18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Arsenal - Barcelona: X

Match center
16. februar 2011 kl. 20:45 - Fodbold, Europa - Champions League
Emirates Stadium
Opdateret
0
På vej...
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2): 21-28-51%
Betvalue: 107,80%
Spilbar ned til odds: 3,57
Rigtig/forkert:
Danbook Spil nu hos Danbook
Så er det igen tid til Champions League, hvor vi allerede i 1/8-finalen får en fodboldlækkerbisken, når Arsenal tager imod Barcelona.

De to hold mødtes sidste år i 1/4-finalen, hvor Arsenal fik kæmpet sig til et uafgjort resultat i første kamp hjemme på Emirates.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at Barcelona var det bedste hold på dagen i den kamp, ligesom de formentlig også være dominerende når de to hold mødes på onsdag – men spanierne er gjort til for store favoritter.

Vi skal nemlig ikke glemme at dette er første kamp i den såkaldte knockoutfase, hvilket bør gøre holdene lidt mere henholdende end tidligere i turneringen – også Barcelona. Især når der er tale om en kvalitetsmodstander som Arsenal.

Vi har før set katalanerne lægge for dagen i en mere kontrolleret offensiv på udebane, da de ikke vil risikere for meget til returkampen på hjemmebane, hvor de alligevel er næsten uovervindelige.

Derudover vil Arsenal formentlig kunne drage fordel af hjemmebanen her, hvor publikum vil bære dem frem og muligvis presse dommeren til at fløjte Arsenals vej.

Så selvom Barcelona nok vil være det dominerende hold, så må værdien alligevel vurderes at være i retning af uafgjort, der vil være et acceptabelt resultat for begge hold.

1/8-finale i Champions League

Ligesom sidste år mødes Arsenal og Barcelona i knockoutfasen i Champions League. Det er som altid en kamp der er imødeset med store forventninger. Ikke bare fordi det måske er de to europæiske tophold der spiller det smukkeste fodbold, men også fordi kampen er en af de første ovenpå en længere pause i den mest prestigefyldte klubturnering i Europa.

Sidste år fik vi et forrygende første opgør på Emirates, hvor Arsenal til sidst fik hevet et acceptabelt resultat hjem i form af uafgjort (2-2 ved Fabregas). Desværre for London holdet, blev de blæst omkuld af Lionel Messi i returopgøret, der lavede alle 4 mål hjemme på Nou Camp i 4-1-sejren.

Det er ikke urealistisk, at vi oplever et lignende scenario over de to kampe, som holdene nu skal mødes i. Nok er der gået et års tid, men afstanden virker stadig til at være relativt stor mellem de to hold.

Problemet for Arsenal er, at de gerne vil spille den samme type fodbold som Barcelona. Hurtigt spil langs jorden, hvor bevægelse er essentielt for niveauet af succes. Arsenal har bare ikke samme spillermateriale til rådighed som spanierne, der er marginalt teknisk dygtigere og har det mere erfaring.

På mange måder overmatcher Barcelona deres engelske modstandere i alle kæder. Lige fra målmandsposten til angrebet, er det svært at pege på en position hvor Arsenal er bedre stillet.

Derudover har Arsenal endnu ikke bevist, at de med det nuværende hold, formår at spille en taktisk klog kamp, hvor de kan neutralisere en modstander som Barcelona.

The Italian Job?

Inter viste sidste år, hvad flere andre hold også har vist, nemlig at dette ellers så uovervindelige spanske hold kan besejres. Det skal ikke gøres via en naiv forestilling om, at man skal angribe dem for enhver pris – det vil kun øge nederlaget.

I stedet skal man spille meget fysisk og gøre områderne så små som overhoved muligt. Barcelona er nemlig et hold med mange små og teknisk hurtige spillere, der kommer frem via kombinationer og bevægelse. Sidder du tæt på dem og sørger du for at stille dine kæder tæt sammen, vil du kunne lukke ned for deres kombinationsspil.

Dette kombinationsspil kræver nemlig plads at udføre. Alt for ofte ser jeg modstandere møder Barcelona med alt for stor afstand mellem forsvar og midtbane, hvilket netop er det rum Barcelonaspillerne er eminente til at udnytte. Kommer de først bag din midtbanekæde, vil de kunne skabe en-mod-en situationer mod dit forsvar, der som regel er noget større og derved tungere end Barcelonaspillerne – et mareridt for de fleste forsvarsspillere.

Derfor gav det også mening, at Inter valgte at stå med to dybt placerede kæder i særligt returopgøret på Nou Camp. Det var ikke nogen flot fodboldpræstation, men det var effektivt. Og kigger vi tilbage på sidste års resultater, så var det altså også nok til at Inter – på baggrund af et godt udgangspunkt i hjemmekampen – kunne besejre spanierne og i sidste ende vinde turneringen.

Det er dog særdeles tvivlsomt om Arsenal kan udføre denne kampplan med succes. For det første savner jeg taktisk snilde fra både spillere og træner Wenger. Derudover tvivler jeg også på, om Arsenal kan stole nok på deres forsvar og målmand, til at turde forsøge sig med den kampplan.

Arsenal

Arsenals største svaghed må nemlig utvivlsomt være deres forsvar, hvor særligt de to midterforsvarere er af tvivlsom karakter på det her niveau.

Da Vermaelen stadig er skadet og i øvrigt har været det længe, er det formentlig op til Koscielny og Djourou at danne makkerpar i det centrale forsvar. To fine og talentfulde spillere, der dog af og til kan savne lidt kynisme i deres indgreb. Måske er det pga. Arsenal filosofien om hvordan man vil spille, men der skulle gerne være plads til lidt mere primitive forsvarsaktioner, hvis situationen kræver det. Med andre ord har Arsenal et forsvar, der er tilbøjelige til at lave fejl, hvis de bliver presset. De skal dog have den kredit, at de er dygtigere til at føre bolden frem end så mange andre forsvarsspillere.

Generelt har Arsenal lidt mentale problemer på holdet, hvilket bl.a. kom til udtryk mod Newcastle for en uges tid siden, hvor man formåede at smide en 4-0-føring væk. Det kan selvfølgelig ske for alle hold, men alligevel er det min fornemmelse at flere fodboldinteressede rundt omkring tænkte ”typisk Arsenal”, da det skete.

Måske er hele problematikken, at de enkelte spillere mentalt stadig kun er ungdomsspillere, selvom de efterhånden, aldersmæssigt som fysisk, er blevet til granvoksne mænd. Her tænker jeg naturligvis på at Arsenal evig og altid omtales som et hold med mange unge spillere, selvom statistikken viser at de aldersmæssigt ikke er så langt fra deres konkurrenter.

At omtale sit holds unge alder var en god måde for Wenger at tage presset fra sig selv og sit hold for et par år siden, men det skaber efterhånden flere problemer end det løser. Jeg tror vitterligt, at enkelte spillere mangler at blive voksne sådan rent mentalt, fordi de stadig er beskyttet af at de spiller på et ”ungt hold”.

Nu skal det dog ikke forstås på den måde, at Arsenal gør det dårligt for tiden. De befinder sig i skrivende stund på andenpladsen i Premier League, hvilket heller ikke kommer til at ændre sig inden denne kamp.

Arsenal har sågar mulighed for at vinde fire trofæer i år, da de stadig er med i Liga Cup (finale), FA Cup (5. runde) og naturligvis Champions League. Derudover har de stadig en realistisk chance for at blive engelske mestre, selvom Manchester United dog efterhånden er klare favoritter.

Med en sikker sejr i weekenden over Wolves, har de da også givet sig selv et glimrende udgangspunkt før mødet med Barcelona.

Barcelona

Barcelona derimod har fået en lidt kedelig optakt, da de ”kun” opnåede uafgjort (1-1) ude mod Sporting Gijon. Faktisk så det længe ud til at hjemmeholdet skulle have alle tre point, men en scoring af David Villa med 10 minutter igen sikrede katalanerne det ene point.

Dette var faktisk første pointtab på udebane for Barcelona, der dog også sparede nogle spillere pga. den kommende kamp mod Arsenal.

Holdet har ellers været fantastisk igen i denne sæson, hvor man kun har tabt til Hercules og til Betis. Nederlaget til Hercules var af chokerende karakter, da det var første hjemmekamp i sæsonen – og så mod en oprykker. Det kan dog tænkes, at spillerne lige skulle have hovedet og benene klar ovenpå en lang sidste sæson, der for flere af Barcelona spillerne kulminerende med en VM-sejr for Spanien i Sydafrika. Nederlaget til Betis (1-3) i cuppen havde ikke den store betydning, da man havde vundet første opgør med 5-0.

Katalanerne bliver ofte omtalt for deres fantastiske individualister, men det mest imponerende for mig er den måde de fungerer som hold. Alle mand er således klar til at arbejde stenhårdt for holdet, hvilket især kommer til udtryk i det revolutionerende presspil træner Pep Guardiola har gjort til sit varemærke.

Vi har altid kendt Barcelona for deres evner fremad banen, men deres nuværende succes skal i højere grad tilskrives deres presspil. Dette er i og for sig et defensivt element af spillet, da det foregår når Barcelona ikke er i boldbesiddelse. Men samtidig er det en utrolig offensiv tilgang til det defensive arbejde.

Det høje presspil passer utrolig godt til de små og hurtige Barcelonaspillere, der derved også får mest muligt ud af deres evner rent defensivt. Et taktisk mesterstykke af Guardiola, der dog aldrig kunne føres ud i livet, hvis Barcelona ikke havde spillere med den rigtige mentalitet.

Kampen

I starten brugte jeg lang tid på at fortælle hvor overlegne Barcelona formentlig vil være Arsenal, men alligevel anbefaler jeg et spil på X'et. Dette hænger næppe sammen, vil nogle mene.

Jeg anbefaler da også kun X'et, fordi værdien findes i netop det udfald. Der skal ikke herske tvivl om at Barcelona er favoritter, både i dette opgør og over de to kampe.

Men når jeg alligevel finder værdi i X'et i det første opgør, hvor Arsenal har hjemmebane, skyldes det i høj grad hvad vi så, da de to hold mødtes sidste sæson i en tilsvarende situation.

Det opgør endte, som jeg allerede har nævnt, uafgjort 2-2. Godt nok lagde Barcelona ud med at komme foran 2-0 på to mål af Zlatan Ibrahimovic og var generelt dominerende, men Arsenal formåede alligevel at stå godt imod. Første mål kom sågar også først lige efter pausen, hvor Arsenal tydeligvis ikke havde forladt omklædningsrummet sådan rent mentalt endnu.

Jeg synes generelt vi har set en lidt mere passiv stil fra Barcelona, når de er på udebane i knockoutfasen. De vil naturligvis gerne gøre arbejdet færdig i første kamp, men det skal ikke være for enhver pris. Derfor ser vi dem også være lidt mere tilbageholdende og ikke ofre så mange mænd fremad banen som ellers, da de ikke vil indkassere nogle unødvendige mål i denne ”knald eller fald” fase.

Derudover skal vi ikke undervurdere hjemmebanefordelen. Arsenal vil have hjemmepublikum i ryggen, hvilket f.eks. kan give dem en lille fordel i forhold til dommerkendelser. Holdet må også tænkes at finde det ekstra vigtigt at man får et acceptabelt udgangspunkt med til Barcelona. Så Arsenal vil næppe heller angribe for enhver pris, hvilket ellers kunne give blottelser i bagkæden.

Alt i alt er det ikke alt for usandsynligt, at vi vil se de to hold se hinanden lidt an i første kamp. Derfor mener jeg også at oddset på X'et er alt for højt på nuværende tidspunkt.

Trupinfo

Arsenal

Mangler Diaby (m – reserve), Fabianski (m – fast/reserve), Thomas Vermaelen (f – fast) og Bacary Sagna (f – fast).

Fabianski og Vermaelen har været ude længe, så Arsenal har efterhånden lært at leve uden dem. Især Fabianski er et overkommeligt tab. Sagna sidder ude med karantæne, hvilket er en svækkelse. Man har dog en god reserve i Eboue, der har ofte har taget sig af højrebacken førhen. Diaby er typisk bænkevarmer.

Den største nyhed fra Arsenal er at Nasri er meldt klar til kamp. Det er dog yderst tvivlsomt om den lille tekniker starter inde.

Forventet startopstilling (4-2-3-1): Szczęsny, Eboue, Djourou, Koscielny, Clichy, Song, Wilshere, Walcott, Fabregas, Rosicky, van Persie.

Barcelona

Mangler Puyol (f – fast) og Jeffren (m – reserve).

Tabet af anfører Puyol er stort for Barcelona, da han udover at dirigere forsvaret er lederen på holdet. Med Puyols fravær glider Abidal ind i midterforsvaret, mens Maxwell starter på venstreback. Jeffren var alligevel ikke i betragtning til en startplads.

Forventet startopstilling (4-3-3): Valdes, Alves, Pique, Abidal, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Villa, Pedro.

Form

Arsenal

PL – Arsenal 2-0 Wolves

PL – Newcastle 4-4 Arsenal

PL – Arsenal 2-1 Everton

FA Cup – Arsenal 2-1 Huddersfield

Carling Cup – Arsenal 3-1 Ipswich

Barcelona

Liga – Sporting Gijon 1-1 Barcelona

Liga – Barcelona 3-0 Atletico Madrid

Cup – Almeria 0-3 Barcelona

Liga – Hercules 0-3 Barcelona

Cup – Barcelona 5-0 Almeria

Indbyrdes

CL (¼) – 2010 – Barcelona 4-1 Arsenal

CL (¼) – 2010 – Arsenal 2-2 Barcelona

CL (finale) – 2006 – Barcelona 2-1 Arsenal

  • Høje odds
  • Markedets største hcp-udvalg
  • Dansk support

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Torsdag 6. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
12:00 Flest mandater uden EPP og S&D: Identitet og Demokrati (ID)
2,38
Placer Bet
Fredag 7. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
23:55 DK's trup: Udtaget: Jacob Bruun Larsen
10,00
Placer Bet
Søndag 9. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:00 Antal mandater til SF: Over 1,5 Antal mandater
1,50
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet
21:00 Udtages til Englands EM-trup: Ollie Watkins
1,40
Placer Bet
Søndag 16. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:00 EM24: Danmark: ender sidst i gruppe C
9,20
Placer Bet
18:00 EM 24: Danmark: Ender 1'er i gruppen
6,50
Placer Bet
18:00 Slovenien - Danmark: 2
1,81
Placer Bet

Kommentarer

Feedback