Annonce

Hvem vinder kvalifikationen?: Sebastian Vettel

15. april 2017 kl. 17:00
2. maj. 2018 kl. 16:23 02/05

Kommentarer (3)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 27%
Betvalue: 108,00%
Spilbar ned til odds: 3,70
Rigtig/forkert:
Betsafe Spil nu hos Betsafe

Årets tredje løbsweekend køres i Bahrain, hvilket formentligt er lig med tørre vejrforhold, samt en bane, der generelt passer Ferrari-kører Sebastian Vettel fint. Han bør kunne udfordre Lewis Hamilton under kvalifikationen her.

Det taler for spillet

 • Sebastian Vettel var enormt tæt på i årets første to kvalifikationer. Tyskeren var begge gange inden for tre tiendedele af et sekund fra pole, hvilket resulterede i andenpladser.
 • Lewis Hamilton er ekspert og rekordsætter på de to første baner der blev kørt i år, hvor han naturligvis satte poles. Denne gang kommer vi dog til en bane, hvor både Vettel og Hamilton er gode, men hvor ingen af dem er deciderede eksperter. De har begge haft 2 tidligere kvalifikationssejre i Bahrain hver, så det bør være mere lige mellem dem denne gang.
 • Vettel er en enestående kvalifikationskører, som i 2010-2013 nærmest var urørlig i tidskørsler. Siden hen er det kun blevet til én pole, men det er primært på grund af det bilmateriale, han har siddet i. I år sidder han endelig i en Ferrari, der vurderes til at være omtrent lige så god som Hamiltons Mercedes.
 • Vettel møder sandsynligvis ikke særlig hård konkurrence fra teamkammerat Raikkonen, som er ude af form og har problemer med både dæk og setups. Det står altså mellem Vettel og Hamilton, med en lille chance også til Valtteri Bottas.
 • Mercedes er generelt stabile, men når endelig der sker et uheld for dem, er det som regel om lørdagen. Hamilton har flere gange haft problemer i kvalifikationer før. Hvis det sker i Bahrain, står Vettel først i køen til at udnytte situationen.
 • Mod slutningen af det kinesiske løb i sidste weekend, satte Hamilton for alvor farten på til sidst, og trashede alle andre kørere i feltet - med undtagelse af én. Vettel halede som den eneste ind på Hamilton, da løbet var på vej mod sin afslutning, hvilket lover godt for hans speed og form.

Det taler mod spillet

 • Hamilton er den helt store favorit. Han er sandsynligvis den dygtigste kvalifikationskører i feltet, i en bil, der med sikkerhed er enten bedst eller næstbedst.
 • Vettel har kun haft pole én gang siden hans dominerende 2013 sæson.
 • Hamilton har været hurtigst i de seneste 6 kvalifikationer i træk, hvilket er en helt enestående bedrift. Han har også nappet poles i Bahrain ved de sidste to lejligheder, om end det dog er de eneste gange i hans 10-årige karriere, at det er sket på banen.
 • Hamilton jagter all-time rekorden for flest pole positions, som han kan overtage senere i år. Han vil være 100% motiveret ved hver eneste kvalifikation. (Dog er Vettel også super motiveret for tiden, og vil hellere end gerne sætte samme rekorder som Hamilton, før eller siden)
 • Vettel kan komme ud for tekniske problemer. Desuden skal der blot en enkelt fejl til, før en kvalifikationsomgang misser.

Kursiv - særligt vigtige argumenter

Hamilton er favorit, men Vettel bør have en chance denne gang. Jeg vil mene, at vi ligger i omegnen af 27-28% på en kvalifikationssejr (pole position) til Vettel. Det betyder god værdi hos Betsafe, der tilbyder 4,00, men også en smule værdi hos Bwin med 3,75. De fleste øvrige bookies ligger omkring 3,50, mens en stor bookmaker uden dansk licens tilbyder 3,68 for udfaldet.

Oddset kan sagtens ændre sig efter fredagstræningen, alt efter hvor hurtigt Vettel kører. Det ville ikke undre mig, at han kører hurtigst i træningen og oddset derefter falder, men omvendt sker det engang imellem, at Ferrari holder tilbage i træningen med vilje. Sætter Hamilton hurtigste tid med et halvt sekund i træningen, så vil oddset på Vettel sandsynligvis blive bedre. Vurdér selv, om du vil fiske efter et bedre odds fredag. Det kan gå begge veje. Medmindre der sker tekniske problemer hos Ferrari, forventer jeg dog ikke at træningsresultaterne vil røre ret meget ved chancevurderingen.

Spillet findes hos Betsafe. Formel 1 > Pole Position Bahrain Grand Prix 2017: Winning Driver > Sebastian Vettel

 • Stort udvalg
 • Livebetting i toppen af markedet
 • Højt support-niveau
Feedback