X Factor 2016 er nået til tredje liveshow. Få et overblik over bookmakernes X Factor odds, chancevurderinger, og hør hvilke sange deltagerne skal prøve kræfter med i denne optakt.

Thomas Blachman måtte sidste fredag, for anden uge i træk, sige farvel til en af sine deltagere over 23 år, Sarah, der som ventet trak det korteste strå i omsang mod drengeduoen The Competition. Vi er dermed nede på 7 deltagere tilbage.

Fredag aften byder temaet på sange fra deltagernes fødselsår. Det spænder lige fra Elvis og 1963 til Coldplay og 2000. The Competiton skal selvfølgelig være favoritter til at ryge hjem, grundet deres omsang sidste uge, men alt kan jo ske i X Factor. Lad os se hvem bookmakerne spår ryger ud i aften.

X Factor 2016 - Stemmes ud d. 4. marts

Bedste odds Bookmaker
The Competition 1,75
888sport
Mads 5,00
Bet365
Clifforth & Hein 5,00
Danske Spil
Alex 12,00
NordicBet
Andrew 15,00
NordicBet
Embrace 51,00
Bet365
Reem 125,00
NordicBet

Tilbagebetalingen er på samlet 87%, hvilket er lavere end tidligere uger, og generelt finder jeg ikke den helt store værdi denne uge. Måske liveodds byder på lidt lækkerier, selvom nordicbet udeblev sidste uge og lod Danske Spil være ene om livespil.

Jeg vil chancevurdere hver deltager i afsnittet herunder, og bedømme odds og sangvalg, og nederst i artiklen kan du høre de 7 sange fra deltagernes fødselsår.

Bedømmelse af deltagerne - tredje liveshow

The Competition (Basket Case af Green Day): Modsat Sidste uges vovede ABBA-cover af Mamma Mia tror jeg faktisk, at drengeduoen denne uge synger et covernummer, som på en god dag kan lyde bedre end originalen. Gruppen har faktisk et fint vokalt samspil, men har formentlig ikke den store opbakning blandt seerne, selvom de minder om en forbedret udgave af Citibois.

Sangvalget vurderer jeg til at passe ok til duoen. Brit-rock-sangen var et megahit og den klart mest spillede sang i dets udgivelsesår 1994, men de sidste 20 år har man stort set ikke hørt den. Der er fart og tempo, og originalen havde en unuanceret trodsig britisk accent, som gør, at jeg tror den vil lyde bedre med nye fyldigere boyband-stemmer. Rock vil også være et plus.

Duoen har formentlig kun haft en uge til at øve en ny 'survival song' udover ugens sang, så dette er et minus for deres chancer for avancement. Oddset på dem har stået stille, og jeg vurderer ikke at der er værdi i odds 1,7, selvom de er bedste bud på at ryge. Jeg giver dem 53% chance for at ryge ud og 75% for omsang. BV = 93%.

Mads (Trouble af Coldplay): Mads er en af kandidaterne til at ryge i omsang, men jeg vurderer at hans sangvalg redder ham en uge mere. Mads har valgt det sikre og velkendte, et nummer fra 2000, som folk kan synge med på, der ikke stiller for store krav, men nok alligevel vil lyde godt og velkendt, eller i det mindste acceptabelt ift seernes og dommernes forventninger. Jeg giver ham 50% chance for omsang og 17% chance for at ryge hjem. BV = 85%.

Clifforth & Hein (Light My Fire af Jose Feliciano): De to 'bløde mænd' har i mine ører valgt et rigtig godt nummer igen denne uge. Sangen er en stemningsfuld rolig campfire-song, som kan løfte deres toner. Duoen steg gevaldigt i liveodds under sidste show, og det vil formentlig gentage sig. Kommer de i omsang mod f.eks. The Competition vil dommerne formentlig frede C&H grundet deres 'historiefortælling'. De har også deres 'survival song' til gode. Jeg giver 48% for omsang og 16% chance for exit. BV = 80%.

Andrew (El Toro af Elvis): Han er en dygtig sanger, men jeg er lidt i tvivl om hans sangvalg. En cremet, stiv operaagtig pasoduoble af en legende er et sats. Men man må formode han selv har valgt den, og ved hvad han gør. Jeg er sikker på at Andrew står stærkt hos dommerne, især fordi han er Blachmans sidste deltager. Det er meget usandsynligt at han vil stemmes hjem, og hans 'survival song' er formodentlig et festfyrværkeri af vokale dimensioner.

Hvad jeg til gengæld vil gøre opmærksom på er, at han faktisk godt kan ryge i en overraskende omsang. Hans attitude er lidt selvfed og ikke så empatisk som andre deltagere. Seerne elsker empati, og jeg vil psykologisk vurdere, at seerne ikke vil tage hensyn til, at Blachman kun har en deltager tilbage. Det vil dommerne til gengæld. Jeg ser værdi i at han ryger i omsang. Odds 15 kan måske surebettes live til odds 1,35 i snit som giver odds 5 for omsang. CV = 7%. BV= 105%.

Alex (Missing af Everything But The Girl): Alex er udtryksmæssigt en storcharmør på scenen og måske direkte modsætningen til den mere sangtekniske Andrew. Dette vil seerne bemærke, bevidst eller ubevidst. Han har valgt en rigtig god sang, som formentlig vil lyde himmelsk. I sing unge-kategori står han stærkere end Mads. Jeg giver ham 5% for at ryge ud. BV= 60%.

Embrace (Ready or Not af The Fugees): Duoen kan på gode dage ramme nogle fantastiske samklange og noget eksotisk uforudsigeligt, som danskerne sukker efter.  Dog tvivler jeg på vi rammer topniveauet i dag. Sangvalget med elementer af rapmusik er i mine ører feltets dårligste. Negativt, trodsigt, rap fra kvinder, det er spændende om det vil leve op til seernes forventninger, og vi kan risikere en uventet omsang her, som pigerne dog nok med en anden sang vil overleve sikkert. Odds 51 kan måske surebettes live til odds 1,2 som giver odds 8,5 for omsang. CV=2%. Bv= 102%.

Reem (No Scrubs af TLC): En okay sang til hende fra musikkens måske bedste år 1999. Hun har vist rigtig gode sider af sit sangtalent og har klart flest fans. Jeg tror kun sygdom kan slå hende ud, men selv da stiller hun op. Sikkert videre. CV=0,5%. BV= 68%.

Lyt til sangene:

Alex:

Andrew:

Reem:

Clifforth & Hein:

Mads:

Embrace:

The Competition: