
 • Der er kommet flere nye spillere ind på begge hold, og det kan være vanskeligt at spå om, hvor tingene først kommer til at ”klikke”.
 • Én ting er at spille med hæl og tå i den næstbedste række. Ér Wolverhampton for alvor klar til det højere tempo i Premier League?
Oddsmarked

Der er ikke sket meget med oddsene de seneste dage, hvilket vel er, hvad man kunne forvente, da der ikke har været afgørende nyheder om hverken det ene eller det andet. Okay, Everton har tilknyttet tre interessante spillere helt for nyligt (Yerry Mina, Kurt Zouma og Bernard), men de er ikke i spil til denne kamp, så mens det kan være interessant på den længere bane for Everton, så får det ingen indflydelse denne lørdag. Jeg forventer heller ikke, der vil ske meget frem til kampstart.

Spilform: Jeg tager det helt almindelige 1-tal, og det gør jeg, fordi de dansk-licenserede spiludbydere tilbyder bedst pris for denne spilform (faktisk to ”klik” højere end det internationale asian-marked).

Bedste betaling for 1-tallet på sejr til Wolverhampton: Odds 2,38 hos Betsafe, 2,37 Bet365 og førende licensløs international bookmaker.

Velkommen tilbage: Der bliver gang i den lørdag aften på Molineux Stadium, og jeg bliver en af dem, der (blot fra tv-skærmen dog) vil heppe på Wolves. Det ikke fordi jeg på noget måde hverken har været eller ér fan af Wolverhampton, men det er meget længe siden man i England har kunnet se en så kompetent oprykker med et så lovende hold og en fodboldmæssig også så lovende tilgang til spillet som Wolverhampton. Holdet med ”verdens grimmeste spilledragter” er ikke rykket op i  Premier League for at rykke ned igen, og de er ej heller et mandskab, der har tænkt sig at forsvare deres Premier League-eksistens med næb og kløer. Nix, de er i Premier League for at sætte deres præg på rækken, og det vil man få at se, som sæsonen løber af stablen.

En lige-nu-og-her-vurdering: Som man kan fornemme, har jeg stor tiltro til Wolverhamptons oprykkere, og jeg er i sæsonpremieren da også på dem med et skud på sejr hjemme over Everton. Liverpool-mandskabet fra den anden side af Mersey-floden er ellers ikke noget dårligt hold, og de skal nok få en godkendt sæson, men jeg fornemmer, at Everton nok skal bruge lidt tid på at få tingene til at fungere her i efteråret. På den lidt længere bane kommer Everton nok til at slutte Premier League-sæsonen stærkere af end Wolverhampton, og skal jeg tippe slutplaceringer til de to hold, så bliver det til et sted fra nummer 6 til 10 for Everton og nummer 8 til 12 (måske ned til 14, men så heller ikke længere) for Wolverhamptons vedkommende.

Lige nu og her synes jeg imidlertid Wolverhampton ser stærkest ud af de to, og på hjemmebane og med alt den gejst, en oprykker kommer med i de første kampe, ja så synes jeg serven ligger hos Wolves.

Situation – Wolverhampton: Wolves er tilbage i Premier League efter en god sidste sæson, hvor de vandt The Championship med klar margin ned til de næste. 99 point i 46 kampe er ikke nemt at opnå i den hårde næstbedste engelske række, og det gav da også Wolverhampton et forspring på henholdsvis 9 og 11 point ned til tabellens nummer to og tre, Cardiff og Fulham.

Og Wolverhampton er tilbage i Premier League for at blive. Træner Nuno Espirito Santo er en af de moderne af slagsen med en veldefineret og moderne spillestil og taktik, en 3-4-3’er, som ikke blev afveget én eneste gang sidste sæson, og med mange portugisiske og spanske spillere i truppen har Wolves et hold, der teknisk kan matche de bedste mandskaber i den bedste række. Det er således ikke en typisk oprykker, vi har med at gøre her.

Fire af de mest imponerende Wolves-spillere sidste sæson, Willy Boly, Ruben Vinagre, Diogo José ”Jota” da Silva og Leonardo Bonatini Lohner Maia, har vekslet deres låneaftaler til nu at være permanente kontrakter hos Wolverhampton, og det er godt nyt for klubben og dens fans. Men Espirito Santo er ikke stoppet med det, for oven i har han tilføjet fire stærke navne til truppen.

Portugals landsholdsmålmand Rui Patricio ligner at være Wolverhamptons nye førstemålmand, og rutinerede Joao Moutinho kommer til at spille en vigtig rolle som balancespiller på midtbanen, hvilket giver den 21-årige playmaker Ruben Neves mere frie offensive tøjler. De sidste to stærke tilføjelser, begge på låneaftaler, til Wolves-truppen er venstre wingback Jonathan Castro Otto, der ligner at være tiltænkt en fast plads på holdet, samt Raul Jiminez Rodriguez, der vil give Bonatini og Ivan Cavaleiro masser af konkurrence i kampen om angrebspladserne. Det er endda ret tænkeligt, at mexicanske Jiminez i kraft af hans store rutine ender med at bliver førstevalg til centerforward-pladsen. Udover de nævnte bør det også med, at Espirito Santo endvidere har forstærket sit hold med folk som Leander Dendoncker og Adama Traore Diarra.

Med Wolverhamptons fleksible 3-4-3-system med masser af overlaps kom hele 21 af holdets målgivende afleveringer sidste sæson fra de to wingbacks, og når Wolverhampton er i boldbesiddelse fremme på modstanderens banehalvdel, så er det en fornøjelse at overvære deres kampe, som i hvert fald denne skribent har store forventninger til denne sæson.

Med minimum seks de af de forventede startere værende fra Portugal, og mindst to mere fra latintalende lande har Wolverhampton bedt sine engelske spillere og andre udlændinge om at lære basic Portuguese. Det antyder, at holdets kommunikation på banen vil ske på portugisisk, hvilket måske kan være en fordel, da adskillige modstandere ikke vil ane, hvad de taler om.

Som oprykker er Wolverhamptons overordnede sæsonmål selvfølgelig bare at undslippe en hurtig retur til den næstbedste række, men objektivt bedømt har Wolves-mandskabet klasse til meget mere end det. En solid placering i Premier Leagues midterfelt uden på noget tidspunkt at blive impliceret i nedrykningsstriden ligner en kvalificeret spådom for sæsonen.

Form & seneste resultater – Wolverhampton: Det har overordnet været fine træningsresultater for Wolverhampton op til sæsonen. I kronologisk rækkefølge lyder de 1-1 mod Xamax Neuchatel, 2-1 over Basel, 4-0 over Young Boys, 1-1 med Ajax Amsterdam, 0-0 med Stoke, 1-2 til Derby, og så senest for en uge siden 2-1 over Villarreal.

Situation – Everton: konservative Sam Allardyce imponerede ikke mange ved roret som træner sidste sæson i Everton, og da klubben i foråret endelig fik chancen for at signe deres trænervalg nummer et, portugiseren Marco da Silva, var der ikke megen slinger i bestyrelseslokalet. Marco Silva har således fordelen af at starte en ny sæson fra en ønskerolle, nemlig at være ikke kun vellidt, men også ønsket, det både af fans og klubledelse.

Det vigtigste, Marco Silva foretog sig efter sin ansættelse, var at sætte en stopper for den betragtelige månedlige udgift til Wayne Rooneys lønningscheck, hvilket har frigjort midler til adskillige nye transfers. Marco Silva har allerede landet et større navn på Goodison Park, wingen Richarlison de Andrade, som Marco Silva oprindeligt bragte til England til Watford. Richarlisons fart og eksplosivitet er udset til at sikre ham en plads som en nøglespiller på Everton-mandskabet, og hans fremtidige samarbejde med spilfordelen Gylfi Thor Sigurdsson kan blive vigtigt. Sigurdsson havde ikke nogen særlig overbevisende sidste sæson, men det lader til, at Marco Silva har fuld tillid til islændingen i havende den frie 10'er-rolle på Everton-mandskabet.

Forsvaret hos Everton er, kigger man på det positivt, rutineret, kigger man på det negativt, ”gammelt”. Generelt slap Everton for mange mål ind imod sig sidste sæson, men tilgangen af Lucas Digne fra FC Barcelona på venstre back bør hjælpe. Man har i Everton arbejdet hårdt på at få tilknyttet minimum én centerforsvarer, og det lykkedes så i form af Colombias VM-helt Yerry Mina Gonzalez, der ligesom Lucas Digne var blevet til overs i FC Barcelona, samt også i sidste øjeblik at få Chelseas Kurt Zouma tilknyttet på en låneaftale. Og på målmandsposten kan man glæde sig over i unge Jordan Pickford at have en mand, der vel kun vil blive bedre over de kommende sæsoner.

På den defensive del af midtbanen har Everton folk som Morgan Schneiderlin og Idrissa Gueye, hvilket er godkendt, men alternativerne ser lidt tynde ud, skulle de løbe ind i skader eller andet, så en smule grund til ængstelse her.

Generelt er Marco Silva kendt for gerne at ville spille angrebsfodbold, hvilket vil blive hilst velkommen af Everton-fansene, der har set nok Sam Allardyce-fodbold, og holdet synes også at have potentiale til at score relativt mange mål. Der er god konkurrence om pladserne på de offensive kanter – Yannick Bolasie, Theo Walcott, Richarlison og Dominic Calvert-Lewin – og med velafprøvede afsluttere som Cenk Tosun, El-Hadji Baye Omar Niasse og Sandro Ramirez Castillo inde foran boksen skulle Evertons målscoring blive forbedret til denne sæson. Og endelig skal man heller ikke glemme, at Everton har signet en anden midtbanemand, brasilianske Bernard Duarte fra Sjakhtar Donetsk, og Bernard ligner at have klassen til at gå ind og konkurrere kompetent om plads i start-11’eren.

Det erklærede sæsonmål i Everton er en placering i Top-6, og det er vel godt nok at stille sig et svært, men ikke totalt umuligt mål. En plads udenfor Top-6 er dog stadig det mest realistiske, men det sagt, er Everton bestemt et hold, som hører hjemme i den bedre halvdel af rækken.

Form & seneste resultater – Everton: Det er lidt ironisk. Everton startede sine sæsonforberedelser op med at besejre sekundamandskabet Irdning fra den femtebedste østrigske række af med 22-0 (jeps, ikke en trykfejl, toogtyve-nul), men siden har det ikke været for godt. Det er blevet til 1-1 mod Legue Two-mandskabet Bury, 0-0 mod Lille (hvorefter Everton efter de 90 minutter tabte en straffesparkkonkukurrence), 0-1 til FC Porto, 0-3 til Blackburn, 1-4 til Rennes, og så senest for en uge siden så 2-3 til Valencia.

Trupnyt – Wolverhampton: Træner Nuno Espirito Santo har blot én mand tvivlsom, angriberen Ivan Cavaleiro, der havde en fin sidste sæson, men som denne sæson i den bedste række nok mest er udset til en reservetjans.

Trupnyt – Everton: Marco Silva må se bort fra to mand pga. skader, men de er ikke alverden vigtige, når det kommer til startopstillingen. Det drejer sig om forsvarsreserven  Mason Holgate og angrebsreserven James McCarthy.

Dertil kommer dog, at målmand Jordan Pickford er karakteriseret som tvivlsom. Han er først netop kommet tilbage fra ferie efter VM-slutrunden og er uden træning i kroppen, så efter alt at dømme går pladsen i buret til Maarten Stekelenburg. Endvidere er også Morgan Schneiderlin blevet nævnt som tvivlsom, og det mest logiske ligner en plads på bænken for ham til denne sæsonens første kamp.

Holdene: Mit bud på de sandsynlige startopstillinger:

Wolverhampton (3-4-3): Rui Patricio; Ryan Bennett, Willy Boly, Conor Coady, Matthew Doherty, Joao Moutinho, Ruben Neves, Jonathan Castro Otto, Helder Costa, Raul Jimenez Rodriguez og Diogo José ”Jota” da Silva.

Everton (4-2-3-1): Maarten Stekelenburg; Seamus Coleman, Michael Keane, Phil Jagielka, Leighton Baines, Idrissa Gueye, Tom Davies, Theo Walcott, Gylfi Thor Sigurdsson, Richarlison de Andrade og Cenk Tosun.

Kilder

SoccerWay, SoccerInternational, diverse britiske medier samt klubbernes hjemmesider.

 • Stort udvalg
 • Livebetting i toppen af markedet
 • Højt support-niveau

Kommentarer

Feedback