18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Lisen - Pardubice: Pardubice vinder med ét eller to mål

Match center
17. juni 2020 kl. 17:00 - Fodbold, Tjekkiet - FNL
17. jun. 2020 kl. 15:48 (Opdateret 17. jun. 2020 kl. 18:57) 17/06
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (1)
Chance: 52%
Betvalue: 106,60%
Spilbar ned til odds: 1,92
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365

Pardubice slider sig til smal sejr på svær udebane

Henover de sidste par uger har jeg nøje fulgt og ført statistik over resultaterne i den andenbedste tjekkiske række, FNL. Her har der tegnet sig et billede af, at opgør mellem hold fra midten og bunden af ligaen ofte er tættere, end oddset afspejler, hvorfor jeg har indledt et lille eksperiment, hvori jeg på forskellig vis søger at udnytte denne tendens. Værende det absolutte førerhold kan FK Pardubice dårligt siges at tilhøre den kategori af hold, som eksperimentet fokuserer på, men hjemmeholdet, SK Líšeň, har for nyligt vist, at de kan give selv de bedste kamp til stregen. Dette spil forslag går på, at dét også bliver tilfældet i kampen her, som gæsterne ikke desto mindre ender med at slide sig sejrrigt ud af – præcis som de har for vane.

OBS: Odds 2.05 opnås ved at spille 56,89% af indsatsen på vindermargin, 1 mål til odds 3.60 og 43,11% af indsatsen på vindermargin, 2 mål til odds 4.75 til på Bet365. Findes nederst under 'hovedmarkder.'

Det taler for spillet

 • Gæsterne fra Pardubice kan pryde sig af en imponerende udebanestatistik for sæsonen. Det er blevet til syv sejre, to uafgjorte og blot to nederlag. Tre af de fire pointtab var til mandskaber, der på papiret er stærkere end dagens modstandere fra Líšeň (se nedenfor).
 • Ud af de syv udebanesejre har man fem gange vundet med ét mål, men de to andre blev vundet en to måls margin. På udebane har man med andre ord ingen sejre på mere end to mål. Således ville spilforslaget have resulteret i gevinst i samtlige af Pardubices udesejre, svarende til 64% af Pardubices udebanekampe denne sæson.
 • Skønt svigtende resultater har hjemmeholdet egentlig gjort det rigtig fint efter genopstarten. Det er ret beset kun 0-2-nederlaget hjemme mod Vlasim, der skiller sig ud som et decideret dårligt resultat. Undervejs er det blevet til en imponerede pointdeling hjemme mod Jihlava, der kæmper med om oprykningspladserne, og senest fik man en flot og velfortjent udebanesejr mod Prostějov. Før dét spillede man på hjemmebane – trods tre væsentlige fravær – lige op med Zbrojovka Brno, der sammen med dagens modstander fra Pardubice generelt er i en liga for sig. Man tabte denne kamp 12 på et mål i 80. minut.
 • Henover sæsonen har Líšeň sig også vist sig at være et glimrende hjemmehold, der ikke lige er sådan at slå (se også nedenfor). Når det så er sagt, har Líšeň på tre forsøg endnu ikke formået at vinde hjemme efter coronapausen, og man har i stedet lidt to af sine i alt kun tre hjemmebanenederlag denne sæson. Det er endvidere værd at bemærke disse tre nederlag har været med enten ét eller to måls margin.
 • Pardubice er i fremragende form med seks sejre i ligeså mange kampe efter genopstarten. Flere har været i overbevisende og sikker stil, men man er også blevet presset. Både af hold fra den bedre og dårligere halvdel af tabellen. Når dét er sket, har Pardubice udvist en bemærkelsesværdig evne til bogstaveligt talt at slide sejrene hjem: Man nedbryder simpelthen modstanderne med stor fysik, løbekapacitet og pres. Dét er efterhånden blevet holdets kendetegn denne sæson. Læg dertil også de marginaler, der kendetegner et rigtigt tophold.
 • Pardubice er dog på mange måder ikke et arketypisk tophold. De har for eksempel langt fra rækkens bedste trup spiller for spiller. Det gælder også spillemæssigt, hvor man tager udgangspunkt i en ekstremt solid defensiv. Kommer man foran – som man som oftest gør – foretrækker man at forsvare føringen snarere end at cementere den. Man er således også et relativt lavtscorende hold – især på udebane, hvor man netter 1,33 mål pr. kamp og altså sjældent kører modstanderne over rent scoringsmæssigt.
 • Samtidig besidder Líšeň offensive kvaliteter, der kan gøre ondt på ethvert hold i FNL, og de har scoret i samtlige kampe efter pausen. Kun to gange gennem sæsonen har man ikke formået at score på hjemmebane. I den anden ende har værterne til gengæld kun holdt nullet en enkelt gang siden pausen, og man har blot tre clean sheets på hjemmebane for sæsonen, fire i alt.
 • I tabellen ligger Líšeň lidt i ingenmandsland uden fare for nedrykning, men også uden chance for oprykning. Alligevel har mandskabet vist høj moral. Samtidig er der i denne spillerunde for første gang siden genopstarten tilladt hele 2.500 tilskuere, og hjemmeholdet forventer således fuldt hus. Dét bør i sig selv være motivation nok til, at værterne vil give sig fuldt ud og – skulle kampen gå dem imod – frastå sig fra at kaste håndklædet i ringen.
 • Med seks point ned til Zbrojovka Brno på andenpladsen og seks resterende spillerunder foruden denne, er der i forhold til motivation også rigeligt på spil for gæsternes vedkommende. Det er kun førstepladsen, der giver direkte oprykning.

Hold øje med

 • Líšeň har kun tre nederlag på egen bane denne sæson. Godt nok har man også kun tre sejre (alle mod styrkemæssigt tilsvarende eller dårligere hold) og hele fem gange uafgjort, hvilket dog indbefatter kampe mod tre hold fra ligaens subtop. Dette vidner trods alt vidner om en vis styrke – en styrke, der både taler for og imod spilforslaget.
 • Én af Pardubices to uafgjorte udekampe denne sæson var mod midterholdet Prostějov (den anden var mod konkurrenterne i toppen fra Zbrojovka Brno). Det ellers så suveræne tophold har altså med andre ord dummet sig en enkelt gang på udebane mod et hold af samme kaliber som Líšeň. Begge nulløsninger ligger dog helt tilbage i august. Begge udebanenederlag fandt sted i oktober og var til Hradex Kralove og Jihlava – begge fra subtoppen.
 • Det er værd at bemærke, at Pardubice hjemme har tre sejre på mere end to mål. Det er med andre ord ikke fordi, de slet ikke kan finde ud af at levere storsejre. I tillæg til deres bundsolide defensiv har gæsterne et giftigt omstillingsspil. I flere af de seneste kampe kunne Pardubice have vundet større, end tilfældet var. Alt i alt er der altså elementer ved Pardubices spillestil, der taler for såvel som imod spilforslaget.
 • Samtidig har Líšeň stadig til gode at score mere end ét mål i en kamp på denne side af coronapausen. Det er tvivlsomt, om de kan i en højtscorende kamp kan holde opgøret tæt.
 • Der har været tilskuere på tribunerne i de sidste par runder af FNL. Alligevel er et fyldt stadion en ny situation. Tilskuerforholdene taler både for, men på sin vis også imod spilforslaget, da et stort hjemmepublikum trods alt må siges at være et plus for Líšeň – måske et afgørende stort ét af slagsen.

Bagvedliggende overvejelser og markedsudvikling

Min tro på Líšeňs evner er generelt ret stor. Til trods for resultaterne har jeg været temmelig imponeret over dét, de har leveret på det seneste – især taget betragtning af, at man mistede en håndfuld af sine absolutte nøglespillere i vinterpausen. Omvendt er det umuligt ikke at anerkende Pardubices evne til at vinde selv i tætte og svære opgør. Som sådan forventer jeg en jævnbyrdig kamp – og også mere jævnbyrdig end priserne generelt indikerer. Min chancevurdering på kampen er:

1: 17%   X: 25%   2: 58

Markedet har siden spilåbning bevæget sig en del frem og tilbage. NordicBet havde i går udesejren helt oppe i 1.73, mens lokale udbydere såvel som en toneangivende, licensløs bookmaker var i 1.75-1.78. Jeg selv sad klar til at slå til. Oddsene er dog nu mere eller mindre tilbage ved udgangspunktet; i skrivende stund med et lille fald på Pardubice og en tilsvarende stigning på hjemmesejren set på tværs af markedet. X’et har været relativt stabilt omkring 3.70 +/-. (OBS: Der gives dog odds 3.90 og 4.00 på uafgjort hos henholdsvis Betfair og Bet365, hvilket kan være værd at holde øje med frem mod kampstart.)

Disse markedsbevægelser bekræfter mig i, at min vurdering af kampen overordnet set er korrekt, og at holdene er tættere på hinanden, end hvad åbningsoddset såvel som aktuelle priser udtrykker. Men eftersom der dog hverken er værdi i 1-tallet eller X’et, (ej heller 2-tallet længere), ser jeg med andre ord med dette spilforslag andetsteds hen i forsøget på at udnytte den jævnbyrdighed, som jeg mener, markedet overser ved at favorisere Pardubice en tand for meget om end ikke nok til, at der opstår værdi på hjemmeholdet. Trods alt tror jeg på, at udeholdet vil vise sig stærkest i sidste ende og derfor spillet her på en smal udebanesejr.

Holdnyt

SK Líšeň: Fast mand i centerforsvaret, Jakub Kučera, vender tilbage fra karantæne for hjemmeholdet. Samtidig er der ingen tegn på, at Guy Reteno Elekana (offensiv midtbane, fast) skulle være på vej tilbage fra, hvad der må formodes at være en skade. Derudover ser værterne ud til at have alle mand klar.

FK Pardubice: Gæsterne har ingen spillere i karantæne. Der er ligeledes ingen indikationer på, at de har spillere ude med skader.

Kilder

Soccerstats, fnliga.cz, soccerway.com, transfermarkt, fkpardubice.cz og sklisen.com.

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback