18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Dnipro - Fulham: 1

Match center
25. august 2011 kl. 20:30 - Fodbold, Europa - Europa League
Stadion Meteor
23. aug. 2011 kl. 20:55 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 23/08
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2): 45-28-27%
Betvalue: 107,10%
Spilbar ned til odds: 2,22
Rigtig/forkert:
Ladbrokes Spil nu hos Ladbrokes
Playoff-runde, returkamp.

Stiller Fulham-træner Martin Jol med sine bedste folk? Det er det store spørgsmål efter Fulhams klare 3-0-sejr på hjemmebane i det første møde med Dnjepr Dnjepropetrovsk i denne Europa League playoff. Personligt føler jeg mig ret overbevist om, at vi vil få adskillige reserver... måske endda 9-10 stykker...? ... at se i Fulhams start-11’er, og det er argumentet for indskud på Dnjepr-sejr.

Samtidigt er det meget vigtigt at få med, at der endnu ikke er bekræftet noget sådan fra de engelske medier eller fra Fulhams side. Spørgsmålet er altså, om man tør gå med på mit ”sats” på, at Jol sparer sine stam-folk, for der er ingen tvivl om, at hvis det sker, så kommer det til at påvirke både odds og chancer. Lidt overflødigt at nævne, så anser jeg selv muligheden for værende stor.

Spil-form: Jeg vælger at spille Dnjepr Dnjepropetrovsk-sejr ”lige på”. Man kan spekulere i en større sikkerhed i form af f.eks. en Draw-No-Bet-variant eller en -0,25-linie, men her tillader jeg mig at skyde jeg efter et højere odds. Et handicap-spil på Dnjepr på en højere linie, f.eks. et Asian Handicap -0,75, er jeg imidlertid ikke fristet af, idet der er grænser for, reserver eller ej, hvor tæt Fulham ønsker at tillade ukrainerne at komme på at udligne den samlede score.

For kendere er det selvfølgelig interessant, at flere af de europæiske ellers lavt tilbagebetalende 1X2-bookmakere er oppe i en højere betaling for Dnjepr-1-tallet, end Asian Handicap-bookmakerne er det på Dnjepr på -0,5. Så ved vi godt, hvad der kommer til at ske på markedet i dagene fremover...

Den videre kvalifikation burde være klar: Der kommer næppe det store på spil i denne Europa League playoff-retur, dertil er Fulham nok for sikre efter en klar 3-0-sejr hjemme i London i det første møde for en uge siden. Det betyder imidlertid ikke, at kampen ikke kan være interessant fra et gambling-synspunkt, og især én omstændighed medvirker.

OBS!!! - endnu intet sikkert: Der er ikke noget konkret fremme om det endnu i de engelske medier eller fra Fulhams side, men jeg tør næsten bide spids på, at Fulham-manager Martin Jol vil vælge at stille op med ganske mange reserver, ja måske endda tæt på et rent reserve-hold.

 ... det virker temmeligt oplagt...: Med kvalifikationen næsten i hus må det være fristende for Jol at give sine stamspillere et hvil, for lige om hjørnet venter der vigtige Premier League-kampe, hvor Fulhams situation, taget i betragtning at sæson-starten ikke har været den bedste, fordrer, at der skal point på bordet.

De første to spillerunder i den engelske liga har blot kastet ét point af sig, og spillet var langt fra godt i weekendens 0-2-nederlag til Wolverhampton. Jol ved godt, at man helst ikke skal komme alt for dårligt ud af start-hullerne, før kritikken stiger, og det får konsekvenser. Derfor er Fulhams næstkommende kampe, i denne weekend ude mod Newcastle og derefter hjemme mod Blackburn vigtige opgør, hvor der skal point på bordet og helst minimum tre-fire stykker af slagsen.

Skal alt andet lige give Dnjepr forøgede muligheder: Kort fortalt anser jeg chancerne for, at Martin Jol under disse omstændigheder vil spare adskillige stamspillere, som værende særdeles gode, og det skal alt andet lige give Dnjepr Dnjepropetrovsk forbedrede muligheder for at hente en sejr, som de ganske vist næppe kan bruge til noget i det samlede regnskab, men som vil lune alligevel.

Der er plads til mere end 30.000 tilskuere på Dnjepr Arena, og på trods af resultatet i England i det første møde bliver der garanteret fuldt hus, og opbakningen vil ikke fejle noget, hvorfor jeg føler mig ret overbevist om, at Dnjepr vil forsøge at hente en sejr, omend de indest inde sikkert godt er klar over, at den ikke bliver stor nok til at gå videre.

Dnjepr - i Ukraine: Dnjepr Dnjepropetrovsk er traditionelt hold nummer fire-fem i ukrainsk fodbold efter de tre faste først-placerede i ligaen, i rækkefølge Sjakhter Donetsk, Dinamo Kijev og Metalist Kharkov.

Dnjepr ligger i den nye sæson efter syv spillerunder midt i ligaen med to sejre, tre uafgjorte, og to nederlag. I deres to seneste kampe har de tabt 1-3 hjemme til Sjakhter Donetsk (og det kan ske for alle hold i Ukraine), samt i den forgangne weekend spillet 0-0 på udebane med en anden ukrainsk Europa League-deltager Vorskla Poltava.

Som firer i sidste sæson i den ukrianske Premier League var Dnjepr Dnjepropetrovsk seedet til først at træde ind her i Europa League-kvalifikationens playoff-runde, hvor de i den første kamp altså tabte 0-3 ude til Fulham.

Fulham - i EL-kval'en: Fulham har været med længe i denne Europa League-kvalifikation, og det fordi de egentligt slet ikke skulle være der, men blot på yderste mandat fik tildelt en af UEFA’s tre fairplay-pladser. Derfor måtte Fulham i ilden allerede i 1. kval.runde, hvor ellers kun små hold er med. Her blev det til først en 3-0-hjemmesejr over NSI Runavik og derefter uafgjort 0-0 i returen på Færøerne.

I 2. kval.runde stod så nordirske Crusaders på programmet, og her vandt Fulham først 3-1 ude for derefter at tage en 4-0-sejr hjemme på Craven Cottage.

Indtil da var det ren walkover (omend den uafgjorte mod NSI Runavik nok har sikret bookmakerne et pænt overskud), men i 3. kval.runde blev det lidt mere seriøst mod det ikke helt uefne kroatiske mandskab RNK Split. Defensiven blev sat i høj-sædet hos Fulham, som kom under pres i udekampen, men slap med 0-0, hvorefter de hjemme tog en 2-0-sejr.

Vi skal over til teamnews, og lad os få hjemmeholdet overstået først.

Trupnyt - Dnjepr: Hos Dnjepr er den normalt faste forsvarer Andrej Rusol ude skadet, ligesom midtbane-marginalspilleren Pavlo Pasjajev er det.

Dertil kommer to spørgsmåls-tegn, idet den brasilianske offensive midtbanemand/hængende angriber Matheus Nascimento samt hans makker og landsmand Guiliano begge er tvivlsomme startere. For ikke at ”narre” nogen har jeg derfor valgt ikke at lade dem indgå i Dnjeprs start-opstilling, hvor de ellers har for vane at være (omend der er flittig rotation i ukrainernes offensiv).

Dnjepr har mange muligheder i den offensive ende af banen, hvor klubbens måske mest kendte navn, træner Juande Ramos, ofte roterer spillerne rundt. Mest scorende hos Dnjepr er Aleksej Antonov, men han er langt fra sikker på at starte inde, faktisk tipper ukrainske medier Ramos til Fulham-kampen at starte med serberen Nikola Kalinic som ene mand på spids i et 4-2-3-1-system, hvor der bliver bred opbakning fra en løbe-villig og fleksibel midtbane.

Trupnyt (og Premier League) - Fulham: Det store spørgsmål i opgøret er, hvordan Fulham-træner Martin Jol vælger at prioritere. Efter 3-0-sejren i første kamp skal uhyggeligt meget gå galt for Fulham, for at det ikke skal blive til kvalifikation til gruppe-spillet, så det ligger i kortene, at Jol vil stille op med adskillige reserver og måske endda vælge helt at stille med et decideret reserve-mandskab. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis det sker. Fulham har nok at se til i Premier League, hvor de på søndag spiller på udebane mod Newcastle.

Sæson-starten har nemlig ikke været den bedste for Fulham, som åbnede Premier League med at spille 1-1 hjemme mod Aston Villa, hvorefter de i den nys overståede weekend leverede en jammerlig indsats i 0-2-nederlaget ude til Wolverhampton.

Da Fulham for to år siden fightede sig hele vejen til Europa League-finalen (som de tabte til Atletico Madrid) sparede de på vejen også halve og hele hold stamspillere i flere kampe. Med 3-0 i ryggen virker dette som en oplagt sådan at gøre det i.

Helt sikkert ude for Fulham er de skadede Bjørn Helge Riise på midtbanen og Simon Davies i angrebet, men ingen af dem er stamspillere, så på den konto er det ikke noget tab. Noget andet er så, om Fulham vælger at spare alle sine stamspillere, for i så fald bliver Bjørn Helge Riise og Simon Davies pludseligt to klare fravær, idet start-11’eren på et par pladser så ikke bliver udfyldt med folk fra næstbedste Fulham-geled, men tredjebedste.

Endvidere skal det med, at nøgle-angriberen Bobby Zamora er småskadet (og under normale omstændigheder derfor tvivlsom). Jeg anser det for totalt usandsynligt, at han får spilletid i Dnjepropetrovsk.

Start-11'er-spekulation: Jeg kunne spekulere i at give et ”alternativt” (læs: reserve-holds-) bud på Fulhams opstilling, men det forekommer lidt for megen gætteri. Så velvidende, at det næppe (forhåbentligt ikke for dette bet i hvert fald) bliver den nedenstående angivne start-11’er, Fulham stiller med, så er den, hvad der vel kan siges at være Fulhams ”første-kæde”. Så selv om jeg tipper, at det bliver en helt anden opstilling fra Fulhams side, vi får at se i Dnjepropetrovsk, så er der trods alt ikke noget konkret ude om det endnu, så det forekommer ”rigtigst” at angive et på papiret stærkt Fulham-mandskab, som altså bare skal tages med et overordentligt stort gran salt:

Holdene (mulige, men ikke sandsynlige start-opstillinger, når det kommer til Fulhams 11):

Dnjepr Dnjepropetrovsk (4-2-3-1): Jan Lastuvka; Denis Kulakov, Jevjen Tjeberjatjko, Vitalij Mandzjuk, Vitalij Denisov, Derek Boateng, Ruslan Rotan, Denis Olijnik, Sergej Kravtjenko, Jevgenij Konopljanka og Nikola Kalinic.

Fulham (4-4-2): Mark Schwarzer; Stephen Kelly, Aaron Hughes, Brede Hangeland, Chris Baird, Pajtim Kasami, Steve Sidwell, Marcel Gecov, Matthew Briggs, Moussa Dembele og Andrew Johnson.

Konklusion: Det er oplagt, hvis jeg får ret i, at Fulham vil stille op med mange reserver, at det skal påvirke chance-vurderingen. Omvendt, så ér der en risiko for, at Jol sender sine bedste i kamp. Min chance-vurdering bliver derfor et ”midt-imellem” Fulhams stærkeste hold og Fulhams reserve-hold, anderledes kan det ikke være. Og så skal man huske, at selvom Fulham skulle stille selv med et rent reserve-hold, så garanterer det ikke Dnjepr-sejr. Blot bliver chancerne væsentligt forstørret.

Man kan selvfølgelig hævde, at man burde vente med spil, indtil der er mere konkrete efterretninger på banen mht., hvad Jol vælger at gøre, men gør man det, udsætter man også sig selv for risikoen for et gevaltigt odds-fald, og det vil jeg helst undgå.

  • God service

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback