X Factor 2020 har været en speciel sæson grundet den lange pause, programmet måtte holde grundet verdenskrisen. Derfor er der i år fire deltagere med i finalen, som bliver afviklet over to dage. Fredag og lørdag bliver det afgjort, hvem der vinder X Factor. BetXpert giver dig her overblikket over de bedste odds på finalen.

OPDATERING: Fredag aften røg Smokey Eyes ud. Dermed er der nu tre deltagere tilbage: Alma, Emil og Mathilde. Alle tilhører de Thomas Blachmans gruppe af unge solister. Konkurrencen afgøres i aften, lørdag den 23. maj. 

Se de seneste odds på finalen længere nede i artiklen. 

Musikprogrammet X Factor er nået til sin afsluttende fase. Fredag og lørdag er der finale i det populære talentshow. Thomas Blachman har hele tre deltagere med i finalen, der i år tæller fire deltagere. Ankerstjerne er også repræsenteret med gruppen Smokey Eyes, mens Oh Land for andet år i træk ikke har en deltager med i finalen, da Ilona røg ud i semifinalen. Programmet lå stille i over to måneder grundet den globale krise. 

Inden krisen indtraf, var tre deltagere røget ud; Nicklas, SWAY og Kali. Sidenhen trak Magnus og Aksel sig fra konkurrencen, da sidstnævnte hellere ville fokusere på sin forestående studentereksamen. Og senest var det altså Ilona Artene, der måtte forlade X Factor lige inden finaleshowet.

At Thomas Blachman har hele tre deltagere med til finalen, er historisk i X Factor-regi. Det er nemlig aldrig sket før. 

I otte af de 11 foregående sæsoner har Blachman vinket farvel til en deltager i første eller andet liveshow, men det skete altså ikke i år

Thomas Blachman ville dog ikke prale af den imponerende bedrift. Til TV 2 sagde han følgende efter programmet i fredags:

- Jeg er ikke typen, der roser mig selv. Jeg er ikke typen, der har behov for det, sagde han.

Blachman mente desuden, at det er synd, at Oh Land ikke har nogen deltager med i finalen.

- Det er ærgerligt, at Nanna skal sidde uden nogen i finalen. Jeg er ikke noget grådigt menneske på den måde, at jeg skal have tre med, men det er fedt for mine deltagere, sagde han.

Odds på X Factor 

Nedenfor finder du de højeste odds på den danske udgave af X Factor 2020. 

Hvem vinder X Factor? Højeste odds Bookmaker
Alma 1,50
Emil 4,00
Mathilde 5,00

Odds er senest opdateret fredag den 23. maj klokken 10.48.

Ekspertens dom: Spilforslag på X Factor 

BetXperts underholdningsekspert, Highroller, vurderede inden programstart, at vinderen af X Factor 2020 enten blev drengeduoen Magnus og Aksel eller Alma. Som tidligere nævnt er drengeduoen ikke længere at finde i X Factor. 

- Alma er vel nok den dygtigste sanger, og hun er Blachmans største trumfkort blandt de unge solister, efter at han sendte dygtige Karen Marie hjem. Alma bør kunne ende i top-2. Spørgsmålet er, om hun er spændende nok i længden, og om hun har seernes gunst. Blachman er dog god til med sine sangvalg at hive kaniner op af hatten, fortæller Highroller. 

Ankerstjerne sammensatte drengeduoen med Magnus og Aksel efter Five Chair Challenge. Ved bootcampen imponerede de, og Highroller fandt dem interessante set ud fra et oddsmæssigt perspektiv, inden deres selvvalgte exit. Om dem sagde han:

- Magnus og Aksel virker i mine øjne som de mest interessante. Mange sange ligger lige til højrebenet for de guitarspillende drenge, og odds er også faldet på dem. De har noget charme, og især deres guitar lyder vanvittigt godt. Omvendt har deres mentor, Ankerstjerne, tidligere ikke altid valgt de bedste sange, siger Highroller. 

Siden dette citat fra Highroller har Magnus og Aksel som bekendt valgt at forlade X Factor, da Aksel Skjoldaa Kempf hellere ville fokusere på sine eksamener, da han bliver student til sommer.

BetXperts underholdningsekspert, Higholler, spåede inden liveshows heller ikke Oh Land mange chancer for at vinde årets X Factor på dommerfronten. Her så Highroller det som en duel mellem Blachman og Ankerstjerne. Derudover vurderede han Mathilde og Ilona til at være overvurderede. 

- Mathilde og Ilona virker stærkt overvurderede, og de øvrige deltagere ved liveshowsene har vist ikke tilpas med talent til at vinde, så jeg ser det klart som en duel mellem Alma og drengeduoen. På dommerfronten bør Blachman og Ankerstjerne stå længder foran Oh Land, fortæller Highroller. 

Af de nævnte i ovenstående citat er det kun Mathilde Caffey og Alma Agger, der er klar til X Factor-finalen.

Danske Spil*: Alma Agger er storfavorit 

Hos Danske Spil* tror man, at Thomas Blachman igen i år har gode muligheder for at nå helt tops i X Factor, da han har den talentfulde ungekategori med blandt andre Alma Agger og Mathilde Caffey.

- Thomas Blachman har de seneste to sæsoner bevist, at han både kan udvikle sine deltagere fra show til show og samtidig vælge sangnumre, som appellerer til seerne. Og i år har han desuden unge, talentfulde solister, der kan gå hele vejen. Derfor tror vi på, at Blachman laver et hattrick og ligesom i 2018 og 2019 vinder X Factor, siger Peter Emmike, oddsansvarlig i Danske Spil*.

Vinder Blachman for tredje år i træk, bliver han den kun anden dommer i X Factor, som har lavet et ægte hattrick. Hidtil er det kun Remee, der har gjort det. Han vandt både i 2015, 2016 og 2017 med Emilie Esther, gruppen Embrace og Morten Nørgaard.

Peter Emmike og Danske Spil* glæder sig over, at talentshowet er tilbage igen. 

- For mange er fredag en aften, hvor man samles med familien foran skærmen for at hygge sig og blive underholdt. Og det er som om, at der mangler noget, når X Factor ikke er der. Derfor er vi mange, der har set frem til, at der igen kommer gang i sangkonkurrencen, siger Peter Emmike.

Ved live-showet på fredag, hvor temaet er sange fra musikfilm, skal de tilbageværende fire solister og en gruppe dyste om en plads i finalen.

Efter at drengeduoen Magnus og Aksel selv har valgt at forlade X Factor, har Ankerstjerne gruppen Smokey Eyes tilbage. Oh Land har sangerinden Ilona Artene, mens Thomas Blachman  som den eneste dommer har fuldt hold; nemlig Emil Wismann, Mathilde Caffey og Alma Agger.

Og hos Danske Spil* tror man, at Alma Agger står med de bedste kort på hånden i forhold til at nå finalen og løbe med den samlede sejr i årets X Factor:

- Alma har hele vejen igennem været vores favorit, og det er hun fortsat. Hun leverer den ene toppræstation efter den anden og kan meget vel vinde, hvis hun fortsætter de gode takter og sammen med Blachman udvælger de rigtige musiknumre. Men det bliver spændende at se, hvordan hun og de andre deltagere har brugt den ufrivillige pause, og det kan jo være, at nogle af de andre har trænet flittigt, siger Peter Emmike og fortsætter:

- Den skarpeste konkurrent til titlen er Mathilde Caffey, der har en sangstemme, som skiller sig ud. Og det kan bestemt heller ikke afvises, at Emil, der er blevet en publikumsyndling, løber med sejren, selvom han vokalmæssigt står svagest. Han har en smittende energi, som man kun kan blive glad i låget over, og derfor er han en outsider. Men det vil være en stor overraskelse, hvis han kommer helt til tops, lyder det fra Peter Emmike. 

Odds på X Factor 2020