18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Sheffield United - Aston Villa

Infokamp
Match center
3. marts 2021 kl. 19:00 - Fodbold, England - Premier League
Bramall Lane    Robert Jones
3. mar. 2021 kl. 12:44 (Opdateret 3. mar. 2021 kl. 20:52) 03/03
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (8)
Onsidebetting har odds 1,5, som jeg tager udgangspunkt i, selvom en anden bookie er stukket af med odds 1,70. Denne og andre info-analyser i de næste par dage er prøveballoner for mig. Jeg forklarer mig nederst i teksten.
Argumenter for dette tip
  • Traore snitter 0,98 skud på mål pr kamp, men da han kun spiller 58 minutter i snit giver det et skudsnit på 0,63 pr kamp. Og dermed en negativ BV på 94,5. MEN af de kampe Traore har startet (og ikke er blevet skadet i 1. halvleg) er hans gns. spilletid 80 minutter, hvilket giver et snit på 0,78 skud og en BV på 117.
  • Traore startede sæsonen som indskiftningsspiller og blev skadet i sin første start. Siden da har han været fast på højrekanten og har gjort det stærkt sammen med resten af holdet. Han blev sparet mod West Ham, men da det gik galt blev han sat ind fra pausen. Smith har stor tiltro til ham, og jeg forventer han starter.
  • Traore rammer målet mod alle hold, fra City til WBA. Gennemsnitsbetragtningen giver derfor fin mening på denne front.
  • Sheffield er det næstmest gavmilde hold, hvad angår skud på mål imod (5,12 SoTA/90). Villa er det 5. mest glade skud- og træfsikre hold (5,08 SoT/90). Det kunne man tage yderligere højde for (ved at gange afvigelsen fra middelværdien til Traores gennemsnit), men BV'en er allerede rigelig høj.
  • Som Weberen skriver i hans analyse, er Sheffield hårdt ramt af skader især i forsvaret. Nedrykningen er reelt en realitet.
  • Antager man at antal skud på mål følger normalfordelingen, og benytter 0,78 som middelværdi og std. afvigelsen sat til 0,27 (0,78*0,341), så er sandsynligheden for over 0,5 skud på mål 85%. Jeg er dog i tvivl om den tilgang holder, så hvis nogen ved det, hører jeg meget gerne fra dem:-)
Det skal du holde øje med
  • Det er ikke utænkeligt at Traore starter ude - Trezeguet er et alternativ. Kommer Traore ind (hvilket han nok vil i det tilfælde) gælder spillet stadig.
  • Grealish fravær kan have betydning. Villas chanceskabelse har en markant slagside til venstre, hvor Grealish huserer. Den mulige erstatning El Ghazi er umiddelbar mere selvvisk og bare ikke på niveau med Grealish. Senest mod Leeds havde Traore ikke noget skud på mål (det havde han dog mod Leicester)
  • Som sagt er dette en prøveballon - jeg kan have overset noget elementært.
  • Markedet har en lav TBP og en lavere likviditet end de traditionelle markeder. Bet365 har fx ikke åbnet for dette spil på denne kamp (har pt. kun på Palace-Man Utd)
Oddsmarked

Youbet er også på odds 1,5 og så Bet25 på oppe på 1,7. BetXpert kan dog ikke hjælpe med problemer hos de to.

Måske Bet365 åbner på et tidspunkt, det holder jeg øje med.

En analyse af selve kampe henviser jeg til Weberens analyse, som jeg er meget enig i:-)

https://www.betxpert.com/tips/sheffield-united-aston-villa-2

Hvorfor denne spilvariant

For dem af jer der undrer sig over, at jeg foreslår et bet på denne spilvariant, og måske har læst min forum-tråd omkring min trælse stime, så vil jeg lige forklare mig selv:-)

Først og fremmest betyder dette forslag ikke, at jeg ikke vil komme med forslag på det normale kampudfald (typisk den asiatiske hovedlinje). Jeg slikker dog lige sårene efter en hård periode, hvor flere ting er gået op for mig.

1) Jeg havde kigget for bredt og arbejdet med Serie A og Bundesligaen, primært ud fra xG. Det er totalt droppet nu, for jeg aner intet om ligaerne og det har fjernet fokus fra det jeg reelt ved noget om, nemlig PL (eller det bilder jeg mig selv ind i al fald!).

2) I efteråret fik jeg sat en xG-model op, og det gik fint i starten, hvor alle havde lidt svært ved at vurdere de forskellige holds styrker. Den var en del af flere perspektiver på en kamp, og jeg holdt mig ikke altid til den - som fx da jeg anbefalede Palace hjemme mod Sheffield. Jeg fik optimeret den mere og mere, og begyndte at bruge den som den primære faktor. Så da jeg vandt på Southampton mod Liverpool, var jeg overbevidst om at det var en guldkalv. Det var den ikke. For dens konklusion er næsten altid den samme: Der er værdi på underdog'en. Jeg havde det lidt på fornemmelsen, men da jeg i mandags laved en CV på de næste 27 kampe i PL (inklusiv kampen igår), da viste den mere eller mindre værdi på 21 underdogs. 5 var spot on ift. oddset. Og 1 var på favoritten - nemlig Aston Villa. Og det skyldes måske bare markedets reaktion på Grealishs skade.

Uanset hvordan jeg vægter forskellige ting såsom holdenes offensive og defensive evner til at over/underpræstere ift. xG og form, ja så blev resultatet igen og igen praktisk talt det samme. Ergo er modellen ikke sin tid værd. For den info, der stadig er brugbar fra xG, kan jeg hente ud af tabellerne på fbref.

Hvad så nu? Jeg kommer til at gå tilbage til et primært fokus på taktiske match up suppleret med større fokus på sammenlignelige odds. Førstnævnte gik fornuftigt for mig efter genstarten og hen i efteråret. Sammenlignelige odds har jeg neglireret, så der skal jeg lægge større fokus.

Et andet råd jeg fik, var at benytter videnen om PL og taktiske match up til at se på specialspil. I mandags kom jeg lidt ind på Richarlison over 0,5 skud p mål, hvor jeg heldigt nok forudså den kampsituation, der førte til hans afslutning på mål.

Igår ville jeg have lavet en infoanalyse på Rodri over 92,5 afleveringer til odds 1,83. Jeg kunne ikke skrive den, fordi jeg manglede at få en normalfordeling-beregning til at virke. Og det har jeg først løst her til morgen. Så den for sene analyse, var som følgende:

Rodri har i snit 89 afleveringer pr kamp. Wolves tillader i snit modstanderen (før kampen igår) i snit 531 afleveringer. Medianværdien for alle hold er 510 aflevering imod. Rodris tals ganger jeg dermed 1,04 (531/510), hvilket giver 92,6 = med linjen hos Bet365. Det forklarer linjen, så langt så godt.

Jeg vil nu forsøge at finde et gennemsnit selv: Wolves praktiserer et lavt pres, så jeg vil kigge mod sammenlignelige modstandere. Afgrænset tilbage til Newcastle-kampen, der var Citys breaking point, hvor de fik spillet til at flyde og de nu virker sikre på titlen. Siden da har Rodri spillet 4 kampe imod modstandere med lavt pres: Everton (98 afleveringer), Tottenham (87), Burnley (98) og WBA (107). 98 virker dermed ikke som et dumt gæt.

Indsætter jeg 98 som middelværdi i normalfordeling beregning (link), og en "normal" standardafvigelse på 33 (98*0,341), så er sandsynligheden for over 92,5 afleveringer lig med 57%. Og dermed et BV på 104.

Læg dertil at der er en kicker. Wolves har for nyligt spillet mod Chelsea, i et match-up der kan mindre meget om kampen mod City (Wolves var i krise på det tidspunkt, og Chelsea var også i problemer spillemæssigt men opfløftet af Tuchels nyansættelse - nu går det bedre for Wolves, men City er i markant bedre form end Chelsea var der). Her havde Chelseas to 6'ere Jorginho og Kovacic hhv. 144 og 148 afleveringer.

Den her form for beregning finder jeg meget interessant, da det indtil videre har lykkedes mig at følge brødkrummerne hen til bookmakerens CV. Og så er øvelsen, at finde ud af om der er andre faktorer der bør spille ind, hvilket kan være lidt af et detektivarbejde, men indtil videre skide sjovt:-)

Kommentarer

Feedback