18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Tips & Spilforslag : Schweiz U21 - Tjekkiet U21: (AH: -0,5) 2

Match center
22. juni 2011 kl. 21:00 - Fodbold, Europa - EM U21
MCH Arena
Opdateret
0
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 38-31-31%
Betvalue: 102,92%
Spilbar ned til odds: 2,23
Rigtig/forkert:
Pinnacle Spil nu hos Pinnacle
Semifinale (ved uafgjort: forlænget spilletid og evt straffespark), Herning.

Schweiz vandt tre ud af tre kampe i Gruppe A uden modscoringer. Tjekkiet gik med nød og næppe videre fra Gruppe B; slog Ukraine, blev udspillet af Spanien og fik en heldig sidste minuts-sejr over England.

På den baggrund har bookmakerne gjort schweizerne til favoritter i denne kamp. Fair nok?

Både-og. Gruppe A var klart svagere end Gruppe B, og SÅ meget har Schweiz altså ikke imponeret (Hviderusland og Island var ret nemme ofre, og målmand Sommer var virkelig heldig med at Danmark ikke scorede et par mål eller tre i åbningskampen).

Tjekkiet fik tæv af Spanien, men spanierne var altså uhyggeligt veloplagte i den kamp (og træner Duvalil begik en taktisk fejl han næppe begår igen). Derudover har det set fornuftigt ud fra tjekkerne side (de gik i øvrigt gennem kvalifikationen uden nederlag og med blot 4 modscoringer i 10 kampe).

Schweiz må undvære midtbane-personligheden Xhaka (A-landsholdsspiller), og selv om holdet stadig ser solidt ud, og desuden råder over det offensive stortalent Shaqiri, så bør Tjekkiet alt i alt have pæne muligheder.

Schweiz skal være smal favorit, men jeg satser på at Tjekkiet vinder eller får uafgjort i den ordinære spilletid.

SCHWEIZ

Læs om holdets trup og vej til EM i optaktsartiklen

Schweiz har et talentfuldt hold (ungdomsarbejdet ser i det hele taget ud til at fungere i Alpelandet; i 2009 blev det til en VM-titel for landets U17-hold; der er fire gengangere i U21-truppen: Xhaka, Siegrist, Khalifa og Kasami). I kvalifikationen kneb det med stabiliteten – illustreret af kval-nederlag til ikke bare Tyrkiet, men også Estland samt kun uafgjort plus kneben sejr mod gruppe-agterlanternen Irland.

Men forstærket af de purunge, men meget talentfulde A-landsholdsspillere Shaqiri og Xhaka (de to knøse - 19 og 18 år – startede begge inde i Schweiz´ A-kamp mod England på Wembley 4. juni) der ikke havde spillet en rolle i kvalifikationen, har alpelandets drenge indtil videre gjort rent bord her ved EM-slutrunden.

Den første sejr – 1-0 over Danmark – var dog noget heldig. DK fik fejlagtigt annulleret en scoring for offside, og derudover var der en masse dårlige danske afslutninger (typisk lige på målmanden), men også veloplagthed fra målmand Sommers side.

Forløbet viste at den schweiziske defensiv langt fra er dirkefri; faktisk virkede den temmelig usikker. Til gengæld var der ind i mellem (men også kun ind i mellem) fine takter i den anden ende hvor det godt kunne være blevet til flere schweiziske mål end det kantspiller-stjernefrøet Shaqiri satte ind efter en dribletur (slattent dansk midtbanespil).

I de to øvrige kampe – 2-0 over Island (Frei og Emeghara) og 3-0 over Hviderusland (2 mål af Mehmedi, 1 af Feltscher) – var der dog ingen tvivl om den schweiziske overlegenhed. Men modstanderne ydede nu heller ikke ret meget modstand.

Trupnyt for Schweiz

Mangler: Xhaka (midtbane – starter)

Der skulle (ifølge uefa.com) ikke være skadesproblemer i den schweiziske lejr, men holdet må undvære den karantæneramte midtbanemand Xhaka. Han erstattes (har træner Tami sagt til uefa.com) af Costanzo, Abrashi eller Xavier Hochstrasser. Førstnævnte er offensiv, de to andre mere defensive.

Det ligner en svækkelse af holdet (Xhaka er A-landsholdsspiller), men det ville trods alt have været værre hvis det var den offensive profil Shaqiri der måtte stå over.

Bud på opstilling

Mehmedi

Emeghara - Frei - Costanza/Abrashi/Hochstrasser - Shaqiri

Lustenberger

Berardi - Rossini - Affolter/Klose - Koch

Sommer

TJEKKIET

Læs om holdets trup og vej til EM i optaktsartiklen

Da det tjekkiske U21-hold 29. marts tabte en venskabskamp mod Frankrigs U21 med 0-1, var det det første nederlag i 17 kampe, dvs siden oktober 2008 (op til Frankrigs-kampen havde Tjekkiet slået Ukraine, Holland og Hviderusland i træningskampe – og før det blev det til en suveræn kvalifikation). Og tjekkerne havde endda på sin vis fortjent bedre i en kamp hvor de kreeerede diverse chancer, men var oppe mod en velspillende fransk keeper. Det skal også med at Tjekkiet manglede 5 stamspillere der var med A-landsholdet.

I mål står 22-årige Vaclík fra den tjekkiske andendivisionsklub Viktoria Žižkov. Et uimponerende CV, men han har sin del af æren for at holdet lukkede så få mål ind i kvalifikationen. Resten af æren tilfalder en række forsvarere hvoraf tre er faste startere hos stærke klubber som Anderlecht (midterforsvarer Mazuch og venstreback Lecjaks) og Spartak Moskva (midterforsvarer Suchý).

Midtbane: Her har man diverse kreative spillere, fx Cerný og Horava. Og Kaiserslautern-parret Hloušek og Morávek. Helt fremme har man den tårnhøje (1,94) målæder Tomáš Pekhart der blev kvalifikationstopscorer (sammen med Letlands Gauracs) med 7 mål.

Mod Ukraine, i første kamp i gruppe B var det dog højrekant (og anfører) Dockal der havde målstøvlerne på; han scorede begge mål i den fortjente 2-1-sejr.

Efter en ret kedelig første halvleg hvor der dog ikke var tvivl om den tjekkiske overlegenhed (reelt kun én chance til Ukraine, og det skyldtes et dumt boldtab af en tjekkisk forsvarer), sad Tjekkiet i dén grad på anden halvleg (hvor Ukraine dog fik reduceret et par minutter før tid; igen på en personlig tjekkisk fejl).

Ukrainerne havde bolden mest, men fik ikke plads til at gøre ret meget konstruktivt med den. De havde en del afslutninger, men få der voldte målmand Vaclik problemer (9 ud af 15 gik forbi mål).

På baggrund af kvalifikationen, Ukraine-kampen samt Spaniens 1-1-resultat mod England, havde jeg pæn tiltro til Tjekkiet i anden gruppekamp mod de spanske favoritter. Men Mata, Adrian og co var i storhopla og spillede simpelthen Tjekkiet ud af banen. 2-0 var faktisk for lidt, målt på spil og chancer. Jeg havde regnet med at den normalt stærke tjekkiske midtbane kunne gøre det svært for spanierne at spille bolden rundt, men dels var især Mata i fremragende spillehumør, dels havde træner Dovalil valgt en formation – med 2 angribere – der (åbenbart) gjorde midtbanen for skrøbelig.

Lussingen knækkede dog ikke tjekkerne. I tredje kamp, mod England, havde de endda moral til at komme tilbage da englænderne scorede til 1-0 efter 76 minutter. Denne gang havde Dovalil en heldig hånd: han skiftede Chramosta og Pekhart (sat af efter en svag indsats mod Spanien) ind i 83. minut, og minsandten om ikke netop de to sørgede for sejren – med mål i 89. og 94. minut...

Der var tale om en langt hen ad vejen kedelig og chancefattig kamp; Tjekkiet skulle bare have uafgjort for at gå videre og havde derfor ingen grund (før til sidst) til at satse, og England havde problemer med at kreere.

Trupnyt for Tjekkiet

Der forlyder (uefa.com) ikke noget om skader i den tjekkiske lejr.

Jeg forventer at træner Duvalil bruger den 4-1-4-1-strategi der har vist sig mest effektiv indtil videre.

Bud på opstilling

Pekhart

Kovarik – Horava/Moravek – Vacha/Marecek - Dockal

Gecov

Lecjaks – Mazuch – Suchy – Celustka

Vaclik (målmand)

  • Markedets højeste odds
  • Ingen personlige limits
  • Mange asian handicap spil

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Torsdag 18. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:45 Lille - Aston Villa: Flest hjørnespark Lille
1,90
Placer Bet
21:00 Atalanta - Liverpool: Over 5,5 hjørnespark af Liverpool
1,83
Placer Bet
21:00 West Ham - Bayer Leverkusen: Over 0,5 Mohammed Kudus skud på mål
1,90
Placer Bet
21:00 Atalanta - Liverpool: (AH: -0,5 Kort) 1
1,88
Placer Bet
Lørdag 20. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
16:00 Sheffield U. - Burnley: 2
2,40
Placer Bet
Søndag 21. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:00 Viborg - Lyngby: 1
1,82
Placer Bet
17:00 Sandefjord - Lillestrøm: 2
2,40
Placer Bet
Tirsdag 7. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision: Irland går videre
3,50
Placer Bet
21:00 Eurovision 2024 - går videre: Island
4,55
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet

Kommentarer

Feedback