18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Liverpool - Newcastle: Under 2,5 Mål

Match center
30. december 2011 kl. 20:45 - Fodbold, England - Premier League
Anfield
29. dec. 2011 kl. 16:01 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 29/12
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (Over-Under): 46-54%
Betvalue: 103,14%
Spilbar ned til odds: 1,85
Rigtig/forkert:
888sport Spil nu hos 888sport
Det har været en frustrerende oplevelse at være hjemmepublikum på Anfield i denne sæson, hvor Liverpool har spillet 6 uafgjorte kampe og kun vundet 3 (man har dog heller ikke tabt). Spørgsmålet er om frustrationerne fortsætter, når en af sæsonens overraskelser, Newcastle, kommer på besøg.

Til kampen skal Liverpool i hvert fald undvære deres bedste offensive kort, Luis Suarez, der afsoner karantæne. Derfor ser det ud til at Liverpool må sætte deres lid til store Andy Carroll.

Carroll bør være et godt matchup for Newcastles duelstærke forsvarere, der er anderledes tvivlsomme, når de skal ud i løbedueller og een mod een-situationer. Her kunne Suarez virkelig have været nøglen, men det bliver formentlig op til Craig Bellamy at spille den rolle. Waliseren er hurtig, men ikke så opfindsom som Suarez.

Newcastle mangler måske deres bedste offensive kort, Demba Ba, der har været ganske suveræn denne sæson.

Liverpools problem har i denne sæson været de manglende mål, hvor ineffektivitet og stærke målmandspræstationer har stået i vejen. Omvendt har Newcastle i høj grad bygget deres succes på en kompakt defensiv, der har lukreret på en flot organisation.

Liverpool vil nok dominere, men uden Suarez bør det blive endnu sværere at få hul på bylden. Newcastle vil derimod være godt tilpas i den defensive rolle, hvor forsvaret kan lukrere på deres evner i duelspillet. Men hvis Demba Ba mangler, mister udeholdet en vigtig brik i eventuelle kontrastød.

Derfor vælger jeg at anbefale et spil på under 2,5 mål i kampen, som jeg finder en smule værdi i.

1X2: 62-24-14

Liverpool havde inden sæsonen ambitioner om en top4-placering og med en nuværende position som nr. 6 med 3 point op, ser det da heller ikke helt sort ud. Men holdet fra Merseyside skal snart til at have knækket koden på hjemmebane, hvor 9 kampe har medført 3 sejre og 6 uafgjorte. Holdets problem er ikke så meget at dominere modstanderne, men at få spil og chancer omsat til mål. Således viser en ny statistisk beregning fra OPTA, at Liverpool er det mindst effektive hold i ligaen, hvor kun 8,2 af holdets samlede afslutninger bliver til mål. Havde Liverpool haft samme effektivitet som det bedste hold, ville man føre ligaen!

Men som gode gamle Ebbe Skovdahl pointerede i sin tid, så har miniskørter og statistik det tilfælles, at de fortæller mange interessante ting, men skjuler det vigtigste. I tilfældet Liverpool FC synes historien til dels at være, at man stadig ikke er dygtige nok til at gøre chancerne store nok. Man har massere af boldbesiddelse og sætter modstanderne under fint tryk, men kommer ikke ofte nok derind, hvor chancerne er størst. Dette skyldes nok i høj grad, at de bærende kort i Liverpools angreb, godt kan lide at søge ud i banen, frem for at søge slagsmålene inde i boksen.

En af disse spillere, og så afgjort Liverpools bedste offensive kort, er Luis Suarez. Han sidder dog ude i den kommende kamp mod Newcastle, efter han fik en spilledags karantæne ovenpå en batalje i kampen mod Fulham. Suarez bærer i høj grad nøglen for Liverpools angreb, så han vil være et stort savn. I stedet må holdet sætte deres lid til dyrtindkøbte Andy Carroll, der ovenpå seneste start nok engang er blevet heftigt kritiseret. Det ser tungt ud for Liverpools i forvejen ineffektive angreb forud for denne kamp.

Udover Luis Suarez (a – fast), mangler man Lucas Leiva (m – fast), Jack Robinson (f – reserve) og Fabio Aurelio (f – reserve). De sidste tre har efterhånden siddet ud længe og deres afsavn er blevet dagligdag i Liverpool.

Forventet startopstilling (4-4-1-1): Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Kuyt, Henderson, Adam, Maxi, Bellamy, Carroll.

Newcastle er efter en kanon sæsonstart kommet lidt ned på jorden igen. Dette ser jeg to åbenlyse årsager til: Først og fremmest løb man ind i flere skader, særligt til defensiven, der kostede dyrt, da reservernes manglende kvalitet blev udstillet. Derudover led Newcastle lidt under samme syndrom, som ofte rammer hold der overpræsterer – man begynder at overvurdere sig og glemme at gøre de ting, som gjorde én god. I Newcastles tilfælde tabte den noget af den defensive disciplin, hvilket kom til at koste i begge ender.

Holdets seneste kamp blev afviklet på rigtig fornuftig vis, da man hentede en 2-0 sejr ude over Bolton. Et vigtigt skridt for Newcastle defensiven at holde nullet forud for en svær kamp på Anfield.

Til kampen mod Liverpool mangler man Sylvain Marveaux (m – reserve), Steven Taylor (f – fast) og Danny Guthrie (m – reserve). Derudover er Demba Ba (a – fast) og Davide Santon (f – reserve/fast) tvivlsomme.

Steven Taylor var i starten af sæsonen en sikker sidste skanse sammen med Coloccini og vil blive savnet, men Mike Williamson spillede en fornuftig kamp mod Bolton. Williamson er ikke så mobil, men så længe Newcastle bare skal forsvare indlæg og kommer i meget duelspil er han en habil erstatning. Uortodokse Demba Ba vil være et kæmpe afsavn for Newcastle, da den formodede afløser, Leon Best, ikke indeholder samme individuelle kvaliteter.

Forventet startopstilling (4-4-1-1): Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon, Obertan, Cabaye, Tiote, Jonas, Ben Arfa, Best.

  • Mange specialspil
  • Ingen gebyrer

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback