18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : 2022: Bodø Glimt vinder Eliteserien

2. april 2022 kl. 18:00 - Fodbold, Norge - Norge Eliteserien
Opdateret
105
2
+1
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (2)

Norge, Eliteserien 2022.

Chance: 35%
Betvalue: 113,75%
Spilbar ned til odds: 2,86
Rigtig/forkert: Molde ligaguld.
Bet365 Spil nu hos Bet365
Bodø Glimt har vundet ligaen to år på rad , har beholdt teamet i klubben og er trofaste med sit system som fungerer godt. Outsiderne er mere uforudsigelige.
Det taler for
  • Bodø Glimt har været norges bedste hold i flere år nu og modsat de andre topklubber så har de beholdt teamet rundt og mange af sine bedste spillere. De har set stærke ud i lang tid nu.
  • Outsiderne er mere usikre på hvor de står.
  • Glimt ser bedre ud nu end da de startet forrige sæson.
  • Molde er vel egentlig eneste outsider som sagtens kan vinde guld. Det vil være et lille chok om en 3.klub kan holde sig helt i toppen hele sæsonen.
  • 1.udfordrer, Molde har skiftet system, mistet mange gode spillere og starter sæsonen uden en angriber som har bevist at han kan score mange mål.
Hold øje med
  • Glimt spiller kvartfinale i Conference League og det er usikker hvad det betyder hvis de går hele vejen eller hvordan de reagerer hvis de ryger ud.
  • Overgangsvinduet er ikke stængt i Norge og det er helt sikkert noget på gang hos topklubberne.
  • Glimt har ikke købt ind en naturlig venstreback, men bruger en højreback der. Viktige Patrick Berg har forladt klubben og erstatter Hagen har ikke samme nivå. Glimt har valgt at satse på Espejord som nummer 9 og han scoret 0 mål i 2021, men fået en fin start i Glimt.
Oddsmarked

Oddsen har været højere, men Bet365 ligger stadig pent hvor flere er nede på 2,50.

Bodø Glimt har været gode til at fornye holdet. Flere af erstatterne havde de allerede i klubben og på U nivå spilles det også 433. Højbråthen og Hagen går derfor ind i en rolle de kender godt. Det er kun på venstreback og på top at det kommer ind to spillere som er nye i klubben.

Klubben har imponeret i Conference League i vinter med at slå ud både Celtic og AZ. Nu venter Roma som de mødte to gange i gruppespillet og spilte afgjort ude og vandt hele 6-1 hjemme. Det er ikke nødvendigvis en fordel at skulle spille torsdagskampe i Conference League når det norske ligaen er startet op, men bookmakerne forventer at Bodø Glimt ryger ud mod Roma og da får de to kampe ikke den store betydningen for Glimt muligheder for Guld i år.

Glimt startet ikke godt forrige sæson. De nye spillerne slet i starten og de havde nogle sure skader problemer i angrebet. Derfor måtte de hente ind nye spillere og når de skade spillerne nu er tilbage så har de en langt større dekning i de fleste positionerne. Boniface og Sørlie er tilbage.

Flere af spillerne udviklet sig godt forrige sæson og det er mange unge spillere som har kommet til klubben de sidste årerne som nu kender systemet godt og klubben er ikke sårbare for skader længere. Tidligere skulle de i langt større grad rotere rundt hvis det kom skader og spillere skulle spille i en ny position.

Glimt handlet ind en del forrige sommer før de skulle ud i Europa. Nu er truppen mere eller mindre komplet, men lidt usikkerhed defensivt. Forventet start 11: Haikin, Sampsted, Højbråten, Moe, Wenbangomo - Saltnes, Hagen, Vetlesen - Solbakken, Espejord, Pellegrino.

Det er 5 andre klubber som bør havne i top6. Molde, RBK, LSK, RBK OG VIF. 

Molde er naturlig 1. udfordrer til guldet. De har været en topklub i årevis og har og vist sig frem i Europa, men de har nogle udfordringer som kan være svære at rette op på.  De har skiftet ud keeperen umiddelbart er de svækket der. Linde gik til Tyskland og erstatteren fra Tromsø, Karlstrøm ser svagere ud.

De mistet mange nøglespillere forrige sæson. Linde, Pedersen, Gregersen, Aursnes og Ohi.  Offensivt har de ikke den typiske topscoreren som de i årevis har haft. Unge Fofana skal dekke den rollen. Han spillede 304 min. i 2021 og scoret ingen mål.

Molde har spillet 343 den senere tid og forventet start 11 er: Karlstrøm, Haugan, Tiedemann, Risa, - Linnes, Mannsverk, Hussain, Haugen - Eikrem, Brynhildsen, Fofana.

Molde har mange defensive spillere ude ved sæsonstart forrige sæson og har nu god dekning defensivt og på midten, men udfordringen bliver hvem som skal score mål for dem og så det evige problem at deres bedste kreatør, Eikrem er altfor skadeplaget og må spares ofte. De fleste klubber spiller på kunstgræs og det er et endnu større problem for Eikrem.

Hvilke klubber skal blande sig i top2?

Både Viking og LSK overrasket stort, men havde en angriper som scoret 22 og 26 mål. Olsen har forladt LSK og bliver næsten umulig og erstatte. Berisha scoret 22 af Vikings mål og er ikke solgt endnu, men det er flere klubber som har meldt interesse. Viking solgte også Bell til Brøndby og kan få det svært med at kopiere den flotte 3.pladsen.

Viking har ikke tabt en kamp i vinter og ser igen stærke ud. De har forstærket sig med M.Solbakken og N.Sandberg og har samme trænere, system og kan de beholde Berisha som bør de igen være i top 6.

De roterer en del i Viking så bud på start 11 er lidt svært. De benyttet tre keepere forrige sæson og har og brugt to i deres to pokalkampe i år og defensivt har de roteret meget. Fremover i banen ser det ud til at Solbakken overtager for Bell og at han får selskab af Tangen og Friojohnsson og trioen på top ligner Berisha centralt, Tripic til venstre og Kabran til højre. Viking har hentet mange nye spillere ind, men langt de fleste er teenagere og det er svært at vide hvilke af disse som er tæt på en startplads.

LSK rykket ret op med deres nye træner, Geir Bakke og de endte til slut på en flot 4.plads. De kommer sikkert til at blive svære at spille mod også denne sæsonen, men det bliver næsten umulig at finde en anrgiper som Olsen. De har heller ikke så stor trup og håber at en nøglespiller som Helland kan holde sig mere skadefri.

LSK spiller 343: Christiansen, Petterson, Ogbu, Rosler - Ranger, Matthew, Holst, Dragnes - Helland, Fridjonsson, Åsen. 

De to sidste klubber som har mål om minimu top 6 er VIF OG RBK.

VIF har i årevis prøvd at etablere sig i toppen uden held. Økonomien er ikke god, men de har klart at hente i hvert fald to spændende spillere i Petter Strand fra Brann og Hedenstad fra Tyrkisk liga. Defensivt ser det fortsat tynt ud.

De mistet keeperen sin til Leeds, men har en OK erstatter i K.Haug. svært spændende backs i Hedenstad og Borchgrevink og stærke stoppere i Nation og Næsberg. Bjørndal og Jensen sentralt på midten og så stilles det store forventninger til Sahraoui foran de to. Det blev forventet meget af den trioen på top forrige sæson, men det var kun Dønnum som imponerede og både Layouni Kjartansson har noget at bevise. Truppen er tynd, men de kan stille et meget spændende hold om alle holder sig friske. De har beholdt Fagermo som træner og han er en af de mest anderkendte trænerne i Norge efter mange år i Odd som klarede sig godt uden store midler. VIF er ofte tippet højt oppe og skulle forbedre 3.pladsen fra 2020, men de endte på en skuffende 7.plads forrige sæson efter kun to tab sidste ti kampe.

Rosenborg har igen skiftet træner og endte med træner som langt i fra var 1.prioritet. Rekdal rykket op med Hamkam, men startet i RBK har været utrolig svag. De har knapt vundet en fodboldkamp i vinter og de har mødt mange svage hold. De kan heller ikke sige at de har spillet godt.

En del udskiftninger har de haft, så muligvis bliver det bedre efterhvert som de får styr på sit nye system og får skabt bedre relationer. Jeg har ikke den store troen på at RBK blander sig i topkampen, men kan måske have kontakt med 3.pladsen om de hold bag Glimt og Molde ikke fortsætter fremgangen fra ifjor.

Rekdal har ellers rygte for at være god til at skabe samhold og være stærke på dødbolde. Sistnevnte har været et stort problem i vinter, men altfor mange mål i mod på dødbolde. Offensivt har det heller ikke fungeret godt med for mange kampe uden mål.

Også RBK spiller med 3 i forsvaret, som mange andre hold i Eliteserien. Rogers som har spillet fast som stopper er nu ude i 6-7 uger.  Forventet start 11: Hanssen, Forventet trio defensivt: Giampoli, Henriksen, Vagic. Sistnevnte har været ude siden november og er nettop tilbage. Henriksen som har været midtbanespiller det mest af sin karriere skal styre de bakerste og Giampoli som er på lån fra Argentina har ikke imponeret, men alternativerne er få nu.

Reitan som er back skal spille højremidt. Sentralt har Bjørkeeiet og Victor Jenssen været foretrukket hele vinter. Sistnevnte var jo en mere offensiv spiller i Ajax så det virker lidt specielt. Pereira som spillede to kampe for RBK forrige sæson ser ud til at blive foretrukket på venstre midt. På top ligner det fast til Holse, Holm og Vecchia. 

Det er stadig mange spørsmålstegn i Rosenborg, mange nye relationer og nyt system samt nye trænere. Byen vil helst have 433, godt spil og gode pokaler. Stemningen er ikke god i byen nu og jeg bliver ikke overrasket hvis dette projektet bliver dårligere end på mange år.

Kilder

lsk.no, rbk.no, glimt.no, vikingfotball.no, soccerway.com, oppdsportal.com, nettavisen.no, vif-fotball.no, moldefk.no

  • God velkomstbonus på sport
  • Stort spiludvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting
  • Rigtig god mobilapp
  • Meget brugervenligt og flot site
  • Konkurrencedygtige odds

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Søndag 28. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:30 Mjøndalen - Vålerenga: Over 5,5 Ude corners
1,80
Placer Bet
15:00 Tottenham - Arsenal: Over 0.5 skud af Ben White
3,75
Placer Bet
15:00 Strasbourg - Nice: 2
2,37
Placer Bet
Mandag 29. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Barcelona - Valencia: Begge hold scorer: Ja
1,98
Placer Bet
Tirsdag 7. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision: Irland går videre
3,50
Placer Bet
21:00 Eurovision 2024 - går videre: Island
4,55
Placer Bet
Lørdag 11. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision each way (odds 6 top 4): Frankrig
26,00
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet
21:00 Udtages til Englands EM-trup: Ollie Watkins
1,40
Placer Bet

Kommentarer

Feedback