18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Manchester City - Real Madrid: Under 3,5 Mål

Match center
7. august 2020 kl. 21:00 - Fodbold, Europa - Champions League
Etihad Stadium    Felix Brych
30. jul. 2020 kl. 23:49 (Opdateret 7. aug. 2020 kl. 22:54) 30/07
675
+1
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (5)

CL, ottendelsfinale, returopgør

Chance (Over-Under): 41-59%
Betvalue: 102,07%
Spilbar ned til odds: 1,69
Rigtig/forkert: 2-1
NordicBet Spil nu hos NordicBet
Real Madrid er presset til at score 2 mål i Manchester, hvilket kan give rum til City's hyperfarlige offensiv. Men den gensidige respekt kan gøre det til et taktisk forsigtigt spil langt ind i kampen
Det taler for
  • Real havde godt styr på det taktiske aspekt i det omvendte opgør, indtil City skiftede formation i anden halvleg og Sterling kom ind. Zidane er ikke nogen dum taktiker, hvilket Pep selvfølgelig heller ikke er, så det bliver et interessant skakspil, hvilket ikke nødvendigvis betyder mange mål.
  • De to trænere har respekt for modstanderens offensiver, og vil fokusere på at lukke dem ned. For begge frygter et hurtigt mål imod sig.
  • City mangler stadig Aguero, og skulle han blive klar er han nok ikke skarp. Jesus er til gengæld bare uskarp
  • Ramos er ude og kan ikke true på dødbolde. Zidane kan have stor fokus på forsvarsspillet nu hvor 22-årige Militao skal starte inde
Hold øje med
  • Real skal frem på et eller andet tidspunkt.
  • Begge hold har super dygtige spillere, der på egen hånd kan skabe mål eller store chancer.
  • Ramos ude er et kæmpe tab i sådan en kamp!
Oddsmarked

Oddset er steget en smule, fra 1,61 hos en licenløs bookie til nu 1,72. Nordicbet er over, men Danske Spil er fint med på 1,7. Jeg forventer at oddset stiger yderligere med en øget tbp hos bookmakerne. Og så kan kampen tiltrække en del "public money", der ønsker en målrig kamp - den effekt er dog nok mere tvivlsom

Analysen

Mit normalt store fokus på xG giver ikke så megen mening i denne sammenhæng, så det er fuld fokus på det taktiske.

Endvidere vil jeg forsøge at starte min afsnit med en påstand, som jeg så efterfølgende vil forsøge at retfærdiggøre. Håbet er, at I bedre kan forstå hvordan og hvorfor jeg er kommet frem til mit CV. Om I så køber min tankegang skal være helt op til jer:-)

Det oddsmæssige udgangspunkt

Ud fra oddset på over/under 3,5 mål kan man beregne, at markedet pt. forventer cirka 3,31 mål fordelt med 2,15 til Man City og 1,26 til Real Madrid.

xG (for en kort bemærkning)

Det omvendte opgør endte 1,0 - 2,3 = 3,3 xG. Det var dog med et straffe, så uden blev det 1,0 - 1,6 = 2,6 xG. xG-tallet i sig selv er ikke interessant, men det illustrerer effekten af taktikken i kampen.

Taktikken

Real har en reel mulighed for at dominere City og derved afholde dem fra at få deres normale offensivt potente spil i gang - hvilket vil være godt for tippet, da oddset bygger på en klar favorit i City. Et mere jævnt machup kan være godt for bettet".

City vandt fortjent nok det omvendte opgør, men det var spillemæssigt ikke på deres præmisser. Real havde gode løsninger i det opbyggende spil, hvor Courtois evner på bolden og Modric placeringsevner ”let” fik Real igennem fase 1-spillet. Real stillede op i en 4-3-3, hvor Isco (højre FW) søgte ned centralt for at skabe overtal på midten. Det vil sandsynligvis ikke ske denne gang, hvor Isco nok må vige pladsen til Asensio, der er kommet godt tilbage fra skade, eller Rodrygo. Det kan få City’s forsvar til at trække sig længere tilbage, for Isco er ingen trussel i bagrummet. Dette kan lykkes for Real uden betydning for det opbyggende spil (måske) pga. en anden ændring. Kroos startede ude i første opgør, men vil sandsynligvis starte denne gang. Med Kroos og Modric på banen og et rimeligt boldsikkert forsvar (selv med Militao i stedet for Ramos) og Courtois i målet, burde de kunne spille sig ud af City’s pres, som de gjorde i Madrid. Især når Hazard med sine intelligente løb i mellemrummet, betyder at City’s midtbanespillere skal have øjne i nakken. City's "store problem" denne sæson i ligaen har netop været, at modstanderne i højere grad har evnet at spille sig ud af City's pres. City's pres er nemlig designet til at presse modstanderen til at sparke langt, hvor City har arbejdet hårdt på at være dygtige på 2.boldene. Velvidende at Real kan spille sig ud af City's pres, kan det få Pep til at instruere hans spillere i et lavere pres.

Zidane kan også vælge et lavere pres, for at lokke City frem og skabe bedre plads til omstillinger - hvis begge hold benytter et relativt lavt pres, kan der gå tid før der kommer en åbning.

I det omvendte opgør var Real som sagt gode til at komme frem i banen, men problemet var bare, at de ikke var imponerende til at skabe store chancer, hvilket deres xG på 1,0 også viser. Real lagde et effektivt højt pres mod City, der faktisk var så godt, at Ederson sparkede langt 17 gange, hvilket er et uhørt højt antal for City. Men når City endelig kom igennem, blev de farlige. Og Jesus havde en ret stor chance i første halvleg på en sådan omstilling. To ting taler for et lavere pres: 1) Med Kroos og Modric har han ikke verdens mest defensive midt, selvom Casimero er stærk. Hazard er heller ikke berømt for hans defensive output. Og nede bagerst er Ramos utroligt dygtig i duelspillet (og så mangler han på de offensive dødbold - godt plus for bettet). Så med den forventede opstilling har Zidane måske ikke de oplagte spillere til at eksekvere i et højt pres fra starten af. 2) Ved at lokke City frem, kan Hazard blive ufattelig giftigt, når Real så erobre bolden. Hazard "rumforståelse" er eminient, og med Modric og Kroos til at lægge spilningerne, kan det blive et farligt våben. Men det vil Pep selvfølgelig være meget bevidst om!

Real virkede dog nogenlunde i kontrol indtil det hele virkede til at ramle i slutningen af anden halvleg. Det skete efter introduktionen af Sterling, som var i hopla da han kom ind i 73’ minut for B. Silva - her terrorisede han Carvajal, der endte med at begå straffe. Indskiftningen af Sterling betød også formationsskifte, hvor rykkede Jesus ind mere centralt og De Bruyne længere tilbage og på bolden. Ja det var en lidt utraditionel opstilling Pep havde valgt - nærmest en 4-4-2 med De Bruyne og B. Silva på toppen og Jesus på venstre. Den opstiling vælger han med ”garanti” ikke igen. Nok nærmere en 4-2-3-1, som han har benyttet i flere topkampe. Jesus på toppen, med Sterling på venstre, De Bruyne i midten og så Mahrez/B. Silva/Foden på højre. Og så to 6’ere. Med erfaringen fra slutningen af kampen i Madrid, vil Zidane helt sikkert have gjort sig sine overvejelser om hvordan Sterling skal lukkes ned. Og et lavere udgangspunkt virker oplagt.

Andre interessante pointer

Begge managers frygter at komme bagud mere end de fra start vil jagte et mål - ret spekulativt, men ikke helt utænkeligt, og hvis det passer er det nok ikke indarbejdet tilstrækkeligt i oddset, da det er vanskeligt at kvantificere.

Kommer Real bagud tidligt, vil de i resten af kampen være ræd for at at inkassere mål nr. 2, der mere eller mindre vil afgøre kampen. Medmindre Zidane på forhånd har indprintet det i hovedet på spillerne, at de heller skal gå efter en 3-2 sejr end en 2-1 sejr - hvilket også er en mulighed. Men ellers tror jeg, at Zidanes tilgang vil være at holde kampen tæt velvidende at kan Real selv komme foran - selv i 2. halvleg - vil City for alvor blive rystet. Alt for mange gange er det glippet for City og Pep på dette stadie af CL, så nervøsiteten vil blomstre.

Jesus er uskarp og Aguero er tvivlsom og som minimum rusten - hvis Jesus har en af sine dårlige dage, som der er gode chancer for, så kan City brænde mere end oddset har kalkuleret med.

Der kommer selvfølgelig et tidspunkt hvor Real må satse hårdt, og det vil selvsagt åbne op for kontraer. Nu kan Aguero måske blive klar, men han vil helt sikkert ikke være skarp. Derfor forventer jeg som sagt, at Jesus starter inde. Og selvom Jesus blev helten i Madrid, hænger han muligvis med en silkesnor. Gang på gang har Jesus misset oplagte chancer (en bedre angriber havde måske scoret til 0-1 i første halvleg i Madrid). I Premier League er der kun én angriber, der har underpræsteret mere end Jesus målt på xG total, og det er evigt uskarpe McGoldrick fra Sheffield Utd og Irland. Ser vi på non-penalty xG kommer Firmino lidt overraskende ind på 2. pladsen, hvor Jesus er på 3. pladsen. Sterling endte som topscorer, men har trods alt også været garant for at misse store chancer. Læg dertil at Courtois med rimelig kan betragtes som en af verdens bedste keepere.

Ingen tilskuerer - til orientering

Returopgøret i Manchester skal spilles uden tilskuere, hvilket kraftigt minimere den ellers markante hjemmebanefordel i europæiske cup-turneringer. Dette var faktisk uklart, da bettet blev lagt op d. 10 juli, selvom det nok var meget sandsynligt for de fleste. Ved den licenløse var oddset opjusteret lidt, hvor fx bet365 havde nedjusteret siden marts. Så det er lidt svært at blive klog på:-)

CV

CV’et i det omvendte opgør endte på 69% for under 3,5 mål. Men det var selvfølgelig under helt andre forudsætninger. Jeg skærer 10%-point af og ender på 59%. Det gør jeg fordi, at jeg tror vi får en interessant taktisk kamp at se, ligesom i Madrid - og tror kampen ender nogenlunde på samme måde, evt. med omvendt fortegn. Men givet at Real som sagt skal frem på et eller andet tidspunkt, lyder det fornuftigt i mine øre at høvle de 10-procentpoint fra, svarende til en nedjustering af CV med cirka 15%.

Startopstillinger

Manchester City 4-2-3-1

Ederson - Zinchenko, Laporte, Fernandinho, Walker - Gündogan, Rodri - Sterling, Bruyne, B. Silva - Jesus

Fravær: Aguero (skadet) og Mendy (karantæne)

Alternative opstillinger: Opstillingen kan også hedde 4-3-3, men 4-2-3-1 har Pep ofte brugt i de store kampe - men det er lidt hip som hap. To pladser er usikre. Zinchenko er den defensive sikre løsning, selvom Cancelo fik et godt run in til sidst i sæsonen. Mahrez vs B. Silva. Her er algiren måske farligst offensivt, men ikke nogen ørn defensivt. Her er Bernado mere arbejdsom og er også bedre til at holde bolden i egne rækker. Og så er der også Foden, der har gjort det rigtig godt efter genstarten, men trods alt er uprøvet i CL

Real Madrid 4-3-3

Courtois - Mendy, Varane, Militao, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modric - Hazard, Benzema, Asensio

Fravær: Ramos (karantæne), Mariano (corona) og Marcelo (tvivlsom). Samt Bale og James, der er transferlistet.

Alternative opstillinger: Hvem der skal ligge til højre er det største spørgsmål. Rodrygo og Vinicius. Og så kan Valverde også skubbe fx Modric ud på midten

  • Tidlige odds
  • Stort udbud af over/under
  • Stærk app

Kommentarer

Feedback