Da UEFA Cup-gruppespillet gik i gang sidste efterår, kunne man få odds 100 på Zenit Skt. Petersborg som vinder af turneringen. I aften kl. 20:45 står det russiske hold i finalen og er endda, efter en imponerende playoff-kampagne, favorit til at tage pokalen. Modstanderen er skotske Glasgow Rangers der også har overrasket, ved at satse på – og have succes med – en defensiv og dermed temmelig uskotsk taktik. Til gengæld holder man fast i en skotsk dyd: Fight til det sidste!

Det gik i semifinalen ud over et offensivt indstillet, men lidet effektivt Fiorentina-mandskab med Martin Jørgensen på holdet (og Per Krøldrup på bænken).


Spændende finale

Og hvad kan man så forvente af aftenens finale der finder sted i Manchester? Selv om Rangers dermed næsten har hjemmebane, der er blot 350 fra Glasgow til den nordengelske by, kan man nok forvente endnu en forsigtig indstilling fra skotterne. Og hvordan vil Zenit håndtere dét?

Den russiske klub har været underhund i alle playoff-runder, mod Villarreal, Marseille, Leverkusen og i semifinalen selveste Bayern München. Og under ledelse af den snu hollænder Dick Advocaat – i øvrigt tidligere Rangers-træner – har det velorganiserede hold boltret sig i effektive kontraangreb. Kan russerne omstille taktikken og (uden turneringens topscorer, karantæneramte Pogrebnyak) åbne den skotske pindsvine-defensiv, uden selv at blotte sig for meget bagude?


Torben-tip

Vi kan ikke garantere en velspillet finale, men spændende ser det ud. Og spændingen kan man naturligvis spæde til ved at spille på kampen. I den forbindelse vil vi anbefale at man læser følgende:

Torben N. Sørensens analyse – og det medfølgende tip