Serena er storfavorit til at løfte trofæet, men jeg har valgt at kigge andetsteds efter værdi, fx hos danske Caroline Wozniacki. Flere outsidere med mulighed for at overraske.

Årets mest prestigefyldte tennisturnering står for døren, nærmere betegnet den legendariske Wimbledon-turnering. Kvalifikationen er i fuld gang, og er i skrivende stund næsten afsluttet. Lodtrækningen foreligger en af de kommende dage, og interessant skal det blive, om de største favoritter igen kommer i samme halvdel, som tilfældet var ved French Open.

Som opvarmning til Wimbledon, er der blevet spillet WTA-turneringer i Birmingham, Eastbourne og Hertogenbosch. Ivanovic vandt på suveræn vis turneringen i Birmingham, mod et knapt så skræmmende felt. Eastbourne og Hertogenbosch er i fuld gang, og her er flere prominente navne til start. Dog har flere af de største favoritter til årets Wimbledon, valgt ikke at spille nogen græsturneringer overhovedet forud for Wimbledon, bl.a. Serena Williams, Sharapova og Li Na.

Den helt store favorit til at vinde årets turnering, er Serena Williams. Spændende bliver det, om den hårdtslående amerikaner kan rejse sig fra det skuffende exit ved French Open. Sharapova er for alvor tilbage i stor-form, efter et skadesplaget 2013, og hun ligner umiddelbart Serenas største udfordrer.

Jeg vil i denne optakt komme nærmere ind på de største favoritter i turneringen, turneringens outsidere, de spillere man skal holde sig fra, samt de spillere som jeg ser værdi i. Til slut, vil jeg komme med en ”værdi-konklusion”, som udspecificerer de værdiholdige spillere, og hos hvilke bookmakere de højeste odds kan hentes. Ydermere, vil jeg komme med kommentarer i kommentar-feltet når lodtrækningen foreligger.

Odds

Vinder - udvalgte odds

Bedste odds Bookmaker
Serena Williams 2,46
Betfair
Maria Sharapova 6,70
Tonybet
Petra Kvitova 19,00
Betfair
Li Na 22,85
Betfair
Eugenie Bouchard 17,00
Tonybet
Simona Halep 18,00
NordicBet
Agnieszka Radwanska 30,45
Betfair
Garbine Muguruza 30,00
NordicBet
Sabine Lisicki 34,00
Sportingbet
Venus Williams 41,00
Unibet
Sloane Stephens 51,00
Sportingbet
Ana Ivanovic 50,00
NordicBet
Caroline Wozniacki 126,00
Unibet
Madison Keys 151,00
Unibet
Jelena Jankovic 151,00
Unibet
Laura Robson 201,00
Sportingbet

Værdi

De mest interessante spillere, når vi snakker mulig værdi, er efter min mening Halep, Kvitova, Wozniacki, Muguruza og Keys. Jeg er endnu ikke klar over årsagen til Halep og Kvitovas ”retirements” i Hertogenbosch og Eastbourne, men så snart jeg har noget mere info, vil jeg komme med en specifik chancevurdering og tage stilling til om der findes værdi nogle steder på markedet.

Hverken Wozniacki, Muguruza eller Keys, synes for alvor tæt på at gå hele vejen i en Grand Slam. Når det så er sagt, synes jeg de respektive odds er SÅ spiselige, at de med fordel kan spilles inden turneringsstart, med henblik på at sælge senere hen. Wozniacki er den mest stabile af de tre, og afhængig af lodtrækningen, tror jeg på at danskeren nok skal klare sig igennem de indledende runder. Muguruza og Keys er lidt mere ”hit or miss”, og de kan begge tabe som store favoritter, men fordelen er også, at de besidder et så højt top-niveau, at de kan slå de bedste spillere i verden.

Markedsledende odds på Wozniacki, Muguruza og Keys, samt CV for hver af de tre spillere;

NordicBet* tilbyder odds 30 på at Muguruza vinder turneringen (CV 4%, betvalue 120%)

Unibet* tilbyder odds 126 på at Wozniacki vinder turneringen (CV 1%, betvalue 126%)

Unibet* tilbyder odds 151 på at Keys vinder turneringen (CV 1%, betvalue 151%)

Følg med her på BetXpert hvor der løbende vil komme Wimbledon-spilforslag fra tenniseksperterne:

Lars Baes

Asger Hess-Olesen

Jakob Thomsen

Favoritten

Serena Williams: Fem gange har Serena Williams vundet Wimbledon, senest i 2012, hvor hun besejrede Radwanska i finalen. Sidste år tabte hun i 4. runde til den senere finalist, tyske Sabine Lisicki. Serena har vanen tro, ikke valgt at spille diverse opvarmingsturneringer til Wimbledon (Birmingham, Eastbourne og Hertogenbosch). Ikke at det bør blive et problem for amerikaneren, da hun aldrig har tabt i de indledende runder.

Bookmakerne har gjort Serena til stor-favorit til at vinde turneringen, og hun handles i skrivende stund til omkring odds 2,30, hvilket jeg ikke ser værdi i. Hun skuffede fælt senest ved French Open, mod det nye spanske stjerneskud Muguruza. Serenas store problem i dén kamp, var at Muguruza var i stand til at tage tiden væk fra Serena, og træde ind i banen og dominere spillet. Med de evner Serena besidder, er det nærmest den eneste måde at slå hende på, og mon ikke, at flere spillere for alvor vil spille deres chance mod Serena, og hvem ved, måske skuffer hun igen.

Når alt kommer til alt, er det dog helt fortjent at hun er stor-favorit til at vinde turneringen. Hun har domineret kvinde-touren de seneste mange år, og når hun virkelig rammer sit niveau, er hun nærmest ustandselig. Hun spiller med voldsom power i grundslagene, og hendes store serv, kommer for alvor til udtryk på de hurtige græs-baner. Serena er min favorit til at vinde turneringen, men min chancevurdering ligger på omkring 40%, og dermed er odds 2,30 i min bog et stykke fra værdi.

  

Udfordreren

Maria Sharapova: Efter et skadesplaget 2013, og en middelmådig start på 2014, har Sharapova virkelig ramt stor-formen henover grus-sæsonen. Hun sejrede i Stuttgart, Madrid, og senest ved French Open. Vi skal ti år tilbage for at finde Sharapovas eneste triumf her ved Wimbledon, hvor hun i øvrigt slog Serena Williams i finalen. Hun tabte sidste år i 2. runde til portugisiske Michelle Larcher de Brito, vel nok det mest chokerende nederlag ved sidste års turnering.

Den russiske tennis-darling er blevet gjort til næst-favorit, efter Serena Williams, og hun handles i øjeblikket til odds ca. 6,00. Et odds, som jeg ikke umiddelbart finder værdi i. Historisk set, har Sharapova det med at falde tidligt ved Wimbledon, og efter et udmagrende French Open, med flere hårde tre-sæts kampe (ikke mindst finalen mod Halep), kan det tænkes at Sharapova er både fysisk og psykisk mættet.

Den hårdtslående russer bør dog aldrig afskrives, og hendes tunge grundspil er en force på underlaget. Hun har altid været en af de stærkeste på touren rent mentalt, hvilket hun endnu en gang viste ved French Open, hvor hun på imponerende vis kom tilbage fra flere faretruende nederlag. Sharapova har ikke spillet ved diverse opvarmningsturneringer, og jeg vil vente og se hende an i de indledende runder. Jeg ligger på omkring 15% for at hun går hele vejen.

  

Outsiderne

Victoria Azarenka: Netop vendt tilbage fra en fodskade, der har holdt hende ude siden marts måned. Azarenka tabte for et par dage siden i Eastbourne til italienske  Camila Giorgi, og jeg tror at den talentfulde hviderusser vil få det svært under årets Wimbledon-turnering. Hun var i semifinalen i både 2011 og 2012, men måtte sidste år trække sig inden 2. runde opgøret mod Pennetta.

Azarenka besidder en spillestil, der bør kunne begå sig på græs, men jeg tror, at det vil tage tid for hende, inden hun er ved fulde omdrejninger igen. Efter nederlaget i Eastbourne, er hun gået fra odds ca. 12-15 stykker til 20-25 stykker. Det synes jeg virker meget rimeligt, men finder altså ikke værdi, og jeg vil give hviderusseren 3-4% som vinder af turneringen.

  

Li Na: Historisk set, er Wimbledon dén Grand Slam, hvor Li Na klarer sig dårligst. Det er blevet til tre kvartfinaler i løbet af karrieren (2006, 2010 og 2013). Alle tre gange, har hun spillet mindst én opvarmningsturnering, men har valgt at gå direkte fra French Open til Wimbledon i år. Ikke umiddelbart et klogt valg, men måske den rutinerede kineser havde brug for en pause oven på chok-nederlaget til Mladenovic ved French Open.

Odds 15 synes jeg ikke er nok, når hun aldrig har vundet i kvartfinalen ved Wimbledon før. Jeg tror helt sikkert, at vi vil se en bedre præstation end ved French Open, og med sidste års kvartfinale her ved Wimbledon, vil hun tabe en del points hvis hun igen dummer sig i de indledende runder. Jeg ligger på 5-6% for kinesisk triumf.

Simona Halep: Hun har taget kvinde-touren med storm, med en en yderst forfriskende spillestil. Den lille rumæner har en evne til at få spillet til at flyde, som ingen anden er i stand til på touren. Halep har netop trukket sig i Hertogenbosch, mod tyske Annika Beck, en turnering hvor Halep ellers forsvarede sin titel fra sidste år. Jeg er ikke klar over alvorligheden i dette, men vil komme med en opdatering så snart jeg ved mere.

Halep spillede sit livs turnering senest ved French Open, hvor hun tabte i finalen til Sharapova. Hun virker i absolut topform, og det ville være ærgeligt, hvis vi ikke får en 100% fit Halep at se ved Wimbledon. Der har været tvivl om hendes egenskaber på græs, men med turneringssejren sidste år i Hertogenbosch, tror jeg bestemt at vi vil få Halep at se helt fremme ved Wimbledon de kommende år.

Petra Kvitova: Lidt samme historie som med Halep. Kvitova har netop trukket sig i Eastbourne inden sin kvartfinale mod Heather Watson. Igen, er jeg ikke klar over skadens omfang, og jeg vil derfor tøve med at sætte procenter på hendes vinderchancer. Én ting er sikkert, hvis Kvitova er fit, kan hun sagtens skabe ravage ved årets Wimbledon-turnering.

Hun vandt turneringen i 2011, en titel som til dato stadig er hendes eneste Grand Slam-triumf, og ved de seneste to udgaver af Wimbledon er hun nået kvartfinalen. Med et fladt og powerfuldt grundspil, har hun evner til virkelig at dominere på det hurtige græs-underlag.

Agnieszka Radwanska: Med polakkens fornemme præstationer sidste år og i 2012, bør hun ikke undlades på listen over outsidere. Radwanska er bundsolid, og taber sjældent i de indledende runder i Grand Slams, men om hun har evnerne til at gå hele vejen, vil jeg tillade mig at sætte spørgsmålstegn ved. Hun er en af de dygtigste ”defenders” på touren, og besidder masser af flair og touch. Dét hun mangler i forhold til de andre spillere i verdenstoppen, er ét stort våben. Hun har ikke samme mulighed for at gå ind og afgøre duellerne, og hendes spillestil kræver store fysiske ressourcer.

Radwanska har netop tabt til Pavlyuchenkova i Eastbourne, og hun skuffede fælt ved French Open med nederlaget til Tomljanovic i 3. runde. Hun kan i skrivende stund handles til omkring odds 20-25, hvilket jeg på ingen måde ser værdi i. Jeg vil give Radwanska 2-3% for at gå hele vejen ved årets turnering.

Hold øje med

Garbine Muguruza: Det nye spanske stjerneskud chokerede tennis-verdenen med sejren over Serena Williams ved French Open, og potentialet hun den unge spanier synes enormt. Hun nåede kvartfinalen ved French Open, hvor hun tabte til den senere vinder Sharapova, efter en fornem indsats. Det er et spørgsmål om tid, inden vi vil se Muguruza helt fremme ved de største turneringer.

Hun viste sidste år, med en semifinale i Hertogenbosch, at hun sagtens kan begå sig på græs. I øvrigt, er hun i skrivende stund i færd med at spille sig i semifinalen ved selvsamme Hertogenbosch-turnering. Med et yderst fladt grundspil, og en evne til at tage bolden tidligt i opspringet, har hun evnen til at tage tiden væk fra modstanderen. En kedelig tendens hos spanieren, er, at hun kan falde helt igennem rent spillemæssigt, og spille langt under niveau.

Værdimæssigt, tilbyder NordicBet* et spændende odds på Muguruza som vinder af turneringen, nemlig odds 30. Dette er pænt over resten af markedet, som ligger i omegnen af odds 20. Holder hun dét niveau, hun har vist de seneste uger, bliver hun et spændende bekendtskab ved årets turnering, og jeg synes ikke 4% er for meget som vinder af turneringen. Fin værdi i odds 30, evt. med henblik på salg.

Caroline Wozniacki: Endelig synes Caroline tilbage i noget der ligner stor-form, og er i øjeblikket i gang med en fornem indsats i Eastbourne, en turnering hvor hun nåede semifinalen sidste år. Alt det virvar der har været omkring hende den senere tid, med trænerskifte og bruddet med Rory McIlroy, synes at være fortid hos danskeren og hun spiller igen med stor motivation.

Vinder: Caroline Wozniacki: Odds 126 hos Unibet*

Om hun ligefrem vinder Wimbledon, er vi nok en del der tvivler på, men jeg synes, at flere ting indikerer at vi sagtens kan få en velspillende Caroline at se ved årets turnering. Efter min bedste overbevisning, er hun et fint spil-objekt til odds 126, med henblik på at sælge senere hen i turneringen.

Madison Keys: Den blot 19-årige amerikaner er måske ikke så kendt endnu, men hun har et enormt potentiale, og hvem ved, måske hun virkelig kan udfolde sig i år. Hun har netop slået Jankovic og Vesnina i Eastbourne, og med tanke på hendes flotte præstation ved sidste års Wimbledon-turnering, er hun bestemt en spiller der er værd at holde øje med.

Keys har et stort våben i serven, og hun trives på de hurtigere underlag. Hun kan betegnes lidt som en ”hit or miss” spiller, men rammer hun sit absolutte top-niveau, vil jeg nødig være hendes modstander i de indledende runder. Meget afhænger af lodtrækningen, men Keys er i min bog god for en overraskelse eller to, og slår hun først en af de helt store ved årets turnering, vil vinder-oddset på Keys rasle ned. Hun kan handles til odds 151, hvilket jeg ser pæn værdi i.

Hold fingrene fra

Eugenie Bouchard: Jeg er en stor fan af det canadiske stortalent, men jeg indrømmer også gerne, at jeg efterhånden synes hun overvurderes en smule af markedet. Hun er SÅ beundringsværdig, både på og udenfor banen, at der nok falder en del ”tilhænger-bets” på Bouchard. Odds 20 synes jeg i hvert fald ikke kan retfærdiggøres. Hun har meget suspekte resultater på græs, og har netop højst overraskende tabt til upåagtede Vania King i Hertogenbosch.

  

Sloane Stephens: Spillemæssigt, er potentialet enormt hos Stephens. Hun har et råt talent, som de færreste. Det er derimod motivationen, og hendes mentale tilstand, som jeg vil sætte spørgsmålstegn ved. Jeg kan ikke få mig selv til at sætte penge på en spiller, som til tider virker opgivende og direkte ugidelig. Når det så er sagt, præsterer hun ofte ved Grand Slams, og som nævnt, har hun potentialet til at være et farligt bekendskab for de fleste. Jeg tror dog ikke på hende i længden, og odds 50 finder jeg ikke værdi i.