18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

EM Cykling Odds: Tager Mads P EM-trøjen?

Landevejssæsonen 2023 begynder så småt at lakke mod enden. Inden vi når så langt, så er der heldigvis stadig et par store løb i vente. Det næste af disse er EM i linjeløb, som køres søndag den 24. september i Holland. Læs alt om odds på EM cykling og om favoritterne - heriblandt Mads Pedersen.

EM i landevejscykling er stadig en relativt ny opfindelse. Eliteherrernes første løb blev kørt i 2016, hvor Peter Sagan endte med at blive den første europamester. Sidste år løb Fabio Jakobsen med titlen i München. Han kommer dog ikke til at forsvare den på hjemmebane i Holland, hvor et stærkt felt skal kæmpe om EM-trøjen.

Belgien er ligesom til VM favoritter og stiller med et stærkt hold. Arnaud De Lie og Wout van Aert er nemlig de to store forhåndsfavoritter. Danmark med Mads Pedersen i spidsen er dog bestemt heller ikke uden chancer, mens de hollandske værter sætter deres lid til unge Olav Kooij.

Som ovennævnte favoritter antyder, så er der lagt op til et sprinteropgør i Drenthe til trods for, at løbet slutter på den korte stigning Col du VAM.

EM cykling - Vinderodds

Favoritterne til at vinde EM i cykling 2023

Belgien

Som ved dette års VM er det belgierne, som alles øjne er rettet mod. Dengang var det en trefork bestående af Remco Evenepoel, Wout van Aert og Jasper Philipsen. Wout van Aert er den eneste af de tre, som kører EM. Her har Belgien dog også to andre gode kort i form af sprintertalentet Arnaud De Lie og klassikerspecialisten Jasper Stuyven.

De Lie tog tidligere i september karrierens første sejr på WorldTouren, da han vandt Grand Prix Cycliste de Québec med en vild spurt.Det var tilmed den 21-årige Lotto-rytters 17. sejr i sit blot andet år som professionel. Den relativt flade rute med en spurt på den korte VAM-stigning bør passe De Lie perfekt.

Det samme gælder dog hans holdkammerat Wout van Aert. Den belgiske superstjerne står inden EM noteret for fire sejre i 2023, hvilket er i underkanten for så god en rytter. Han går derfor benhårdt efter EM-titlen. Vi vil formentlig se, at det bliver benene på dagen, som vil afgøre, hvem Belgien kører for.

Derudover har de også Jasper Stuyven, som de kan spille ud, hvis konkurrenter skulle forsøge at komme afsted i udbrud. Det stærke belgiske hold består desuden af Jasper De Buyst, Tim Declercq, Yves Lampaert, Edward Theuns og Florian Vermeersch.

Danmark

Mads Pedersen ligner umiddelbart den største trussel om de belgiske favoritter. Mads Pedersen har allerede haft sin hidtil bedste sæson med syv sejre og et hav af topplacering. Han viste så sent som i sidste weekend med en andenplads i det franske endagsløb Grand Prix d'Isbergues, at form stadig er god.

Han missede akkurat en medalje ved VM, hvor han måtte tage til takke med fjerdepladsen. Nu går han benhårdt efter EM-trøjen. Ruten bør passe ham ganske glimrende, og i dette selskab bør han være blandt de absolut hurtigste.

Umiddelbart kommer det hele til at handle om Mads Pedersen på det danske hold. Han kan se frem til solid støtte fra: Michael Mørkøv, Casper Pedersen, Tobias Lund Andreasen, Andreas Kron, Mikkel Bjerg, Mathias Norsgaard og Christopher Juul-Jensen. Her blive særligt de første tre vigtige i spurten. Kron skal dække udbrud af, mens Bjerg, Norsgaard og Juul-Jensen formentlig skal føre i feltet.

Holland

Holland har også en særdeles interessant herre til start i form af det store sprintertalent Olav Kooij. Jumbo-Visma-sprinteren er trods sine blot 21 år allerede oppe på 26 sejre. Han har allerede imponeret stort i september, hvor han vandt de første fire etaper af Tour of Britain. Senest blev han nummer to i det belgiske endagsløb Gooikse Pijl, hvor kun verdens hurtigste sprinter, Jasper Philipsen, var hurtigere end Kooij.

Kooij kan med andre ord blive et kedeligt bekendtskab, hvis han kommer med hjem til stregen. Spørgsmålet er dog, hvordan han håndterer målstigningen. Kooij er en sprinter, som har det bedst på de helt flade ruter, så den kan tage brodden af af ham.

Foruden Kooij kommer de hollandske værter med Bauke Mollema, Nils Eekhoff, Bax Sjoed, Mike Teunissen, Elmar Reinders, Dan Hoole og Ide Schelling.

Italien

Filippo Ganna har vist helt nye sider af sig selv under denne sæson. Italineren var tidligere kendt som tempospecialist, der kunne køre hæderligt opad. I år har han dog vist, at han også besidder en hæderlig spurt. Ganna besejrede eksempelvis landsmændene Davide Ballerini og Elia Viviai på 1. etape af de belgiske etapeløb Tour de Wallonie. Derudover blev han nummer to i tre massespurter i Vueltaen.

Det kunne være interessant at se Ganna spurte på den hård afslutning som denne. Italien har dog også andre gode kort i en spurt i form af Matteo Trentin, Elia Viviani, Luca Mozzato og Andrea Pasqualon. Derudover består det stærke italienske hold også af Edoardo Affini, Matteo Sobrero og Mattia Cattaneo.

Man kan sagtens argumentere for, at det italienske hold er EM's stærkeste. Det er bare tvivlsomt, hvorvidt de har en mand, som kan vinde dette EM i en spurt.

Frankrig

Vi runder også lige franskmændene. De kommer med to yderst interessante bud på en europamester i form af Christophe Laporte og Arnaud Démare.

Laporte har blot haft fem løbsdage siden Tour de France. Hans VM sluttede som bekendt på grund af en punktering på et uheldigt tidspunkt. Laportes bedste resultat siden Touren er en sjetteplads i endagsløbet i Montréal.

Frankrig har også den franske supersprinter Arnaud Démare, som i løbet af sommeren skiftede til Arkéa efter mange år hos FDJ. Démare blev senest nummer tre i Grand Prix d'Isbergues. Det tyder på, at formen er på plads, og så kan han blive giftig i en finale som denne.

Det franske hold består desuden af Sandy Dujardin, Matis Louvel, Clément Russo, Florian Sénéchal, Axel Zingle og Anthony Turgis.

Øvrige kandidater

Storbritannien kommer med Quick Steps Ethan Vernon, som deres vel nok bedste bud på en europamester, mens Spanien har Ivan García Cortina.

Ser vi på vores norske broderfolk, så har de helle tre kort, som de kan spille ud. Det drejer sig om Søren Wærenskjold, Rasmus Tiller og rutinerede Alexander Kristoff.

Slovenien har hverken Pogačar eller Roglič med, men Luka Mezgec kan drømme om en top ti. Vi nævner også for god ordens skyld tyskerne med John Degenkolb i spidsen.

Ser vi på de lidt mindre nationer, så kan følgende ryttere blande sig i top ti: Itamar Einhorn (Israel), Toms Skujins (Letland) og Rui Oliveira (Portugal).

EM i Cykling Spilforslag

Der er naturligvis flere ting, som man skal have i tankerne, når man foretager odds på EM i cykling.

Et af problemerne er, når hold har flere kort, som kan spilles ud. Det ser man eksempelvis med store nationer som Belgien og Frankrig.

Det bedste bud, hvor det ikke er tilfældet, er vores egen Mads Pedersen. Odds på Mads Pedersen som europamester er relativt højt sammenlignet med de to belgiske favoritter.

Derudover bør målstigningen ikke blive noget problem for Mads Pedersen, som den måske kan for Olav Kooij.

Er man på udkig efter højere odds, så er Filippo Ganna og Ethan Vernon også interessante bud.

Mads Pedersen odds 8,00 hos Unibet

Mads Pedersen støttes af et stærkt dansk hold, hvor han samtidig bør være enehersker. Derudover passer ruten danskeren perfekt.

Se Fabio Jakobsen Vinde Seneste EM

Alle Europamestre i Linjeløb for Herre

2022 Fabio Jakobsen Holland
2021 Sonny Colbrelli Italien
2020 Giacomo Nizzolo Italien
2019 Elia Viviani Italien
2018 Matteo Trentin Italien
2017 Alexander Kristoff Norge
2016 Peter Sagan Slovakiet

Ofte stillede spørgsmål om EM i cykling

Hvem vinder EM i Cykling?

Bookmakernes favoritter i skrivende stund de to belgiere Wout van Aert og Arnaud De Lie.

Hvilken bookmaker har de bedste odds på EM Cykling 2023?

Betfairs Spillebørs er altid et godt sted at starte, men de fleste bookmakere udbyder odds på EM i cykling.

Hvem vandt EM Cykling sidste år?

Sidste års vinder var hollandske Fabio Jakobsen.

Hvem er favoritterne til at vinde EM Cykling 2023?

Den belgiske duo Wout van Aert og Arnaud De Lie er sammen med danske Mads Pedersen og Hollands egen Olav Kooij er favoritter.

Kommentarer

Feedback